Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+234981
Gjest b37a3...374 skrev (2 timer siden):

Er spent på hvordan dette vil gå utover boligprisene... Jeg skal egentlig selge til sommeren, og får megler på besøk i dag...

Anonymous poster hash: b37a3...374

 

Simen1 skrev (2 minutter siden):

 

- Avhengig av antall som dør i Norge kan det potensielt gi flere boliger til salgs, som vil senke boligprisene.

 

Enig. Spesielt i utkantstrøk hvor folk generelt har dårligere resistens mot virusinfeksjoner pga innavl. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fengselsfugler, seks stk. døde i Italia etter opprør

Quote

Six prisoners have died in Modena, Italy, after a riot erupted when inmates were informed that the new emergency decree includes restrictions on face-to-face visits with relatives.

Lorenzo Tondo, the Guardian’s southern Italy correspondent, reports that similar clashes also broke out in prisons in Salerno, Naples, Alessandria, Vercelli, Bari, Palermo, Foggia and Frosinone. Prisoners in several facilities set fire to mattresses, and two guards were held hostage briefly in Pavia.

An investigation has been launched into the causes of the inmates’ deaths.

https://www.theguardian.com/world/live/2020/mar/09/coronavirus-live-updates-outbreak-italy-lockdown-quarantine-uk-usa-america-australia-recession-fears-update-latest-news

 

Iran

Quote

70 000 fanger får permisjon i Iran

Det er en del av tiltakene for å hindre spredning av det nye koronaviruset, melder CNN. Flere domstoler i landet har gitt fanger som oppfyller visse krav permisjon fra fengelsoppholdet. Fanger som allerede har andre sykdommer, blir prioritert.

Iranske myndigheter har tidligere varslet at 54 000 fanger fikk permisjon.

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

 

Spania, ni nye dødsfall

Quote

alert.png 362 new cases and 9 new deaths in Spain. Total cases top 1,000 [source] The Basque Government closes all schools in Vitoria for 2 weeks [source]

https://www.worldometers.info/coronavirus/

 

Quote
Person innlagt med koronasmitte på Ullevål sykehus
i dag kl 13:38av Anders Veberg
 

Flere blir innlagt med koronasmitte på norske sykehus. Nå er også en person innlagt med sykdommen på Ullevål sykehus i Oslo. Det betyr at fire personer er innlagt med koronasmitte i Norge.

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

 

Nord-Norge

Quote
DEL

Helgelandssykehuset isolerer ansatte

Helgelandssykehuset isolerer to pasienter og fem ambulansearbeidere som har vært i kontakt med en mulig koronasmittet person, ifølge NTB.

 

Disse sørlendingene :p

Quote

Fædrelandsvennen: 25 ansatte i karantene på Sørlandet sykehus

25 av rundt 6500 ansatte på tre sykehus og fem klinikker er i karantene på Sørlandet sykehus. Det betyr at tallet på mennesker i karantene nesten er doblet siden forrige torsdag, ifølge avisen.

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

Endret av G
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
8 minutes ago, Simen1 said:

Jeg tenker det vil påvirke på flere måter:

- Generell nedgang i verdensøkonomien og økt økonomisk usikkerhet vil senke boligprisene. Dette kan skje i løpet av uker.

- Norsk næringsliv kan bli rammet økonomisk slik at det går ut over arbeidsplasser og dermed boligpriser. Dette er en ganske langsiktig effekt (måneder og år)

- Avhengig av antall som dør i Norge kan det potensielt gi flere boliger til salgs, som vil senke boligprisene.

Jeg kan ikke se at corona skal øke boligprisene på noen måter. Spørsmålet er bare hvor mye boligprisene synker. Det kan være alt fra neglisjerbart til dramatiske prisfall.

Korttidsvirkning er nok sannsynligvis at prisene går ned, som ved finanskrisen. Men det tok ikke lang tid før de gikk opp igjen da heller. Økonomi er vanskelig eller umulig å spå. Kanskje lurt å ikke se på boligkjøp som investering uansett, men som et sted å bo :)

Lenke til kommentar
1 hour ago, Professor Balthazar said:

Klart det blir - Folk får panikk og vil gjøre hva som helst for å berge seg selv og egen familie. Det skjer bestandig. Folk stiller seg ikke rolig i kø (og tenker at dette er best for menneskerasen) når det står om eget liv.

For en destruktiv holdning. For det første så er det høyst uærlig å påstå at du kan spå fremtiden. For det andre så maner du, med dine spekulasjoner, frem lignende holdninger i andre. Som igjen fremprovoserer scenarioet du ser for deg.

