Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

51 minutes ago, torbjornen said:

Eg er einig i dette, men vil likevel påpeike at det er få norske politikarar som har blitt tekne for korrupsjon, og at dette så vidt eg veit utelukkande har skjedd på kommunenivå. Det er milevis skilnader på dei sakene som har ramma rikspolitikarane dei siste åra og det å rane til seg 40 millionar dollar som skulle gå til ukrainske granatar. Ein får berre håpe at dei skuldige blir straffa hardt og at det er mogeleg å få tilbake mest mogeleg av pengane.

At det er korrupsjon på kommunalt nivå gjør det jo ikke noe mindre galt. Jeg må minne om at på stortinget så er nesten halvparten av de forbrytere på et eller annet vis. Enten de har jukset med gratis bolig, drevet innsidehandel, skattesvik eller på andre måter tilgodesett seg selv midler de viste de ikke har rett til. Og nå har vi også falske utdannelser og juks på mastergrader. 

Ja beløpene er mindre i Norge av det som sålangt er avdekket. Men forbrytelsene og lov & regelbrudd er akkurat like alvorlig. For det uthuler demokratiet, det skaper politikerforakt og det gjør at andre politikere kanskje vil senke terskelen for hva de tillater seg fordi de ser at alle rundt seg sniker og bedrar dagen lang. 

Når vi ser hva som er avdekket de siste årene blant våre politikere så kan vi bare vente på at en skikkelig korrupsjonssak vil sprekke. Tror du disse forbryterne og juksemakerne har høy nok moral og etikk til å takke nei til penger under bordet? Eller en velfylt konto i et skatteparadis? Dette er de samme søppelmenneskene som tok seg en tur ned i arkivet og makulerte originaldokumenter da boligskandalen sprakk. De forsøkte å skjule en forbrytelse ved å begå en ny. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Putins allierte i Romania og Ungarn vil stjele til seg deler av Ukraina. Heldigvis er AUR svakt stilt i Romania hvor man er veldig bevisst på den russiske trusselen. Men dette tyder på at man er i ferd med å miste verdenen som FN var skapt for å beskytte. 

I Nordøstfronten har russerne fått et gjennombrudd; mangel på ammunisjon og menn har svekket det ukrainske forsvaret så meget, at de har mistet flere posisjoner i 4 kilometer dybde og er blitt farlig sårbart i Pishschane som er strategisk viktig ved at det beskytter ukrainernes kommunikasjoner på østbredden av Oskii-elven. Dette hendt samtidig som russerne holdt ned ukrainerne ved Kupyansk i nord og ved Kreminna i sør. Ukrainerne trenger å sende forsterkninger dit, men det er sett at nye styrker var overført til sør, som kan tyder på mangel på en strategisk reserve ved at det ikke er nok menn for samtidige fronter. 

I Donetskfronten er ukrainerne på retrett i søndre Avdijivka. Russerne har tatt et boligområde i sørvest og er i ferd med å rykke inn i et annet i nordøst, og er bare 1 km fra Avdijivka-kvartalene. Med dette avansementet som også skyldes ammunisjonsmangel og mangel på menn, mener det at ukrainerne har mistet alle holdepunktene mot Optyne og blitt drevet 2 km tilbake. Russerne bare fortsette og fortsette, og tar nå sterk fordel av uvær som gir meget dårlig sikte sammen med ekstraordinær jamming - sveiter slepe med seg store EW-støysenderutstyr - slik at FPV-droner ikke får full utbytte. 

Det begynner å bli meget klart at amerikanerne må levere ammunisjon raskest mulig til Ukraina, og at europeerne hadde tabbet seg helt ut; ut av planlagte 1 million granater har bare en halv million blitt levert ved nyttårsaften - det er nå meget klart at det russiske overtaket med sin hjerteløse strategi med kjøttvegger av hundretusener av soldater og massevis av ammunisjon fra Iran og Nord-Korea - er ved å bli for mye. 

I det minst er det en god nyhet; Hellas vil nå levere russisk/sovjetiskproduserte våpen til Hellas.

