Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Coronaviruset i verden: Nyheter og diskusjon


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+5132
Just now, djgudleif said:

Men man bruker konsekvent ord som "survive without a host" osv.

Man kan også bruke survive om døde ting. "The new Galaxy s20 survives 2 hour sunder water".

Lenke til kommentar
1 hour ago, djgudleif said:

Ja, for viruset overlever 20+ timer uten en vert...

Skulle til å bemerke det. Det er stor forskjell på virus og bakterier i så måte. Bakterier kan kapsle seg inn, så det kan vekkes til live når livsforutsetningene kommer tilbake, f.eks. fuktigere miljø, noe som kan fungere som næring og riktig temperatur. Kalles bakteriesporer:

https://sml.snl.no/desinfeksjon

 

Muggsopper fungerer på liknende vis. Mens, virus er helt avhengig av en levende vert å livnære seg på. Virus i likhet med prioner er ikke å anse som noen levende organismer. Viruset er kun en kapsel med arvestoff. Jeg tror vi mennesker kan klø oss litt i hode over hvorfor er det slik, at noe ikke-levende driver å formerer seg på den måten. For virus så er det utelukkende formering og tilpassing som er greia.

 

Status så langt:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

February 14:

 

  • alert-plus.png The National Health Commission of China, in its February 14 official report, deducted 108 previously reported deaths and 1,043 previously reported cases from the total in Hubei Province due to "repeated statistics." We have updated the daily (Feb. 12 and Feb. 13) and cumulative totals accordingly.
  • 1 new case in Japan
     
  • Report from Hubei province for February 13:
     
    • 4,823 new cases (including 3,095 clinically diagnosed)
    • 116 new deaths (including 8 clinically diagnosed).
    • 51,986 cumulative total cases (including 15,384 clinically diagnosed)
    • 36,719 currently hospitalized, of which:
      - 27,081 (73.8%) in mild condition
      - 7,953 (21.7%) serious
      - 1,685 (4.6%) critical
    • 690 new hospital discharges (including 214 clinically diagnosed)
    • 166,818 close contacts have been tracked
    • 77,685 people are undergoing medical observation
Endret av G
Lenke til kommentar
djgudleif skrev (27 minutter siden):

Ja, for viruset overlever 20+ timer uten en vert...

I en spytt dråpe o.l. eller eventuelle lignende rest materiale som ikke tørker kan gjøre at det overlever ja, en lav temperatur er også en ting som gjør at virus kan overleve meget lenge.
Men uten noe som helst å knytte seg til så overlever ikke viruset mange timene som du er inne på.

 

PingEnt skrev (28 minutter siden):

Virus er uansett ikke levende vesen :p

Ja og nei. Virus kan sies å være levende da det har selvreplikerende egenskaper og kan mutere/utvikle seg, men det er ikke biologisk liv da det i seg selv ikke består av en eneste celle.

Virus er egentlig ikke så mye mer enn en kode som svever rundt, denne koden består av DNA eller NRA og er til for å "hacke" eller overstyre celler som det møter på og samtidig blokkerer vertens eget DNA for å kunne få cellen til å gjøre ting viruset selv vil. Koden består som oftest av informasjon som går ut på å gjøre om cellen til en fødeplass for mer virus, en prosess som ødelegger cellen over tid og sprer viruset til andre celler i nærheten.

Symptomene som vi merker når vi er smittet er nesten alltid grunnet reaksjoner som kroppen vår produserer, det er ulike måter kroppen prøver og forhindre viruset fra å ødelegge cellene våre på. 
Virus liker best 35-37 grader celsius så kroppen gjør en temperaturøkning som gir deg feber.
Viruset blir bekjempet av immunglobuliner, et type protein, et antistoff som produseres via hvite blodlegmer så kroppen din hyperproduserer disse via skjelettet som du merker med verkende ben og ledd.
Viruset entrer kroppen via nese/hals slimhinner og kroppen reagerer med snør/hoste for å bli kvitt det. 
Kroppen retter all fokus fra immunforsvaret mot viruset som gjør det sårbar mot andre bakterielle infeksjoner.

