Gå til innhold

Er det vanskelig å nedgradere til Win10?


Anbefalte innlegg

Når Windows 10 kom så var det etter hvert flere modeller (fra de store som eks. Dell, HP, Lenovo) som ikke hadde full driverstøtte for Windows 7 så det ble utfordrende å få Windows 7 til å fungere godt på disse. Nå er Windows 11 mye likere Windows 10 enn forholdet mellom Windows 7 og Windows 10 så problemstillingen er nok ikke like stor men tipper at ettersom tiden går så kan det være at nye maskiner levert med Windows 11 ikke fungerer like godt med Windows 10 pga. manglende tilgjengelig driverstøtte for/i Windows 10.

Har ikke testet det selv men ser at enkelte på nett mener at man skal kunne slette alt, installere Windows 10 og få brukt/aktivert maskinen med lisensnøkkelen for Windows 11 (som ligger lagret på hovedkortet i maskinen).

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er litt overrasket over mange av svarene i tråden her. Han har spesifikt skrevet at han vil ha en 17” bærbar med RTX 3070. Da er det åpenbart at gamle skolemaskiner ikke fungerer. Denne datamaskinen skal brukes til tungt arbeid, sannsynligvis tunge, grafiske spill. I så tilfelle kan jeg nevne at jeg selv har en i7-8750H, og at den yter dårligere enn forventningene på hver enkelt kjerne. Anbefaler en bedre prosessor. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
wil skrev (16 minutter siden):

Hvor står det at trådstarter vil ha en Laptop med 3070?

I førstepost.

Helm skrev (På 22.4.2022 den 18.47):

Dersom svaret er at jeg må kjøpe en PC med Win 10 så er det enda en begrensning på et allerede dårlig utvalg av 17" bærbare med RTX 3070.

 

wil skrev (10 timer siden):

Håvard: Jeg tror ikke du skal beskymre deg så mye for om trådstarter vil surfe på Internett med en PC med eldre Windows uten oppdateringer. Det tror jeg MANGE andre i verden også gjør.

Det gjør det ikke noe lurere av den grunn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
wil skrev (På 30.4.2022 den 10.38):

Men hva er du redd for da ved at han vil surfe på nett med en eldre Windows PC uten oppdateringer?

Sjansen for at noen får til å kryptere disken din og krever bitcoin for å låse den opp øker når kjente sikkerhetshull ikke blir rettet.

Hvis du bruker maskinen til nettbank, betaler på nett og lignende så er det enklere å finne på noe tull på en dårlig sikret pc.

Sjansen for at pcen din blir fylt med ræl som overvåker deg og utvinner ymse kryptovaluta øker.

Men hvis du har en PC med windows 7, ingen andre enheter på samme hjemmenett, og bare bruker den til å lese vg.no uten å logge inn så er jeg enig i at det nok er begrenset hvor stor skade det gjør mot deg å kjøre usikret.

-k

  • Liker 2
Lenke til kommentar
wil skrev (På 30.4.2022 den 10.38):

Men hva er du redd for da ved at han vil surfe på nett med en eldre Windows PC uten oppdateringer?

I verste fall tas PC-en din over av et botnet som bruker den som proxy for ulovlig aktivitet.  Kipt når naboene ser på at Kripos bærer ut  alt av datautstyr fra boligen din fordi de mistenker deg for å drive på med barneporno...  Ryktene sitter lenge i, selv om du blir frifunnet.

Ellers kan PC-en din brukes som en bot i en DDoS nettverk, brukes til å spre reklame, brukes til å mine bitcoins.  Er bare fantasien som setter begrensning.

Lenke til kommentar

Det beste om en absolutt insisterer på å bruke utdatert software som har så mye sikkerhetshull at det ligner en sveitserost er å starte fra scratch med et image hver gang sånn at du ikke får ting inn i maskinen som overlever til neste gang man starter den.

Med image menes en offline disk-versjon som overskriver det OS som ligger på maskinen en går på nettet med.

Selvfølgelig ingen god løsning, men bedre enn å være totalt ubeskyttet.

En Linux LiveCD har f.eks denne egenskapen også så lenge en ikke tar vare på personlige filer, eller i det minste sjekker dem rutinemessig. Windows XP ligger f.eks i Hiren's Boot CD.

Ville overraske meg om ikke dette finnes for f.eks Win 7 og Win 10 også.

Lenke til kommentar
wil skrev (10 timer siden):

Men dette er jo ikke noe problem for andre enn den/de som eier PC`en.

Forøvrig, så er det jo ingen som har noe med det heller da.

Bullshit.
Å ha en PC i et bot-net som enten spyr ut 1000-vis av spam-mail eller styres til å utføre DDoS angrep mot andre har ABSOLUTT andre enn eier av PCen med å gjøre.

Dette er fullautomatiserte tjenester som scanner nettet etter PC-er med alle de kjente feilene et utdatert OS har og infiserer de helt automagisk.  Med vanlig bruk merker ikke eieren av en infisert bruker dette i det hele tatt.

Man er altså en "nyttig idiot" overfor kriminelle elementer.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
On 4/29/2022 at 5:04 PM, Helm said:

Ikke bare bare. Man må vite at den eldre versjonen av Windows fungerer. Kanskje 10 og 11 er så like at det ikke er noen risiko, men det er ingen selvfølge.

Og så er det veldig irriterende å betale dobbelt for samme sak.

 

En kan installere og se at det funker uten å kjøpe. Da vi det stå på skjermen at pc mangler lisens og endel instillinger er låst. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...