Gå til innhold

BareGjest

Medlemmer
  • Innlegg

    1 156
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av BareGjest

  1. Det høres litt ut for meg som om du kanskje baserer deg på noe du har hørt, eller fanget opp. Er du helt sikker på at vedkommende har nøyaktig samme utdannelse og nøyaktig samme erfaring som det du har? Kan det hende at personen har en litt annen type erfaring? Jeg synes en prat med nærmeste leder, hvor du legger frem det du legger frem her, er helt fair. Kommer helt an på ledertype, men jeg hadde ikke reagert dersom noen la frem dette for meg. Men du skal være nøye med hvordan du legger frem - ikke gå for hardt ut. Det kan være mye du ikke vet eller er klar over.
  2. Raskt spørsmål om Salmar. Den aksjen kollapset jo for en stund siden, og jeg kjøpte på rundt 350. Nå ligger den på 603, og jeg er litt usikker på hva en skal finne på her. Skal jeg holde på den, eller skal jeg selge meg ut og overføre pengene til fond jeg allerede har hos KLP? Uavhengig av årlig avkastning og verdiøkning på aksjen over tid - litt kult er det jo å deleie norsk næring i utkant-norge. Støtte litt opp om norsk verdiskapning, særlig når jeg fikk lov til å bli med til 350 pr. aksje
  3. Jeg har helst hatt lyst til å unngå å bruke gimbal - det blir rett og slett for mye prosjekt. Jeg driver ikke med pro video produksjon, det er jo mest til hjemmebruk det jeg driver med. Canon M50 kom jo tidsmessig ganske samtidig med A6500, men jeg må si at jeg er overrasket over hvor godt stabiliseringen i huset fungerer der - særlig om du parrer huset med et objektiv som også inneholder stabilisering. Nei men takk for svar alle sammen. Jeg tror jeg rett og slett beholder M50 en liten stund til, og muligens vurderer A6600 etter hvert. Kanskje se an brukt prisene på Fuji også!
  4. Ja - tusen takk for svar. Jeg ser jo at hele posten kanskje er et hjertens sukk, hvor jeg egentlig bare spør om man kanskje fikk bedre valuta for pengene før. Jeg synes helt ærlig ikke A6600 er verdt 12 000,- brukt, og 13 000,- nytt. Mange er sikkert uenige med meg på det. Til mitt bruk ser jeg at det eneste som skiller A6600 og mitt M50 er at A6500 og A6600 tilbyr 4K30, stabilisert og med god autofokus. M50 har jo 4k 24 men man mister den gode autofokusen Canon er (var) kjent for, pluss at man også får med en god crop på kjøpet. Etter å ha sett litt frem og tilbake på hva markedet tilbyr akkurat nå så tror jeg rett og slett at jeg kanskje holder fast på mitt M50 en stund til. Så lenge jeg skyter i 1080p så er det jo egentlig et fantastisk kamera. Får såpass lite igjen for det at jeg uansett ikke planlegger å selge det. Tror det eneste som hadde vært interessant for meg akkurat nå er et A6500 rundt 5000,- på finn.
  5. Hei og takk for godt tips rundt Fuji. Nei jeg har egentlig ikke sett noe særlig på Fuji som et alternativ. Etter å ha googlet både S10 og S20 litt så ser de begge to ut som gode hus med masse gode egenskaper. Men jeg er litt usikker på om Fuji har like stor tilgang til objektiver som det du får med et Sony kamera. https://cameradecision.com/compare/Sony-Alpha-a6700-vs-Fujifilm-X-S10 Dersom du scroller litt ned på siden så ser du en tabell som viser oversikt over tilgjengelige objektiver. Sony har jo sitt 11mm 1.8 som jeg må si er en stor del av årsaken til at jeg er interessert i Sony. Litt usikker på om jeg finner gode vidvinkler til Fuji?
  6. Hei og takk for svar så langt. Har holdt øye med A6500 på finn en liten stund. Er enig i at mange selgere har urealistiske forventninger til hva de skal få for det kamera. Prisen for et hus med litt utstyr har ligget fra 5800 til rundt 10 000 de siste 4 månedene. A6400 har jeg ikke lyst til å vurdere, rett og slett pga manglende in-house stabilisering. Ei heller klarer kamera å registrere stabiliserings metadata slik at man får stabilisert opptak i software i etterkant? A6600 er vel bare et oppgradert A6500, hvor de har lagt til et større batteri? Samme sensor, samme alt for øvrig egentlig? Ser at hus alene fort ligger på rundt 11k på finn. Koster 12k nytt annenhver uke ifølge prisjakt.no. A6700 gjør jo alt og mer til, men prisen på rundt 20k gjør det veldig høytsvevende akkurat nå. Så det gikk et FX30 for ca 21k på finn.no nylig. Av samtlige disse vurderer jeg faktisk et Sony ZV-E10, bare på grunn av prisen. Mangler in-house stabilisering, men registrerer stabiliserende metadata slik at du kan stabilisere video i software i etterkant. Det jeg ikke liker med noen av disse husene er to ting. Det ene er kvaliteten på 1080p, i de tilfeller jeg har lyst til å bruke det. Her rapporterer samtlige om voldsomt dårlig video. Det går alltids an å filme i 4k og deretter skalere ned ved rendering, men jeg liker å ta vare på original video. Blir veldig fort veldig mye plass. Det andre er filformatet. Skulle ønske kamera brukte MP4 som container, og H.264/H.265 som codec. Har et RX100 liggende, og de filene har jeg alltid slitt med både på Mac og Windows. MP4 filene som kommer ut av Canon M50 spises av alt og alle. Ikke behov for proxy filer ved editering etc.