Jeg kan hvertfall snakke for meg selv, og si det at hvis min tid er kommet så ønsker jeg den velkommen. Jeg kommer ikke til å oppføre meg som et udyr bare fordi livet mitt står på spill, men jeg kommer snarere til å gjøre det rette og handle på en slik måte som tjener alle og enhver. Om det så leder til min undergang, så kan jeg dø med et smil, vel vitende om at jeg gjorde mitt bidrag til det beste for menneskeheten.

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Storbritannia

Quote

A member of staff at Transport for London has tested positive for coronavirus. A spokeswoman said:

We are working closely with Public Health England and are following their advice after a member of staff tested positive for Covid-19.

The safety of our staff and customers is our top priority, so we are taking all necessary precautions and a deep clean has taken place within the building used by the staff member.

https://www.theguardian.com/world/live/2020/mar/09/coronavirus-live-updates-outbreak-italy-lockdown-quarantine-uk-usa-america-australia-recession-fears-update-latest-news

 

Turistdestinasjoner, fotografier før og etter coronavirusutbruddet i Asia

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/09/tourist-sites-asia-hit-coronavirus-fears-before-after-pictures

 

Oi, det tok litt tid, men her:

Oslo kommune oppretter egen koronatelefon

Bor du i Oslo og mistenker at du er smittet? Da kan du ringe en egen koronatelefon, melder kommunen på Twitter.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, PingEnt said:

Det kan godt være morfin stemmer også. Altså, det er overhode ikke så overraskende at de gjør slikt eller har laget slike planer. Helsevesen må alltid prioritere. Det ser vi i Norge hele tida når man ser an hvilke medisiner en skal betale for og så videre.

Igjen, det som er min pet peeve her er at man kommer med påstander som "jeg har hørt at", når det en mener er "Jeg har rota meg opp i COVID19 megathread, twitter eller r/china_flu og lest at noen skriver at..." Gi da i det minste en link til forumet en har lest det i og vær ærlig om kilden.

Er ikkje alltid det er mulig å oppdrive link og viss info kommer fra kjente vil man nødig henge di ut. Ta infoen for det den er og sjå det ann. Alltid ein viss fare for at info har slagside eller gir eit bilde vi helst ikkje ynskje å sjå. Like fullt er det eit gode å få info om utviklinga tidligare enn media ellers har nøsta opp eller kanskje sågar blir bedt om å la være å legge ut.

Eller sagt på ein anna måte, har du grunnlag for å påstå det du hevder her og kan du underbygge det med ein link? Eller er dette bare dine påstander fordi du trur sånn og sånn om folk?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ooops i India

Quote

Mistenkt koronasmittet rømte fra sykehus i India

Nå leter indisk politi etter en mann som har rømt fra et sykehus i Mumbai, sør i India. Mannen hadde vært i Dubai og ble lagt inn på sykehus med en gang han kom hjem søndag. Mistanken er at han er smittet av det nye koronaviruset. Det melder BBC.

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

 

Ellers har det også nådd Nato-hovedkvarteret. Prater vi om Norges Nato-hovedkvarter ved Jåttånuten nær Stavanger, eller det nedi Europa?

Quote

Viruset har nådd Nato

Det bekrefter forsvarsalliansen mandag. En ansatt ved alliansens hovedkvarter er smittet av det nye koronaviruset.

Den ansatte fikk feberlignende symptomer og følte seg uvel forrige uke etter å ha kommet hjem fra ferie i Nord-Italia, opplyser alliansen.

Etter at en test bekreftet koronasmitte, ble den smittedes kolleger varslet. De jobbet hjemmefra mot slutten av forrige uke og fortsetter med det. Den smittede er i isolat hjemme.

Nato har innført smittebegrensende tiltak som innstilte reiser, midlertidig stans i besøk til hovedkvarteret og oppfordringer til å jobbe hjemmefra.

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

 

Quote

Helse Midt-Norge dropper samlinger

De fraråder alle ansatte å delta på kurs og kongresser som samler helsepersonell fra ulike institusjoner, melder NTB. Det opplyser St. Olavs hospital i en pressemelding mandag.

Rådet stammer fra sykehuset, men gjelder hele helseforetaket.

– Denne innstrammingen kommer for å minimere risikoen for at helsepersonell utsettes for koronasmitte. Vi må gjøre hva vi kan for å unngå at våre ansatte blir smittet og syke, med de beredskapsmessige og driftsmessige konsekvenser det kan ha, sier konstituert fagdirektør Tom Christian Martinsen.

