Jump to content

Leatherass

Medlemmer
 • Content Count

  89
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

48 :)
 1. Jeg kan vel også legge til at om du vurderer å bli god i poker, så er du 15 år forsent ute. Vil gi det ca 0.05% sjanse å bli en vinnende spiller om du starter fra scratch idag. Det er ca 300+ spillere som spiller tilnærmest teoretisk perfekt (GTO) på low-stakes på alle nettsidene, som gjør at du skal ha en meget godt matematisk teft, innblandet med god emosjonell kontroll - og det bare for å vinne på de laveste nivåene.
 2. @Lifeform Jeg prøver å svare så høflig som jeg får det til, men du tar jo ikke til deg noe av informasjonen du får. Du som spiller bryter ingen lover. Banken bryter ingen lover. Spillselskapene bryter ingen lover. Staten/Norsk Tipping/Lotteritilsynet har et ønsket om å ha et fungerende system for å nekte folk å spille utenlands. Det får de ikke til pga hvordan internett fungerer. Derfor prøver de å hindre pengeoverføringer, det får de ikke til pga hvordan internasjonale lover fungerer. Det de derimot gjør er å lage et lovverk som gjør at man må omgå det eksisterende. Det er et forsøk på å gjøre det vanskeligere, ala "nå gidder de ikke prøve lengre" og det fungerer nok på noen, da de ikke gidder. Om du har en skrill/neteller konto, så vil du ha null problemer med innskudd og uttak og alt du gjør er lovlig, det samme er det neteller og banken din gjør - lovlig. At både du og jeg heller skulle ønske spillkontoen på pokerstars var direkte linket mot banken min, slik at jeg kunne brukt mitt VISAkort direkte mot balansen på pokerkontoen er hyggelig og bra tenkt av oss, men det er utopi. Om alle denne informasjonen ikke er nok for deg, så anbefaler jeg mod å stenge tråden, da det ikke er noe diskusjon igjen her.
 3. Herregud mann. Du er jo helt hysterisk - og jeg kan (med god erfaring) garantere at du ikke er en vinnende pokerspiller med tankegangen som du har. 1. Alle seriøse pokersider (og om du spiller på noe annet enn de seriøse i 2020 så er det ingen lover eller regler som kan hjelpe deg) vil være behjelpelig for å gi deg gevinsten din, da de vet at det norske markedet er stort og negative omtaler rundt uttak av penger ikke er bra. 2. Du bryter ingen lover eller regler som privatperson. Hvorfor i guds navn skal du bry deg om bankene eller spillselskapene bryter/omgår lovene? Det er da virkelig ikke noe du skal gidde å bruke en eneste muskel på. 3. Norge ønsker ikke lovlig pokerspill via nett, de kommer ikke til å legge tilrette for det, uansett hvor mye du skriver på et forum. Du hjelper ingen å bryte noen lover. De selskapene som velger å bryte lovene, gjør det pga det er økonomisk forsvarlig å bryte lovene. Dvs konsekvensene er mindre enn risikoen. Anse det som å kjøre for fort. Hver eneste dag så er det uttalige mennesker som kjører for fort i Norge. De fleste av de som kjører for fort ligger 5-10km/h over fartsgrensen, da de anser dette til å være lav risiko og ved eventuell "straff" så er straffen overkommelig.
 4. Er åpen for at jeg ikke har forstått det 100%, men slik jeg har forstått det så vil dagens lovverk alltid være på etterskudd. Dvs at LT må sende informasjon til banken om at dette også gjelder "Jalla Jalla LTD" - og når den da blir sperret, så vil de gå via Jalla Jalla 2 LTD som foreløpig er helt lovlig, frem til de havner på samme liste, som da igjen fører til Jalla Jalla 3 LTD osv. Derav piratebayanalogien om at .se så får du beskjed om at nettstedet er blokkert for norske ISP'er. men går du på jallatbp.se (igjen, eksempler) så er det ingen som hindrer deg å bruke nettstedet. Det må, slik jeg forstod det, en seperat dom til for hver gang de skal utvide domenenavn og/eller bankkontoer.
 5. De fleste som skriver i denne tråden er noen nisser. Lotteritilsynet har sitt mandat for å hindre spillaktører utenom Norsk Tipping til å tilby spill for nordmenn. Lotteritilsynet bestemmer ikke over hvordan internett fungerer, så de må finne en annen måte å forhindre aktørene i å tilby norske kunder spill. Lotteritilsynet har prøvd flere tiltak, de fleste med varierende hell. Et av tiltakene er en lov for norske banker som forbyr de å tilrettelegge for spill, dvs svarteliste kontoer fra spillselskap eller andre pengetilbydere innenfor dette segmentet. Selskapene omgår dette, helt lovlig, med å sende pengene via en tredjepart først. Teoretisk sett, så kan f.eks Betsson sende penger til Jalla Jalla LTD i Storbritania, som deretter helt lovlig kan sende penger til deg. Det er helt tullete å tro at staten skal legge til rette for at dette skal gjøres mer smidig. Og det er helt tullete å tro at dette "hinderet" har noen reell konsekvens. Selvfølgelig vil derimot LT svare vagt på dette og kun henvise til lovgivningen, ikke hvordan det faktisk fungerer i praksis. På samme måte som at piratebay er blokkert på flere domener, men at det kommer kloner som har et annet navn. Dette er en måte å omgå forbudet på, som fortsatt er helt lovlig.