I første omgang skal 2 S-300 PMU-1 batterier overføres til Ukraina. Dette er 12 separate enheter med til sammen 32 rakettramper med minimum 175 48N6P-01 missiler, sannsynlig dobbelt så mange som var kjøpt fra Russland av Kypros i 1997, som utløse det som kalles "missilkrisen", som sluttet med at disse batteriene overføres til Kreta hvor de forbli operativt fram til 2020. Nå vil grekerne sender dette til Ukraina. Fordi for bare få måneder siden ble innfasingsarbeidet på de 4 nye Patriot-batterier med 325 missiler avsluttet siden leveringen i 2022. De er operativ i dag. 

Det som er av størst interesse er 25 Tor M-1 taktiske SAM batterier som kan deles opp i 100 separate TEL-kjøretøyer, og 39 Osa AK/AKM kjøretøyer, som da betyr at Ukraina kan i dette året få 139 SAM-kjøretøyer med sannsynlig ett tusen missiler eller mer. 

Det som har gjort at grekerne valgt å gi avkall på disse våpensystemene er at Putin hadde siden 2020 holdt tilbake på assistansen til det greske militæret, som hadde brukt meget store ressurser i 1997-2004 for å kunne bruke meget fremmedartede våpen og var derfor avhengig av russisk hjelp. Dette hadde lenge vært en kilde av frustrasjon innad i NATO, men da Putin helt uventet dumpet grekerne til fordel for Tyrkia måtte de fleste våpensystemene settes i reserve på ubestemt tid. Nå er det soleklart at grekerne ikke kan bruke disse våpnene, men det kan ukrainerne. 

Opptil 200 TEL-kjøretøyer er altså underveis til Ukraina. Og minst 100 andre TEL-kjøretøyer har fått "FrankenSAM"-oppgradering for bruk av Sea Sparrow og Sidewinder missiler, som heldigvis er lett tilgjengelig i selve NATO.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar
4 hours ago, SVD said:

Tror nok de ser på F-35 og ubåtene som trusler bla. spesielt for deres kapasitet til å slå til mot oss sjøveien. 

Produktet kan være en kvalitativ trussel i seg selv, F-35 som siste generasjon fly og ubåtene først når de nye er kommet om ørten år. Men trusselen er samtidig svært liten kvantitativ. Vi har sett at regimets ledelse har ingen problem med å sende kjøtt til kverna og våre noen og 50 fly vil bare vare så og så lenge. russland vil tilbake til noen tusen fly etter Ukraina-fadesen og da er det høy vilje til å gjennomføre det de mener må til så lenge de når sine mål til slutt.

Først og fremst har det vært viktig for sovjet/russland å vite at de har "kontroll" på Norge. Som de har hatt noen tiltak for, f.eks. oppsamlingen av store styrker ved grensa i Finnmark, tidlig juni 1968, trusler om at Norge ville kommet på det strategiske kartet (mål for atomvåpen) dersom vi godtok amerikanske styrker og baser i landet m.m. Altså en melding om "gjør som vi sier og som vi vil, så slipper dere problemer, inntil vi ombestemmer oss". 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

 Vi må ha en europeisk nukleær avskrekkingskapasitet. 

Advarer: – Vi trenger en avklaring

Den tyske opposisjonspolitikeren Markus Söder, partileder for den kristelig sosiale union (CSU) og delstatsminister i Bayern, advarer i en uttalelse denne uken om at en Trump-seier kan endre Europas militære strategi overfor Russland.

– Hvis Trump vinner, må vi kle oss varmt. Vi trenger et fullt utstyrt forsvar. Vi har enormt behov for egen droner, og vi trenger en avklaring på hvorvidt det amerikanske atomskjoldet forblir på plass, sier han i uttalelsen som er gjengitt i The Guardian.

Norge og andre europeiske Nato-land får sikkerhetsgarantier gjennom USAs atomvåpenparaply, hvilket vil si at en nasjon baserer sitt eget forsvar på blant annet andre lands kjernevåpen.

EKYMRET: Markus Söder er partileder for den kristelig sosiale union (CSU) og delstatsminister i Bayern. Han er bekymret for hva som vil skje med Europas militærstrategi overfor Russland dersom Donald Trump kommer til makten igjen i USA. Foto: Michael Kappeler

Var atomparaplyen troverdig?

