Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Få liv i dødt 18V verktøy batteri


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Enkelte smartladere er såpass hjernedød at de ikke registrerer batteriet dersom spenningen er for lav, det resulterer i at de ikke begynner å lade. Har ikke erfaring fra lithium som du beskriver men kun fra blybatteri. Det kan tenkes at du greier å lure laderen til å lade ved å paralellkoble et lignende batteri en periode men jeg har ikke prøvd det selv så kan ikke garantere at det virker. På biler er det stor forskjell på smartladere, har du defa er du sjakkmatt mens c-tek starter å lade uansett.

Lenke til kommentar

For å "sparke" det i gang må den åpnes så man får ladet det med annen lader over til de er over minimumspenningen som gjør at det ikke vil lade på vanlig måte. Ikke tilrådelig å åpne opp uten at man vet hva man gjør. Cellene er potensielt ødelagt om de faller for lavt, et eller annet sted mellom 2.5V og 3V, og kan være farlige å lade opp igjen.

La det være en lærepenge om å ikke legge bort utladet batteri over tid. Ideelt bør de ha sin nominelle spenning på 3,6V per celle, som de har rundt 50-60% oppladet. Er det et "smartbatteri" vil man som regel kunne topplade, så vil de langsomt lade seg selv ut til optimal lagringsnivå om man ikke tar det i bruk med en gang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...