Gå til innhold

Kjellert

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Kjellert

  1. Ikke bare USA; men også Norge trenger langt mer luftforsvar. Hvor blir det av bestillingene av mer NASAMS III med AMRAAM-ER missiler og oppgradering til Ghost radar.
  2. Veldig tankeløst å avsløre slike detaljerte opplysninger før systemet er på plass, samt geografisk plassering.
  3. Flott at vi forsatt bidrar og ikke glemmer krigen Ukraina fører mot agressor. Kan vi ikke også donere resterende M109 og bestille opp nye K9 til det Norske forsvaret? Det har vi råd til!
  4. Norge bør nå hente ut resterende M109 og sende de til Ukraina. Samtidig bør de bestille opp 24 nye K9 til hæren. Småpenger for Norge
  5. Norge må skaffe flere systemer selv også. Da NASAMS 3 med den nye Ghost radar, og med ER missiler
  6. Fornuftig. De bør også vurdere å bygge nye, slik som Frankrike gjør.
  7. Vi bør også vurdere å sende noen M270, samt flere M109, og NM113 m 12.7 som byttes ut.
  8. 120 missiler var ikke mye i beredskap, når man tenker på at USA allerede har forsynt Ukraina med 5500 stk. Men bedre enn ingenting. Veldig bra de har fått opp distansen. Kanskje spare inn noen stridsvogner og kjøpe flere slike missiler som rekker 4 km?
  9. Med denne og GLSDB får man en godt overtak på distanse. Får bare håpe det da kjøpes inn i tilstrekkelig kvanta når produktet er klart.
  10. Man må anskaffe langt flere enheter for å kunne dekke større deler av landet, samt utvide med nye missiltyper fortløpende. F.eks. bør man anskaffe AMRAAM-ER innen kort tid. Man må da selvfølgelig da også må utdanne flere til å bemanne. Og kan man vurdere å se om det er mulig å sette luftforsvarets NASAMS canister på et kjøretøy, slik at det ikke står parkert på samme sted lengre enn nødvendig/er d mulig? Veldig bra at hæren får eget system for å følge kampbataljonene, samt MANPADS el. lign.
×
×
  • Opprett ny...