Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Salg av bolig til barn


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Hei, jeg og min kone vurderer å flytte, i den forbindelse lurer sønnen på om han kan kjøpe boligen vår. Skal vi selge til verdivurdering eller ha en full budrunde? Grunnen til at jeg er litt usikker er at vi har barn nr2. Hva som er riktig? Hva om vi selger til verdivurdering og om feks 10 år får boligen en markant økning ved et salg. Føles litt feil for barn nr2. Eller?

 

Anonymous poster hash: 00a2a...95c

 

Anonymous poster hash: 00a2a...95c

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fremtidig avkastning kan man vel ikke ta høyde for. Det samme er jo tilfellet dersom barn nr 1 kjøper et helt annet hus og får tilsvarende avkastning på dette.

 

Så lenge huset skal selges uansett er det vel likegyldig om barna eller noen fremmede kjøper det.

Endret av NoTrace
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skal vi selge til verdivurdering eller ha en full budrunde?

-Det bestemmer i grunnen du, så lenge du fortsatt er i live er det du som bestemmer hva dere vil. Moralsk sett er det mest korrekt å selge til verdivurdering, gjerne snitt av 3 meglere som skrevet over.

-Grunnen til at jeg er litt usikker er at vi har barn nr2. Hva som er riktig?

Juridisk sett gjør du akkurat som du vil så lenge du er i live. Moralsk sett, ville jeg kanskje satt meg ned med barn nr 2 og finne ut hva det barnet ønsker. Ser vedkommede for seg å kunne ha lyst å kjøpe huset? Er vedkommede økonomisk i stand til å kjøpe huset? Passer det inn i fremtidsplanene?

-Hva om vi selger til verdivurdering og om feks 10 år får boligen en markant økning ved et salg. Føles litt feil for barn nr2.

Fremtidig verdi grunnlegges ikke, når det her er snakk om et ordinært salg til markedsverdi. Det er også en risiko ved å kjøpe bolig. Barn nr 2 kan også kjøpe en annen bolig, som også får markant økning om 10år. Dette punktet blir egentlig bare hensyntatt om dere velger å selge huset spesielt fordelaktig til barn nr 1, feks som forskudd på arv. Dersom barn nr 2 ikke har interesse av huset, bør vedkommede moralsk sett få forskudd på arv tilsvarende rabatten barn nr 1 fikk på huset. Juridisk sett er du ikke forpliktet til dette, men det er slikt som skaper vondt blod i familier.

Dersom begge barna har lyst på huset og dere ikke kommer til en minnelig løsning, er min anbefaling å selge huset på det åpne markedet. På den måten kan man fortsatt være på talefot etterpå.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...