Lenke til kommentar
6 hours ago, Gouldfan said:

PostNord stopper alle varer fra Kina sies det nå.... Pga virus fare.

https://nyheter24.se/nyheter/940208-postnord-stoppar-alla-paket-fran-kina-pa-grund-av-coronaviruset

 

Kina rammes kraftig nå, det får nok konsekvenser for markedet.

Først Trump og nå Virus.

Det har jo allerede fått virkninger for markeder. F.eks. så er World Mobile Congress i Barcelona avlyst. Slik at nyheter blir nødt å presenteres i digital form framfor at forretningsforbindelser kan møtes og inngå avtaler.

Trump kan forvente seg slike ting som med Apple hvor de sliter med å få tak i deler. Trump kan risikere at det blir en større spredning i USA også. Får vi se Morgan Freeman da komme til unnsetning i Hazmat-suit? Kanskje i en ny film. Men vent litt, influensa og corona er kanskje ikke like eksotisk som ebola. Og det har jo vært kjørt på the theme viruses før. Men hollywood er jo kjent for oppfølgerfilmer, kvernet ut i det uendelige på samme tema, så man er jo ikke sikker hvilken vei det der tar. Uansett så er nok ikke virusepidemier like sexy som bileksplosjoner og what not.

Lenke til kommentar

Det vi ser på dagsrevyen 18.02.20 er sivilkledde vakter som kontrollerer alle som vil bevege seg inn i fremmede bolig områder. Det er kanskje ikke så underlig, men for meg er det skremmende. Et så gjennom regulert samfunn vil jeg ikke leve i. Et samfunn som så villig underkaster seg autoriteter viser resultatet av faslands Kina langvarige brutalisering. Krigen (ww2) etterfulgt av kulturrevulusjon har kuet et folk under et så radikalt styresett at jeg blir forferdet. En terror som er helt uvirkelig og kan sammenlignes med Nazi tysklands brutalisering av Tyskland under krigen. Protester og du blir drept.

Lenke til kommentar
15 hours ago, Oddvardm said:

Det vi ser på dagsrevyen 18.02.20 er sivilkledde vakter som kontrollerer alle som vil bevege seg inn i fremmede bolig områder. Det er kanskje ikke så underlig, men for meg er det skremmende. 

Du mener gated communities? 

Jeg bor i Kina og det er en av tingene jeg liker best. Det gjør våre boligområder til våre, istedenfor til et offentlig område. Det gjør det tryggere for barn å leke, reduserer kriminaliteten og gjør områdene penere. Om det er noe du trenger, eller noe som må fikses så kan du si ifra til vakten.

I disse virustider så kan de også bruke til å sjekke temperaturen til de som går inn og på den måten redusere spredningen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Quote

February 19

a man in his 40s with malaise and muscle pain on Feb. 8 and later diagnosed with pneumonia.

Blir mindre rapportering og mer sporadisk deltakelse i tråden fra min side. Det ovenfor er en brøkdel av det som har skjedd. Dødsraten er stigende med ca. 40 ekstra individer det siste døgn. Totalt 139 nye døde.. Har ikke fintellet. Jeg nekter å tro at alle i 40-årsalderen er svake og pleietrengende. Det går jeg simpelthen ikke med på. Er ulogisk. Om andre måtte mene det så synes jeg at det krever ekstraordinær bevisførsel jamfør den vitenskapelige metode ;):

https://www.worldometers.info/coronavirus/

 

En annen yngre fra gårsdagen:

Quote

a 32-year-old Filipino woman who is the domestic helper of a previously confirmed case.

Så kan dere lete videre til 17. februar som har ende flere unge.. Også nedover datoene om ønskelig.

Endret av G
Lenke til kommentar

Det er en link på den siden som viser Age, Sex, Existing Conditions of COVID-19 Cases and Deaths.

Kort fortalt er det litt høyere dødlighet hos menn enn hos kvinner, MYE høyere dødlighet hos gamle personer enn hos unge, og de aller fleste dødsfallene rammer folk med eksisterende helseproblemer (hjerte kar-sykdommer, lungesykdommer, diabetes, høyt blodtrykk, kreft osv)

Dvs. unge friske mennesker har veldig lav dødsrate.

