Gå til innhold

Nei, kraftkrisen er ikke enkel å løse


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gazer75 skrev (På 2.10.2023 den 10:17 AM):

I framtida så kan vi få litt andre flytmønster om eg forstår ting rett. Kraft kan flyte gjennom prisområder for å komme til destinasjonen. F.eks. frå SE3 via NO1 til NO2 om krafta er rimelegare i SE3 enn i NO2 uavhengig av prisen i NO1.

Dette skjer allerede: 

https://www.europower.no/kraftmarked/ny-ukjent-ordning-gir-storre-kraftutveksling-med-utlandet-brukes-i-perioder-til-eksport/2-1-1277317

  • Liker 1
Lenke til kommentar

@sedsberg Strømstøtten er designet sånn at den utgår helt automatisk dersom strømprisene blir lavere enn 70 øre (i 2022 og 2023). Så noen reduksjon eller avvikling er ikke nødvendig. Når det gjelder økning av innslagspunktet fra 70 til 73 øre så er det en naturlig indeksregulering. Jeg vil ikke kalle det reduksjon, men inflasjonsjustering. Akkurat som når lønnsøkning egentlig ikke endrer kjøpekrafta - bare inflasjonsjusterer den.

Sitat

Regjeringen foreslår å øke den reduserte satsen i elavgiften fra 0,546 øre per kWh til 0,580 øre per kWh. På grunn av svak kronekurs må den reduserte satsen økes for ikke å være lavere enn minstesatsen i EUs energiskattedirektiv.

Fritaket i elavgiften for egenprodusert kraft fra fornybare energikilder er satt i kraft fra 1. oktober.

Kilde: Statsbudsjettet

0,034 øre er ikke akkurat det som velter folks privatøkonomi for tida. Lånerenter har sånn ca ørten ganger større innvirkning.

Endret av Simen1
Lenke til kommentar
sk0yern skrev (30 minutter siden):

Snipp snapp snute, så er havvind eventyret ute. (...)

Ikke helt. Fra NRK:

Sitat

148 millionar kroner til havvind

PUBLISERT KLOKKEN12:59 IFORNYBAR ENERGI

Regjeringa foreslår 148 millionar kroner til feltundersøkingar og havvind-utlysingar.

– Satsinga skal gi auka tilgang på fornybar kraft i Noreg, bidra til at vi reduserer utslepp og leggje til rette for at industrien får eit nytt bein å stå på, seier olje- og energiminister Terje Aasland i ei pressemelding.

I tillegg blir det foreslått 10 millionar kroner for å styrkje kompetansemiljøet for havvind. Regjeringa foreslår også å løyve 20 millionar kroner til å fullføre grunnundersøkingane for den delen av havvindområdet Utsira Nord som er lyst ut.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
sk0yern skrev (På 5.10.2023 den 3:03 PM):

For en fæl organisasjon Fornybar Norge er.
Tilkarring på sitt aller verste.

https://e24.no/energi-og-klima/i/O899vw/skjebneuker-for-norge-som-industrinasjon

 

Ja, her snakker vi om milliardær- og utbytterlobbyister som gråter for sin syke mor og mulig uteblitte milliardinntekter som de taper fra å å grafse til seg andre lands statskasser for en svindelindustri som hverken er "grønn", miljøvennlig eller bærekraftig - tvert imot, noe jeg kunne slengt på spaltemeter med linker som forklarer. Åslaug Haga er ikke annet en en slangeoljesalgskvinne, og et eksempel på at det burde være forbud for politikere å jobbe som lobbyister, også ETTER endt politikerkarriere; det burde være en kontrakt de skriver under på når man skal på Stortinget. Synes kommentarene i kommentarfeltet til artikkelen sier alt som trenger å sies.

 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
10 hours ago, sedsberg said:

https://www.agderposten.no/okonomi/i/JQ8o8m/grep-skal-forhindre-svaert-lave-stroempriser-paa-soerlandet-og-skyhoeye-priser-paa-oestlandet

Noen som vet hva dette dreier seg om? Og hvorfor bryr de seg ikke om det motsatte? Skyhøye strømpriser på sørlandet og lave på østlandet?

Det dreier seg om havvind.

«Tilknytning av havvind på Sørlandet øker flaskehalsen på Grenlandssnittet og skaper større prisforskjeller ved at prisen i NO2 (Sørlandet) blir svært lav i periodene prisen i NO1 (Østlandet) er høy»

Lenke til kommentar
sedsberg skrev (11 timer siden):

https://www.agderposten.no/okonomi/i/JQ8o8m/grep-skal-forhindre-svaert-lave-stroempriser-paa-soerlandet-og-skyhoeye-priser-paa-oestlandet

Noen som vet hva dette dreier seg om? Og hvorfor bryr de seg ikke om det motsatte? Skyhøye strømpriser på sørlandet og lave på østlandet?

https://aadnenaper.com/2023/10/04/skyver-hele-grenland-og-vestfold-inn-i-nytt-hoyprisomrade/

Lenke til kommentar

Er det mye penger i bransjen tro? 

https://e24.no/naeringsliv/i/rl2MAR/statkraft-sjefen-faar-45-mill-i-aarsloenn-og-halv-arbeidstid

Sitat

Ifølge DN benytter Rynning-Tønnesen seg av en stillingsendringsavtale som Statkraft har hatt for konsernsjefen etter fylte 62 år, som gir ham 75 prosent lønn og arbeidstid på inntil 50 prosent frem til avtalt pensjonsalder, 67 år.

Sikkert fortjent, han har jo gjort en knakende god jobb med å få opp omsetningen og antall ansatte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...