  7. Hei - kan du utdype dette med "fullstendig kollaps de siste 18 mnd" for utvikling? Jeg har de siste 3-5 årene sittet på arbeidsgiver siden, og søkt etter utviklere. Her har det helt tydelig vært et arbeidstakers marked, hvor flere arbeidsgivere har slitt med å finne gode utviklere. Ser de største bruker mye ressurser på å annonsere både på youtube og reddit. Har kollapsen funnet sted nå? Hva er det som egentlig har skjedd siste 18 måneder? EDIT: Jeg har nå lest resten av tråden og ser kanskje at spørsmålet delvis er besvart.
  8. Må kaste meg med her og si meg helt enig i at prisguiden er helt ødelagt nå. Jeg foretrakk den siden mye grunnet "rekord billig" knappen, og må innrømme at jeg iblant ble sittende og kose meg mens jeg gikk over den listen. Jeg synes søkeresultatet på den gamle prisguiden siden var mye bedre enn prisjakt. Generelt vil jeg si at mye ved GUI` og den visuelle opplevelsen var bedre på den gamle prisguiden enn dagens prisjakt er. Prisjakt har et litt mer rotete søkeresultat opplever iallefall jeg. Må spørre; har prisjakt en tilsvarende "rekord billig" funksjon?
  9. Kort spørsmål vi ikke blir helt kloke på der vi jobber: Dersom samtlige ansatte har privat mobil telefon - men i tillegg tar med seg jobb mobil hjem hver dag, uten at jobb mobil brukes til private formål - utløses da skatt på tjeneste telefon? Skatteetaten skriver selv på sine sider: "Om du har med deg arbeidsgivers mobiltelefon hjem etter normal arbeidstid, går vi ut fra at du kan bruke telefonen utenfor ordinær arbeidssituasjon. Da beregnes en skattepliktig fordel." Betyr dette at skatt utløses ved at du tar den med hjem, eller utløses skatt først når du bruker den til å gjennomføre en privat samtale hjemmefra?
  10. Hei. Jeg har følgend utstyr: Canon M50 // Canon 11-22 // 18-150 // Sigma 14mm 1.4 //Viltrox converter m/ canon EF 50mm 1.8. Dette har fungert flott for meg som stort sett leker meg litt med video på tur. Kamerahuset har god autofokus, og fin stabilisering. 11-22 og 18-150 objektivene tilbyr også stabilisering, og i sum så blir det jo voldsomt stabilt! Så leser jeg at Canon skal avslutte EF-m serien, noe som gjør at jeg har startet å selge meg ut av utstyret. 18-150mm er nå solgt, og jeg har to kjøpere som er interessert i Sigma`en. Spørsmålet er, hva kjøper jeg nå? Jeg fikk jo den-gang-da Canon M50 // Canon 11-22 // 18-150 brukt til 6000,- på Finn. Knall pris! Skal jeg ha 4k 30fps pluss stabilisering i huset så snakker vi rundt 7000,- NOK for et brukt Sony A6500 på finn? Sony E 11mm 1.8 objektiv kommer seg på rundt 6500,- nytt. Et nytt A6700 hus koster rundt 20 000,- for bare huset? Har prisene virkelig økt så dramatisk de siste 5 årene på denne type utstyr? Hva leter jeg etter dersom jeg er ute etter følgende til video bruk: 1. En plattform som ikke dør med det første. 2. Hus med stabilisering 3. 4k 30fps (tørr jeg drømme om 60?) med god autofokus.
  11. Jeg kan dele samme erfaring som OP. Det å lese videoklipp rett ut fra GoPro kamera er ikke alltid like lett. Får ofte samme feilmelding, men har aldri feilsøkt denne noe særlig så er usikker på om det kan være kabel etc? Har iallefall slutta med det for lenge siden - tar ut samtlige minnekort fra alle kamera jeg har og leser de av via minnekort leser.
  12. ..da må vel det motsatte også gjelde? Altså betale altfor mye, for å deretter få tilbake skatt med grei rente?
  13. https://dinside.dagbladet.no/motor/advarer-70-000-nordmenn/79970024 Kom tilfeldigvis over en artikkel med litt nyttig info .. kanskje?
  14. Mitt beste tips er enten å ta kontakt med bank for bistand rundt samlivsbrudd, eller advokat. Samlingsbrudd kan ofte bli både dyre og rotete dersom man skal navigere helt alene.