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

 

India

Quote

India avviser alle utenlandske cruiseskip

Landet nekter alle utenlandske cruiseskip å legge til kai for å hindre at koronaviruset sprer seg, ifølge NTB. Det gjelder frem til 31. mars.

Frykten for smitte på store passasjerskip har økt etter flere dødsfall og tilfeller av spredning.

Det er blant annet registrert sju dødsfall etter smitte blant rundt 700 mennesker om bord på cruiseskipet Diamond Princess i Japan.

Bangladesh

Quote

Smitten har nådd Bangladesh

Ifølge CNN fortalte helsemyndighetene om de tre første virussmittede i landet mandag morgen. Det er to kvinner og én mann som er smittet. De er i karantene på et sykehus i hovedstaden Dhaka.

Filippinene

Quote

Stenger skoler på Filippinene

Flere filippinske skoler stenges denne uken etter at helsemyndighetene oppdaget koronasmitte innenlands mandag. Skolene som stenges I alt er 11 skoler stengt, ifølge CNN. Flere av disse er i hovedstaden Manila.

https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

Endret av G
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
12 minutes ago, Maabren said:

Er ikkje alltid det er mulig å oppdrive link og viss info kommer fra kjente vil man nødig henge di ut. Ta infoen for det den er og sjå det ann. Alltid ein viss fare for at info har slagside eller gir eit bilde vi helst ikkje ynskje å sjå. Like fullt er det eit gode å få info om utviklinga tidligare enn media ellers har nøsta opp eller kanskje sågar blir bedt om å la være å legge ut.

Eller sagt på ein anna måte, har du grunnlag for å påstå det du hevder her og kan du underbygge det med ein link? Eller er dette bare dine påstander fordi du trur sånn og sånn om folk?

Jeg har mine sterke tvil om at han fikk vite dette fra venner og ikke reddit/twitter. Et PDF-dokument lekket på twitter 17 timer før han postet ryktet.  Og det sirkulerte rundt på forskjellige subredditer.

Endret av Slettet+5132
Lenke til kommentar

Helsepartiet utsetter landsmøte

Helsepartiet mener det ville vært uansvarlig å gjennomføre landsmøtet som følge av utbruddet av koronaviruset, og utsetter arrangementet.

– Situasjonen er uoversiktlig, sier partileder Lise Askvik.

Partiet er kritisk til helsemyndighetenes håndtering av smittesituasjonen.

– Helsepartiets ledelse har vurdert å utsette møtet hele uken på grunn av økende bekymring knyttet både til helsemyndighetenes lite proaktive holdning og til beredskapssituasjonen, heter det.

(NTB)https://www.aftenposten.no/verden/i/pL54lE/direktestudio-koronaviruset

Quote

ESqzFo4WkAMnJb5?format=jpg&name=large

Italienerne har begynt å følge offentlige myndigheters anbefaling om 1 meters avstand til andre.

 

Quote

Downing Street lobby briefing

Here is a summary of today’s lobby briefing, as reported by our political correspondent Andrew Sparrow.

The Prime Minister’s spokesman said:

  • The UK is still in the contain phase, but it is accepted that the disease will spread at speed. Any steps to delay the disease have to be introduced at the optimum time.
  • The government will be led by the evidence and scientific advice. If there is further advice, it will be issued. At the moment the advice is for people to wash their hands thoroughly.
  • The government has been issuing advice to people returning from specific areas. Temperature checks on arrival are not effective and the government has an evidence-based, clinical approach to this.
  • The number of cases in the UK is increasing, we have had the first fatalities and it is clear that it is spreading in the country.
  • The environment department will be speaking to supermarket companies about what measures can be taken to ensure supplies to shops.
  • The Bank of England has said it will take all steps necessary to protect the economy.
  • DCMS held a meeting with a range of sporting bodies this morning – sporting events are not being cancelled at this point.
  • The PM has said there is no need for panic buying.
  • Whether local elections will be delayed is a matter for the Electoral Commission to advise on.
  • The Foreign Office continues to work with the US authorities on what can be done to bring home the 142 Britons on the Grand Princess cruise ship.
  • A SAGE meeting is expected tomorrow along with a further Cobra meeting on Wednesday.

You can follow all of Andy’s terrific political coverage over on our politics live blog here.

https://www.theguardian.com/world/live/2020/mar/09/coronavirus-live-updates-outbreak-italy-lockdown-quarantine-uk-usa-america-australia-recession-fears-update-latest-news

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
49 minutes ago, Simen1 said:

Jeg kan ikke se at corona skal øke boligprisene på noen måter. 