Nettavisen har snakket med en av Norges fremste eksperter innen atomvåpenpolitikk. Kjølv Egeland er atomvåpenforsker og seniorforsker ved Norsar.

Han mener vi må begynne med å stille spørsmål ved om denne atomparaplyen over Europa var troverdig i første omgang.

– Dette er det mange toppolitikere og eksperter på begge sider av Atlanterhavet som har sådd ganske sterk tvil om. Mange har ment at det er tross alt lite overbevisende å tro at en amerikansk president vil utkjempe en atomkrig, og dermed risikere sin egen nasjons undergang – og for så vidt hele verdens undergang – for allierte på den andre siden av et verdenshav, sier Egeland til Nettavisen.

Egeland viser til at både tidligere president Richard Nixon og tidligere utenriksminister Henry Kissinger har sådd tvil om at USA vil komme Europa til unnsetning ved å starte en atomkrig.

– Kissinger sa rett ut at det kunne ikke europeerne forvente. Nixon brukte ordet «baloney», at det bare var tull, og at det skjønner alle hvis de tenker seg om. Det var Nixons perspektiv, sier han.

«Regional dommedagsmaskin»

Egeland sier at de fleste vestlige alliansepartnerne var svært skeptiske til atomvåpen-paraplyen under Den kalde krigen.

Dette problemet ble omgått ved å utplassere tusenvis av atomvåpen på grensen til Warszawapakten (forsvarsallianse mellom Sovjetunionen og østblokklandene).

– På 1970-tallet var det 7000 amerikanske atomvåpen i Europa, hvorav 4000 var i Vest-Tyskland på grensen til Øst-Tyskland, sier Egeland.

– Tanken var at hvis Warszawapakten går til angrep, har det ikke så mye å si hva en amerikansk president måtte mene. Det er allerede så mange atomvåpen utplassert i Europa, at kommandantene på bakken vil bli såpass fristet til å bruke dem uansett, og dermed omgå det troverdighetsproblemet ved å skape det forskerne har kalt en «regional dommedagsmaskin», sier han.

Egeland sier at denne såkalte «regionale dommedagsmaskinen» ikke lenger eksisterer i Europa. De fleste våpnene ble fjernet som en følge av nedrustningsinitiativer på 1990-tallet.

Per i dag er det antatt at det er utplassert omtrent 150 amerikanske atomvåpen i Europa, fordelt på fem Nato-land (Tyrkia, Tyskland, Belgia, Nederland og Italia).

– Ingen av dem er utplassert i nærheten av fiendtlige grenser, og de har lavt beredskapsnivå. Det vil si at det vil ta lang tid å klargjøre dem for bruk. Denne dommedagsmaskinen i Europa er nå demontert, sier Egeland.

Kan eskalere raskt til en atomkrig

Egeland understreker at en konflikt i Europa likevel kan eskalere raskt til en atomkrig.

– Men da må en amerikansk president aktivt samtykke til atomkrig på vegne av andre land i en annen verdensdel. Det er det mange som mener framstår som lite sannsynlig, sier atomforskeren.

Egeland spør seg om tyske politikere, deriblant Markus Söder som nå etterlyser en avklaring på om USAs atomvåpenskjold, og fortsatt er på plass ved en eventuell Trump-seier, har tenkt igjennom dette i detalj.

– Jeg mistenker at de ikke har tenkt seg så nøye om, men at de er påvirket av en teoretisk forestilling om at atomvåpen er en slags magisk kilde til sikkerhet. Vi har et narrativ (historiefortelling) der atomvåpen fremstår som noe som automatisk skaper sikkerhet, sier han.

– Tror du Putin er overbevist om at Trump, dersom han skulle bli gjenvalgt til USAs president, vil forsvare Europa med atomvåpen mot Russland, Egeland?

– Da må jeg svare ut fra mitt eget syn, og ikke ut fra et forskningsperspektiv. Jeg tror Putin skjønner at en krig kan eskalere, og at i den grad USA er involvert i en konflikt så kan den konflikten eskalere til et punkt der det brukes atomvåpen, sier Egeland.

