Jump to content

Recommended Posts

Har kommet borti noe som jeg synes er relativt sketchy. Har en bil som jeg måtte av-skilte og som ikke var EU-godkjent som jeg skulle selge etterhvert. Når den ble avskiltet ble jeg ringt opp av en fyr fra Drammen som ville kjøpe bilen, vi ble enige om noen lapper(9500) og han skulle komme og hente den i Nord-Norge, ca 1400 KM unna med trailer transport sammen uken. Jeg fikk pengene på konto av 4 forskjellige personer og har fortsatt pengene på konto. Deretter skrev jeg over bilen til kjøper.

Dette er siste kontakten jeg har hatt med personene, han svarer ikke på melding når jeg spør når bilen skal hentes som nå er 3 uker siden.

Har fortsatt pengene på konto.

Share this post


Link to post

Send ham en melding:
"Da jeg ikke har lykkes i å oppnå kontakt, vil jeg informere om at bilen blir kondemnert innen 5 dager dersom den ikke blir hentet snarest. Jeg anser bilen som solgt da den er overført til deg. Din bil står nå på min eiendom; og du har ikke hentet som avtalt. Derfor sendes bilen til kondemnering. Du har 5 dager på deg. Ta kontakt dersom du har innsigelser mot dette."

Så sender du bilen til vraking etter dette. Pengene beholder du. Det er ikke lengre din bil slik jeg ser det. 

  • Like 6

Share this post


Link to post

Er det skrevet noen form for kjøpekontrakt?

Er det levert Salgsmelding til Statens Vegvesen?

Er den omregistrert på på kjøperen?

Share this post


Link to post

Merkelig form for svindel :)

Mulig det har skjedd noe med vedkommende siden du ikke har fått kontakt på flere uker? Er det èn person du har snakket med? Har du prøvd å ringe?

Share this post


Link to post
Avero skrev (19 minutter siden):

Merkelig form for svindel :)

Mulig det har skjedd noe med vedkommende siden du ikke har fått kontakt på flere uker? Er det èn person du har snakket med? Har du prøvd å ringe?

Enig. Dette er jo ikke svindel hvis TS har alle pengene. Kjøper har jo nå egentlig gitt 9500kr. Drammensere er noen raringer. Men ja ville faktisk funnet ut om det har skjedd noe med fyren, forsøk å finne ut om han har nær slekt som du kan rådspørre. Kanskje fyren har et problem? 

Edited by Mr.Duklain

Share this post


Link to post
Magnus15 skrev (På 9.5.2022 den 13.37):

ringt opp av en fyr fra Drammen som ville kjøpe bilen, vi ble enige om noen lapper(9500) og han skulle komme og hente den i Nord-Norge, ca 1400 KM unna med trailer transport sammen uken. Jeg fikk pengene på konto av 4 forskjellige personer


I og med at du vet at pengene kom fra 4 ulike konti (personer) så bør det være mulig å høre med (en av) disse. Hør eventuelt med banken din om ikke du har nok identifiserende info om de fire allerede.

 

Share this post


Link to post
foto_12 skrev (30 minutter siden):

🤔 Regner med at du får krav om oppheving av kjøpet. Og må betale tilbake.... hvitvasking??? 

Hvordan blir dette hvitvasking? Mange enklere måte å hvitvaske 9500 kr,- på. Hvorfor i det hele tatt ta seg så mye bry med å hvitvaske 9500 kr,-? Nei; den teorien tror jeg vi kan utelukke. :)

Det å kjøre 1400 km med trailer for å hente en bil til 9500 kr,- er dårlig butikk. Transporten alene overgår biles verdi. Så her har nok noen i ettertid forstått at dette kanskje ikke var så lurt. Når kjøpet allerede er gjennomført og bilen står på kjøper. Så har kjøper et bittelite problem ved at vedkommende har en bil 1400 km unna han ikke får hentet. Så kanskje han rett å slett bare tier saken i hjel. Noen folk er nokså konfliktsky.... 

Alle som har drevet med kjøp og salg over en periode har erfart at ivrige kjøpere plutselig blir ganske stille... og ikke holder avtaler.

Share this post


Link to post
foto_12 skrev (9 timer siden):

4 innbetalinger fra 4 forskjellige personer fra Drammen 🤔🤔🤔 fra "Fjell"??? 

Hadde ikke overrasket meg  

Share this post


Link to post

Du skriver at du skrev over bilen til ham - er det via innsending av salgsmelding fra vognkort (papir med signatur) eller er det elektronisk (som krever BankID for innlogging) ?   Hva er status på vegvesen.no > Din Side ?  Står bilen fortsatt på deg?

Hvis kjøper er bilforhandler så kan det være gunstig for ham å utsette henting til bilen er solgt for å unngå en omregistrering. 

Hadde vært litt annen situasjon om bilen var i kjøpers kontroll, mens du fortsatt står som eier (forvent regning for bompasseringer og P-bøter - det er en ganske god tidsforsinkelse før du evt mottar krav).  Ikke aksepter at bilen hentes før kjøper står som ny eier.

Edited by Rune_says

Share this post


Link to post

Dette er jo helt typisk vidersendingssvindel/Mule.

Personen svindler noen ved å f.eks selge noe på Finn, får de til å forhåndsbetale til din konto, og etter en stund får du en melding om at han har gjort en feil og om du kan sende pengene videre til en annen konto. - Han sitter da med 3x9.5k på konto fra svindel, men den eneste de svindlede enkelt kan finne navnet til er deg.

  • Like 1
  • Innsiktsfullt 2

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...