Gå til innhold

Hva skal du stemme på i år?  

267 stemmer

  1. 1. Hvilket parti skal du stemme på?

    • Høyre
      23
    • Arbeiderpartiet
      37
    • MDG
      26
    • Liberalistene
      13
    • SV
      13
    • Venstre
      19
    • FRP
      33
    • KrF
      1
    • Rødt
      29
    • Demokratene
      15
    • Andre
      12
    • Senterpartiet
      26
    • Blank
      13
    • Skal ikke stemme
      7

Denne meningsmålingen er stengt for nye stemmer

  • Vennligst logg inn eller registrer deg for å stemme i meningsmålingen.
  • Meningsmålingen stengt 13. sep. 2021, 21:59

Anbefalte innlegg

16 hours ago, Red Frostraven said:

De er som lekfolk uten erfaring med bilmekanikk som tilbyr deg å få bilen din reparert billig.

Om du spør folk med utdannelse relevant for samfunnets økonomi, historie, informasjonsflyt, og samfunnets mekanikker hvem de stemmer på, så vil du knapt finne noen som stemmer FrP.

Nå stemmer arbeidsledige & sosialklienter som regel på partier på venstresiden uten at det heller sier så mye. Har selv bekjente i min krets som er høyt utdannet, som stemmer på partier på "høyresiden". Men selvfølgelig også bekjente som stemmer det rakt motsatte.
Hvis jeg skal basere mitt valg på hva en liten gruppe mennesker i samfunnet tenker & mener da kan jeg likeså godt la hver. Jeg stemmer på sakene jeg er opptatt av, & håper og tror at det kan bli bedre.

Så ville jeg vel vært litt forsiktig med å presentere bevis om hva 'glupe' mennesker stemmer & hvor inkompetente FRP'ere er når en av de mest stemte partiene vil legge ned olje & gass, roter bort milliarder av kroner. Du stemmer ikke på MDG om du vil ha økonomisk vekst for å si det sånn.
Har stemt både AP & Venstre tidligere, de holdt vel ikke noe mer en hva FRP har gjort? Da med vesentlig mer makt også.
Det å ikke holde ting/snu er ganske universalt hos de fleste politikkere.  Men for all del, nevn et par partier som du mener er 100% fri for slikt. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
10 hours ago, Sfære said:

Vi ar jo en ganske snill beskatning/avgiftspolitikk mot hybrid- og el-biler. At bensin og diesel fases ut er helt greit, iom. at el-biler faktisk er bedre og mer energieffektive biler. Jeg har faktisk aldri hørt om noen som har vært misfornøyd etter å ha byttet fra fossilt til elektrisk.

FrP skal vel i utgangspunktet være markedsliberalister, men akkurat på økonomisk styring tror jeg at Høyre er langt foran.

Høye skatter er forresten ikke et problem for meg, så lenge pengene forvaltes godt. 

Det har vi. Syntes selv at el-bil er meget greit. Dessverre så kjører jeg mye nedoiver Europa & spesielt Nord Italia. Da blir el-bil uaktuelt. Det er også ganske mange i dag som er avhengig av fossilbil, da spesielt i jobb, nyttekjøretøy el. Det man gjør da er å skyve bruktbil markedet på slike biler opp.
Ønsker lettere import & jevnt lavere avgifter på de fleste biler. For å senke prisen i bruktbilmarkedet. Nyere bilpark betyr som regel sikrere biler & mer fornøyde bil eiere spør du meg. Enkelte biler koster også 10x så mye her i Norge enn andre land, det er alt for mye. Vi lever i en av verdens beste & rikeste land men har lenge hatt en av Europa's eldste bilparker. Det har heldgvis forbedret seg med regjeringen vi har i dag.
Hans Bauge sa det bra i sin tid! 

 

Lenke til kommentar
Pizza3333 skrev (3 timer siden):

Nå stemmer arbeidsledige & sosialklienter som regel på partier på venstresiden uten at det heller sier så mye.

Har du kilde på dette? Jeg finner ingen undersøkelser eller forskning som tyder på det.

Jeg finner dog denne, fra 2011:

Frp har flest trygdede velgere
https://www.aftenposten.no/norge/i/16Ppq/frp-har-flest-trygdede-velgere

Sitat

Fremskrittspartiet er partiet som er mest kritisk til dagens trygdesystem. Likevel har partiet dobbelt så mange trygdede velgere som Arbeiderpartiet.