– Men jeg tror ikke det har så mye å gjøre med Natos offisielle dokumenter eller uttalelser fra amerikanske presidenter. Så lenge man er alliert med et land som har atomvåpen, er det en mulighet for at konflikten kan eskalere på denne atommaktens eget initiativ og ønske om å bruke atomvåpen, sier atomforskeren.

– Russland er dårligere rustet enn det alle trodde

– Jeg mener det ikke er realistisk å tro at en atomstat vil gå til atomkrig for å være «grei» ut fra en moralsk forestilling eller et løfte, understreker han.

Egeland sier at Ukraina-krigen har lært oss at det er fullt mulig å motstå russisk militærmakt med konvensjonelle våpen.

– Hovedfunnet i denne krigen er at Russland er mye dårligere rustet til å føre en konvensjonell krig enn det alle trodde før 24. februar 2022, sier han.

Egeland var inntil nylig postdoktor ved Senter for internasjonale studier ved det anerkjente Sciences Po i Frankrike. Nå jobber han som seniorforsker ved Norsar, som er Norges nasjonale datasenter for Prøvestansavtalen.

Trump-advarsel: Atomvåpen-hjelp til Europa kan utebli (msn.com)

Egeland tar feil på tre punkter; 

1) Atomparaplyen som en sikkerhetsgaranti hadde tjent amerikanerne i flere tiår på to steder; for det første å avskrekke uønsket aggressivitet mot sine allierte man knytter til sine interesser, for det andre å hindre spredning av atomvåpen som var et sentralt mål for USAs internasjonal politikk siden 1960-tallet.

2) Han har helt glemt en enslig mann; president Eisenhower. Han er mannen som oppfant "MAD-doktrinen" med en altfor liberal benyttelse av atomvåpen som et militært maktmiddel da han satt med makten i 1953-1960, i disse åtte år produserte han flere titusener stridshoder som monteres i alt fra en bazooka (ja, det eksistere) til de første ICBM og som eks-general var han meget opptatt av det taktiske perspektivet. Dermed hadde man flere tusen taktiske atomvåpen i Europa fram til Murens fall. 

3) Russland er selvsagt dårligere rustet, men opprustningen og krigsstatsorganisering har snudd det på hodet samtidig som det blir oppdaget at russerne generelt bryr ikke seg om normale krigsprosedyrer i bruk av sine ressurser med en strategi hentet rett fra krigerkongen Karl 12.s tid. Dette er ikke normalt i den russiske militærhistorien. 

Men; nå er det tvingende nødvendig for NATO å ha et taktisk atomvåpenarsenal. Vi må dessuten ta i bruk moralødeleggende våpen som napalm og WP i stor skala sammen med minevåpen. Ettersom det ikke er mulig å stole på USA med tanke på Trump, må det fremstilles nye atomstridshoder for den europeiske NATOs skyld. Det er bare 54 ASMPA [medium-range air-launched] kryssermissiler som lanseres av Rafale fly, med en rekkevidde på 600 km. 

I verste fall, må vi bruker den felleseuropeiske kjemiindustrien for å fremstille kjemiske stridsmidler som nervegass - og dette ønsker ingen, så atomvåpen er nødvendig. 

Bare Frankrike har produksjonsfasiliteter. 

Endret av JK22
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 6
Lenke til kommentar

While India keeps the massive inflow of Russian oil, it pivots away from Russian arms and to Western technology as well as to domestically manufactured arms.

"We are not likely to sign any major military deal with Russia," said Nandan Unnikrishnan, a Russia expert at New Delhi think tank the Observer Research Foundation. This is the 2nd major bad news for Russia.

Another unresolved issue is the huge amounts of Indian Rupees, which Russia has accumulated from the oil and gas sales. India pays only with its own currency which is not freely convertible and is stored in Indian banks. India's restrictions over capital flows make it impossible to transmit the money back to Russia.

In fact, 1 billion USD in Rupees come each month on top of the pile which are vastly useless for Moscow, while India makes a huge profit on the world market. India offered that the money is invested in Indian infrastructure where Russian construction companies can participate, but that would contribute nothing to Russia's short term needs and even less to Russia's war industry. India has Moscow completely where it wants it to be. Hence, it is only understandable that India keeps that Russian oil inflow intact and pretends to have "good ties".

