Gå til innhold

TorHansen

Medlemmer
 • Innlegg

  489
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

1 følger

Nylige profilbesøk

2 114 profilvisninger

TorHansen sine prestasjoner

744

Nettsamfunnsomdømme

 1. De var jo det. De har blitt observert av og til i lenger tid uten at noen har reagert hensiktsmessig.
 2. Tror fort at det er oppsigelsesgrunn for en ansatt å bruke en drone slik. Pga hms. Dessuten tror jeg en hadde vist hvem det var som fløy dronen hvis det er tilfellet. En plattform er et lite samfunn.
 3. Til dette er det bare å si: Nei, nei og atter nei. Det blir ikke flere vannkraftverk. De få vassdragene som er vernet skal fortsatt forbli urørte. Vi står faktisk midt i en alvorlig naturkrise. Hvis Norge trenger mer kraft frem til havvind er utbygd, får vi heller bruke gasskraft. Statnett får kjøpe tilbake gasskraftverkene de nylig har solgt til utlandet, og Equinors på Vestlandet kan beholdes. Hvis Tyskland, Nederland, Danmark, Storbritannia, mm trenger mer kraft, så får de bygge kraftverk selv.
 4. Det hadde vært fint å få vite litt mer om dronene som er observert: type, størrelse, mm. Og hvis en har observert dette gjentatte ganger over lenger tid, hvorfor i alle dager har en ikke gjort tiltak for lenge siden? Feks involvert Forsvaret og skutt de ned. Eller er sikkerhet og hms bare en lek for oljeselskapene? Ingen hobbyflyger flyr droner fra elefun midt i Nordsjøen….
 5. Hvilke penger skal Statnett bruke hvis de må betale industrien for å stenge ned? 1. Nettleieinntekter fra landets strømforbrukere? 2. Eller skal Statnett sende en faktura til kraftprodusentene som har fått oss i uføret ved å eksportere ut den norske vannkrafta? Jeg fryker at norske strømforbrukere må betale for dette. Systemet er rigget slik at kraftprodusentene alltid slipper unna regningene. Det er totalt urettferdig.
 6. Nå har da russiske «forskningsfartøy» og «fiskefartøy» fått kjøre opp og ned langs norskekysten i lang tid og kartlagt alt av kritiske rørledninger og kabler. Eventuelle eksplosiver er sikkert festet og montert for lenge siden. Slik går det når en er naiv.
 7. Tja. EU bør advares om at europeiske land illojalt har lagt ned kraftverk og ensidig satset på russisk gass (selv om til og med Trump advarte mot dette). Europeiske land får selv ta konsekvensene av egen mislykket kraftpolitikk. Så lenge Tyskland, Danmark, osv kan legge ned kraftverk og droppe å bygge nok kraftproduksjon for eget forbruk, er vi i vår fulle rett til å ta kablene ut av drift / fjerne dem. EU bestemmer ikke om det skal være kabler mellom Norge og EU eller ikke og hvordan de skal brukes. Norge avgjør suverent om de skal tas ut av drift. Hvis EU aktivt forsøker å hindre Norge til å ta kontroll over kraftprisen og krafteksporten, får vi stoppe eksporten av gass og olje til EU. Gjerne indirekte ved å stoppe forsyningen av strøm til installasjoner som utvinner og transporterer olje og gass til Europa, som tidlig rasjoneringstiltak. Det er helt uakseptabelt at EU blander seg inn i norsk kraftforsyning. Da får de greie seg uten olje og gass fra oss. Vi bygde ikke ut vann- og vindkraft, og ofret naturen, for å sende krafta til Europa og få høye europeiske kraftpriser i Norge.
 8. «NVE skriver at det er et økende press på arealene som reindriftsnæringen bruker, og anbefaler at ulempene må vurderes opp mot samfunnsnytten av elektrifiseringen.» Latterlig. Elektrifiseringen av Equinors anlegg har absolutt null samfunnsnytte. Det er grønnvasking som bare flytter klimagassutslipp. Og i tillegg bruker det opp verdifull kraft som ellers kunne vært brukt til noe meningsfullt. Da regner jeg med at det verken blir kraftledning eller elektrifisering. I hvert fall om NVE og OED er kompetente.
 9. Burde ikke NASAMS utvides til å også håndtere missiler som ka ta ballistiske mål?
 10. Selvsagt er kraftselskapene positive til å sikre / låse inne høye kraftinntekter i lang tid. Men dette vil ta livet av norsk næringsliv. Å gå inn på en fastprisavtale nå må være tidenes dårligste timing. Selskap som går inn på en fastprisavtale nå fortjener rett og slett å gå konkurs. Og de kommer til å gjøre det.
 11. Pristak på norsk gass = Norge struper eksporten av gass til EU. — Jeg vil forresten ha pristak på danske sommerhus i Løkken for nordmenn. Maks 50 000 for å kjøpe en bolig i topp tilstand med pool. Og selvsagt pristak på Tuborg og røde pølser. Maks kr 2 pr flaske og pakke. Og hva med pristak på insulin fra danske Novo Nordisk. Og på flyreiser med SAS fra København til New York. Jeg VIL ha PRISTAK på alt dansk. OG fra EU. Jeg VIL, VIL, VIL ha! Ny Porsche 911 til maks kr 10 000
×
×
 • Opprett ny...