Gå til innhold

High Fidelity - Kaféen for lydentusiaster


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
frohmage skrev (18 minutter siden):

Hva var det du måtte, sa du?

Det var vel bare et forsøk på å få meninger om livet UTEN dypbass / subwoofere hos folket her. Jeg tror faktisk at folk prioriterer lyd i hodetelefoner over hva JEG anser som skikkelig lyd, gjerne farget ubetydelig av en god bass-gjengivelse! 🙂
Og så var det jo et liite håp om at jeg vekker en sjel eller to her også da? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg liker også noe trøkk i underetasjen. Men må ikke gå på bekostning av resten.

For mye bass er værre enn ingen bass imo.

Var også nevnt noe om hodetelefon her og bass. Med lukkede hodetelefoner så lager man trykkammer rundt hvert øre som gjengir bass ganske greit.
Selvfølgelig noe helt annet enn den bassen du kjenner i brystkassen

Endret av Sydvest
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sydvest skrev (31 minutter siden):

For mye bass er værre enn ingen bass imo.

Må vel si meg tildels enig i den ja! Heldigvis lar 'for mye' seg lett reduseres. Jeg ser / hører OFTE filmer hvor det overdrives med volum på bass, kanskje fordi det skal låte bedre ifra tv'er med dårlig bass? Er jo ikke lett å få til brukbar bass i en tv hvor de har krav til LITEN størrelse..
Jeg hørte på denne blu-ray'en tidligere i dag, og det bass-nivået som er lagt inn på Atmos-sporet er ganske mye for høyt. JEG må iallefall justere den ned og dette er jo sammenlignet med det jeg har av Atmos-lyd. 


Hodetelefoner er som du sier ganske greit å få til bass med, men som du også nevner så mangler de helt slag-kraften til en sub! 🙂
Jeg har ingenting i mot en film som får rommet og alt her til å riste! Men som du skriver, det SKAL lyde fornuftig også!
BRA! 🙂  

Endret av Woff
Lenke til kommentar

Da er den nye subwooferen på plass i hula her! Ferdig med justering og prøvespiller nå litt brukbar musikk:
Spilles i Dolby Atmos og har lyd i alle 13.2 høyttalere!

Merker at lyden i rommet blir adskillig bedre i bassområdet nå, har PRØVD å justere sub'ene så likt jeg får til, men det ER jo individuelle forskjeller på de som neppe lar seg justere?
Legger merke til at bassen fra den nye er mer 'kantete' enn fra min gode gamle PB16 Ultra, men dette er jo rett fra esken og den har ikke fått noe tid til å bli spilt inn enda. Vil nok regne med at den også vil lyde likt med den andre etter litt tid!
Eneste (lille) minus er at de begge OGSÅ lar seg styre via IR og jeg har ikke funnet ut hvordan sette valg mellom to forskjellige sendere. Bruker jo Harmony Companion og Harmony Elite til å styre anlegget her, fordelen er jo at alle kommandoer sendes likt, ulempen er hvis jeg ønsker individuelle endringer, da må mobilen fram!
Forøvrig VELDIG godt fornøyd med kundeservicen fra Soundgarden og Thor! Jeg bestilte den nye på onsdag og den ble altså levert i dag, mandag. Og Thor var på hele tiden og fortalte hva som skjedde! Utrolig bra service!

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Koblet nå..

Var litt slit å få ut gamle ampen men med M10 maskinskruer så fikk jeg den ut, satt en tang mellom platen og fikk lirket den ut, uten at kabinett fikk skade.

Et printboard(baksiden), der festeskruer til bordet satt så kom skumdempingen litt i klem, men det går vel greit.

Inntrykk, nye Ice er helt tyst på stille partier eller uten signal der den gamle Kina ampen hadde litt sus.

Og Ice kjører helt kalt i bruk mens Kina ampen kjørte alt for varm selv ved minimal bruk.

Virker som det er mye krefter, blir spennende å ta romkorreksjon, og sette på en blockbuster film.

Har testet Massive Attack - Angel og Suicide Squad på Spotify.

Er gøy å ha Sub i funksjon igjen, følte meg litt død uten... Men har hørt mye hodetelefoner da.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Chris93 skrev (42 minutter siden):

Alltid hatt lyst på en sub, men som leieboer tør jeg ikke. Høyttalerne jeg har nå sparker ganske greit fra seg, så noe massivt savn har jeg ikke.

Ikke rist i stykker boligen din nå da, med gjenopplivet sub! ;)

Må jo teste med en film med mye sub. Men familiemiddag for sønnens burdsag her imorgen, så romkorreksjon må vel skje på kveld eller når jeg er hjemme alene.

Murhus med tapet så lite som rister. Men naboen oppe hører det muligens, men aldri fått klager, skrur ned lyden litt sent på kveld om vi ser film/serie.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Woff skrev (På 18.9.2023 den 4:21 PM):

Legger merke til at bassen fra den nye er mer 'kantete' enn fra min gode gamle PB16 Ultra, men dette er jo rett fra esken og den har ikke fått noe tid til å bli spilt inn enda. Vil nok regne med at den også vil lyde likt med den andre etter litt tid!

Og nå, fire dager senere så lyder begge SVS'ene ganske så likt! Trodde at siden du ikke klarer å høre hvor subwooferen er i rommet grunnet lave frekvenser så er det samme hvor de står, men nei, jeg hører vel neppe hvor bassen kommer fra, men jeg føler det! Vet ikke hvor mye av effekten som omgjøres i bevegelse, men PB 16 Ultra har jo 1.500w RMS og SB-4000 har 1.200 w RMS så de må jo flytte LITT.. 
Skal prøve 'Edge of Tomorrow' i morgen, det sporet helt i starten er absolutt verdt å spille av med skikkelig SUB! 😉 (Må bare ha barnevakt til valpen vi fikk på onsdag, den skal få slippe å høre sånne lyder..) :yes:

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...