This instance shows vividly how dependent Russia has become. The Russian babbling of the "Global South" along its posturing is less enticing when the Potemkin covers have been kicked away. It is no different with China where Russia's dependency is increasing with even bigger paces. Superior powers can cheaply buy Russian gas with their own currency and with strings attached to Russia.

History has coined entities like Russia where this kind of one-sided "agreement" has been established with one term: Vassal states

Kort sagt; inderne driver med landveisrøveri i daglys i møte med russerne. De "kjøpe" russisk smuglingsolje selv til normal pris - og kunne ta fordel av russernes mangel på valutabalanse mellom rubelen og andre verdensvaluta for å presse sin valuta som betalingsmiddel på selgerne - og så selge videre til mye høyere pris. Putin bryr seg ikke; han ignorere helt glatt at kineserne bare lagre hans olje for egne skyld og inderne solgt dette videre på hans tap slik at han ikke tjent så mye som før. Og russiske økonomieksperter som hadde innsett dette, måtte intervenere i desember 2023. Nå er det slik at hele 14 tankskip er blitt strandert mellom Hellas og India, ikke bare pga. houthiene. 

Og med tanke på at to oljeterminaler er slått ut slik at man bare har to tilbake i hver sitt hav, Østersjøen og Svartehavet, betyr det at mindre olje kan utskipes - og situasjonen innenfor oljemarkedet er ikke god; inderne ranet dem mens kineserne beholdt alt selv for lagring i lang tid. Siden USA har innført ekstraterritoriale sanksjoner har indiske og kinesiske banker brutt med russiske banker eller hentet inn tredjeparter som skjoldstiltak. På russernes bekostning. 

Endret av JK22
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 5
Lenke til kommentar

Angående SV og norske partier så vil jeg ikke for langt off-topic, men så er det partier og partisymboler som allerede er forbudt i Norge - alle historisk fascistiske fordi det "tilfeldigvis" var de som invanderte oss (Storbritannia og Sovjet vurderte også å invandere). Jeg mener det er på høy tid vi rydder opp demokratisk og ideologisk og sidestiller kommunist-symboler med fascist-symboler. NKP, Rødt, SV, AP, alle kunne ha godt av ytterligere å rydde opp i tankegodset sitt. Det viser seg igjen og igjen at kommunisme og fascisme ikke er rake motsetninger. Det er ille at det i 2024 står rikspolitikere og bruker symbolikk som røde flagg, hammer og sigd, og synger om kamerater, som tilhører gufs fra fortiden.

Denne oppryddingen ser vi nå i tidligere Sovjetstater som Ukraina, Polen, de baltiske landene osv.

  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Quote

Tror nok de ser på F-35 og ubåtene som trusler bla. spesielt for deres kapasitet til å slå til mot oss sjøveien.

 

På nåværende tidspunkt seg jeg den fryktede russiske marinen og det fryktede luftvåpenet som relativt udugelige.

Når Ukraina, et land uten marine, har klart å gjøre så stor skade på Svartehavsflåten, så får vi tro at vi hadde klart å gjøre betydelig skade på Nordflåten også. Man skal selvsagt ikke undervurdere fienden, men det virker som om Russlands marine og flyvåpen i all hovedsak er avlegs og kampuskikkede.

Tør nesten ikke tenke på hvordan ubåtene og rakettene og F-35'ene våre hadde sablet den den russiske marinen og luftforsvaret. Jeg tror Russland hadde gjort det samme i nord som i Ukraina, bare satt inn massive mengder bakkesoldater - og det hadde nok i stor grad fungert. Vi hadde også valgt å forsvare i dybde.

Til forskjell fra Ukraina har vi dog ikke klasevåpen og antipersonellminer. Slik at Nord-Norge, Finland og kaknskje Sverige ville vi nok ikke kunne holde.

Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (3 minutter siden):

Angående SV og norske partier så vil jeg ikke for langt off-topic, men så er det partier og partisymboler som allerede er forbudt i Norge - alle historisk fascistiske fordi det "tilfeldigvis" var de som invanderte oss (Storbritannia og Sovjet vurderte også å invandere). Jeg mener det er på høy tid vi rydder opp demokratisk og ideologisk og sidestiller kommunist-symboler med fascist-symboler. NKP, Rødt, SV, AP, alle kunne ha godt av ytterligere å rydde opp i tankegodset sitt. Det viser seg igjen og igjen at kommunisme og fascisme ikke er rake motsetninger. Det er ille at det i 2024 står rikspolitikere og bruker symbolikk som røde flagg, hammer og sigd, og synger om kamerater, som tilhører gufs fra fortiden.

Denne oppryddingen ser vi nå i tidligere Sovjetstater som Ukraina, Polen, de baltiske landene osv.

100% enig.

Alle totalitære ideologier med folkemord på samvittigheten burde være forbudt. Og ja å forby alle kommunistiske symboler hadde vært en god start og en veldig bra ting. Ditto en skikkelig opprensking i visse partier -spesielt NKP, Rødt/AKP-ml og SV men også AP.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (1 minutt siden):

 

På nåværende tidspunkt seg jeg den fryktede russiske marinen og det fryktede luftvåpenet som relativt udugelige.

Når Ukraina, et land uten marine, har klart å gjøre så stor skade på Svartehavsflåten, så får vi tro at vi hadde klart å gjøre betydelig skade på Nordflåten også. Man skal selvsagt ikke undervurdere fienden, men det virker som om Russlands marine og flyvåpen i all hovedsak er avlegs og kampuskikkede.

Tør nesten ikke tenke på hvordan ubåtene og rakettene og F-35'ene våre hadde sablet den den russiske marinen og luftforsvaret. Jeg tror Russland hadde gjort det samme i nord som i Ukraina, bare satt inn massive mengder bakkesoldater - og det hadde nok i stor grad fungert. Vi hadde også valgt å forsvare i dybde.

Til forskjell fra Ukraina har vi dog ikke klasevåpen og antipersonellminer. Slik at Nord-Norge, Finland og kaknskje Sverige ville vi nok ikke kunne holde.

Her tror jeg du har rett. Våre raketter, fly og ubåter ville nok kunne herjet godt med russerne, men vi har ikke i nærheten av nok soldater på bakken, eller nok anti-infanteri-våpen,  til å kunne stoppe de russiske hordene lenge nok.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Som Rødt-velger som stiller meg 100% bak mer støtte til Ukraina synes jeg mange her nå er ganske langt ut på høyreviddene med forbud av "kameratsang" og alt som har med kommunisme å gjøre. Det blir rent parodisk. Russland er jo på ingen måte kommunistisk. 

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
13 minutes ago, afterall said:

Som Rødt-velger som stiller meg 100% bak mer støtte til Ukraina synes jeg mange her nå er ganske langt ut på høyreviddene med forbud av "kameratsang" og alt som har med kommunisme å gjøre. Det blir rent parodisk. Russland er jo på ingen måte kommunistisk. 


"Ekte fascisme har aldri vært prøvd".

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
42 minutes ago, afterall said:

Skjerp deg. Jeg vil ikke påstå jeg er kommunist. 

 


Du bare stemmer på dem?

Dette er egentlig en tilbakevennende diskusjon som fortjener egen tråd.

Men argumentene som gis om at "disse tingene ikke er sånn" er argumenter folk på andre siden også kan gi. Og det er lite overbevisende. Det er mange rasister som ikke er fascister, mange fascister som ikke er nazister, og mange nazister som ikke hater jøder eller støtter holocaust, but if it walks like a duck, and talks like a duck...

...you don't vote for it.

Men nok om det.

Endret av Brother Ursus
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (7 minutter siden):

 


Du bare stemmer på dem?

Dette er egentlig en tilbakevennende diskusjon som fortjener egen tråd.

Men argumentene som gis om at "disse tingene ikke er sånn" er argumenter folk på andre siden også kan gi. Og det er lite overbevisende. Det er mange rasister som ikke er fascister, mange fascister som ikke er nazister, og mange nazister som ikke hater jøder eller støtter holocaust, but if it walks like a duck, and talks like a duck...

...you don't vote for it.

Men nok om det.

Ett spørsmål: Er Putin kommunist? 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Just now, afterall said:

Ett spørsmål: Er Putin kommunist? 