 6. Løsningen nå er å sette ut saken til en arbeidsrettadvokat og se hva han anbefaler. Dere taper penger uansett - og det er utrolig dyrt å gjøre feil her. Dere vil ha lønnsplikt til vedkommende er helt ute - og ved en eventuell konflikt/dere gjør noe feil, så kan vedkommende kreve å stå i stillingen frem til konflikten er løst i rettsapparatet, som igjen kan være flere år frem i tid (i teorien) Men; I stor grad så er jo dette deres egen feil. At det er dyrt å feilansette er ingen nyhet akkurat - og måten du fremstiller ansettelsen på så er det jo tydelig at dere ikke gjorde en god jobb under prosessen. Det blir litt for simpelt å fremstille bedriften som et offer, all den tid dette er en følgefeil av deres avgjørelser. På samme måte som du påpeker at dere må rydde opp etter hans feil, så er det nå dere selv som må rydde opp etter deres egen feil. f.eks så sier du "det var stillingskrav" - som at det skulle være en juridisk forbindende avtale om at den ansatte skulle beherske disse programmene etc. Hvordan var ansettelsesprosessen? Ble det gjennomført evnetester? Ble det gjennomført personlighetstester? Ble det referansesjekket?
 7. Du argumenterer jo fra et perspektiv som er helt fjernt. Slik jeg forstår dette: Du har sagt opp leieavtalen med utleier? Dette pga du har funnet deg et annet sted å bo. Dette betyr at utleier åpenbart må ta en ny runde. I følge huseiernes landsforbund sine tall så flytter en gjennomsnittlig Nordmann 7-8 ganger i løpet av livet sitt. Det betyr at en utleier må være åpen for alt fra 1-4 års utleieperiode på neste kontrakt. Hvorfor skal h*n være ansvarlig ovenfor deg som leietaker på om h*n ønsker en ny runde med leietakere? Det er jo tross alt du som har utlyst endringen i livssituasjonen til begge.
 8. Hei! Takk for innspill så langt. Setter pris på alt. GDPR - Har endel erfaring med det, men ser ikke helt relevansen, kanskje jeg bommer på noe? Da tenker jeg at jeg vil jo hverken være databehandler eller behandlingsansvarlig for noen av bedriftenes eksterne data, så ser ikke helt at det treffer meg? Jeg vil absolutt ikke si at jeg kan best practice på flere av områdene. Men igjen, målet mitt er ikke bedrifter som trenger best practice, men derimot any practice. Nå er jeg plassert Nord for Trondheim, men tok et søk på "maskinutleie østfold" og "bussutleie østfold" Da finner jeg flere bedrifter som gir et åpenbart inntrykk av at de kanskje har 3-4 maskiner som knapt er i et nettverk, har ingen tjenester via sky og garantert har lokal pop3 epost på domene sitt osv. I tillegg har de statiske html nettsider som er helt utdaterte og heller ikke deres kundegrunnlag mulighet til å faktisk bruke nettsiden deres til noe annet enn et "hei hvordan får vi tak i dere" avtrykk. Ved å tilby disse en strømlinjeformet O365 løsning, med epost, sharepoint og deretter RMM inn i mitt nettverk, så vil jeg kunne administrere all IT'en deres, istedet for at alt stanser med de ringer til svigersønnen til daglig leder, som kanskje kommer om 2 timer. I tillegg så vil jeg kunne sette opp en fin WP/Jomla side på 2-3-4 minutter til en relativt fin pris - og deretter drifting av denne. Jeg vet at mye av det jeg sier nå er basert på antagelser, og at verden ikke er så sort/hvit. Men i min nåværende jobb så gjennomfører jeg kanskje 60-100 møter i året ute hos kunder - og det er overraskende mange som tilhører kategorien jeg omtaler over.
 9. Hei, Har fått en forespørsel via nettverk om jeg kunne tenkt meg å fjerndrifte IT'en deres. Det er snakk om 3 endpoints med 1 skriver, ikke noe hokus pokus. I den forbindelse så ramlet jeg litt ut på tanken om å gjøre dette for flere lokale bedrifter, typisk bedrifter som er for små til å bruke større IT-partnere. Min kompetanse er ikke spesielt avansert (ingen utdanning innenfor IT, jobber ikke med det) men har i hele mitt liv brukt PC som arbeidsverktøy og er flytende i: Windows server 2016 AD O365 Wordpress Har pr idag ansvar for å "drifte" vårt lokale kontor på IT, 6 maskiner, 2 printere og 3-4 skybaserte programmer. Som endel av min research, så har jeg funnet frem gode løsninger for RMM, hosting og føler meg i utgangspunktet klar for å ta fatt på oppgaven, selv om jeg selvfølgelig innser at det blir mye "learning by doing" underveis. Noen som har noen tanker på hvorfor jeg bør gjøre dette og eventuelt hvorfor jeg IKKE bør gjøre dette? Ser for meg en prising pr endpoint fast i måneden, samt fri support 9-15 dagtid via tickets, alt før/etter er timespris. Skyt løs!
