Jump to content

Helm

Medlemmer
 • Content Count

  466
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

36 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

2972 profile views
 1. Kan ikke argumentere mot dét.
 2. Når jeg sa "OP" så var det en sammenligning. Altså en antagelse om at 2080 takler dagens spill bedre enn hva 880M gjorde i sin tid. Dersom dette er riktig så kan det forklare/rettferdiggjøre deler av prishoppet. Kronekursen alene gjør ikke det. Jada jeg er klar over at det er lite man kan oppgradere i en laptop. Derfor vil jeg finne en balanse mellom ytelse og pris når jeg kjøper en. Edit Hvordan vet man nå om det er 2080 for desktop eller laptop? Nvidia har sluttet å legge en "M" til modellnavnet. I en laptop nå kan du finne hvilken som helst versjon.
 3. Takk Noreng og Emsal for svar. Det du sier i punkt 2 tolker jeg som at 2080 er OP sammenlignet med hva 880M var på sin tid. Jeg vil ha en meget kraftig PC som klarer å kombinere høye grafikkinnstillinger med høy FPS. Men den trenger ikke å være helt ekstrem, jeg trenger ikke ytelse som tilsvarer x80 SLI fra tidligere år. Derfor antar jeg at jeg bør sikte meg inn på 2070. 26k, ser ut som 6500 i avslag hvilket betyr at den normalt koster 32500. Bra i7 CPU og 1TB SSD. Men skjermen er bare 15 tommer. Jeg nevnte det ikke men den må være minst 17". Jeg plasserte denne tråden i forumet for skjermkort. Jeg bør antagelig lage en tråd i forumet for kjøpshjelp for å gå nærmere inn på vurdering av hele laptoper. Men takk for tipset!
 4. Jeg har alltid hatt behov for toppkortet, altså x80. Derfor ser jeg nå mot RTX2080 på min neste laptop. Men jeg ser at de fleste laptoper i høyere prisklasse har 2060, noen få har 2070 - og fortsatt snakker vi om "billige" laptoper under til rund 20.000. De ytterst få som har 2080 koster 35-50k. Sist jeg kjøpte en laptop med beste tilgjengelige fra Nvidia og Intel kostet det ca 17000, det er ca fire-fem år siden. Hva er det som har skjedd? Hvorfor er det dobbelt så dyrt nå? Er det nå slik at xx60 eller xx70 dekker behovet som x80 tidligere gjorde?
 5. Ja visst finnes det fortsatt ISDN. Den telefonen du lenker til ligner min men det er ikke samme versjon. Jeg synes min er mye penere.
 6. Funksjoner? Jeg vet nesten ingen ting om IP-telefoni så jeg kan ikke sammenligne funksjonene. Men jeg forstår at talekvaliteten ikke er den samme, det har vært en del artikler om dette. Og jeg liker å ha en linje som ikke er avhenging av internett. Det inntreffer ikke ofte, men det hender at internett ikke fungerer, eller at telelinjen ikke fungerer. Men aldri har begge vært ute av drift samtidig. Telefonen fungerer ved strømbrudd også. Fungerer en IP-telefon hvis strømmen faller bort? Jeg har til og med internett på ISDN i nødstilfelle; 128 kb/s. Telefonen min er en Telenor Alfa og jeg er fornøyd med den. Den er pen også. Linjeleie har jeg aldri hørt om før denne diskusjonen. Jeg ser nå på en faktura og linjeleie er ikke nevnt noe sted. Og hvorfor skulle det være leie på infrastrukturen? Det bør inngå i abonnementet når jeg får tjenesten fra eieren av linjene. Med 5G kommer det en kostnad på å kjøpe mobiltelefon også. Det er noe jeg har klart meg uten til nå.
 7. Jeg har ikke TV. Og ISDN vil jeg ha enten jeg får fiber eller ikke.
 8. Er det ikke enorm kapasitet på dette? Er det noen som har sett en fiber hovedkabel og kan si hvor tykk den er?
 9. @NULL når jeg ser avataret ditt kommer jeg til å tenke på en Dilbert-stripe for rundt 15 år siden. Dilbert eller en annen fyr på kontoret hadde en ide om å bruke kloakkrørene som bredbånd. Artige figurer.
 10. Da er fiberen deres så overpriset at den finansierer kobber også.
 11. Ja, ISDN. Det er vel fortsatt leveringsplikt på fasttelefon og det kommer det til å være en stund til. Fasttelefon krever kanskje ikke kobberlinje? ISDN er digitalt så det vil de sikkert ønske å overføre til fiber. Fast er helt overlegen på brukerkomfort, bare prøv. De vil bruke penger på å reparere en kobberlinje som skal brukes i noen uker, men ikke dersom linjen skal brukes i flere år?? Det er vel bare bedrifter med stor statlig eierandel som kan finne på slikt. Er du sikker på det? De vil tjene mer på at kunder betaler for deres dyreste tjeneste, som er fiber.
 12. Det ble nevnt tidligere i tråden, hvis jeg husker riktig så ble det sagt 500 i måneden. Det inkluderer Symantec. Det er lenge siden Telenor sluttet å yte gratis kundeservice (har noen ganger opplevd å bli henvist til deres dyre teletorgnummer for generelle spørsmål som ikke hører hjemme hos eksperthjelpen). Det er vel liten sjanse for at NGT har lavere grad av kundeservice en Telenor men jeg antar jeg taper sikkerhetspakken. Jeg har også en steinaldertelefon som jeg vil beholde fordi den er overlegen på komfort. Den går på kobbernett. Hva slags brukerfeil?
 13. Så vidt jeg vet går elektrisitet også på lysets hastighet!
 14. Hvis forskjellen i latency er stor nok så endrer jeg kanskje syn på saken. Men Telenor har bare nevnt hastighet og pris, latency ble ikke nevnt med et ord av selgeren. Selv ikke da jeg stilte meg kritisk til hvordan fiber kunne være verdt prisen. En kobberkabel i seg selv kan vel knapt kalles teknologi, det er en enkel ting. Dette krever vel ikke noe vedlikehold unntatt ved brudd? Fiber er mer komplisert og jeg kan forestlle meg at det lettere kan skades. Dersom driftsutgiftene blir høye kan det bety lite rom for prisnedsettelser senere.
×
×
 • Create New...