Gå til innhold

Nå skal verdens nest største elbil­produsent kapre Europa – via Norge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+9817234

Og krasjtestene hvor er de? Kina-biler kan en regne med øker antallet hardt skadde og drepte i trafikken.

Hvorfor vi og skal gjør Kina enda sterkere og enda mer truende for den frie verden er forbi in fatteevne. Kina er et livsfarlig diktatur vi må snu ryggen til.

Lenke til kommentar

Kineserene har alltid vært flinke til å kopiere vestlige produkter som selges i lokalt marked. En ser det med kjøretøyer også. Det har gitt en ny og økt status til forbrukeren. Egentlig for dem litt kjipt og et paradoks, da man "ikke skal påvirkes av vesten".

Endret av syar2003
  • Liker 1
Lenke til kommentar
hekomo skrev (4 timer siden):

"På toppen kommer importskatt på biler laget utenfor Europa."

Dette har jo Tesla tatt til seg, og etablerer derfor fabrikker rundt i verden. Andre bilprodusenter har også fabrikker forskjellige steder. Kan ikke BYD ha som målsetning å gjøre det samme?

Et lite søk:

Campinas, Brazil[1]
Changsha, Hunan, China
Dalian, Liaoning, China
Beauvais, France[1]
Komárom, Hungary[1]
Lancaster, California, United States

Lenke til kommentar

Håper da inderlig at folk er smarte nok og ikke er så desperate at de bruker penger på Kinabil. Hvis de gjør det etter alt vi har funnet ut fra Kina de siste månedene bør de innlegges og umyndiggjøres. Den som satser penger på import bør sette pengene i noe som ikke er anti norsk og anti vestlige verdier. Håper importøren raskt finner ut at dette ikke er regningsvarende og at styrking av kinesisk økonomi ikke er i vår interesse.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
syar2003 skrev (10 timer siden):

Kineserene har alltid vært flinke til å kopiere vestlige produkter som selges i lokalt marked. En ser det med kjøretøyer også. Det har gitt en ny og økt status til forbrukeren. Egentlig for dem litt kjipt og et paradoks, da man "ikke skal påvirkes av vesten".

De har vært åpne om at de har utnyttet patenter som Tesla har sluppet. De risikerer jo ingenting med det vs om andre eldre OEM gjorde det. 

Lenke til kommentar

Verden gikk fremover, nasjonalstatene hylles ikke i samme grad som tidligere og global samhandel har erstattet kalde krigen og mistenkeliggjøring av "fremmede folk og kulturer". Slik er det for de fleste av oss, mens det virker som du har tatt en byks bakover i tid, og befinner deg omtrent på 1960 tallet?

Tror du forrensten at nasjoner er mer eller mindre troende til å aktivt angripe en handelspartner framfor nasjoner de ikke har noen for som sameksistens og symbiose med?

Og om nå du skal gjøre alvor og leve slik du lirer av deg så skulle du vel ikke kjøpt produkter laget i kina heller? Og med tanke på den globale outsourcingen de siste 40 år så er det temmelig mye som stopper helt opp i lang til om verden skulle gå til en unison handelsblokkade mot Kina. Du har kanskje kjøpt EU bil, men hvor mye er produsert i EU? Hvor produseres LED lysene? Eller skjermen på dashboardet? Eller mobilen din? Tablet'n? Joggeskoa eller klærne dine?

Det er lett å være dommedagsprofet og skrike opp om "skumle kina". Enkelt å forsøke å skape et skremmebilde av dem. For Kina har fortsatt en lang vei å gå før de er et demokrati og før de tar individet og dets rettigheter på fult alvor. Men skal du male fanden på veggen så må du nesten bare finne fram din gamle Nokia 3310. Du må i beste fall leve med teknologi fra ca pre 2000 ish. Garderoben din må du konvertere til mid 80 talls, eller før...ellers er det temmelig sikkert at du selv også indirekte støtter den Kinesiske økonomien gjennom stemmene du gir dem via lommebok og visakort.

Lenke til kommentar

Det er toskete av Norge å sage over greina vi selv sitter på. Hvorfor skal vi fremme el-bil produksjon i Kina. Vi bør fremme rent forbrennende diesel motorer som er produsert i EU og i USA. Legg høye tollmurer på alt som kommer fra Kina , hvis ikke så står vi fullstendig uten arbeidsplasser i Norge om ikke lenge . Kineserne kjøper opp alt sammen og legger det ned og flytter det hjem til Kina etter at de har overtatt patenter og know how.

Endret av 5CJ56A5D
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...