Gå til innhold

Alkohol og fyllesyke


Anbefalte innlegg

Her kan vi prøve å poste artikler eller kunnskap som kan lede til bedre innsikt rundt fyllesyke. Poenget er å prøve å hindre det i størst mulig grad, uten det vanlige klisjérådet som er å drikke mindre, og å drikke vann innimellom.

Har skumlést omtrent 5 artikler om slike fyllesyke-tabletter og brusemidler, og det er enighet blant forskere at det ikke har noen dokumentert effekt. De består oftest av salter og mineraler, men det er mer sammensatte årsaker som forårsaker fyllesyke, og slike tabletter hjelper ikke i nevneverdig grad. Ifølge denne artikkelen har det visst like god effekt å blande sukker og salt i et glass vann.

Beste jeg fant etter 30 minutters googling:

https://www.nrk.no/livsstil/slik-unngar-du-fyllesyken-1.8396720

Kunne sitért en del fra artikkelen, men den er verdt å lese i sin helhet.
 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det man gjør før man drikker har også mye å si på hvordan dagen derpå fallesyken er. Noe som hjelper meg er å spise et stort og fetende måltid før jeg går på fylla. Jeg blir sjeldent fyllesyk pga det.

Frokost med egg hjelper også, men jeg har personlig ikke mye matlyst morgenen etter.

https://www.klikk.no/side3/vitenskap/kur-mot-fyllesyke-dette-sier-vitenskapen-hjelper-mot-bakrus-4307322

 

 

Endret av Mr.Duklain
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr.Duklain skrev (På 5.6.2020 den 4.04):

Det man gjør før man drikker har også mye å si på hvordan dagen derpå fallesyken er. Noe som hjelper meg er å spise et stort og fetende måltid før jeg går på fylla. Jeg blir sjeldent fyllesyk pga det.

Frokost med egg hjelper også, men jeg har personlig ikke mye matlyst morgenen etter.

https://www.klikk.no/side3/vitenskap/kur-mot-fyllesyke-dette-sier-vitenskapen-hjelper-mot-bakrus-4307322

Ja, tenkte å gjøre en aktiv innsats sist lørdag.. lagde kyllingklubber, steika med masse olivenolje (og krydder så klart). Det hjalp jaggu. Drakk litt vann og 2 mineraltabletter før seng, hjalp nok litt det også. Omtrent 12 halvlitere norsk øl. Så dette med fet måltid må ha noe for seg da. Forrige gang spiste jeg vel ingenting og ble helt ødelagt dagen etterpå ^^

Ble til og med en skikkelig (rolig) skogtur i går kveld, ikke dårlig det til å være fyllesjuk.

De hadde ikke mer naproxén igjen på apoteket, og det var visst 1 måneds leveringstid ^^ Merkelige greier. Er vel pga viruset, men de sa ikke det.

 

Dubious skrev (På 7.6.2020 den 22.24):

Drikk mye vann før du legger deg
Aldri vært fyllesyk etter at jeg begynte med det

Drikk alkohol når du er fyllesyk, om du ikke skal kjøre
Ikke prøvd dette selv, men folk sier at det hjelper

Drakk litt vann med to mineraltabletter før seng ja, hjalp nok litt det. Å reparere har jeg aldri hatt sansen for ^^ orker ikke engang å tenke på alkohol når jeg er fyllesyk, pleier å drikke til jeg har fått nok og mer enn nok ... 12 halvlitere er nok for meg. Noen ganger kan det være litt fristende, men jeg tenker bare at det vil ta lenger tid å bli 100% edru igjen .. så jeg bare lar det være.
 

frohmage skrev (På 7.6.2020 den 22.32):

Reparere, så klart. Ingen tryllekunst dette her.

