Gå til innhold

TorHansen

Medlemmer
  • Innlegg

    489
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av TorHansen

  1. De var jo det. De har blitt observert av og til i lenger tid uten at noen har reagert hensiktsmessig.
  2. Tror fort at det er oppsigelsesgrunn for en ansatt å bruke en drone slik. Pga hms. Dessuten tror jeg en hadde vist hvem det var som fløy dronen hvis det er tilfellet. En plattform er et lite samfunn.
  3. Til dette er det bare å si: Nei, nei og atter nei. Det blir ikke flere vannkraftverk. De få vassdragene som er vernet skal fortsatt forbli urørte. Vi står faktisk midt i en alvorlig naturkrise. Hvis Norge trenger mer kraft frem til havvind er utbygd, får vi heller bruke gasskraft. Statnett får kjøpe tilbake gasskraftverkene de nylig har solgt til utlandet, og Equinors på Vestlandet kan beholdes. Hvis Tyskland, Nederland, Danmark, Storbritannia, mm trenger mer kraft, så får de bygge kraftverk selv.
  4. Det hadde vært fint å få vite litt mer om dronene som er observert: type, størrelse, mm. Og hvis en har observert dette gjentatte ganger over lenger tid, hvorfor i alle dager har en ikke gjort tiltak for lenge siden? Feks involvert Forsvaret og skutt de ned. Eller er sikkerhet og hms bare en lek for oljeselskapene? Ingen hobbyflyger flyr droner fra elefun midt i Nordsjøen….
  5. Hvilke penger skal Statnett bruke hvis de må betale industrien for å stenge ned? 1. Nettleieinntekter fra landets strømforbrukere? 2. Eller skal Statnett sende en faktura til kraftprodusentene som har fått oss i uføret ved å eksportere ut den norske vannkrafta? Jeg fryker at norske strømforbrukere må betale for dette. Systemet er rigget slik at kraftprodusentene alltid slipper unna regningene. Det er totalt urettferdig.
  6. Nå har da russiske «forskningsfartøy» og «fiskefartøy» fått kjøre opp og ned langs norskekysten i lang tid og kartlagt alt av kritiske rørledninger og kabler. Eventuelle eksplosiver er sikkert festet og montert for lenge siden. Slik går det når en er naiv.
  7. Tja. EU bør advares om at europeiske land illojalt har lagt ned kraftverk og ensidig satset på russisk gass (selv om til og med Trump advarte mot dette). Europeiske land får selv ta konsekvensene av egen mislykket kraftpolitikk. Så lenge Tyskland, Danmark, osv kan legge ned kraftverk og droppe å bygge nok kraftproduksjon for eget forbruk, er vi i vår fulle rett til å ta kablene ut av drift / fjerne dem. EU bestemmer ikke om det skal være kabler mellom Norge og EU eller ikke og hvordan de skal brukes. Norge avgjør suverent om de skal tas ut av drift. Hvis EU aktivt forsøker å hindre Norge til å ta kontroll over kraftprisen og krafteksporten, får vi stoppe eksporten av gass og olje til EU. Gjerne indirekte ved å stoppe forsyningen av strøm til installasjoner som utvinner og transporterer olje og gass til Europa, som tidlig rasjoneringstiltak. Det er helt uakseptabelt at EU blander seg inn i norsk kraftforsyning. Da får de greie seg uten olje og gass fra oss. Vi bygde ikke ut vann- og vindkraft, og ofret naturen, for å sende krafta til Europa og få høye europeiske kraftpriser i Norge.
  8. «NVE skriver at det er et økende press på arealene som reindriftsnæringen bruker, og anbefaler at ulempene må vurderes opp mot samfunnsnytten av elektrifiseringen.» Latterlig. Elektrifiseringen av Equinors anlegg har absolutt null samfunnsnytte. Det er grønnvasking som bare flytter klimagassutslipp. Og i tillegg bruker det opp verdifull kraft som ellers kunne vært brukt til noe meningsfullt. Da regner jeg med at det verken blir kraftledning eller elektrifisering. I hvert fall om NVE og OED er kompetente.
  9. Burde ikke NASAMS utvides til å også håndtere missiler som ka ta ballistiske mål?
  10. Selvsagt er kraftselskapene positive til å sikre / låse inne høye kraftinntekter i lang tid. Men dette vil ta livet av norsk næringsliv. Å gå inn på en fastprisavtale nå må være tidenes dårligste timing. Selskap som går inn på en fastprisavtale nå fortjener rett og slett å gå konkurs. Og de kommer til å gjøre det.
