Jump to content

MegaMann2

Medlemmer
 • Content Count

  989
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

706 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Mye god info her: https://www.dnb.no/dnbnyheter/no/grunder/eiendom-privat-eller-eiendomsselskap Kort oppsummert: Normalt er det få fordeler for «mannen i gata» ved å investere i eiendom gjennom et aksjeselskap. Selskap er mer interessant for aktører med større ambisjoner og mer kapital.
 2. https://www.telia.no/kundeservice/tv/support-tv/telia-box/problem-ved-android-11-oppdatering/ Dårlig fargegjengivelse på sendinger Telia box støtter HDR video som gir bedre fargedynamikk i bildene. Men ikke alle TVer håndterer dette like bra. Hvis du opplever blasse bilder eller annen unaturlig fargegjengivelse kan du prøve å: Gå til Innstillinger (tannhjulet nederst i HJEM-menyen) Velg Enhetsinnstillinger Velg HDMI Velg Utvidet dynamisk område Velg alternativet ‘Tilpass til innhold’
 3. Selveierleilighet er del av et sameie, og innkjøp av TV og bredbånd fungerer identisk som i et borettslag. Slik er det også med kommunale avgifter. Om du derimot kjøper deg en enebolig, og denne ikke ligger i et boligstrøk hvor det er et "antennelag" så må du nok se fort deg å betale rundt 800-1000 kr måneden for TV og bredbånd.
 4. Før du tar tak i en elektriker for å koble disse ut kan du gjøre noen steg selv som ikke vil koste deg masse penger. Mest sannsynelig har disse ekstra ledingene du sier du har observert ut fra sikringskapet ditt egene kurser. Dra ned de kursene og vent på reaksjon. Om du ikke vet hvilke det evt er, så kan du enten prøve en etter en og se om noe ikke blir berørt i din egen bolig, eller ta av deksler i sikringskapet og se hvilke sikringer disse ledningene går inn i.
 5. Det handlet nok mest om at kundene skal få påtvunget å betale for TV 2 Play gjennom at den blir inkludert som en del av "grunnpakka". Sånn har den endt opp hos både Telia og Telenor kunder. Edit: Ser ut som kompromisset de endte på var at alle får TV2 Play, men at den blir opt ut etter første måned. Antallet som opter ut er sikkert så lavt at TV2 tjener på det. Hos Telenor og Telia er den ikke mulig å opte ut.
 6. Hvorfor betale spotpris + 1 øre uten månedspris, når du kan få spotpris uten noe påslag, og uten månedspris?
 7. Noe annet enn at de da på neste faktura tar betalt for faktisk forbruk i starten av oktober ville være veldig rart. Er nok bare litt krunglete formulert fra dem.
 8. Dette har de tenkt på. PR-sjef i Tibber, Gaute Haaversen-Westhassel, sier de ikke vil inndrive purregebyr på kunder som kun betaler den etterskuddsvise summen. I den gode dialogen vi har hatt med Forbrukertilsynet har vi fått opplyst at vi ikke kan inndrive purregebyr eller sende faktura til inkasso for det estimerte beløpet for oktober. Dette vil vi selvfølgelig etterleve. Likevel er det slik Forbrukertilsynet påpeker at kunden da må betale dette på neste faktura. https://dinside.dagbladet.no/okonomi/trenger-ikke-betale-hele-regningen/77310908 Jeg fjernet forøvrig alt av estimering på min faktura da jeg betalte, og sendte samtidig melding til support for å informere om dette. Dette fikk jeg tilbake: "Varslingen er riktignok ikke i henhold til varslingsfristen, så varselet utsendt 29.09.22 er å anse som gyldig først etter 14 dager i følge Forbrukertilsynet. Det betyr at dersom du ikke betaler estimert forbruk denne måneden, vil du få det på neste faktura i november. Godtar du ikke de nye vilkårene, kan du når som helst fri deg fra avtalen med Tibber. Vi har ingen bindingstid eller bruddgebyr."
 9. Noen invertere har egen "UPS" 230v utgang som du kan separere fra "on-grid" utgangen. Enten ved å koble ting direkte på den, eller vi at sikringskap som ikke henger sammen med "on-grid" sikringskapet. Det gjør at du kan levere strøm til viktige ting selv ved strømbrudd fra inverteren.
 10. https://nett.bkk.no/artikkel/58ea6331-cc4f-4493-ba62-44522521a2ca Om ingenting bruker strøm (annet enn måleren selv) skal den registrere 0.
 11. Ulik eierandel er ganske styr, det bør dere unngå. Derfor ville jeg løst dette ved at dere har hvert deres lån som dere betjener hver for dere. (men med hverandre som medlånetakere) Kjøpesum blir da delt på to, også går der inn med hver deres egenkapital på hver av lånene. Han får et mindre lån, du får et større men eierandelen blir 50/50 delt. Ulempen med dette er at det blir et ekstra termingebyr som da øker den effektive renten litt.
 12. Det har nok ikke vært snakket like høyt om, men både Norge og Europa går fra å ha et energidimensjonert systemt til å nå være effektdimensjonert. NVE estimerer at vi kan få timer med effektunderskudd allerede i 2030. NVE peker på oppgradering av vannkraft til å gi høyere effekt som et viktig virkemiddel for å unngå effektmangel. Effekt i kraftverkene kreves i langt større grad nå enn før som man må kunne gjevne ut sol og vind. Kilde: https://publikasjoner.nve.no/rapport/2022/rapport2022_20.pdf
×
×
 • Create New...