Gå til innhold

Google setter i gang granskning av seg selv etter avsløring


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Høres omtrent like smart ut som når staten gransker eller bøtelegger seg selv. Flaks en kan slutte å bruke Google; det samme er ikke mulig m.t.p. staten.

Joda, bare ikke ha adresse, eiendeler, eiendom, jobb, eller statelige/kommunale almisser så er du ute.

Endret av Nautica
Lenke til kommentar

Det som skremmer meg mest, er kanskje at Google skal granske hvordan dette ble avslørt. Altså hvem og hvordan informasjonen ble lekket.

 

De har ikke uttalt noe behov for å granske hvorvidt dagens praksis er bekymringsfull eller ei. De ser tydeligvis ingen problemer med dagens innsamling og utlevering av private samtaler. Det eneste Google vil granske, er hvorfor/hvordan omverden fikk innsyn i dette ... ?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det som er egentlig det mest bekymringsfulle er at per def uten å spekulere VET vi at Facebook-appen avlytter samtaler selv da den ikke brukes. Vi VET at Uber (og absolutt mange andre) driver med meget avansert form for geografisk sporing. Ikke nok med disse eksemplene, men vi gir tillatelser til mange tjenester å ha innsyn i både helse-data, sosiale nettverk, kontakter, innholdet vi skaper og deler... og så mye ufattelig annet. På toppen av dette kommer komplisert analyse tvers over tjenestene (Cambridge Analytica er nok bare begynnelsen) som gir innsyn som hver bit av informasjon tatt for seg kunne aldri gi, men hvis kombinert og bearbeidet på visse måter kan åpne et helt perspektiv for de som er interessert i det.

 

Inngrepene i privatlivet vårt kan være fra betydelige til helt ekstreme, og med tanke på helhetlig informasjonsmengde omtrent ubegripelig. Nå har det spredd seg til ikke bare innsamling av informasjon, men også innflytelse over informasjonen som er tilgjengelig for oss, meninger vi «får lov» å høre eller ha... hvis man da anser absolutt alt man kan bredt og løst definere som «informasjon» så har mange aktører kontroll av dette, både input og output så å si. Så kommer disse «one-off» eksemplene av lovens lange arm i aksjon. Bokstavelig talt dråper i havet.

 

Jeg tror vi kommer til å høre om eksempler adskillig verre enn dette i nærmeste årene. Mye verre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...