Har aldri hatt sansen for det gitt ^^ Kanskje når jeg blir eldre og ikke er så stressa lenger. Har aldri skjønt meg på de som sitter på utesteder og drikker fra klokka 10:00 om morran til sent på kveld.. dag etter dag.
 

bshagen skrev (På 7.6.2020 den 22.40):

Drikk mest mulig ren sprit (trippel destillert minimum) for «enklest» jobb for leveren dagen derpå 

Hehe, ja ^^ det er ingen dum filosofi. Er vodka en slik drikke? Så som russian standard gold eller platinum? Er ikke bare lett å få tak i det, ikke billig heller. Og i og med at jeg har drukket bare ren sprit noen kvelder på den måten før, så blir det litt .. tja, ensformig? ^^ og uinspirert. Husker ikke når jeg bestemte meg, men ca 4-6 måneder siden, så bestemte jeg meg bare for å holde meg til øl, lettere å kontrollere. Med sprit (whisky) blir jeg helt kokos. Fort gjort å drikke mye mer enn hva en tåler.

Men hvis jeg husker tilbake, så kan jeg huske at man får en litt "renere" fyllesyke på den måten. Kroppen (og leveren da) får ikke så mye "dritt" å rydde opp i, for å si det sånn. Er nok noe i det. Og har lest at man sparer kalorier .. men vet ikke hvor sant det er.

 

Dubious skrev (På 7.6.2020 den 22.48):

også blitt sagt at man ikke skal blande sprit og øl, men aner ikke hvorfor, men jeg var ihvertfall fyllesyk dagen derpå, og det var da de sa jeg burde ta meg en øl..  noe jeg ikke følte for akkurat da.

Har lest artikler med forskere som sier at det ikke skal ha noe å si. Det har muligens noe med smak og sans å gjøre. Folk som bælmer og blander tørt, lett, tung og søtt. For egen erfaring, så har jeg hatt kvelder hvor jeg har drukket opp mot 3 forskjellige typer alkohol, men ikke hatt noen særlig annerledes fyllesyke dagen etterppå. Øl, rom/whisky, shotter med likør. Men har aldri blandet vin med noe annet. Vin kan jeg fort få mye syre av og få mye magesyre i tillegg til fyllesyke.

Ellers har jeg blitt dævvsjuk av å drikke bare én type alkohol. Tror muligens det har mer med forberedelse, mat, vann før leggetid, kvalitet på søvn, og dagsform å gjøre.

Endret av Taurean
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nå er jeg sjeldent ute på "Fylla", men allergitabletter hjelper mot det.
Dog usikker på hvilken type allergi, men noen av de "vanlige" ? bare fått av kollega tidligere som tipset om dette «trikset».

Ellers er det nok viktig at man har mye væske i kroppen, som de over påpeker.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬Signatur▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Innlegget nyttig? Gjerne
p%2FcCekIt6%2Fs%2Fc0055d5e8159ef002082002d4fdd957ea3f2f700997d71680fac236d7f76f2b8.png?alt=media&token=a4212806-1e92-4f27-8088-4e0a236dfdaceller p%2FcCekIt6%2Fs%2F8fad5e0eaf8e56c53a0435975507da422a2720d27948ca7425cfdaa539ce43fa.png?alt=media&token=65357791-b322-43bc-b72a-c0712e285364 innlegge
t!
Mine Anbefalte Chrome / Edge Plugins
Mine Anbefalte Web Applikasjoner - Rett i nettleseren

Lenke til kommentar

Fyllesjuke kan ha ulikt opphav. Dersom det er dehydrering som er problemet så er løysninga så enkel som at ein må drikke mindre dehydrerande alkohol og meir hydrerande vatn. Ettersom alkohol er vanndrivande så må ein etterfylle med salt og mineral som kroppen mister ved urinering. Enklaste måten er ved å innta eit måltid, men også inntak av væske som inneheld slike mineral som til dømes sportsdrikkar vil gjere nytten.

Den fyllesjuken som er vanskelegare å kurere er fyllesjuke som oppstår når nyrer og lever må jobbe på høggir for å bryte ned den giftige alkoholen. Her vil enkelte legemiddel kunne ha effekt. 

Ettersom alkoholinntaket går hardt utover lever og nyrer så er det viktig å ikkje innta legemiddel som ytterlegare belastar slike organ. Derom ein har hodepine som følge av dehydrering så må ein ikkje ta smertestillande som brytes ned i nyrene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...