  11. Pristak på norsk gass = Norge struper eksporten av gass til EU. — Jeg vil forresten ha pristak på danske sommerhus i Løkken for nordmenn. Maks 50 000 for å kjøpe en bolig i topp tilstand med pool. Og selvsagt pristak på Tuborg og røde pølser. Maks kr 2 pr flaske og pakke. Og hva med pristak på insulin fra danske Novo Nordisk. Og på flyreiser med SAS fra København til New York. Jeg VIL ha PRISTAK på alt dansk. OG fra EU. Jeg VIL, VIL, VIL ha! Ny Porsche 911 til maks kr 10 000
  12. Fastpris er mye mindre vanlig i Norge enn i resten av Norden. Og bedrifter har gjerne bilaterale avtale mot produsenter. Så situasjonen er annerledes i Norge. Jeg ser dessuten ingen grunn til at fellesskapet skal redde en kraftnæringen som renner over med penger. Bedrifter som har gamblet over evne i finansielle kraftmarkeder, får gå konkurs. Slik fungerer en markedsøkonomi. Statens ansvar er å sikre lave kraftpriser i fysiske markeder og strømstøtte til de faktiske forbrukerne av kraft. Kraftkablene til Europa må fjernes.
  13. Det er en stor forskjell på Polen og Norge: - Polen har bestemt seg for å ha et reelt forsvar som skal kunne fungere i en krig. Fordi et fungerende forsvar reduserer risikoen for en krig og et katastrofalt utfall. - Norge har derimot bestemt seg for å kun late som om vi har et forsvar. Det er billigst på kort sikt. Vi kjøper litt utstyr og rekrutterer noen soldater, men på langt nær nok til at Norge vil ha en reell forsvarsevne i en krig. «Aldri mer» er helt glemt av politikere og en veldressert forsvarsledelse. Vi er like dårlig stilt som før 2. verdenskrig. Norges tilnærming øker sannsynligheten for at Norge angripes og for et katastrofalt utfall.
  14. Synes at tiden er inne for at Norge fjerner kablene til Europa. Om EU ikke aksepterer dette, så får vi stanse gasseksporten. Strøm er et må-ha gode i kalde Norge. Vannkraft og vindkraft skal selges billig til befolkningen i Norge som har ofret felles naturressurser for utbyggingene. Strøm er ikke en vare som skal eksporteres til Europa.
  15. Vannkraft og vindkraft er bygd ut ved å ofre vår felles natur og tilhører samfunnet. Vi har bygd anleggene få å få lys, varme, et konkurransedyktig næringsliv og arbeidsplasser. Det er ikke akseptabelt at kraftprodusenter eksporterer ut vannkraften og bruker europeiske kraftmarkeder til å øke kraftprisene i Norge. Pr nå har vi to valgmuligheter som kan løse kraftpriskrisen: 1. Beholde det norske kraftmarkedet samtidig som vi fjerner utenlandskablene til Tyskland, Nederland, Storbritannia og Danmark. Dette vil frikoble oss fra euroopeiske strømpriser, og på ny gi oss et norsk kraftmarked med lave priser i hele landet. 2. Fjerne dagens norske kraftmarked, gjeninnføre samkjøringen og innføre avkastningsregulering for vannkraftprodusentene. Kun overskuddskraft kan eksporteres til Europa til europeiske markedspriser. Gevinstene ved dette tilbakeføres norske strømkunder. Jeg mener at alternativ 1 er enklest og best. Fjern de katastrofale utelandskablene som kveler norske husholdninger og det norske næringslivet.
  16. Det er fornuftig å gi dem en riktig strømpris og så får det være opp til REC Solar Norway om de greier seg. Å korrigere forskjellen mellom riktig strømpris uten de uønskede eksportkablene til Europa og den kunstige høye strømprisen som vi har fått fordi politikerne sterkt påvirket av lobbyister fra kraftselskapene har etablerte disse, er ikke støtte. Det er en korreksjon / refusjon som er nødvendig får å gi korrekte strømpriser til norske forbrukere, inkl REC Solar Norway. Forbrukere skal ikke betale mer for strømmen fordi kraftselskapene har lurt politikerne til å etablere de katastrofale ekportkablene.
