Jump to content

Henrik.H

Medlemmer
 • Content Count

  168
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

68 :)

Recent Profile Visitors

1806 profile views
 1. Sikkert det dummeste spørsmålet som er stilt her inne noen gang, men la gå; Hvordan kan en mindretallsregjering bli til? Rundt omkring på nettet så står det at dét eller de partiene som får over 50 % av mandatene kan danne regjering. Noe som forsåvidt er logisk; «flertallet bestemmer». Men hele denne logikken raser jo sammen når man så snakker om mindretallsregjering! Hvis jeg har skjønt det rett da, så går altså ett eller flere partiet sammen og danner en regjering, selvom de fikk UNDER halvparten av mandatene? Hvem er det som på en måte sier at det er greit, og har siste ordet i saken? Hvis den sosialistiske blokken feks fikk flest mandater til sammen, kunne allikevel den borgerlige blokken dannet en «mindretallsregjering», bare fordi det faktisk er lov å danne regjering uten å ha vunnet? takk på forhånd til den/de som forklarer meg dette.
 2. Hallo? Høye kvinner føler seg jo MYE høyere ved siden av en lav mann. Spør 100 høye kvinner. Jeg tipper 99 av dem helst vil ha høye menn.
 3. Jeg trodde BSU 2.0 i utgangspunktet krevde BSU «1.0» i samme bank, og at man derfor kun kan ha BSU (både 1.0 og 2.0)i én bank?
 4. Godt poeng! Én av grunnene er at det begynner å "haste" litt, da det begynner å spøke for lave priser på el-biler i Norge. I dette tilfellet er kommende XC40 Recharge så og si identisk med dagens XC40 R-design, sånn bortsett fra motoren. Sistnevnte har jeg både sett og sittet i. Høres fornuftig ut 👍
 5. Fordelen med å vente er jo i så fall at man kan avstå fra å kjøpe bilen, dersom mva med mer kommer, uten å måtte betale gebyr for å gå vekk fra kjøpskontrakten (som er på ~ 30.000,-)
 6. Det er i dag mulig å reservere Volvo sin kommende XC40 Recharge. Bindene kontrakt blir først mulig å signere i januar 2020., med forventet levering i 2021. Poenget med reserveringen sånn jeg ser det må være for å sikre seg bil før 2021 er omme. Vil dere si dette er risikabelt, med tanke på at MVA og andre avgifter på elbil allerede da kanskje er på full fart inn? Og at bilen kan bli vesentlig dyrere enn hva man i utgangspunktet signerte på?
 7. Var innom Polestar Space i Oslo i dag og forhørte meg litt. Bildene jeg postet over viser den første «prototypen» som hadde karbonfiber-interiør (samme som Polestar 1), men dette viste seg å bli for dyrt. Veldig synd, da jeg syntes treverk-imitasjonene som nå er eneste valg ser gubbete og gammeldags ut.
 8. Men er rammelån og boliglånet egentlig én og samme ting? Hvis ikke, bør jeg betale ned på boliglånet med sparepengene, eller restbeløpet på rammelånet?
 9. "Har du samtidig penger på en sparekonto så svarer det seg å legge dette inn på boliglånet i stedet for å ha det på en egen sparekonto- da får du rente tilsvarende boliglånet" Kan du utdype dette?
 10. Hørtes ikke dumt ut det! Det å bake "billån" inn i huslånet har jeg skjønt ikke er så lurt. Da man betaler for lenge ned på bilen mtp verditap mm. Men med rammelån kan jeg vel sette opp nedbetalingen selv, om jeg har forstått det riktig?
 11. Hei! Min kone og jeg eier i dag en bolig med verdi 5 mill. Boliglånet er på 2 mill. Vi ønsker å kjøpe ny bil, og lure på hva som lønner seg. Jeg har aldri hatt rammelån før, men har skjønt at dette blir som en ny konto, med et beløp som fritt kan brukes. La oss si at vi får et rammelån på 400k, som jeg har forstått bør være mulig i vårt tilfelle. Kan vi da cashe ut en ny bil med dette, bestemme oss for å betale ned lånet på 5-7 år, og på den måten ha et "billån" med en rente som så og si tilsvarer boligrenten? Eller er det noe jeg misser? På forhånd takk for svar
 12. Jeg har fått vite at det interiøret som ofte er vist på reklamefilmer, samt amatørvideoer fra diverse show-room IKKE per dags dato er en valgmulighet. Jeg personlig hadde foretrukket dette valget over det som er tilgjengelig på nettsiden deres i dag. Legger ved et par bilder. Hva tenker dere andre?
 13. Hvilke fordeler da? I følge forskning har høye menn i gjennomsnitt lettere for å finne partner, samt bedre (les: bedre betalte) jobber, sammenlignet med lave menn.
 14. Se der ja. Det var noe ganske annet enn hva som har blitt spådd tidligere i år. Kjedelig å binde renta på 2,45 om resten av befolkninga vil nyte negativ rente om 5 år. Takk for svar!
 15. Ser at flere banker nå tilbyr vesentlig lavere fastrente over 10 år enn hva jeg har sett tidligere i år. Ikke lenge siden de fleste banker lå over 3 %. Laveste jeg har sett nå nylig er helt nede på 2,45 %. Dette står i kontrast til alt jeg leser i media, hvor det virker som samtlige spår høyere renter fremover. Er det noe jeg har gått glipp av?
×
×
 • Create New...