Gå til innhold

Sony Xperia 5


Trond HB

Anbefalte innlegg

Sydvest skrev (På 23.3.2021 den 21.14):

Usikker på om det er kjip programvare som gjør frontkameraet dårlig? Ikke vet jeg.

Jeg vet i det minste at min Huawei Mate 20 Pro fra 2018 fortsatt er en bedre telefon enn Sonyen min er i dag. Både til å ta bilder, og generelt operativsystem og bruk i det daglige.

Vel er mye egentlig og rare prioriterte valg som 4k skjerm og å skyte 24 ppf i sekunder med eye focus istedenfor å ha en sensor og kamera som tar bra bilder dag og natt rett fra kamera appen.

Jeg hadde tålt det med et annet merke, feks Motorola eller Nokia. Men ikke fra en kamera og mobilkamera produsent...

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke prøvd ut kamera noe særlig men bare fungerer. Ellers så er høyttaler bedre enn forgjengeren. Flott lyd og jeg kan lytte til musikk uten å plage ørene.edit 1. Kameraknappen er like ubrukelig som før. Edit 2 Det var Sony Xperia 5 II jeg har som min nye mobil og ikke eneren.

Endret av tsetsefluen
Lenke til kommentar
Sydvest skrev (2 timer siden):

Vet at varslene mine i Messenger-appen ble helt fucka sist jeg oppdaterte

Det tror jeg bare er å slette og reinstallere.. om du ikke allerede har prøvd dette.

Irriterer meg når jeg får halv album art på Nettbrett med Spotify til stereo anlegget.

En reinstall fikser dette.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Xperia 5

Jeg liker utseendet, design, camera eye focus, og ansiktfokus.

Jeg liker skjermen og skjermstørrelse, og høytalere. Det er en multimedia telefon, og bra på film, spill og lyd også til hifi og musikk, via blåtann eller dongle.

Kamera har for dårlig og treg sensor, og man må omtrent ta et kurs for å ta best mulig bilder...

Batteri er for lite, og det skurrer litt med multimedia profilen.. synes det er leit at det ikke er ansiktgjenkjenning også. Fingeravtrykk låsen er veldig bra.

Minus - batteri, kamera sensor, selfie kamera

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Sydvest skrev (På 23.3.2021 den 17.29):

Min lades ikke til mer enn 80% ila natten, og har noen ganger behov for å lade i bilen på vei hjem fra jobb fordi jeg har havnet ned i 20-30%. Da streamer jeg med Bluetooth en time til og en time fra jobb. Pluss streaming fra Spotify i løpet av dagen.

Det med 80% er nesten garantert at du har gjort en feil med "Batteripleie". Hurtigladeren til Sony er helt grei, men de har en protectmode som sakter ned lading på natten før du står opp. Av og til står jeg opp tidligere feks 5.30 kontra 7.45.

Står jeg opp 5.30 så er også min på 80-90%.

Jeg har nå på auto så lar jeg telefonen avgjøre... Synes det passer bedre.

Har ikke hatt problemer med dette etter at jeg valgte auto, var tidlig oppe idag også 100%.

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Om man lader en hurtiglader ellers så er batteri fullt etter 1-2 timer, da står mobil og blokklader 99-100 hele tiden...

Dette sliter på batteri og kan også føre til varme eller brann..

Husker det var noen Samsunger som eksploderte, og om du har mobil i mange år med samme batteri så bør du være forsiktig, det blir trykk i batteri..

Jeg har selv sett et iPhone batteri eksplodere i brann på reparasjon Service.. Ikke akkurat noe man vil ha i lomma ved edlere deler..

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
2 hours ago, Sydvest said:

Nei jeg har aktivert batteripleie vel vitende om hva det innebærer 😛

Kan gå inn å justere på dette. Jeg har satt min til å lade til 90%. Synes det funker veldig bra. Har aldri hatt noen problemer med Sony sine batterier. Tror aldri jeg har hørt om noen som har tatt fyr eller eksplodert.

Lenke til kommentar

Skal sies at denne Xperia 5 ligger veldig godt i hånden og enhånds manøvrering.

Har fått nytt gjennomsiktig deksel fra mytrendyphone, og jeg liker det mye bedre enn det dyrere magnet flipcoveret jeg "arvet". Enklere å ta bilder uten flip også.

Batteri i nye ii versjonene er jo endel bedre, og er det jeg reagerer på min, men er bare vant til at andre mobiler har store batteri.. 

Men kameraene i disse Sony krever tid og tweaking. Jeg har fått noen veldig gode bilder av folk og landskap. Men andre mobilkamera er mye enklere i autobruk.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
  • 1 måned senere...
ilpostino skrev (1 time siden):

jo, den har Qualcomm Snapdragon 855 så da har du nok rett. Jeg har tydeligvis ikek satt meg godt nok inn i hva de forskjellige brikkesettene støtter.

Var Quallcom som startet med Quick Charge 3, er jo ikke garantert at Sony har det, da det er gammelt... Vet ikke hva som gjelder nå, men jeg vet at Sony bruker tregere ladere med vilje for å spare batteri, og at den lader fortere med en raskere lader. Altså at den støtter lynkjapp lading. Men Sonys 1III lader og batteri er 50% på 30minutter.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
ilpostino skrev (23 timer siden):

jo, den har Qualcomm Snapdragon 855 så da har du nok rett. Jeg har tydeligvis ikek satt meg godt nok inn i hva de forskjellige brikkesettene støtter.

Hei ilpostino, takker for din aktivitet og gode innlegg på diskusjon.no

Da denne tråden handler om Xperia 5: Det ser ut som at du har hatt Xperia 5 en stund, eller var det bare testing en periode? Du har den kanskje ikke ennå?

Hvordan vil du oppsummere erfaringen med den? Den har fått både Android 10 og 11, ga det noen forbedringer. Vurderer å kjøpe den brukt (kr 2000), vektlegger en del at kamera/video er på bra nivå kontra billige mobiler fra 2020/2021.

Selv har jeg en Huawei p20 pro... Dama ønsker seg en telefon som ikke er sååå stor som enkelte er nå. Budsjettet er på kr 2000 og da virker Xperia 5 ok. Batteriet høres lite ut, men skjermen trekker vel ikke livskraften ut av batteriet som en 4k 120 hz...

Endret av plankeby
Lenke til kommentar
plankeby skrev (1 time siden):

Da denne tråden handler om Xperia 5: Det ser ut som at du har hatt Xperia 5 en stund, eller var det bare testing en periode? Du har den kanskje ikke ennå?

jeg har vel hatt den telefonen i halvannet år cirka. Formatet på skjermen var litt uvandt i begynnelsen men det ble jeg fort vandt til. Jeg har ikke merket noe på batteritiden etter oppgraderingen til Android 11, ialefall ikke i nevneverdig grad.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...