Gå til innhold

EARLY ACCESS-INNTRYKK: Valheim


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vil si spillet har mer innhold nå enn Minecraft, hvilket er ganske imponerende for et early access spill. Minner faktisk mer om Terraria.

Grafikken er nydelig, selv om den kan virke litt gammeldags.

Måten man bygger og oppgraderer ting er langt mer imponerende enn de fleste andre spill av samme type.

Men det mest fantastiske må være at utviklerne har planer fremover, og snakker åpent om dette. Nå som spillet ble så populært regner jeg med utviklingen er sikret en god stund fremover.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har spillt mye coop. Elsker spillet og kan ikke huske sist et spill slukte meg på denne måten. Jeg er byggeren og timene flyr. Har laget bru som tok en time for å få ei vogn over ei elv (ja det hadde vært langt raskere og lage ei ny vogn på andre siden for så å bære over tingene.

Har brukt 2 dager på å lage et "naust" selv om det er helt unødvendig. Digger dette spillet rett og slett.

En ting jeg lurer på da, jeg og kameraten synes det er helt greit med tanke på vaskelighetsgrad. Enkelte ting er enklere enn andre (overgangen fra tier 2 til 3 var veldig tung). Sier tier for å ikke røpe noe.

Men nå har vi joinet en server en felles venn har leid. Hvordan skalerer mobs med tanke på antall spillere? Fra 1 til 2 spillere virker det ikke som at det er noe foskjell på antall mobs, hp på mobs eller dmg.

kan 4-5 spillere gjøre spillet alt for lett rett og slett? (med utgangspunkt med at vi reiser sammen på tokt)

Det at det er vanskelig å finne ut av hvordan man lager ting i spillet er bare tøys. Slikt som alle andre spill i denne sjangeren er det å utforske. Også når det gjelder ting man kan lage. Lager man f.esk spiker så låses andre ting opp.

PS: vent med å utforske havet til dere har fått første båten. Flåten er ikke noe artig å bruke, kun over små fjorder eventuelt.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
GnilreG skrev (6 minutter siden):

Har ikke testet det selv, men en jeg jobber med sa det var elendig. PvPen som var så dårlig, blandt annet hit boxen. Ellers var bygingen mye dårligere enn rust og conan.

Nå er vel spillet mer PvE orientert enn PVP. Til å være early access så er spillet latterlig bra, og greit med content. Faktisk mer spilletid i det her enn fullt utviklede trippel-AAA games.

Men, så bunner det igjen ut i hva man foretrekker.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
GnilreG skrev (3 timer siden):

 Ellers var bygingen mye dårligere enn rust og conan.

Nå har jeg ikke spilt Conan, men byggingen i Valheim er iallefall på nivå (personlig mener jeg den er langt bedre) enn Rust.

De er ganske like i måten man bygger på, men du kan gjøre mer i Valheim.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fra det vi har spilt med 4-6 spillere på en server så virker det som at monstere scaler lokalt. Hvis du går rundt alene så dreper du ting helt greit, men når du går som gruppe så virker det som at ting tåler mer. Vi tok boss 2 med 5 stk og jeg slet ut min Fine Bow kun på dette. Vi hadde en som prøvde seg som tank og hadde full bronze armor og ble nesten oneshottet selv gjennom en block.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Har like over 50 timer i spillet. Vi har bare tatt andre sjefen og begynt så smått å få laget utstyr i jern. Har tilbrakt mesteparten av tiden i Meadows og Black Forest så mye mer å utforske.

Neste update (Heart and Home) tipper jeg inneholder mer innhold til de som liker å bygge.

Roadmap:

Spoiler

a546c49f775da028cc0fc5cd1349565b81e14c8c

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Bjoolz skrev (9 timer siden):

Vi hadde en som prøvde seg som tank og hadde full bronze armor og ble nesten oneshottet selv gjennom en block.

Muligens litt spoiler:

Spoiler

Spør du meg så virker bronserustningen litt bortkastet. Bruk (og oppgrader) troll settet og spar bronsen til våpen og redskaper. Bronse gir ikke nevneverdig mer armor men veier mer og reduserer bevegelse.

Rustningen i jern gir et ganske stort løft over troll og bronse.

 

Endret av PantZman
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Vi var 7 stk som spilte sammen fra start. etter 2-3 dager sluttet to. Deretter satte avhengigheten inn, som resulterte at 3 av de jeg spilte med, satt oppe til langt på mårrakvisten, ødela døgnrytmnen som igjen gjore at de 3 kun spilte på natta mens jeg og siste mann satt igjen alene på kveldstid uten noe å gjøre, for dem drepte alt av bosser og gjorde all progress alene på natten.

Hvis man ser bort i fra alt det der, var det et knall godt spill. :D

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Synes det er gøy å bygge, selv om det tar innmari lang tid å samle alt man trenger... vet ikke hvor mange timer jeg har brukt på dette ene rommet nå... Har heldigvis en gjeng som hjelper meg å samle materialer og tar seg av fiender, mens jeg sitter "hjemme" og bygger.

Spoiler

craftingroom1.thumb.png.67cdbb6163ea13aae65554d45a661af5.png

Spoiler

craftingroom2.thumb.png.866d82cf9e31f9876cad5c8878eb2b05.png

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...