 10. Det viktigste er at du er tydelig i samtalene dine med sjefen. Jeg har godtatt stillingen som junior utvikler da jeg vet at jeg formelt sett mangler noen fag for å ha bacheloren min. Samtidig så har jeg erfaring nok til at jeg vet at jeg vil overbevise dere positivt. Dette vil derimot også føre til at jeg forventer kompensasjon som står i stil til mine ferdigheter. Dere må være klar over at, gitt at dere er enig i at ferdighetene mine tilsier det, jeg kommer til å forvente en relativt stor lønnsøkning. Dette trenger ikke komme første året, men innen en rimelig periode (1-3 år), så forventer jeg at lønnen står i stil til mine faktiske bidrag i bedriften, ikke utdannelse eller startlønn. Det er ikke aktuelt for meg å fortsette på lønnsstigen som om jeg startet som junior utvikler, da vi begge er enige om at junior kun er et resultat av manglende utdannelse, ikke erfaring. Får man ikke vært tydelig nok før ansettelsen, så vær tydelig nok i første medarbeidersamtale/lønnssamtale. For sier man det ikke rett ut, så vil det iallefall ikke skje. De vil gi deg tilbud basert på startlønnen din, for det er "rimelig å anta" med mindre diskusjonen leder til noe annet.
 11. Har du fått fordelt skylden på deg eller? Føler ikke det kommer godt nok frem i tråden. Det er jo åpenbart at ulykken ville ikke skjedd om han ikke gjorde en ulovlig manøver. Men dette er også grunnen til at folk ikke skal være "snille" og slippe inn biler når det er åpenbart at vikeplikten tilsier noe annet. Man gjør ikke noen en tjeneste når man bryter med kjøremønster! Hadde det vært en utfordring, så hadde det vært lysregulert. Dette er da altså kritikk til første bil, ikke deg.
 12. Takk for alle innspill. Tror i første omgang at jeg endrer skattetrekk basert på at jeg får refusjon av tap, samt anskaffer meg en helgejobb. Ved litt tweaking på skatt, så får jeg det til å gå rundt, dog minimalt.
 13. Vil vel være mer aktuelt å få seg en ekstra jobb enn å selge boligen, men takk for forslaget!
 14. Hei, Takk for svar. Investeringen i seg selv er ikke ulovlig, men det er klart det er i gråsone/grenseland. Jeg investerte i en mulighet til å eie en virksomhet som tilbydde spill over nettet innenfor poker. Det finnes uttalige forskjellige apper og lignende hvor det tilbys spill mot andre. Vil si at i Norge pr idag finnes det kanskje 50 slike klubber av forskjellige størrelse, hvor det dras inn alt fra 30k-200k pr måned. Jeg opplevde det som en mulighet som var for god å si nei til. Klubb som har vært drevet i ca 2,5 år. Regnskap tilgjengelig litt over 12 måneder tilbake i tid med oversikt over inntjening etc. Dessverre så var jeg ikke oppmerksom nok på hva som var motivasjonen til å selge - og det hele endte opp med at jeg måtte bruke midler til å betale utestående beløp og deretter avslutte hele sulamitten. Selve tapet og lærepengen som følger med er min å bære, så jeg trenger ikke sympati (eller påpekninger om hvor dumt det var, for den saks skyld ) Derimot så tar jeg gjerne i mot råd om hvordan jeg, om mulig, kan få endret vilkårene på mine kortsiktige forpliktelser, da det er det som bekymrer meg mest.
 15. Hei, Havnet i en situasjon tidligere i år hvor jeg fikk mulighet til å investere i noe som jeg selve mente var en mulighet som var for bra til å si nei til. Uten å gå i fulle detaljer, så brukte jeg ca 300k på en investering som nå er tapt. Dette var alle sparepengene mine - og noe lånte midler. Så kom gjeldsregisteret på plass og nå har jeg utfordringer med å få refinansiert. Status er: 550.000,- i inntekt 1.050.000 i boliglån (halvparten av 2.1 millioner) Boligverdig sannsynligvis 2.5 millioner (kjøpt for 2.2) Totalt usikret gjeld - 400.000,- Etter sommeren så betalte jeg skolepengene (tar bachelor på siden) på 45k uten å være klar over at investeringen min kom til å bli tapt og har således brukt opp alle tilgjengelig kontanter og tilgang på det. Ender opp i en situasjon hvor jeg har 35k i utgifter hver måned med en inntekt på 33k, så et lite minus. Ikke verdens største minus, men fortsatt en minus. Ønsker å få refinansiert hele min usikrede gjeld med pant i bolig, men veldig usikker på hvordan jeg går frem, da det er et par momenter: 1. Jeg kan ikke flytte hovedboliglånet 2. Jeg har ikke tilgang på takstmann for ny verdivurdering. Hva vil være korrekt måte å gå frem på her?
×
×
 • Create New...