Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Motorvarmer koblet til tidsur-adapter?


Adrax

Anbefalte innlegg

Min mor har en bil med motorvarmer og Defa kupèvifte. Istedet for at hun skal måtte stå opp en time tidligere enn hun må for å koble i ledningen, slik at kupe-vifta starter å varme opp bilen, ønsker hun en slik adapter som hun plugger i veggen inni huset som hun deretter kobler skjøteledningen til motorvarmeren i. Dette adapteret skal ha tidsur slik at den kan skru på strømmen f.eks klokken 06:00 hver morgen.

 

 

Noen som har tips til et slikt adapter som er av kvalitet? Vet det fins slike men mange er av dårlig kvalitet, eller vanskelig å skjønne seg på.

 

Anbefalinger?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hadde sett på et slikt et som det går an å styre med app. Jeg har hatt flere slike fra clas/biltma, og felles for de samtlige er at de er utrolig vanskelige å stille når du først har mista bruksanvisninga. Vet ikke om det er noen stor forskjell på billig vs dyrt her, men se på bruksanvisninga på nett før du kjøper - se hvor enkelt den er å sette opp. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Clas Ohlson fungerer bra det. Brukte det for en del år tilbake da et vanlig gammeldags tidsur ikke fungerte, ettersom strømmen i fellesgarasjen ble skrudd av noen timer hver natt. Da ble løsningen Clas Ohlson med en fjernkontroll der man programmerte inn starttid på selve fjernkontrollen i stedet. 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+234981

Eh, nei? Det er et mekanisk ur som kobler av og på strømmen som går igjennom etter ønskede tider som man enkelt setter den til.

 

Utmerket til motorvarmere.

 

Det heter koblingsur.

Lenke til kommentar

Hvis din mor kunne tenkt seg en oppgradering av Defa systemet - finnes det en upgrade til et bluetooth opplegg som kan være interessant:

 

https://bilradiospes.no/produkter/styringsenhet-tidsur/styringsenhet-tidsur/bluetooth-upgrade-kit

 

Er begrenset rekkevidde osv.  Kanskje spandere på en batterilader også?

 

https://bilradiospes.no/produkter/bilvarme/batteriladere/fastmontert/batterilader-5a

 

Defa med batterilader er en perfekt miks  :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
PaladinNO skrev (På 5.11.2019 den 8.55):

 

Hvordan fungerer disse teknisk sett? Regner med det er et tidsur hvor man stiller inn at strømmen skal tilkobles om f.eks. 10 timer, så når 10 timer er gått så kobles strømmen til?

Lenke til kommentar

Enklere enn som så. Det er rett og slett en klokke med masse små brytere rundt. Du bare setter bryterne til av eller på på de forskjellige tidene. Skal du ha motorvarmeren på mellom f.eks. 0500 og 0700 så setter du bryterne fra 0500 til 0700 på "på" og alle de andre på "av".

 

Klokka stiller du ved å vri den til rett tid. Ulempen er at om strømmen går så stopper klokka. ?

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
SecoY skrev (På 4.11.2019 den 14.10):

+1

 

Samme opplegg vi bruker (som Fictivison beskrev). Samme type finnes med WiFi også, slik at man kan stille inn via app). Sikkert praktisk for mange.

Kan ikke finne noe en sånn fra Clas Ohlsson. har du link til dette produktet? Derimot har Nedis en smartkontakt som du styrer over Wifi med App. https://www.kjell.com/no/produkter/smarte-hjem/fjernstrombryter/fjernstrombryter-for-utendorsbryter/nedis-smartlife-fjernstrombryter-for-utendorsbruk-p51539

 

Lenke til kommentar

Bruker en med wifi fra D-Link. Kostet vel ca. 300 kr for noen år tilbake, så tenker en del slik er enda billigere nå. Enkel app for manuell start eller oppsatte program. 

Så lenge hun er OK med å bruke en app, er disse også langt enklere å sette opp enn de "vanlige" digitale koblingsurene fra Clas O i hvert fall. Og som sagt, enkelt å starte litt på forhånd når man vet litt på forhånd at man skal ut på et annet tidspunkt enn det man har programmert.

Lenke til kommentar
Gadden skrev (På 5.11.2019 den 16.35):

Tidsur ? Er det et ur til å måle tid med ?

 

Gadden skrev (På 6.11.2019 den 21.14):

Det heter koblingsur.

Er i prinsippet enig at koblingsur er beste betegnelse, men det er produsenter og forhandlere som kaller koblingsur for tidsur. F.eks: https://www.jernia.no/hjem-og-hage/praktisk-hjem/elektromateriel/elmateriell/gelia-tidsur-m-jord-og-lokk-utendørs/p/11552621

Så egentlig var det helt unødvendig kverulering.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...