Gå til innhold

Da Norge bestilte nytt artilleri i 2017, var det akkurat nok – nå kommer det flere skyts og radarer [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det meste av det Solbergregjeringen "gjennomførte" skulle vel skje i neste stortingsperiode, så vidt jeg husker. Sånn sett er det jo et fremskritt hvis vi nå har fått en regjering som har ambisjoner om å regjere i sanntid. Gjenoppbyggingen av forsvaret etter Stoltenberg og Solberg vil kreve ressurser og penger, og kanskje burde man kjøpe tilbake noen av basene som ble solgt også? Når man tenker på den omfattende avhendingen av anlegg og utstyr som er gjennomført de siste 20 år, så blir det nærmest som en gjenoppbyggingen etter 2. Verdenskrig. Det er ikke imponerende med en pakke på 2-3 milliarder, det er jo mindre enn prisen for en tapt fregatt! Under den forrige kalde krigen var det opp til regjering og Storting gjennom sitt mandat å skaffe tilveie det nødvendige. Nå er det vel en kjede av statlige "Foretak" som etter New Public Management- prinsipper må inngå foretningsavtaler med hverandre og/eller med private selskaper når noe skal gjennomføres. Før var det ikke sjelden at man helt legitimt og med rette "eksproprpierte" nødvendige ressurser når det var nødvendig for å sikre rikets sikkerhet. Det er nesten ikke til å tro at man for ca. 15 år siden kunne kjøpe en ubåt-base til 4 mrd. for 38 mill., eller en Flybase for 14 millioner. Eller en F5 Freedomfighter (jegerfly som fortsatt er operative flere steder på kloden) for 125 tusen kroner. Det er som man solgte en billig bruktbil, men det gjorde man i tillegg, sammen med mye annet som kunne vært kjekt å ha som back-up i tilfelle produsenter fikk leveranseproblemer på grunn av en krig eller krise.

Endret av NERVI
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Norge må som minimum bruke hele opsjonen på 24 stk ekstra K9 Vidar artilleriskyts og gjerne bestille enda flere. Vi må også bestille betydelig flere K10 ammunisjonsvogner slik at vi får det anbefalte antallet, dvs. 1 stk K10 pr 2 stk K9.
 

Utstyret skal være ment for bruk, og da må vi kunne bruke de K9 artilleriskyts som vi har kjøpt, optimalt.  Å kjøpe K9 artilleriskyts som ikke kan lades raskt nok fordi en har for få K10 ammunisjonsvogner, er meningsløst sløseri med penger.

Endret av TorHansen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...