Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Ny maskin, sikringa går


Anbefalte innlegg

Hei,

Håper det er noen med litt elektrisk kompetanse her,
Fikk inn en splitter ny Samsung Kombi Vask og tørk maskin i går. Uten problemer, fikk vi skrudd på maskin, kalibrert, og kjørt en
vask. Senere på dagen, fikk jeg lyst til å skru på maskin, men da gikk sikringen. Dro opp sikringen, og tenkte ikke over det. I dag tidlig
kjørte samboer en vask, uten problemer. Da med varmekabler og lys på. Senere i dag, skulle vi skru på maskin, og da gikk strømmen igjen. Så vi koblet ut varmekabler, skrudde på maskina og kjørte en tørk. Ingen problem, tenkte derfor at det kunne være dette som var problemet. Litt senere, så prøvde jeg å skru på maskina, da gikk strømmen, uten varmekabler på. Så dette må ha vært tilfeldig? Tok ut støpselet, og en time senere tenkte jeg at jeg skulle ta støpselet i kontakta ved siden av, og akkurat når jeg satte inn støpselet, så gikk strømmen. Da var maskina av. Jeg har kontaktet support i Samsung, ettersom jeg har en liten tanke om at det kan være en jordfeil i selve maskina? Men dette er såklart bare synsing. Spør derfor her på forumet i tillegg, om det viser seg at maskina er flawless.. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er to jordfeilbrytere i dette skapet. En som dekker hele anlegget, og en som dekker kurs 7 og 8. (Bad og evt. stikk ute på balkong) Det er test knapper på begge bryterne. 

Edit; ingen dum ide som nevnt over her med å prøve en skjøteledning fra annet rom. 
 

Endret av Capslock
Lenke til kommentar

Men jeg tenker sånn, hvis det er overspenn, vil jeg kunne kjøre maskinen? For som jeg skrev over, så har vi kjørt maskin på vaskesyklus, 2,5t, full sentrifugering osv. og også en 5t!! tørke syklus..? Vil dette i det hele tatt være mulig om sikringene ikke er lagd for å tåle det vår maskin trenger...? Skulle vel trodd at dem ville gått flere ganger underveis, og eventuelt brent opp både stikk og sikring? 

Lenke til kommentar

Har nå funnet ut av maskinen 1900-2300w på vask og oppvarming, 
og 1600-1900w på tørk. Så ut i fra dette, så skal det jo holde med 10ampere..det er jo i grenseland skal vel sies.. 
Skjønner bare ikke hvorfor det er hipp som happ hvorfor maskinen tar strømmen. Den skal funke helt fint, også går det noen timer, så tar den strømmen.. Men aldri under syklus. Når strømmen går, så er det bestandig når jeg skrur på maskinen... Merkelig merkelig...

Lenke til kommentar

Så er det jo evt et spørsmål om det er noe annet på kursen. Men antar også at man har kjørt vaskemaskin på denne kursen tidligere, og at problemet oppstod nå ved ny maskin. Er vel sjeldent at eldre maskiner trekker mindre strøm enn nye, men såklart - den gamle var kanskje ikke en kombi?

Er man sikker på at det ikke er noe annet som drar noe på kursen? Evt. noe som drar noe i perioder...

Når man her sier at strømmen gikk når man skrudd på maskinen - ved å slå den på, eller starte en vask?

Lenke til kommentar

Ehm. Joda, har brukt vaskemaskin på samme kursen, men ikke kombi. Er ikke helt sikker på hvilken effekt den gamle har, men kan sjekke det ut for referanse for moroskyld. Det er litt hipp som happ når den tar sikringa. Men! Det skjer kun når jeg skrur på maskina, altså når jeg trykker på ON, for å få velkommen til maskina, velg program. Jeg synes det er litt rart, men kan nok tenke seg at den drar gang full pupp når man skrur på, ikke vet jeg.. Men er det noen her som vet om det er mulig å skifte sikring, (elektriker).. fra 10b til hakket over? Som dere ser på bildet, så står det 10b, 2x 1,5/2,5 i tverrsnitt.

Kan jeg få en elektriker til å bytte sikring, eller må man legge opp ny kurs og full pakke.. og hva ville det kostet på estimert vil dere tro, om noen har vært borti lignende. 

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...