Gå til innhold

oophus

Medlemmer
 • Innlegg

  13 765
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  56

oophus vant dagen sist 3. februar 2021

oophus hadde mest likt innhold!

1 følger

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

17 420 profilvisninger

oophus sine prestasjoner

11k

Nettsamfunnsomdømme

 1. Som sagt, hvordan kan de jukse på helt åpen TA på historisk data? Du kan bruke metatrader 4, kode inn triggere og analysere dem helt selv og få samme resultat. Hvorfor feks vise et negativt resultat på flere triggere i et bear marked, om de jukser? Fordelen med slikt er at selv konsolidering kan tjenes penger på. Det er nok av aksjer som har nok volatilitet innenfor ei "range" til at inn/utgang gjennom TA lønner seg vs det å stå helt stille. Ulempen er at man risikerer å gå glipp av andre triggere om man følger triggere som fungerer best ved konsolidering og motsatt. Ergo er det lurt å bli kjent med enkelte aksjer selv, og velge det som fungerer best innenfor konsensus for de som trader den.
 2. Hvem har sagt at de ikke gjør begge deler? Igjen beviser du jo at du ikke leser kilder du selv etterspør. Hva er isåfall poenget med å spørre etter kilder? Prøver du å kaste bort tiden til motdebatantene dine? Spiller ingen rolle om du har hørt om dem eller ikke? De har eksistert siden 1997, og forvaltere hos DNB, Nordnet, Pareto etc bruker dem. Se for pokker på kilden og les om de du prøver å diskutere. Samme tips burde gjelde alle firma du har penger hos som en investering, så slipper du løpe rundt og tru at alt er det samme som lotto.
 3. 80,000 biler de førte videre inn til 2023 fra 2022 må da vise vekst bort fra det folk har sagt om Tesla hele veien? De selger alle biler de produserer? Vell, ikke nå lengre. Så kan du jo fundere på årsakene til hvorfor.
 4. Dette viser bare at du fremdeles ikke har lest kilden og har forstått hva de signalene er. Igjen, de er ikke noe hokus-pokus greier, og alle kan bruke dem. Deres produkt er ikke signalene i seg selv, det er ikke noen hemligheter i dem. De selger mengdedata på at de utfører analyse på tusenvis av aksjer med dem, og plinger kunden om at ei av signalene trigres på de aksjene kunden abonnerer på.
 5. Igjen, se og les linken du selv etterspurte. Står fine forklarelser på dem der og hvordan de presterer mot indeks om man handlet på alle signaler av ei gitt type.
 6. Kan du forklare hvordan de kunne ha jukset med en analyse tilbake i tid på offentlig data på velkjente signaler? Alt analyserer tilbake i tid på offentlig data, så det blir bortkastet tid å skulle bevise det samme om igjen. Ikke orker jeg lete heller for noe som er utenfor poenget og diskusjonen vi hadde om Tesla.
 7. Blir bare litt slitsomt med gjentagelser der du spør om kilder uten å engang kikke på det du spør etter. 100% all inn i en enkeltaksje er gambling i større grad enn diversifisering ja, men det burde du ha fått med deg at jeg også mener?
 8. Trur du skal gi lesing og tekstforståelse et nytt forsøk. Det er ingen her som har bedt deg lene deg på TA alene heller. Igjen, det var respons til at alt er 100% gambling. At man like gjerne kan gamble på Tesla som alt annet. Hvorfor du forsvarer verdsettingen til Tesla om du kun handler fond aner jeg ikke.
 9. Ingen her som ber deg om å ikke kjøpe indeksfond? Du skrev tidligere at alt var tilfeldig. Jeg er uenig, that's it, og har vist deg at selv med litt TA så kan du få ei lita edge. Om du ikke fant noe der, så kan jeg ikke komme til skjermen din og peke - dessverre.