Det var litt interessant, så jeg fant denne analysen fra Høgskolen i Molde i 2018, hvor det synes å være en sammenheng mellom antall uføretrygdede og Frp-velgere. Jo flere uføretrygdede i et fylke, jo flere stemmer på Frp. Ganske interessant siden Frp ikke akkurat er kjent for å være et parti som er til fordel for uføretrygdede og sosial velferd, for å si det sånn.

Vet de ikke sitt eget beste?

Endret av Snikpellik
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Mr.Duklain skrev (14 timer siden):

Radikal islam er mer utbredt i Norge i dag enn radikal kristendom er. 

Er det? Det har jeg veldig vanskelig for å tro. I Norge har vi titusenvis, om ikke oppunder hundre tusen som lever nærmest adskilt fra det øvrige samfunnet i kristne parallellsamfunn. Vi har Smiths venner, Jehovas vitner, diverse sekter, you name it. Det spørs kanskje hvordan man definerer radikalt, kanskje er noen ganger ordet fundamentalisme bedre for å beskrive dette.

Vi har ca. rundt 200.000 muslimer i Norge, og det kan vanskelig tenkes at noen særlig stor prosentandel av disse kan regnes som radikale eller fundamentalistiske. Når det kommer til kristendom har vi overnevnte sterkt religiøse samfunn, flere store kristne bevegelser, kristne politiske partier (selv i regjering), media som uten tvil kan kalles kristenfundamentalistiske, media som legger kristendom til grunn og er store aktører i den offentlige debatten (Vårt Land, Dagen etc). Ensrettingen er i enkelte miljøer så sterk at å velge ”feil” i sosiale spørsmål kan føre til evig utstøtelse selv fra nærmeste familie og i noen tilfeller også forfølgelse, likevel mottar disse statsstøtte - et eksempel er Smiths venner.

Viktig i noen av disse store miljøene er motstanden mot moderniseringen i samfunnet, mot at patriarkatet rokkes, mot homofili og transseksuelles rettigheter, mot kvinners rett til abort, og mot tilstedeværelsen av ulike syn og holdninger. Jeg er ganske sikker på at fundamentalistisk kristendom er et problem for langt flere mennesker i Norge enn det fundamentalistisk islam er, kanskje er det bare noen man ikke ser like lett fordi man tenker kristendommen er "vår" og "kjent" og islam er "deres" og "ukjent". 

Endret av Snikpellik
  • Liker 6
Lenke til kommentar

https://www.dagbladet.no/nyheter/utviklingen-er-sa-skummel/74030396

Sitat

En rekke av regjeringens rådgivere, statssekretærer og statsråder har bakgrunn fra selskaper som First House. Andre har forlatt regjeringen for å jobbe i PR-selskaper hvor tilgang til politikere selges som diskvare.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil ha seg frabedt denslags.

- For Senterpartiet er det helt uaktuelt å la noen gå mellom regjeringsapparat og PR, lover Vedum.

Vedum slår til igjen. Har han korttidshukommelse? Riktignok ikke regjeringsapparat (ennå) men det virker ikke som det er et såå viktig prinsipp for ham...

Sp-Vedum henter tidligere PR-rådgiver
Vedum raste mot bruk av PR-byråer – Sp-ordførere bruker dem selv

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (6 timer siden):

Er det? Det har jeg veldig vanskelig for å tro. I Norge har vi titusenvis, om ikke oppunder hundre tusen som lever nærmest adskilt fra det øvrige samfunnet i kristne parallellsamfunn. Vi har Smiths venner, Jehovas vitner, diverse sekter, you name it. Det spørs kanskje hvordan man definerer radikalt, kanskje er noen ganger ordet fundamentalisme bedre for å beskrive dette.

 

Kan være enig i at vi har mer konservative kristne i Norge enn konservative muslimer ( at det er så mange som 200.000 muslimer i Norge er vell det høyeste estimatet, da det bare er rundt 148.000 registrerte muslimer i Norge). Det er 8726 Smiths venner i Norge, men nå har jeg mine tvil at disse  joiner en kristen terrororganisasjon. Vokste selv opp i et område med mye pinsevenner, og selv om de var konservative (og er det enda), så var de stort sett som alle andre (bortsett fra når vi var på besøk kunne vi bare se filmer med kristent innhold). 

Men dette er utenfor trådens tema, men følte jeg måtte klarere dette. 

Endret av Mr.Duklain
  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 7/20/2021 at 6:49 PM, Alexander4840 said:

Naivt fordi det er veldig langt fra økonomisk bærekraftig. Du sa selv at du forstod hvorfor.  
Egoistisk: ''Det er så kjedelig i Norge, jeg vil ha 30 års ferie på samfunnets regning'', sier det samme om NAVere som vil ha det samme, bare at de vil ha mye lengre ferie.
Du ber om veldig mye mer enn du har betalt for, trenger ikke ta en debatt om hvorfor det er sånn, eller hvorfor det ikke er greit.

