Gå til innhold

Nei, kraftkrisen er ikke enkel å løse


Anbefalte innlegg

1 hour ago, fredrik2 said:

Intressant att hon vil bli av med strømstøtten før att få folk att förstå vad ström faktiskt kostar och därmed få folk att bli mer intresserade av utbyggnad av vind (för att få ned priserna antar jag) når kablarna och netten til utlandet uppenbart gör att effekten av ny norsk utbyggnad av kraftproduktion på prisen är lav (i sör Norge).

Det skulle trenges väldigt mycket överproduktion av kraft i sör Norge för att få ned priserna speciellt mycket. Finns en NVE analys på detta hvis noen tvivlar. 

Är som vanligt, folk ser bara på den delen av systemet som passar deras agenda. 

 

Jo, fint at Statnett tjener masse penger mens de utarmer vanlige folk og får bedrifter/arbeidsplasser til å flytte. Flott samfunnsøkonomi i det der. Er så lei av mikrooptimalisering... Men når de lengre opp i systemet ikke bryr seg, så blir det slik. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan den påtenkte nye industrien legge opp forbruket slik at nettet ikke overbelastes på det tidspunktet vanlige folk ønsker å bruke strøm ville det vært fint. Dette bør være en forutsetning for å få lov til å drifte energikrevende næring.

Lenke til kommentar

Anbefaler å se hele videoen.
Tonne kommer med flere pussige utspill.

  • Vi nærmer oss på slutten av dette tiåret en negativ kraftbalanse (2026 allerede)
  • Utenlandskablene er i ferd med å bli importkabler
  • 2022 var et tørrår
  • Vi eksporterer når "det renner over"
  • Forsøker å bestride at vi er netto eksportør av strøm

Intervjuet er fullstendig absurd.
Kan man virkelig leve med at ledelsen av Statnett holder på sånn?

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
sk0yern skrev (På 23.2.2024 den 14.28):

Flere som har merket seg intervjuet:

https://www.nettavisen.no/okonomi/raser-mot-statnett-sjefen-historieforfalskning/s/5-95-1662339
 

Er vel en god oppsummering.
 

Et par år gammel men mer om henne her: https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/bor-statnett-granskes/o/5-95-383382?fbclid=IwAR0rzfJwDeV7SpzqJ63_3XDH109wfJ1gk6QvhxZ5aKeC6JdIFdoW4yrBQXc

 

Spørs hvor lenge hun blir sittende i stolen sin..

Endret av Jarmo
Lenke til kommentar

Jeg er ikke overbevist om at hun har gjort en dårlig jobb. Å ødelegge landet, bedrifter og privatøkonomi virker å være politikernes intensjon nå for tiden, og hun har gjort akkurat som hun skulle.

Såvidt jeg har forstått her på forumet, er vi avhengig av å ødelegge Norge i henhold til EØS-avtalen som alle er kjempefornøyd med, og hvis vi ikke selger strømmen til Tyskland risikerer vi at Tyskland ikke vil kjøpe strømmen vår eller sende oss kvoteflyktninger. Og da står vi på gangen med lua i hånda og lurer på hvordan vi nå skal oppfylle FNs og EUs krav til selvskading og mangfold.

Hun får nok en høy stilling i et eller annet EU-organ som takk for å ha ofret Norge.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Daglig leder i distriksenergi gir Tonne en sekser. 
Så overraskende:

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/statnett-sjefen-i-storm-velger-a-gi-tonne-en-sekser/o/5-95-1667262#am-comments

Sitat

Vi ønsker oss en Statnett-sjef som sier det som det er, og ikke fremsnakker enkle løsninger for å tekkes eierne eller politikerne.

Juging er altså "å si det som det er".
I bakvendtland går allting an.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
sk0yern skrev (På 27.2.2024 den 10.26):

Daglig leder i distriksenergi gir Tonne en sekser. 
Så overraskende:

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/statnett-sjefen-i-storm-velger-a-gi-tonne-en-sekser/o/5-95-1667262#am-comments

Juging er altså "å si det som det er".
I bakvendtland går allting an.

Uttalelsene har vakt sterke reaksjoner fra både Frp, Rødt og Arbeiderpartiet.