Lenke til kommentar
G skrev (1 time siden):

Blir mindre rapportering og mer sporadisk deltakelse i tråden fra min side. Det ovenfor er en brøkdel av det som har skjedd. Dødsraten er stigende med ca. 40 ekstra individer det siste døgn. Totalt 139 nye døde.. Har ikke fintellet. Jeg nekter å tro at alle i 40-årsalderen er svake og pleietrengende. Det går jeg simpelthen ikke med på. Er ulogisk. Om andre måtte mene det så synes jeg at det krever ekstraordinær bevisførsel jamfør den vitenskapelige metode ;)

Er det noen som har påstått at alle i 40-årsalderen er svake og pleietrengende? Noen i tråden, noen artikler.. noe eller noen som helst? Jeg er helt enig i at forespørselen din er ulogisk.

Om du mente å spørre om det finnes 40 åringer med dårlig immunforsvar, eller som er syke, eller som generelt sett har et svakt arvestoff mot dette viruset, så ja. Det er unektelig tilfelle.

Om det er dette tilfelle du baserer utsagnet ditt på:

"February 19

a man in his 40s with malaise and muscle pain on Feb. 8 and later diagnosed with pneumonia."

Og mener du at man trenger ekstraordinær bevisførsel av vitenskapelig metode for å tro at denne mannen i 40 årene tålte viruset dårlig så skal du få lov til å bevise med den vitenskapelige metode at den 16 år gamle ungdomskoleeleven fra Skien som døde av vanlig influensa i forrige uke var syk og pleietrengende.. samt konkludere med at alle 16 åringer er syke og pleietrengende og dør av vanlig influensa siden denne eleven gjorde det.

Lenke til kommentar

Men, det har blitt sammenlignet som om det var nokså likt ordinær influensa i starten. Hvorpå WHO etterhvert har erklært viruset å være en global krise. Så tillat meg å dra fram enkelte unge individer da vel? Slik at man kan få litt folkeopplysning inn her. Ellers takk Simen1 og Noxhaven. Da håper jeg dere og flere kan holde tråden varm når jeg nå kommer med sjeldnere bidrag ;)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
9 minutes ago, Simen1 said:

- Korona har spredt seg til ett nytt land de siste dagene: Iran (2 tilfeller)

- Korona er nært å forsvinne fra fire land: UK, Sverige, Italia og Egypt har bare 1 uavklart sak hver og slik har det vært i mange dager.

Og har forsvunnet fra India, Filippinene, Russland, Sania, Belgia, Finland, Nepal, Kombodsja og Sri Lanka.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
8 minutes ago, G said:

Men, det har blitt sammenlignet som om det var nokså likt ordinær influensa i starten. Hvorpå WHO etterhvert har erklært viruset å være en global krise. Så tillat meg å dra fram enkelte unge individer da vel? Slik at man kan få litt folkeopplysning inn her. Ellers takk Simen1 og Noxhaven. Da håper jeg dere og flere kan holde tråden varm når jeg nå kommer med sjeldnere bidrag ;)

Svineinfluensa ble også erklært som en global krise:

Quote

In late April the World Health Organization (WHO) declared its first ever "public health emergency of international concern," or PHEIC,[12] and in June, the WHO and the U.S. CDC stopped counting cases and declared the outbreak a pandemic.[13]

 

Lenke til kommentar

Betyr ikke at COVID-19 er ulv-ulv for det. Er tross alt økende antall døde fortsatt, spesiellt i Kina da foreløpig. Montro hva man får ut av info omkring disse flere cruiseskipene. De er stimlet tett i sammen, men får nok top notch helseoppfølging. Det kan jo gi en aldri så liten fin pekepinn om hvordan det vil ta seg ut i den vestlige verden etterhvert når den får spredd seg.

Man skal ikke glemme at svineinfluensaen kom det vaksine til, og at noen kan ha nytt godt av flokkbeskyttelse fra folk som valgte å vaksinere seg frivillig.

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...