På hvilken måte er det ikke økonomisk bærekraftig for Norge at man som pensjonist velger å bo pensjonsårene i et annet land? Jeg ser ingen forklaring, bare nye påstander. Kan du komme med noe konkret?

På hvilken måte ber man om mye her? Man er ferdig med sitt yrkesaktive liv, har opptjent sin pensjon gjennom 40-45 år som skattebetaler og er nå pensjonist. Man beholder sitt statsborgerskap og fortsetter å betale skatt når man får utbetalt sin oppsparte pensjon utbetalt.

Og nei, man har ikke 30 års ferie på landets regning. Pensjonen har man selv finansiert ved å betalt skatt i 40-45 år. Her blander du epler og pærer.

Jeg snakker ikke her om "NAV'ere" men de som har jobbet i 40-50 år og dermed finansiert dette via skatteseddelen.
 

Quote

Pensjonen fra folketrygden finansieres gjennom de årlige statsbudsjettene. I hovedsak innebærer dette at de som er i jobb i dag betaler pensjonen til dagens alderspensjonister. Folketrygdens løpende finansiering gjør at de yngre derfor må forsørge de eldre.

Jeg har og vil totalt gjennom 50+ år via skatteseddelen betale for de som til enhver tid er pensjonister. Dagens pensjonister har tidligere finansiert sine eldres pensjon gjennom sitt yrkesaktive liv. Man har gjennom hele arbeidslivet betalt for andre og når man selv skal få sin pensjon så er ikke dette en utgift men modellen man har valgt.

I hvilket land man bor når man får utbetalt denne opptjente ytelsen har ingen betydning for landets økonomi. Evt. skatt man skulle betale av dette går fortsatt til staten Norge. Man har hele livet også betalt for tilgang til våre helsejenester m.m.

Det kan heller ikke være slik at man er pålagt å betale for andres pensjon i 50 år men når man selv skal få samme ytelsen, så er det en utgift.

Da får man heller gi alle følgende valg når de er 18 år
1. Du  vil få x antall tusen norske kroner i skattefradrag hvert år for å selv spare til egen alderspensjon. Folketrygden utbetaler ingen alderspensjon.
2. Du betaler full skatt i hele ditt yrkesaktive liv og får utbetalt alderspensjon fra folketrygden.
3. Eller snu på modellen og si at en viss prosentandel av skatten du betaler gjennom ditt liv er øremerket din egen alerspensjon, ikke andres.

Så lenge man har betalt for andres pensjon har man tjent opp retttigheten til sin egen.

Alderspensjon er per i dag et spleiselag vi alle deltar i men det blir ikke dyrere for landet om man bor i Norge eller et annet land når man er pensjonist.

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar
18 hours ago, Snikpellik said:

Poenget mitt var at man ikke skal stemme etter sosialt press eller stigma. I 2011 stemte jeg jo selv AP. Du trenger ikke Kantar TNS el. for å fortelle deg at større andel av sosialklienter stemmer partier som Rødt eller SV (el).Det er like selvsagt som at fisk lever i havet 🐟
Slike spørre undersøkelser er for spesielt interesserte & absolutt ikke representativt.
Her har du uansett en link (gjør hva du vil med det). 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Pizza3333 skrev (4 timer siden):

Poenget mitt var at man ikke skal stemme etter sosialt press eller stigma. I 2011 stemte jeg jo selv AP. Du trenger ikke Kantar TNS el. for å fortelle deg at større andel av sosialklienter stemmer partier som Rødt eller SV (el).Det er like selvsagt som at fisk lever i havet 🐟
Slike spørre undersøkelser er for spesielt interesserte & absolutt ikke representativt.
Her har du uansett en link (gjør hva du vil med det). 

Det var et svar på påstanden din "Nå stemmer arbeidsledige & sosialklienter som regel på partier på venstresiden".

Siden det var feil, så var det greit å rydde opp i. Man må tåle opp å motsies :) 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
8 hours ago, Snikpellik said:

Det var et svar på påstanden din "Nå stemmer arbeidsledige & sosialklienter som regel på partier på venstresiden".

Siden det var feil, så var det greit å rydde opp i. Man må tåle opp å motsies :) 

Det er helt greit det. Nå fikk du uansett en link som støtter opp det jeg sa. 

