Gå til innhold

Hvor mange kWh bruker du i måneden?


Anbefalte innlegg

1700 kWt i desember, 74 m2  leilighet fra 2012 og elbil som står for rundt 150 kWt av dette forbruker. Ingen varmepumpe, peis eller felles/fjern varme så all oppvarming blir gjort ved hjelp av vanlige elektriske ovner og varmekabler på bad. Nå har ikke vi i Midt-Norge hatt de verste strømprisene men likevel litt overasket over hvor mye som ble brukt, dog har desember vært usedvanlig kald i år så 🤷‍♂️

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Serpentbane skrev (På 1.12.2021 den 8.04):

Har 3 ungdommer i hus som dusjer til sammen 16 timer hver dag, og fruen (det er ikke kødd en gang) har tempen liggende mellom 26 og 27 grader gjennom vinteren,

Og dette får hun lov til? Hadde jeg hatt kvinnefolk som ville hatt 26 grader i stua, ville jeg satt ned foten fullstendig. Det ville ikke vært i nærheten av være aktuelt. Helt absurd innetemperatur.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Desember vart litt snodig pga. pristak og kompensasjon.

  • Forbruk: 875 kWh
  • Pris straum: 516,- (59 øre/kWh)
  • Prissikring: 35,- (4 øre/kWh)
  • Energiledd: 392,- (44 øre/kWh)
  • Fastledd: 115,-
  • Støtte: -644,- (73 øre/kWh)
  • Å betale: 414,-

Fekk ein 3 mnd. avtale med pristak i august, så me prioriterte elektrisk oppvarming med folie, samt litt ved her og der. I januar gjekk taket til 299 øre, så det blir mindre elektrisk og meir ved no. At støtta er heva til 80% hjelper sjølvsagt.

Lenke til kommentar

Det gikk 1898 kWh i desember, mot 1987 i november. Dette med kun elektrisk oppvarming på 130 kvm. Fikk dog varmepumpe montert midt i desember, samtidig som det var kaldere i desember. Slik det ser ut nå, så har jeg redusert det totale strømforbruket fra 80-90 kWh pr. døgn til 45-60 kWh. Merker at når utetemperaturen er rundt +1 grad, så brukes det knapt strøm på oppvarming i forhold til tidligere. Og når det er -5 er forbruker vesentlig lavere. 

Blir spennende å sammenligne når vinteren er over og fyringssessongen er over. Har tro på at jeg skal klare en 30% reduksjon i perioden oktober - april. 

Lenke til kommentar
Gjest d7db4...9d9
GiaMahan skrev (På 26.10.2021 den 14.08):

Fjernvarme. Slår av lys i rom jeg ikke er i, bruker ikke lys på dagtid/når det er daglys (har store vinduer over alt, masse daglys) Skrur av dusjen når jeg såper meg inn, dusjer annenhver dag (ish). Vaskemaskin og oppvaskmaskin kjøres når de er fulle (stort sett), og de er jo ikke på hver dag. 

Må huske denne når jeg flytter ut 😩

Anonymous poster hash: d7db4...9d9

Lenke til kommentar
OlavEH skrev (På 10.1.2022 den 22.08):

Og dette får hun lov til? Hadde jeg hatt kvinnefolk som ville hatt 26 grader i stua, ville jeg satt ned foten fullstendig. Det ville ikke vært i nærheten av være aktuelt. Helt absurd innetemperatur.

Og tre barn tilbringer til totalt 16 timer i dusjen daglig? Nesten så jeg tviler på det stemmer...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...