Jump to content

MegaMann2

Medlemmer
 • Content Count

  790
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

559 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er stillestående kø på mosseveien i det aktuelle tidsrommet. Ikke så lett for bussen å kjøre forbi i et annet felt da.
 2. På lange kabler brukes det DC og ikke AC, hvilket gjør tapet over lange strekk mye mindre.
 3. Var det noen som sa at disse utenlandskablene fra Norge ikke påvirker, eller kommer til å påvirke norske strømpriser?
 4. Håper du kan poste igjen i tråden her med litt anbefalinger når du har testet dette.
 5. At det i speccen til VoLTE ble godtatt at dette skulle være en så stor prosess og få denne støtten implementert for hver mobilmodell hos hver enkelt operatør er for meg veldig uforstålig. Operatører har ingen insentiver for å støtte hele verdens mobilmarked, og kunden kan ikke lengre forvente at en så basic service som å ringe med telefonen sin skal virke problemfritt på tvers av operatører.
 6. Jeg er ikke enig med deg om at det er dette som beskriver TS sine planer. FIRE står for Financial Independence, Retire Early, og konseptet her er å makse sparing og bygge opp mye penger i aksjer, fond, kontoer slik at man kan si opp jobben og leve på renter og avkastning resten av livet. TS sitt mål er bare å være gjeldsfri, kunne redusere arbeidstiden sin, eller bruke de ekstra midlene som man da får siden man ikke lengre makser nedbetaling av lån, på andre ting. Hvis TS i stede for å makse nedbetaling av boliglån, heller bruker 25 000 + 10 000 i måneden i aksje og fondsmarkedet slik som FIRE bevegelsen, så vil TS (basert på historikk, men dog med litt risiko) kunne havne i en langt bedre situasjon når vedkommende er 40 år.
 7. Les rettighetene dine her: https://www.forbrukerradet.no/forside/reise/fly/innstilt/
 8. Litt upresist. Nullruting er en vanlig enkel måte å stoppe et angrep på, men det vil gjøre tjenesten din utilgjengelig for legitime brukere. Det er ikke alltid ønskelig eller akseptabelt for en kunde. Da må se på andre metoder. Det er som du nevner da vanlig å ha masse ekstra kapasitet, men ikke last-mile mot kunden, men internt hos ISP på ytterpunktene av dems nettverk. Gitt følgende eksempel, en kunde har 1Gbit, og får et angrepet på 40 Gbit. Når angrepet da oppstår, så on-demand ruter man den trafikken til denne kunden gjennom en vaskeplattform som kan takle enorme mengder trafikk. Den plattformen inspiserer og filtrerer ut trafikk som man kan kategorisere som deltakende i DDoS. Den resterende trafikken vil da bare være legitim og være under kapasiteten som kunden betaler for.
 9. I det markedet du spør om nå, så er det veldig mange faktorer som påvirker prisen som kan være relevant for deg å nevne i denne tråden. Noen eksempler kan være: - Ren internett ? andre former for produkter, IP-VPN? - Ip adresser - trenger du leie det? Hvor mange? Har du dine egene? - DDoS beskyttelse og andre sikkerhetstjenester? Jeg er også usikker på hva du mener med >Det virker som at prismodellen deres går ut på at den enkelte bedrift er begrenset til en enkelt adresse, noe ikke vi er. Bredbånd bestilles til en gitt adresse, og hvis du skal bestille 10G aksess kan jeg nesten garantere deg at det kommer til å være minimum 24 månders bindingstid for adressen du bestiller til, og et ganske stort etableringsgebyr om det ikke finnes kabel dit du bestiller til. Om dere flytter, enten før eller i binding til ny lokasjon og det ikke finnes kabel der heller kommer det til å komme et nytt etableringsgebyr. Bindingstiden påvirker etableringsgebyret. Så ja, prisen er veldig sterkt knyttet til adressen du bestiller til. Edit: Når dette er sagt, så er jeg usikker på hvor mye respons du vil få her, og jeg tror at om du hadde fått mye respons så hadde det også vært vanskelig for deg å brukt dataen til noe ettersom prisene varierer så veldig med leveringsadresse. Hvis du vil ha det billingst mulig så bør du bestille kapasiteten i et datasenter. Det er jo en stor mulighet dersom der ikke er begrenset til en adresse (?).
 10. Begge deler - men kun mellom 1 telefon og 1 basestasjon. Har du 1 basestasjon, og 6000 telefoner, blir det (veldig forenklet) 1 gbps tilgjengelig per klient. Forenklet, ettersom det vil nok være overhead knyttet til at det er fler telefoner koblet til også. Greia med et trådløst medium er at ingen kan "snakke" samtidig på samme frekvens. Så hvis man klarer å korte ned tiden det tar å sende en gitt mengde data, så øker man den totale båndbredden - men målet her er at hver klient skal bruke minst mulig tid til å "snakke" på frekvensen - slik at man kan utnytte frekvensene bedre på fler enheter.
 11. Etter det jeg kan huske og finne ut ved googling så var Get først med poengsystem og fleksibel pakke. Get: 1. April 2017 Altibox: 5. September 2017 https://www.dinside.no/bolig/na-kan-get-kundene-si-opp-hbo-abonnementet-sitt-men-bor-de-det/67444133 https://www.altibox.no/2017/09/05/altibox-lanserer-ny-tv-opplevelse/
 12. i 2013 ble det innført nye krav om fornyelse, hvor blant annet "lappen til du er 100 år" ikke lengre er gyldig. Alle som har fått førerkort før 19.januar 2013 (men etter 1998) må derfor få nytt førerkort innen 1. januar 2033. For eldre førerkort enn dette må man fornye innen 1. januar 2020 eller 1. januar 2023 avhengig av hvor gammelt førerkort man har. https://www.vegvesen.no/forerkort/har-forerkort/fornye-forerkort/nar-ma-du-fornye-forerkortet
 13. Det finnes andre behandlingsgrunnlag av personopplysninger enn samtykke. For at login skal fungere må man bruke cookies, da trengs det ikke samtykke for å behandle personopplysningene i en cookie.
 14. Nei, det er det faktisk ikke. En rootet telefon med custom OS som lineage som fortsatt motar sikkerhetsoppdateringer og backports, er mye sikkrere enn en Android telefon som er noen år gammel fra Samsung og ikke lengre får sikkerhets oppdateringer.
 15. Sameiet er skapt for å eie en buss. Med mindre bussen er involvert å i ødlegge noe på resturanten, så kan ikke sameie klandres som en helhet dersom et medlem skader andres eiendom. Enten på sin fritid eller som en del av festing og rulling hvor alle deltar.
×
×
 • Create New...