  17. Den kunstig høye kraftprisen i Sør-Norge er politisk bestemt gjennom etablering av en rekke eksportkabler med høy kapasitet. Den er ikke samfunnsøkonomisk rasjonell. Det er vesentlig bedre samfunnsøkonomi å ha normale kraftpriser som skaper arbeidsplasser og næringsutvikling, enn å ha kunstige høye kraftpriser som kveler husholdninger og næringslivet samtidig som kraftselskap får inntekter som de ikke har noe fornuftig å bruke på. Kraftselskapene har historisk sløst bort milliarder i mislykket næringsutvikling. En refusjon av penger til husholdninger og næringsliv som gir dem strømkostnadene de ville hatt hvis det ikke fantes eksportkabler til utlandet, er god samfunnsøkonomi. Refusjonen kan finansieres av høy ekstraskatt på kraftselskapene. I neste runde må de katastrofale eksportkablene til Tyskland, England, Nederland og Danmark fjernes.
  18. Helt idiotisk utsagn av NHH-forskeren. Han forstår verken situasjonen eller kraftmarkedet. Nå har Norge fått kunstig høye energipriser i Norge fordi kraftprodusentene har lurt politikerne til å bygge eksportkablene med høy kapasitet til Tyskland, Storbritannia, Nederland og Danmark. Uten kablene ville kraftmarkedet i Sør-Norge vært frikoblet fra dyre europeiske markeder og norske kraftpriser ville vært lave. Nå skal differansen tilbakebetales til alle strømforbrukerne - også REC Solar Norway - og tilbakebetalingen er ingen støtte eller kostnad. Det er korreksjon av / refusjon pga politikerstyrt feilprising av norsk kraft. Staten og kraftprodusentene får betale tilbake alle ekstrakostnader som utenlandskablene har påført norske forbrukerne. Nå og fremover. Riktige markedspriser i Norge er kraftprisene som vi ville hatt uten eksportkabler med høy kapasitet til Tyskland, Storbritannia, Nederland og Danmark. Med kablene er prisene kunstige høye. De er katastrofale for norske husholdninger, næringslivet og samfunnet.
  19. I Norge så grønnvasker vi olje- og gassnæringen med elektrifisering isteden for å bruke kraft på produksjon av miljøvennlige produkter som det grønne skiftet krever. Feks produksjon av solcellepanel uten bruk av fossil energi. Snakk om å gå baklengs inn i fremtiden. Elektrifiseringen av sokkelen må stanses og reverseres. Krafta på land må brukes til viktigere formål. I Asia basert på fossil energi. Norske politikere er dessverre mer opptatt av symbolpolitikk enn reell miljøpolitikk og arbeidsplasser.
  20. «Et kraftnett uten utenlandskabler vil kreve langt mer vindkraft og vannkraft.» Dette er en søkt og konstruert påstand fra TU som bommer på selve saken. Kall det gjerne en hersketeknikk. Vi har mange forbindelser på tvers av Norden og til resten av Europa. Ingen har foreslått å fjerne samtlige. Eksportkablene med høy kapasitet til Tyskland, Nederland og Storbritannia samt en av de til Danmark kan fint fjernes uten at vi må etablere mer vind- og vannkraft. Å fjerne ekportkablene vil gi Norge billigere strømpriser og en bedre forsyningssikkerhet. Vinn-vinn! Når de nevnte eksportkablene er fjernet, så kan vi vurdere å etablere nytt nasjonalt strømnett som knytter Nord- og Sør-Norge mer sammen.
  21. Vårt meget viktige bidrag til å håndtere energikrisen i Europa er den store eksporten av olje og gass. Samt eksporten av energiintensive varer som aluminium, andre metaller og gjødsel. Vi har ikke bygd ut vannkrafta / ødelagt vassdrag for krafteksport, men for å gi nordmenn lys og varme samt norsk industri konkuransedyktige rammevilkår som skaper norske jobber. Siden vi startet å bygge ut vassdrag har det vært norsk politikk å ta krafta i bruk i Norge og eksportere energiintensive varer. I årevis sa politikerne nei til eksportkabler. Helt frem til vi på 2000-tallet fikk vi historie- og kunnskapsløse politikere som etablerte kraftprodusentenes våte drøm, de katastrofale eksportkablene som gir kraftprodusentene store inntekter samtidig som de ødelegger for norske husholdninger og norsk næringsliv. Kun underutviklede land eksporterer bort et grunnleggende og kritisk konkurransevilkår.
×
×
  • Opprett ny...