Slike spørre undersøkelser kan tas med en klype salt. Vi husker vel alle denne?

Lenke til kommentar
Comma Chameleon skrev (1 time siden):

Har de delt dette uironisk??? Får minner rundt valget i USA av det der 😂

Ja, det er uironisk. Jeg måtte sjekke selv etter jeg så bildet sirkulere i ulike humorkontoer. Det har ligget på Stange Frps Facebook-side så lenge at det heller ikke kan dreie seg om hacking. Fikk litt sekt-vibber, hehe. Uvanlig med sånn persondyrking.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
22 hours ago, Mr.Duklain said:

Sylvi har jo fått endel hets akuratt som Lan. Kan godt skjønne at folk i hennes eget parti vil vise henne støtte akuratt som MdG har vist Lan. 

Hva røyker dem oppe i Stange? :lol:
Selv om intensjonen er god så syntes jeg personlig at slike dyrkelser er en uting. Rare greier.
Men selvfølgelig, er jo ikke grenser på hva folk lirer av seg på FRP sine sider. Er jo litt annerledes når man står opp i det selv.. men i ettertid burde man vel se at dette ble hakket for dumt? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pizza3333 skrev (6 timer siden):

Hva røyker dem oppe i Stange? :lol:
Selv om intensjonen er god så syntes jeg personlig at slike dyrkelser er en uting. Rare greier.
Men selvfølgelig, er jo ikke grenser på hva folk lirer av seg på FRP sine sider. Er jo litt annerledes når man står opp i det selv.. men i ettertid burde man vel se at dette ble hakket for dumt? 

Er ikke uenig i at den var cringe, og folk fra Stange eller Stangje som de sier er en spesiell gjeng. Men nå er den laget som et motsvar til et meningsinnlegg i nettavisen som selv var ganske cringe. Så cringe avler cringe. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kan fort være jeg vurderer å stemme SP i høst nå som dette kommer frem.
https://www.aftenposten.no/oslo/i/GQRL2J/ny-riking-gir-pengestoette-til-senterpartiet-i-oslo-jan-boehler-er-trek

Og med politikken man har ført i byene siste årene er dette en kjærkommen sak for min del. 

Quote

Det å sette norske interesser først, det tror jeg er en nødvendighet. Jeg liker satsingen Sp har på distriktene. Jeg tror fremtiden ligger der, og ikke i byene, sier han.

Men jeg stemmer SP kun hvis det er helt klart og gis garanti på at man ikke kommer til å støtte JGS eller HT som statsministerkandidat. Men vi får se, ingenting er besluttet for min del ennå.

Få arbeidsplassene ut til distriktene igjen så kan byene gå veien videre mot den ønskede visjonen "sykkel, parker, gågater, servering, utesteder og studentcampus". Spesielt de offentlige arbeidsplassene da de private må få velge selv hvor de vil være. Mange store konsulenthus vil nok uansett følge etter de offentlig arbeidplassene da dette er big bussiness for dem.

Da løser man også automatisk mye av trafikkutfordringene i byene siden man ikke klarer å lage et godt nok kollektivtilbud inn til arbeidsplassene i byene. At man ikke forstår at man konstruerer problematiske flaskehalser med dagens politikk er jo bare merkelig når man er satt til å styre landet.

Uansett er jeg glad for at det virker som vinden blåser i en annen retning nå.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (2 timer siden):

Men jeg stemmer SP kun hvis det er helt klart og gis garanti på at man ikke kommer til å støtte JGS eller HT som statsministerkandidat. Men vi får se, ingenting er besluttet for min del ennå.

En slik garanti er høyst tvilsom og lite sannsynlig sånn det ser ut nå hvor Gahr Støre har et veldig stort forsprang på Vedum. Tajik er heller ingen statsministerkandidat.

I siste måling mellom statsministerkandidatene som jeg har sett, så det slik ut:

668501647_Skjermbilde2021-07-30kl_11_51_55.thumb.png.af99afc762b5c732315dd7f44afefdaf.png

https://www.tv2.no/a/14105644/

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Ser ikke en undersøkelse bestående av kun 982 personer som særlig representativ for hele Norges befolkning.

Quote

Målingen er tatt opp av Kantar for TV 2 med telefonintervjuer av 982 personer mellom 28.06-02.07.2021.

Synes mange av disse er særdeles tvilsomme i kvalitet. Det ville ikke vært spesielt vanskelig å få til en skikkelig digital "hvem ønsker du som statsminister".  Slike statistikker som fra TV2 velges ofte etter hva man ønsker å vise.

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...