Ja. Og nei. Han er også nazist. Og imperialist. Og kolonist. Og ikke. Han er alt og ingenting, ettersom hva som passer seg. Han er i hovedsak en såkalt nazbol i Aleksandr Dugins vene.

https://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin
https://en.wikipedia.org/wiki/National_Bolshevism
https://en.wikipedia.org/wiki/Horseshoe_theory

Det er også et større poeng at kommunisme historisk er kvantitativt verre enn fascisme og kvalitativt omtrent like ille. Og at disse to retningene i realiteten ikke er direkte motsetninger men konkurrenter.

Russland og Putin beviser igjen og igjen at hesteskoen er ekte. Ikke bare via egen ideologi, men også hvem som støtter dem.

Men dette bør som sagt skilles ut i egen tråd.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (18 minutter siden):

 


Du bare stemmer på dem?

Dette er egentlig en tilbakevennende diskusjon som fortjener egen tråd.

Men argumentene som gis om at "disse tingene ikke er sånn" er argumenter folk på andre siden også kan gi. Og det er lite overbevisende. Det er mange rasister som ikke er fascister, mange fascister som ikke er nazister, og mange nazister som ikke hater jøder eller støtter holocaust, but if it walks like a duck, and talks like a duck...

...you don't vote for it.

Men nok om det.

Det finnes en tråd for det, mer eller mindre - «hvilken side kansellerer mest»-tråden. Den er full av folk på ytre venstrefløy som blir ekstremt butthurt når man kritiserer kommunismen, bare så det er sagt. Men hadde vært fint med flere fornuftige stemmer i den tråden!
 

Jepp, god beskrivelse. Blir veldig a la Otto Jespersen sin Nazi-Per karakter, som mener at bare fordi Hitler gjorde mye fælt, trenger jo ikke nazismen være fæl 😁

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

https://edition.cnn.com/2024/01/28/politics/chris-murphy-immigration-border-deal-cnntv/index.html

 

Key border deal negotiator says bipartisan agreement has been reached, could be ready in the coming days

Sen. Chris Murphy, a key negotiator on a possible border deal, said Sunday that text of a compromise could be ready go to the Senate floor in the coming days.

“We do have a bipartisan deal. We’re finishing the text right now,” Murphy told CNN’s Dana Bash on “State of the Union,” adding that the question remains whether Republicans are going to listen to former President Donald Trump, who has tried to tank the compromise.

“We are sort of finalizing the last pieces of text right now. This bill could be ready to be on the floor of the United States Senate next week. But it won’t be if Republicans decide that they want to keep this issue unsettled for political purposes,” the Connecticut Democrat added.

 

 

Da ser det ut til at Trump kanskje har tapt denne runden, enn så lenge, og at selv republikanerne innser at dette må på plass. Fingrene krysset!

 

  • Liker 4
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (10 minutter siden):


Ja. Og nei. Han er også nazist. Og imperialist. Og kolonist. Og ikke. Han er alt og ingenting, ettersom hva som passer seg. Han er i hovedsak en såkalt nazbol i Aleksandr Dugins vene.

https://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin
https://en.wikipedia.org/wiki/National_Bolshevism
https://en.wikipedia.org/wiki/Horseshoe_theory

Det er også et større poeng at kommunisme historisk er kvantitativt verre enn fascisme og kvalitativt omtrent like ille. Og at disse to retningene i realiteten ikke er direkte motsetninger men konkurrenter.

Russland og Putin beviser igjen og igjen at hesteskoen er ekte. Ikke bare via egen ideologi, men også hvem som støtter dem.

Men dette bør som sagt skilles ut i egen tråd.

Ja, nasjonalbolsjevik er en god beskrivelse av Putin. Så ja, venstre- og høyreekstrem.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
afterall skrev (1 time siden):

Som Rødt-velger som stiller meg 100% bak mer støtte til Ukraina synes jeg mange her nå er ganske langt ut på høyreviddene med forbud av "kameratsang" og alt som har med kommunisme å gjøre. Det blir rent parodisk. Russland er jo på ingen måte kommunistisk. 

Putins favorittideolog er selverklært nasjonalbolsjevik. Så Russlands leder er både kommunistisk og nazistisk.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...