Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Legge gulv på noe utfordrende balkong (Hjelp!)


Anbefalte innlegg

Hei! :) Vi har kjøpt oss ny leilighet i borettslag, der bygget ble reist på 50-tallet. Mesteparten er grei standard, men balkongen trenger definitivt en real overhaling. Spesielt gulvdekke. 

Skal dog vise seg som ganske utfordrende. For det første er ikke balkongen kvadratisk. Den buer i front, mens de andre veggene er vinkelrette.

34IeVSb.jpg

Langs kantene er det i tillegg stigning de siste 5 type cm på alle kantsider, utenom en. 

xiNle85.jpg

Til sist er det i det ene hjørnet plassert et plagsomt rør.  

1zKIyNR.jpg

Spørsmålet mitt er egentlig hva som er enkleste måte å få lagt noe gulvdekke på denne balkongen, som ser bra ut. Både dama og jeg er egentlig litt gira på sorte fliser, men tenker at det kanskje blir forferdelig vanskelig. Vi så en boligannonse på en tilsvarende leilighet rett nedi gata, som så slik ut:

 

FaXGQiL.png

Der virker det som om de har gjort noe magisk med kantene, og i tillegg fått skjært flisene slik at det matcher kurvaturen perfekt. Aner dog ikke hvordan de har klart det. 

Et alternativ er å legge sånne klassiske trefliser.

y0ts9SS.png

Dette tenker vi er et lettere materiale å  kappe til, men vet fremdeles ikke hvordan vi skulle gjort det. En kamerat hadde visstnok fikset sin balkong som var buet, ved å fylle på med løs dekorativ småstein der flisene ikke utfylte området. Vet likevel ikke hvor fint akkurat det blir.. 

Håper på innspill om metoder for hvordan vi burde angripe denne balkongen.  Hvilken materiale, hvordan kutte opp, kan gjøres selv eller må få håndverker? ?

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Agentspoon skrev (20 minutter siden):

Å hjelpes! ?Er det noe som kan leies tror du? Eller er det mulig å få proffe håndverkere på besøk som kan ta opp mål og deretter fikse, uten at det sprenger banken helt hinsides? 

Det kan tenkes at det er mulig å tegne på flisene selv og ta dem med et sted for å få de skjært.

Lenke til kommentar

En sånn diamantsag ville jo virket, men den er mer beregnet på profesjonell bruk, og kanskje dyrere fliser. Noen flisleggere har en sånn stående hjemme, legger hele gulvet bortsett fra kant-, hjørne- og utsparingsfliser, merker dem, og skjærer dem hjemme. Det finnes mindre versjoner i deler man kan få med seg i bilen, men er litt herk og styr å sette opp, krever tilførsel av vann og det blir en del søl.

Men ja, det er ikke umulig å få til med en vanlig, liten vinkelsliper. Det er litt jobb og krever litt presisjon. Bruk så klart hørselvern og tette vernebriller.

Det er sluk der ja, det er bra. Må sørge for at det renner vann dit, fall mot sluk. Hvis vann blir liggende,

Det kan hende underlaget må behandles med noe først. Eller kanskje flytesparkel er en løsinng. Også for å få orden på den lille "opphøyeren" du tar bilde av og få til skikkelig fall. Du må også sjekke underlaget, om det er støpt rett, så du ikke får problemer med forskjellig høyde på flis.

Men kan hende det kan unnlates, det bør ikke være noen stor utfordring å få til en pen løsning med denne 5 cm kanten. Kan bare avslutte den originale fliskanten der, lage en fuge hele veien rundt, og legge den 5 cm-kanten for seg selv. Kan følge fugekantene fra det originale gulvet, om det passer så klart. Bruk snor til å slå opp streker

Å legge flis rundt det røret og sluket skal ikke være særlig problem for enhver flislegger med litt erfaring.

Det kan bli en utfordring å legge flis der hvis dere ikke har erfaring. Men ikke umulig hvis dere forbereder dere godt og tar dere god tid.

Lenke til kommentar
freddy85 skrev (6 timer siden):

De flise som du viser til hos en tilsvarende leilighet er mest sannsynlig lagt av en flislegger

Det ser slik ut, ja. Det er imidlertid ikke noe problem å kutte flisene selv.

Jeg er ikke flislegger, men legger og tilpasser beleggningstein, betongheller, skifer, granitt og av og til grove fliser i min jobb. Kanskje det finnes bedre metoder, men jeg ser absolutt ingen problemer med å oppnå ønsket resultat ved bruk av vinkelsliper som eneste verktøy for deling av fliser.

Når det kommer til de opphøyde kantene kan du enten rette av hele underlaget, eller legge fliser på det underlaget du har nå. Begge deler vil kunne gi et godt resultat.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...