Jump to content

Helm

Medlemmer
 • Content Count

  594
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

72 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

3540 profile views
 1. Takk for alle svar. Jeg har flere spørsmål rundt hvordan slik navigasjon fungerer, men det er utenfor emnet til denne tråden. Hvordan fungerer Wi-Fi og BT som navigasjon?
 2. Moderne telefoner har GPS, og kan også bruke Wi-Fi og BT til å forbedre presisjonen, eller Wi-Fi og BT kan erstatte GPS dersom noe blokkerer for satelittsignalene (bygninger f.eks). Men hvordan kan Wi-Fi og BT fungere som navigasjon? 1) Er det noen offentlig Wi-Fi og Bluetooth med navigasjon som formål? Eller er det vanlig privat Wi-Fi og Bluetooth? Private nettverk er vanligvis kryptert og lukket for fremmede enheter. 2) Sikkerhet. Dersom jeg finner en fremmed Wi-Fi eller BT som godtar å kommunisere med telefonen min, hvor trygt er det? Jeg vet at PC-er kan bli infiserte ved å bruke fremmede nettverk, og en moderne telefon er langt på vei en PC. 3) Dersom min telefon kommuniserer med en fremmed Wi-Fi eller BT, hvordan kan Google Maps eller andre karttjenester vite posisjonen til dette nettverket? Jeg har ikke medvitende gitt tillatelse til noen for å plassere mitt private Wi-Fi på et kart. 4) Jeg har en privat bredbåndsruter med Wi-Fi. Mitt nettverk er for tiden ikke skjult, men det er lukket for fremmede enheter. Da kan vel ikke fremmede mobiltelefoner bruke det til navigasjon? 5) Er det noen forskjell mellom bruk av fremmed Wi-Fi og fremmed BT med tanke på sikkerhet?
 3. Er det egentlig GPS da? Jeg begynte å få en anelse av at det er mobilmastene telefonen bruker som navigasjon. Da ville det også vært mer forståelig at Wi-Fi ble benyttet som hjelpemiddel. Ekte GPS (som jeg kjenner fra bil før smarttelefonene ble oppfunnet) har meget god presisjon, så god at jeg ikke forstår hensikten med andre hjelpemidler for å bedre presisjonen. I telefonens innstillinger gis det inntrykk av at dette er et tillegg, ikke en alternativ navigasjon. Navigasjon via Wi-Fi og BT er et alternativ dersom GPS er avslått? Bare slå GPS på igjen? Jeg kan ikke huske å ha hørt om at satelittene var ute av drift, bare at Russland jammer signalene. Det er ikke ofte jeg hører det skjer, og det er vel mest flytrafikk som er utsatt, tror jeg. Nede på bakken er man ikke like utsatt for fiendtlige signaler.
 4. Google Maps var allerede på telefonen, jeg ser det nå. Jeg har kjent til Google Maps som en nettside, visste ikke om appen eller at det kan brukes til GPS. Telefonen kan bruke Wi-Fi og Bluetooth til å forbedre presisjonen, hvorfor skal dette være nødvendig? Garmin og TomTom har ca 2 meters presisjon og bruker ikke noe av dette. Hvordan kan Wi-Fi og Bluetooth hjelpe? Ingen av dem har forbindelse med satelitter. Vil telefonen min kontakte private folks Wi-Fi og spørre hvor vi er? Min egen Wi-Fi har ikke tillatelse til å omgås fremmede enheter, slik kontakt høres for meg ut som en risiko. Same med BT.
 5. Takk alle. Ja det er dette jeg mener, akkurat som Garmin eller TomTom. Jeg trodde GPS på telefoner fungerte slik og at det var i telefonens system, eller et program som medfølger som standard.
