Gå til innhold

Millioner av nordmenn bør sperre seg for kredittsjekk


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bare be om det fra selskapet man skal opprette kundeforhold hos det. Jeg har alltid fått det opplyst etter at de leter litt etter informasjonen. Såpass må vi kunne kreve av de vi skal bli kunder av!

Selskapet burde selvfølgelig opplyse om det under bestillingsprosessen, men kanskje det kommer som en konsekvens nå? Er lov å håpe.

Lenke til kommentar

Genial å følge tipset her med sperring av kreditt kontroll:

Det finnes nemlig ikke noen sentral og lett måte å sperre seg selv for kredittvurdering på. Du må logge deg inn og endre det hos hvert enkelt firma som har konsesjon for slike tjenester. For privatpersoner er det disse fire:

Har du sperret for kredittvurdering av deg selv, må du imidlertid åpne opp igjen selv dersom du får behov for å bli kredittsjekket. Det kan for eksempel være hvis du skal kjøpe et nytt telefonabonnement, bytte kredittkort eller kjøpe noe på avbetaling eller med faktura.

Det er sjelden at selskapene vil oppgi hvem de benytter for kredittsjekk, så da må du for å være på den sikre siden åpne hos alle fire – og så sperre igjen på nytt etterpå.

Spør firmaet som du handler med hvilken kreditt info firma som benyttes enklere hverdag da med å åpna.

Fikk se her om dagen kreditt sjekk av med fra nettleverandør....... ja ha tenkte jeg det var som f....n.

I starten av da bor jeg i borettslag med nettilkopling i medlemsavgiften. Nettverksselskapet lukker for min kontakt når de skulle sette den ned hastigheten. Den var borte i noen tid. Når selskapet blir oppfordret til og sette inn grunntilbudet da klarer de ikke av å innse sin tabbe, og tar full kontroll av meg jamvel om det er ikke jeg som er ansvarlig for betalingen av tilkoplingen.......

Telia søppel.... men trolige bedre enn telehor......

Lenke til kommentar

Kan jo håpe at dette fører til at stengt kredittsjekk blir så vanlig at en del av standard salgsdialog i en del sammenhenger blir "... da må du først åpne for kredittsjekk hos ..." - og om dette føler til at noen tenker seg om en gang til og tar opp et forbrukslån mindre, er vel det bare av det gode. (for alle unntatt forbrukslånspusherene)

Endret av mysjkin
skrivefeil
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
4/3 stengt bare Experian igjen å stenge, men her var det såpass dårlig side at jeg ikke fant eller kunne logge på for å stenge kreditt vurderingen. Bør Norge nå faktisk ta grep etter dette og endre på hvordan vi kreditt sjekker kunder og kreve at kunden selv godkjenner kreditt sjekken før en får lov til å kreditt sjekke kunder feks med BankID eller lignende
  • Liker 2
Lenke til kommentar

"Millioner av nordmenn bør sperre seg for kredittsjekk"

Nei, bransjen må finne en trygg måte å identifisere kjøper på før de belaster noe som helst. Dette må de følgelig ta det fulle og hele ansvaret for, samt bevisbyrden. 

For meg er det helt bak mål at sperring for kredittsjekk i praksis skal fungere som en(este) barriere for misbruk. Det blir victim blaming på nivå med å skylde på voldtektsofferet grunnet bekledning. Noe jeg følgelig vil ha meg reservert fra!

Bare fordi kredittor har sjekket at jeg er betalingsdyktig er det liksom greit at de belaster meg, selv om de ikke er sikre på at det faktisk er jeg som bestiller tjenesten? 

Endret av ITtraktor
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
sedsberg skrev (På 13.5.2022 den 15.16):

Glad jeg slipper det styret siden jeg ikke har noe kundeforhold til Norkart. :D

Eh... det var ikke kunder. Det var alle som eide eiendom ihele Norge.

Sitat

I mange tilfeller er dette nemlig alt som skal til for at uærlige aktører kan forsøke seg på å bestille ting i ditt navn på kreditt.

Dette er jo rett og slett feil. Du må legitimere deg med personlig oppmøte eller bankid. Kan ikke bedriften dokumentere dette, har de ikke et krav de får innkrevd.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...