Jump to content

Helm

Medlemmer
 • Content Count

  986
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

227 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

4349 profile views
 1. Det jeg har sagt er selvfølgelig nok til at jeg ikke bryr meg med eksterne kilder. Dette er for enkelt til at jeg vil ta meg tid til å gi noen dypere begrunnelse. Tenk hva du vil.
 2. Det er mye svovel i råoljen fra Venezuela, men USA sluttet å kjøpe derfra. Mulig det er like mye svovel i amerikansk råolje. (Hvis jeg husker riktig.) Det er først og fremst lyden av motorvolum (og V8) jeg forbinder med "amerikansk" lyd og lyden av stort volum og/eller V8 er ganske lik uansett hvor motoren kommer fra. Har ikke tenkt over at kompresjon har så mye å si. Flotte biler på de to videoene! Den Fiaten er spektakulær. 28 liter for å finne 300 HK. Ser at rekorden først var ca 200 kmt, senere klarte den 290 (utrolig økning). Prøver å forestille meg hvordan 200+ kmt oppleves i den bilen..... Undres om ikke eksosflammene svir barten på en eventuell mannlig passasjer? Nok en grunn til å bruke hjelm.
 3. Nydelige biler. Eneste feilen er FWD og to svære dører som nesten krever tre norske parkeringsplasser. Jeg trodde ikke de kom med FWD før utpå 70-tallet, dene er en '68. 7,7 L blir mye moment for drivknutene å håndtere. Hvis man kjører aktivt kan man regne med å måtte bytte knuter ofte? Lav kompresjon gir mindre forbruk? Jeg trodde ikke det gjorde noen forskjell. Hvordan høres det? Edit Ett av punktene i annonsen: "Kom til Norge i 78 før 30 års regelen" Hvilken betydning har dette?
 4. Slikt er en uvant tanke for meg. Jeg anser alle funksjonene som en del av telefonen. Jeg har ikke lært å tenke på en telefon som en datamaskin ennå. Men jeg likte det som var i begynnelsen. Dersom ikke det var Samsung som laget appen for SMS vet jeg ikke hvem det var.
 5. Det er ingen tvil om at det tar vekk noe oppmerksomhet, men dette blir for svart hvitt. Samtale med en passasjer tar omtrent like mye oppmerksomhet. Samtale med noen som er fysisk tilstede tar også kapasitet fra andre sanser enn hørselen. Og jeg skal ikke engang nevne noen av mange ting vi lovlig kan gjøre mens vi kjører, som tar vekk oppmerksomhet. Men personen i dette tilfellet gjorde mer enn å prate i telefonen. Hvordan han holdt den vet jeg ikke, men hvis man bikker hodet fremover for å se ned har man mindre sjanse for å oppdage en fare på veien.
 6. Bil fra 2004. Digitalkamera fra 1994. Herregud. Hjulene på en jernbanevogn har nesten like mye gummi.
 7. Det diskuteres om Ukraina bør få tyngre våpen. Noen diskuterer om Ukraina bør få hjelp i det hele tatt. Gi Ukraina moderne fly, missiler som kan nå Moskva og et antall strategiske og taktiske atomvåpen.
 8. Javel? Jeg erfarer det helt forskjellig.
 9. Som taggen sier, en Galaxy. Kan legge til at det er S20FE5G. https://www.google.com/search?q=restore+phone+to+factory+settings+to+remove+updates Uten å klikke inn på noen av søketreffene, ser jeg av det Google siterer at "factory reset" ikke fjerner noen oppdateringer. https://us.community.samsung.com/t5/Android-12/Feb-2022-HORRIBLE-update/td-p/2196401 https://r1.community.samsung.com/t5/galaxy-a/update-rollback/td-p/4704414 https://forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-s7/913381-dont-like-latest-text-messaging-update.html Det er mange som opplever oppdateringer som et problem. Jeg deler også erfaringen med at SMS-appen ble ødelagt i februar. Den fungerer etter hensikten, men den er ødelagt. Jeg vil ha tilbake den gamle. Jeg har mistet tilliten til oppdateringsregimet. Og det er så mange apper (allerede før jeg har installert noen selv) at det er håpløst å lese seg opp på alle oppdateringene. Og oppdateringene kommer noen ganger som en pakke hvor jeg ikke kan luke ut noe. Edit Det virker også umulig å finne noen patch release notes. Søk på "samsung android galaxy update notes" og lignende varianter gir resultater som angår appen Notes. Grrrrr. Ingenting å finne om om release notes.
 10. Hvordan gjør dette at den bare fungerer i uttak uten jord?
 11. Du kan prøve selv, enten som passasjer i bil eller som fotgjenger, å bruke telefonen slik at du må se ned. Så kan du prøve å holde den slik at du ser fremover. Det forutsettes at du har to fungerende øyne.
 12. Takk for svar. Hvis det er en oppdatering i seg selv som er problemet? Det er "fault by design" fra mitt ståsted, altså ikke noe som er teknisk feil. Det er ikke på Android jeg har antivirus, jeg har tilgode å høre noen si det er nødvendig på telefoner. Jeg har ikke noe imot oppdateringer som kun tetter sikkerhetshull, men det kommer andre oppdateringer samtidig og det er dem som er problemet. De fikser ikke bare sikkerhetsfeilene, de fjerner, legger til og endrer annet også. De ødelegger systemet selv om det helt sikkert fungerer etter hensikten.
 13. Jeg har søkt og flere kilder sier at det er umulig å bli kvitt en systemoppdatering på Android. Alt man oppnår med en "factory reset" er å måtte skrive inn eierens brukerdata som på en ny telefon. Virkelig? Er det mulig? Hvordan kan man da bli kvitt en oppdatering? Det må finnes en vei? Aldri mer oppdateringer. Uansett utstyrskategori. Eneste unntak er antivirus på enheter som har dette.
 14. Med tanke på hvor svindyrt det er med elektroinstallatører er 25-30 års levetid veldig kort. Burde holde i 50 år, minst. Godt poeng, det er noe å tenke på. Jeg pleier å slå av utstyr før jeg drar ut støpselet, men det hender en sjelden gang jeg slurver. Men jeg ser aldri noen lysbue. Men det er ett apparat hvor jeg aldri slår av før jeg brutalt bryter strømmen: Vannkokeren. Jeg kan slå den av med bryteren men jeg bare løfter den rett av sokkelen mens den er på (før vannet koker). Jeg vet ikke om dette har samme risiko for en lysbue som når man drar ut støpselet? Men jeg har ikke lagt merke til noe lysglimt. Den er i svart plast så det er ikke lett å se om den er svidd.
 15. Kanskje den er verdt å reparere, hvis du er kompetent til å gjøre det selv. Du kan jo også plugge den inn hvor den fungerer og bruke den for en siste gang. Lag din egen vri av "will it blend?" og laste opp til Youtube.
×
×
 • Create New...