Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

Island stenger skolene

Island stenger alle skoler, kinoer, barer og treningssentre etter at det ble påvist seks tilfeller av den britiske coronavarianten.

Svært lave smittetall gjør at islendinger har kunnet nyte en tilnærmet normal hverdag, men torsdag trådte nye tiltak i kraft.

– Vi må sette på bremsen, sier statsminister Katrin Jakobsdottir torsdag.

Seks personer har den siste uka testet positivt for den britiske varianten, blant dem en lærer og en elev ved en skole i Reykjavik.

Island har holdt skolene åpne for barn under 16 år siden starten av pandemien.

– Denne varianten sprer seg tilsynelatende raskere blant barn enn det vi tidligere har opplevd, sier Jakobsdottir.

Også svømmebassenger og teatre stenges, og samlinger på mer enn ti personer blir forbudt de neste tre ukene. Restauranter, butikker og frisører kan holde åpent med begrenset kapasitet.

Island har bare påvist 5.384 koronatilfeller og 29 koronarelaterte dødsfall, ifølge offisielle tall.

En studie fra Folkehelseinstituttet i Norge viser at den britiske virusvarianten gir smittede 2,6 ganger så stor risiko for å bli alvorlig syk og innlagt på sykehus. Studien er foreløpig ikke fagfellevurdert. Den vil bli sendt til et tidsskrift for fagfellevurdering, opplyser FHI.

Lurt å åpne opp for turister med gjennomgått infeksjon av koronoaviruset, NOT! Folk som er immune mot original varianten kan bring med seg den britiske.

Lenke til kommentar
4 minutes ago, Pc Lynet said:

Lurt å åpne opp for turister med gjennomgått infeksjon av koronoaviruset, NOT! Folk som er immune mot original varianten kan bring med seg den britiske.

Er det bekreftet at dette er måten Island fikk den britiske varianten på? At tidligere smittede bragte med seg b117? 

 

Lenke til kommentar
Benbjo skrev (Akkurat nå):

Er det bekreftet at dette er måten Island fikk den britiske varianten på? At tidligere smittede bragte med seg b117?

Den må jo ha kommet fra utlandet. Uansett dumt å åpne opp for turister før alle er vaksinert. Trenger jo kun 300 000 doser ca på Island.

Lenke til kommentar
Drunkenvalley skrev (11 minutter siden):

Viktig å spesifisere at han var vald til direktør av og under Trumps presidentskap. Denne klovnen har ei ganske lang liste av... tvilsomme uttalelser.

https://en.wikipedia.org/wiki/Robert_R._Redfield#Controversies

Skal visstnok være en større reportasje på 60 minutes søndag. Det er kjent at man i Wuhan har drevet gain of function forskning på nettopp flaggermus koronavirus. Kina har også lekket SARS ut av labber tre separate ganger og SARS er mye mindre smittsomt enn SARS 2 som vi kaller koronaviruset.

Endret av Pc Lynet
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

Koronasmitten øker raskt i Tyskland. Lørdag ble det registrert 20.472 nye smittede og 157 nye dødsfall Robert Koch-instituttet frykter 100.000 nye smittetilfeller daglig om økningen fortsetter som nå. Tysklands helseminister Jens Spahn sier nå at det antagelig blir nødvendig å stenge ned landet i 10 til 14 dager for å få bremse ned smitten. Tidligere på lørdag sa lederen for de tyske intensivlegene, Christian Kargiannidis, at en streng to ukers nedstengning er den eneste måten å unngå at landets sykehus overbelastes. Han ba politikerne stanse alle planer om gjenåpning som noen delstater har varslet.

 

Lenke til kommentar
Theo343 skrev (2 timer siden):

Gjort noe mer arbeid ift. dette?

 

Kommer nok ut en dag. Wuhan hadde virus laboratorium som forsket på flaggermus koronavirus med gain of function research. Tipper noen klomsete forskere står bak dette viruset som med ett uhell slapp ut av laben. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...