– Det er en politisk kommentar fra direktøren i Statnett som jeg er sterkt uenig i. Vi trenger strømstøtten for å avlaste folks usikkerhet knytta til høye strømpriser. Det er derfor vi har innført den, det er derfor vi har forlenget den i hele 2024, sier Aasland til nyhetskanalen.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2024/02/28/195985665/energiminister-terje-aasland-ut-mot-statnett-sjef-hilde-tonne?fbclid=IwAR00sZcvedyJ14vx9Icm1uSeAj6vxky-WLs-hgO4IQOOTyGwRWdIuKP52NI

Lenke til kommentar

Mer kritikk av Tonne. Hun har vært stille etter det famøse intervjuet. 

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/bloffer-tonne-eller-vet-hun-ikke-bedre/o/5-95-1672708

Sitat

Statnett er et selskap, og som alle selskaper har de egeninteresser. I dette tilfellet vil Statnett bli større og viktigere desto mer væravhengig kraft som blir bygget. Da vil behovet for nett, og dermed Statnetts betydning, øke enormt. Kanskje var det derfor de nylig meldte seg inn i interesseorganisasjonen Fornybar Norge.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Å argumentere med de som er for strømkrisen er som å argumentere med de som støtter Putins militære spesialoperasjon. Det skinner ofte gjennom at de neppe er dumme nok til å tro på saken de argumenterer for, eller tro at de klarer å lure meg.

De har en agenda. Strategien er å gjenta så mange løgner at man gir opp å krangle, og da har de vunnet diskusjonen.

Selvsagt var Russland truet av Nato-ekspansjon. Ukrainas russiske befolkning ble mishandlet av narkomane, homofile nazister. Selvsagt er vi avhengig av å samarbeide med EU om strøm, for hvis vi har eksportert så mye at magasinene er tomme vil vi trenge å importere. Og da kan vi ikke melde oss ut av verden og bli Nord-Korea, for da vil ikke Tyskland gi tilbake noe av strømmen de tok. Da står vi på gangen med lua i hånden og angrer på at vi stolte på dem.

Strømkrisen påvirker ikke strømprisen. Som forøvrig burde vært mye høyere, for nordmenn bruker strøm som fulle sjømenn med et kvalmende overforbruk. Noen har tom. varmeovn i stua! 😮

Tyskerne var tidligere kjent for punktlighet, arbeidsmoral og verdensledende ingeniørkunst. Nå klarer de ikke å drifte videre et eksisterende atomkraftverk fordi de ansatte har fått oppsigelse, og det er helt utenkelig å tilby dem jobben tilbake, da de allerede hadde gledet seg til arbeidsledighetstrygd. Dessuten var det en ubeleilig tørke den sommeren, så reaktoren fikk ikke kjølevann. Det er helt utenkelig at vannet returnerer noen gang, så det er bare å gi opp permanent. Er det mulig å ha så vondt i viljen?

Kraftkrisen er enkel å løse, men mektige mennesker vil heller tjene på at prisene er høye. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (På 29.2.2024 den 9:35 PM):

Kraftkrisen er enkel å løse, men mektige mennesker vil heller tjene på at prisene er høye. 

Ser at noen argumenterer for kjernekraft men da må vel prisene opp en del for at det skal være lønnsomt.

Det går heller ikke på skinner for SMR reaktorer.

The only company to have a small modular nuclear power plant approved in the US – cited by the Australian opposition as evidence of a “burgeoning” global nuclear industry – has cancelled its first project due to rising costs.

The projected cost of the NuScale project had blown out from US$3.6bn for 720 megawatts in 2020 to US$9.3bn for 462MW last year. It had received about US$600m in government funding, but failed after securing subscriptions for only 20% of the required capital from a Utah-based consortium of electricity companies. NuScale’s share price fell nearly 30% after the announcement.

Dette er en kostnadsøkning på 4 ganger per MW.

Small modular nuclear reactor that was hailed by Coalition as future cancelled due to rising costs | Energy | The Guardian

 

 

Lenke til kommentar

Tror noen Statnett følger etter?
Neppe :)

https://second-opinion.se/reviderade-elprognoser-ritar-om-energikartan/

Sitat

Efterfrågan på el har de senaste två åren minskat i EU, framför allt inom den energiintensiva industrin. Minskningen ser enligt IEA ut att vara permanent.

För Sveriges del drar Svenska kraftnät nu ned på den prognosticerade elanvändningen 2027 med 20 TWh, baserat på en bedömning om senarelagda industriprojekt. Detta samtidigt som fallande elpriser och ökade byggkostnader uppenbart bidrar till tveksamhet bland investerarna.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...