 6. Med briller tilfredstiller jeg kravene til tungt sertifikat, men ikke kravene til mobilspill. Og det er ikke bare tekst som er for smått, alt er for smått. Jeg har mange spill, noen er verre enn andre men stort sett alle spill gir meg dette problemet. Men utenfor spill har jeg ikke dette problemet, da er ting store nok. Jeg trenger ikke engang å gjøre ting større, alt er stort nok med standardinnstillinger. Takk, jeg har prøvd dette, selv om tekst ellers på telefonen er stor nok. Jeg testet med teksten kjempestor, men det påvirket ikke spillene i det hele tatt. Men det er ikke bare teksten som er for liten. Grafikken også. Jeg har forstørrelsesglass, og telefonen har også en zoom-funksjon, men dette er upraktisk og umulig å bruke dersom tid er en faktor.
 7. Javel. Takk for svar. Kan jeg gjøre noe annet? Bruke ekstern skjerm kanskje, men bruke mobl med ekstern skjerm (hvis det er mulig, har ikke sjekket) virker litt.... dumt. Men mobilspill finnes ofte ikke til PC så kanskje det er mindre dumt enn det høres ut som.
 8. Galaxy S20FE skal ha GPS men jeg finner den ikke. Søk på"GPS" i telefonens guide gir ingen treff. Hvordan bruker man GPS på denne telefonen?
 9. Jeg har en Galaxy S20FE og jeg erfarer at den er uegnet til de fleste spill. Problemet? For høy oppløsning, grafikk og tekst er så smått at jeg må bruke forstørrelsesglass. One UI v. 3.1 Android v. 11 Jeg kan endre størrelsen på tekst i f.eks nettleser, men spill bryr seg ikke om dette. Og det er ikke bare tekst som er for små, ikoner og symboler er også for små. Hadde dette vært på Windows ville jeg bare redusert skjermoppløsningen. Men jeg finner ikke noen måte å redusere oppløsningen på i Android. Jeg har søkt etter løsninger, jeg fant lite. Jeg er heller ikke sikker på hvordan jeg skal formulere søket for å gi best resultat. Men jeg fant denne guiden: Samsung Galaxy S20: How to Change Your Screen Resolution Men min versjon av Android mangler "Screen resolution" (ja jeg har satt Engelsk som mitt "morsmål", nettopp for å gjøre det enklere å søke seg til informasjon). Hva kan jeg gjøre?
 10. K100 synes jeg er utrolig pen, i alle fall den hvite som er avbildet i Wikipedia. Den har vistnok kallenavnet "flying brick", uten at jeg skjønner hvorfor. Det er noen K100 på Finn men ingen er like pene som denne: Jo, utseendet er en viktig faktor. Jeg vil ha noe jeg liker å se på, akkurat som med alt annet man kjøper.
 11. Jeg antar dette må være grunnen til at noen anbefalte sterkt innsprøytning her i tråden. Når jeg leste rådet tenkte jeg bare vedlikehold og driftssikkerhet. FJ1200 har ikke bare forgasser, den har fire stk forgassere.
 12. Jeg sammenligner med andre sykler med lignende store motorer (over 1000cc), alle bruker mye mindre enn Yamaha FJ1200. BMW R1200 GS bruker mye mindre. Selv 1300R Hayabusa bruker mindre enn FJ1200. Hva driver Yamaha på med? Er Yamaha generelt "tørst"?
 13. Det går mye opp og ned, men leser jeg 0,87 i snitt? Det er vel noe kjøring på Autobahn da. Noe må være galt, enten med forgasseren eller føreren...
 14. Førstevalget er FJ1200! Jeg er ikke skremt av størrelsen eller vekten (har kjørt vogntog), men jeg har søkt opp bensinforbruket og DET grenser til å være skremmende. Det er oppgitt til 0,6 - 0,65 på mila. På motorsykkel?! Forbruket høres ut som på en familiebil. https://www.spritmonitor.de/en/overview/53-Yamaha/1051-FJ_1100_1200.html?fueltype=2 https://www.fuelly.com/motorcycle/yamaha/fj1200
 15. Jeg har funnet en 1993 FJ1200 jeg liker som har gått ca 65000 km. Men den selges av et lite firma en flyreise unna hvor jeg bor. Firmaet har bare noen få ansatte og ser ut til å ha dårlig økonomi (proff.no). Den sykkelen har blitt bruktimportert. Jeg må enten sette meg på et fly eller kjøpe den usett og få den fraktet. Jeg vet ikke om jeg ønsker å kjøpe fra et firma som kanskje ikke eksisterer om noen måneder. Hva er typiske feil på en slik sykkel?
×
×
 • Create New...