  15. Ok - takk for svar så langt. Ser at svaret ofte er "ingen vet", og det er jo en ærlig sak. Men for å spisse spørsmålet litt - dersom man antar at kronen skal styrke seg mot dollaren de neste årene, hva lønner seg da og hvorfor?
  16. Kort spørsmål som jeg ikke blir helt klok på: Gitt at man har penger i et globalt indeksfond (hovedtyngde USA), og gitt at kronen nå er ganske svak mot dollaren. Vil det lønne seg over tid å flytte penger fra et ikke valutasikret indeksfond til et valutasikret indeksfond, og holde de der mens kronen henter seg inn de neste 2-3 årene? Deretter flytte tilbake? Hvorfor // hvorfor ikke?
  17. Jeg har ikke orket å lese gjennom hele tråden, så kanskje dette allerede er nevnt. Det er viktig å merke seg at inflasjon er positivt for eksempelvis et boliglån, men det fordrer altså at du klarer å sitte på eiendommen du har boliglån på. Dersom inflasjon og det som ofte følger med gir deg såpass utfordringer med å betjene lånet du har at du er nødt til å selge eiendommen lånet tilhører - så kan du i verste fall risikere at du selger med tap. Dette skjedde jo med mange på 80-tallet. Mange gjorde da det som er veldig typisk norsk, og lånte maks. Renta gikk opp, og flere solgte med store tap som de brukte lang tid på å hente seg inn fra. Jeg er usikker på tallene her, men jeg mener at de siste 3-5 årene så har median norsk kjøpekraft gått ned noe. Altså, at ting har blitt dyrere uten at lønnsforhøyelsene har fulgt helt etter. De siste 24 månedene har vi hatt høy inflasjon i Norge - ting har altså blitt mye dyrere - uten at lønnen har gått tilsvarende opp. Til tross for at lånet blir "billigere" over tid, så vil mange oppleve at man sliter med å vedlikeholde lånet fra måned til måned. Inflasjonen kan altså slå positivt ut for de fleste, men negativt ut for noen få.
  18. Det er ikke nødvendigvis hvor langt du kjører hver måned som avgjør, men snarere hvor lang hver enkelt tur er? Dersom du kjører mange veldig korte turer, så risikerer du at en diesel motor soter seg ned. Dette skyldes at det produseres en del sot i en diesel motor så lenge den ikke er varm nok til å forbrenne sotet. Dersom du kjører lengre tur, så rekker motoren å bli varm nok til at den "brenner seg selv" ren for sot. Mange skal ha det til at nyere diesel motorer nå har løst dette problemet? En bensin motor er ikke plaget med dette i like stor grad. Må legge til at jeg ikke er noe bilkyndig. Har foreldre som har sotet ned diesel motor to ganger pga hyppig småkjøring. Jeg gikk selv for en bensin motor sist gang jeg handlet bil.
  19. Ja, står på selskapets hjemmesider at det er uvisst når og om de i hele tatt skal tilby tjenesten. Rett og slett fordi integrasjon mot apple tydeligvis ikke er bare enkelt. "Apple krever en lang og tidkrevende integrasjon for at en provider skal kunne tilby eSIM til akkurat Apple Watch. Det er fortsatt veldig usikkert når vi vil få eller om vi vil få tilgang til eSIM for Apple Watch."
  20. Hvilke norske mobil abonnements leverandører tilbyr egentlig eSim til Apple Watch? Ble litt overrasket over at min nåværende ikke gjør det, tydeligvis pga lang og vanskelig integrasjonsprosess?
  21. Kjøpte nettopp en brukt Apple Watch - her måtte den forrige eier gå inn og fjerne klokken fra sin konto før jeg kunne registrere den på meg. Tror dette ligger lagret i iCloud, så det å fjerne en eldre Apple ID fra et produkt er ikke noe man får gjort uten den gamle Apple ID`en tror jeg?
  22. Hei. Ser det snakkes veldig mye om speccs her, men som du selv sier så har du hatt veldig lyst til å teste Macbook en stund. Jeg var i samme situasjon som deg, og endte opp med å kjøpe en brukt Macbook Pro . Først en 2014, og etter noen år en 2018 / 16Gb / 512 Gb. Jeg bruker min til video redigering, så dersom du kun skal bruke din til enkel oppgaveskriving så behøver du virkelig ikke en M1 CPU. En del av det som sies om Apple er sant, og en del av det som sies om Apple er bare tull. Kjøp brukt, lek litt, og finn ut av det selv. Jeg har en 2014 Macbook, 2018 Macbook, og en Lenovo (Jobb). Jeg synes eksempelvis byggekvaliteten til Apple var bedre før og er nok mer forsiktig med min Macbook fra 2018 enn jeg er med min Lenovo, som jeg innbiller meg tåler mer juling. Det fine med Apple er at de holder seg veldig godt i pris, så skulle du ikke være fornøyd med noe så får du solgt uten stort tap.
×
×
  • Opprett ny...