 10. Vi snakket altså om gambling tidligere. Der mener jeg TA vil gi deg bedre resultater enn å velge aksjer på måfå, sånn om du skal gjøre minimalt med arbeid. Over dette igjen, så vil du gjøre det enda bedre med FA i tillegg etc etc etc. Du klarer selv å trykke deg rundt på de ulike signalene og analysene de har gjort for dem. Eksempelvis: https://www.investtech.com/no/market.php?CountryID=1&p=staticPage&fn=helpResearchSupportAndResistance Igjen, så er ikke dette noen garantier for at neste signal treffer. Man må gjøre slikt over lengre tid for at man skal øke sjansene for å ta rett flere ganger enn feil. Samme logikk der som ved godt spill over et pokerbord. Spill millionervis av hender med teoretisk rett spill, så skal du statistisk sett ende opp bedre enn gjennomsnittet. TA handler som sagt bare om psykologi. Folk ser mønster overalt, inkludert i ei aksje-graf.
 11. Det er studier i den linken? Tro, håp og kjærlighet.
 12. Ignorerer du data nå? Du fikk ei link tidligere med nettopp det du spurte etter. To hype og ponzi aksjer med deres prissetting, også skal den ene opp i hype/ponzi land igjen? Igjen, hva skal til for det? Burde ikke løgner slutte å fungere for hyping på et tidspunkt?
 13. Trur du må opp igjen for å lese det jeg har skrevet. TA og FA er verktøy. Ingen drifter et fond så vidt jeg vet med TA alene. Alt er kun verktøy de bruker for å vinne over det neste fondet for å få oss som kunder. TA er heller ikke særlig verdifult om man skal være langsiktig, som tidligere nevnt, og Buffet er jo ikke akkurat kjent for å være en swing-trader. Personlig syns jeg TA er et fint verktøy for personlig lek med en mindre andel av pengene jeg har i min portefølge. Ofte så følger man jo et mindre antall aksjer man handler i, og kan litt hvordan disse ofte beveger seg. Da kan man gjøre litt risikoaversjon gjennom TA på egenhånd. Fond alene er jo ypperlig om man liker langsiktige investeringer. Men vi var innom lotto-mentalitet og gjetting. Du kan ikke investere i Bitcoin i 2023 og anta at det vil være like bra som å gjøre det i 2013. Samme opplegg og logikk ligger for diskusjonen mot Tesla som aksje nå idag. Hvorfor skal den opp igjen til historiske nivåer? Det er det vi prøver å diskutere her.
 14. Hva mener du med at det ikke fungerer? At det ikke fungerer 100% av tiden? Isåfall så er det riktig, men det er jo ikke det man måler med slikt? Viktigste er jo at man finner sparemetoder som fungerer bedre enn typiske indeksfond. https://www.investtech.com/no/market.php?CountryID=1&p=staticPage&fn=helpResearchMain Mange av signalene som de utnytter er forklart der, og mange av dem viser til et bedre resultat enn f.eks indeksene de har som referanser og måler seg mot. Aner ikke helt hva du prøver å si her? Det ligger ingen hemmeligheter bak TA? Alle kan komme til samme resultat selv om de vil det.
 15. Du kan da lære deg det Investtech gjør? Det er jo ikke noe hokus-pokus sånn egentlig, og alt er tilgjengelig på nett for å kunne taes i bruk. Deres produkt handler kun om at de gjør ting enklere for de som betaler for det, og som ikke ønsker å putte ned litt tid på å gjøre TA selv. Og joda, ordentlig TA fungerer over lengre tid, det er jo poenget med det. og det er det Investtech tjener penger på - gjennom sin langvarige historikk. Så nei, vi er ikke enige. Investering handler stort sett om konsensus, og det er den som vinner til slutt. Problemet med det er dog at det er mulig å lure den, men skjeldent langvarig, og ergo bobler. Folk her har jo prøvd å forklare problemet med å investere i Tesla over flere sider nå. Kort fortalt, om du liker gambling og du inderlig trur du kan vinne millioner i lotto, så finner du jo kanskje samme glede i å tippe på børsen og si at alt er tilfeldig. Men jeg er altså ikke enig der.
×
×
 • Opprett ny...