Jump to content

MegaMann2

Medlemmer
 • Content Count

  856
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

575 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det kan godt være at i snitt så kjører de fleste <4 mil per dag. Men, veldig mange har også enkelte dager i måneden hvor de kjører mye lengre. Det er ikke uvanlig å reise på besøk hos famlie som bor lengre vekk, eller ta seg en helg på hytta en gang i måneden. Slike reiser drukner når man ser på gjennomsnitt, og blir da lett for mange å argumentere for at man bare kan lade ofte, mindre og med lavere effekt. Det fungerer fint for de som bare lader for å pendle 10km til jobb, men ikke i alle tilfeller. I realiteten går det ikke å løse det uten å av og til måtte lade med høyere effekt. Passer man ikke på her, har stort batteri, langt til hytte/familie kan man fort risikere å sprenge effektgrensa på 5kW både på hytta og hjemme hver måned.
 2. E24 hadde en god artikkel om hvordan det fungerer: https://e24.no/olje-og-energi/i/Wj8LJr/det-tar-bare-45-minutter-aa-bestemme-120-norske-stroempriser
 3. Når du skal gå i land igjen i Norge kan ikke myndighetspersonene på grensen vite om du har vært i land eller ikke. For dem så har du vært utenfor Norge så lenge du har vært på båten.
 4. Det er riktig. Rclone laster eksempelvis ned 10 MB av fil X fra Dropbox og lagrer den den i minne, så laster den den samme biten opp til Onedrive. Paralellt gjør den det for mange filer samtidig og den har kontroll på hva som hører til hva slik at resultatet blir en 1:1 kopi av alle filene.
 5. Filene må innom din maskin, men de blir kun mellomlagret i biter i RAM og ikke på disk. Men du vil altså bruke av din internett kapasitet for å hente ned filene fra sky A for å så igjen laste de opp i sky B.
 6. https://rclone.org/ https://rclone.org/commands/rclone_sync/ Fungerer ganske likt som rsync, men tilpasset mot storage systemer i sky. Sync kommandoen her vil løse problemet ditt veldig lett uten risiko for tap av data på veien. Sett opp hver av skytjenestene dine, og gjør en sync slik "rclone sync dropbox: onedrive:"
 7. Hvorfor er ikke alle aksjekurser gratis tilgengelig live i et åpne APIer? Er nok fordi det er verdifult og folk er villige til å betale for det. Nord Pool er en privat strømbørs.
 8. Ved å tvinge alle kundene som tar opp noe fra samme program, til å faktisk ta opp hele - så kan Altibox gjøre et opptak og dele filene med alle de ti tusner av kunder som tok opp det samme - og spare masse lagringsplass. Skulle kundene selv valgt hva de ville ta opp av start/stopp tid - så hadde Altibox måtte lagre mange kopier av det samme programmet.
 9. Det spørs hvilken Ethernet variant man bruker over kabelen. Følgende specs lar seg bruke bruker med bare 2 (twisted) par: 10BASE-T (Cat3 kabel, 10 Mbit, 100 Meter) 100BASE-T2 (Cat3 kabel, 100 Mbit, 100 Meter) 100BASE-TX (Cat3 kabel, 100 Mbit, 100 Meter) Av moderne utstyr man får kjøpt er ikke det sikkert at disse er støttet. 100BASE-TX er kanskje den man finner mest støtte for i dag, men selv det forsvinner på moderne utstyr.
 10. Det er vel ganske mange ansatte på Norske sykehus som jobber med dette LUKKA nettverket hver dag. De burde i så fall ha mulighet for å generere falske fødsler i systemet, eller?
 11. I skrivende stund er ikke kabelen tatt i bruk i praksis. Går kun 4 MW over den nå, fra UK til Norge. Det er samme status som de siste dagene. https://app.electricitymap.org/map https://www.statnett.no/en/for-stakeholders-in-the-power-industry/data-from-the-power-system/#import-and-export
 12. Man finner heldigvis propan billigere enn hos Plantasjen. Her er det 299kr for 10kg på Gassautomatene. Da blir det 2,17 kr kWh.
 13. Nyttig opplysning John-B. TS, se mer om dette her: https://www.skatteetaten.no/person/avgifter/bil/eierskifte/fritak-omregistreringsavgift-omorganisering/ Man kan altså søke til Skatteetaten om fritak, og det ser ut til å gjelde fra enkeltpersonforetak til aksjeselskap også dersom omorganiseringen er gjennomført med skattemessig kontinuitet.
 14. Mener du om du må betale omregistreringsavgift? Ja. Eieren er ikke den samme, du skal endre eier fra deg privat til et aksjeselskap. Hva du selger bilen for til selskapet må du og selskapet finne ut av.
×
×
 • Create New...