Planlagte rentekutt fra IMF og sannsynligvis tilhørende rentekutt i Norge. 

Lenke til kommentar
13 minutes ago, PingEnt said:

Jeg har mine sterke tvil om at han fikk vite dette fra venner og ikke reddit/twitter. Et PDF-dokument lekket på twitter 17 timer før han postet ryktet.  Og det sirkulerte rundt på forskjellige subredditer.

Ok, er sjelden innom reddit. Grunnlaget for tvil hadde du, men du ville oppnådd meir med å legge ut linken og spurt om det var der info kom fra. Når man ikkje veit sikkert blir det jaffal feil å påstå at det henger saman slik og slik. Han kan få info fra andre kanaler, kjente osv utan at det dermed er verdt å gå inn i ein diskusjon rundt det for å imøtekomme dine påstander, spesiellt viss det er vanskelig å vise til noko. Info fra reddit/twitter kan i så måte ha mange ledd bakover utan at den som la det ut vil innrømme det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Simen1 said:

Jeg tenker det vil påvirke på flere måter:

- Generell nedgang i verdensøkonomien og økt økonomisk usikkerhet vil senke boligprisene. Dette kan skje i løpet av uker.

- Norsk næringsliv kan bli rammet økonomisk slik at det går ut over arbeidsplasser og dermed boligpriser. Dette er en ganske langsiktig effekt (måneder og år)

- Avhengig av antall som dør i Norge kan det potensielt gi flere boliger til salgs, som vil senke boligprisene.

Jeg kan ikke se at corona skal øke boligprisene på noen måter. Spørsmålet er bare hvor mye boligprisene synker. Det kan være alt fra neglisjerbart til dramatiske prisfall.

Kan og skje motsatt hvis renta settes ned kraftig så har plutselig flere råd til boliglån og da blir det mer rift om leilighetene som er til salgs som driver opp prisen ihvertfall i storbyene.

Og finanskrisen hadde liten påvirkning på bolig prisene i Norge.

Endret av onkel_jon
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
1 minute ago, Maabren said:

Ok, er sjelden innom reddit. Grunnlaget for tvil hadde du, men du ville oppnådd meir med å legge ut linken og spurt om det var der info kom fra. Når man ikkje veit sikkert blir det jaffal feil å påstå at det henger saman slik og slik. Han kan få info fra andre kanaler, kjente osv utan at det dermed er verdt å gå inn i ein diskusjon rundt det for å imøtekomme dine påstander, spesiellt viss det er vanskelig å vise til noko. Info fra reddit/twitter kan i så måte ha mange ledd bakover utan at den som la det ut vil innrømme det.

Skal være enig i at jeg kunne vært høfligere, men her har det altså vært gjentatte ganger fra samme brukere om påberopelse om kontaktnett jeg tviler på at en person har, spesielt når de fleste ryktene har dukket opp på reddit eller twitter før posten kommer.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
7 minutes ago, Benbjo said:

4 personer så langt innlagt i dag. Dette vil nok minst dobbles utover dagen. 

Skulle ønske vi fikk litt info om demografien til de innlagte. 

To av dem hadde et "sammensatt sykdomsbilde", de to andre vet vi foreløpig ikke noe om. "Sammensatt sykdomsbilde" betyr vel rett ut at de hadde andre sykdommer (sannsynligvis kroniske) som de også slet med. Nå skal en dog nevne at det absolutt er ganske vanlig å ha en eller annen kronisk sykdom en lever med, så kan godt komme flere innleggelser av samme grunn.

EDIT: Finner ikke tall for Norge, men i USA regner en med at 40% av befolkningen har en eller annen kronisk sykdom. Langt fra alle kommer til å spille en rolle for korona, men er likevel noe å ha i bakhodet når man sier at korona "kun" er farlig for de med kroniske lidelser eller eldre.

Endret av Slettet+5132
Lenke til kommentar
5 minutes ago, PingEnt said:

To av dem hadde et "sammensatt sykdomsbilde", de to andre vet vi foreløpig ikke noe om. "Sammensatt sykdomsbilde" betyr vel rett ut at de hadde andre sykdommer (sannsynligvis kroniske) som de også slet med. Nå skal en dog nevne at det absolutt er ganske vanlig å ha en eller annen kronisk sykdom en lever med, så kan godt komme flere innleggelser av samme grunn.

Vanskelig for meg å tro at man drar på ski-ferie til Italia med kronisk lungesykdom 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...