Gå til innhold

High Fidelity - Kaféen for lydentusiaster


Anbefalte innlegg

Jeg følger nok heller filosofi til Ted Smith og Paul Mcgowan.

 

De selger ikke kabler annet enn at PS selger strømkabler..

 

 

Jeg bruker mye rimeligere kabler selv, Xtz og Supra, samt en Argon iN1 og noen Audioquest..

 

Noe av det har jeg kjøpt brukt billig.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

HELT enig med duden! Etter 40-50 år med akkurat kabler som yrke VET jeg jo at det han skriver er riktig. Det som påvirker er motstand, krysstale og demping (R, C og L). Å betale gull-priser for i beste fall sølv er dumt. Bruk pengene der du trenger de mest, nemlig på høyttalere! Det eneste område som fortsatt har mye muligheter, noe som Arendal-gutta vet mye om! https://arendalsound.no/

Lenke til kommentar

HIFI-næringen vet å sko seg på uvitende folk. Placebo er greit nok, men når man setter ågerpriser på kabler for signal og kanskje enda verre for strømkabler er det så nært svindel og bedrag at det burde vært ulovlig.

 

Det er svært få av disse aktørene som blir med på en offentlig blindtest. Om testen er designet godt nok av fagfolk på kabler er det sterkt tvilsomt at noen av disse folkene kommer ut av det med konklusjonen at de har et signifikant bedre produkt avdekket av blindtesten.

Lenke til kommentar

Blindtester av mat og rødvin er også morsomt..

 

De konkluderer at hundemat og billig hvitvin er like greit..

 

Null vitenskapelig målt forskjell..

 

 

Ågerpriser er jeg ikke glad i heller, men om en original vestkant kis vil legge en halv Zillion på en dyr Bordeaux, eller Nordost Valhalla så sover jeg godt forde, med min 60kr rødvin..

 

Og 200kr Supra.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Raske speks på kassen er utvendig mål 55x55x55cm. 25mm MDF med 12mm MDF til innvendig avstiving og 25+12mm i front hvor høyttalerelementet skal sitte. Har ikke vekt, men kjennes ut til å være rundt 35kg. Etter hvert kommer 18" på drøyt 20 kg og forsterkeren på drøyt 2 kg. Forsterkeren er en Hypex FA502 som har innebygd DSP.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (På 30.10.2019 den 23.46):

Du har brukbar sub og liker Atmos - da skaffer du deg Hans Zimmer: Live in Prague blu rayen. Kraftwerk: The Catalogue er også obligatorisk.

Og selvsagt The Beatles: Abbey Road - den er syk i Atmos.

Imagine Dragons: Smoke & Mirrors er også bra i Atmos.

Hvis du vil høre takkanalene er Kraftwerk blu rayen bra, det samme gjelder for Lichtmond blu rayene. Så har du denne artige saken:

https://www.amazon.com/Traveler-Blu-ray-Kenny-Wayne-Shepherd/dp/B07VTYDZ5R

Kul blues/country/rock - med blant annet gitarsoloer svevende rundt i taket  :D

 

Da har den første plata ankommet hulen min, det var Kraftwerk's the Catalouge som ble først levert. Har nå spilt tekno-pop på ganske bra guffe og kost meg med lydeffekter både her og der! ? Subwoofer-kanalen var underling nok ned-mikset så jeg måtte skru opp ganske mye i forhold til standard-filmene.. DA er det behagelig å kunne justere det hele fra mobiltelefonen! 
Abbey Road har jeg ikke funnet enda utenom en relativt dyr pakke.. Er den ikke gitt ut på andre måter? 
Imagine Dragons - Smoke + Mirrors Live og Hans Zimmer: Live in Prague ankommer postkassa i morgen hvis PostNord ikke har rotet den bort.. ? 

Endret av Woff
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Beklager hvis dere ikke helt forstod hva jeg mente! Jeg ser vanligvis film og der ser det ut til at det er satt en 'standard' som gjør at jeg slipper å endre innstillingene på min *SVS PB16 ULTRA SUBWOOFER 1.500w RMS 5.000w peak*. Denne står mer eller mindre fast på -30dB og spiller da perfekt kalibrert med mitt anlegg. På Kraftwerk's the Catalouge måtte jeg endre innstillingen til -20 / -15 dB før jeg fant bassen 'riktig' for mine ører. Dette var ved relativt høyt lydnivå (0dB på min Pioneer SC-LX901) sånn at naboen også skulle få høre på... ? Siden jeg har subwooferen bak meg på venstre side av sweet-spot har jeg gleden av å bli avkjølt på venstre side når det spilles.. Sirkulerer MYE luft den sub'en! 
Men som sagt så er det et 'lite kakestykke' å stille inn monsterbassen da den lar seg styre med mobiltelefonen fra sweetspot.. 


Mr_Spock Forøvrig klarte jo PostNord å surre med leveringen av de to andre platene, de rotet bort to dager bare på å finne pakka i Oslo;  "20.nov. 2019 06:15 Inn på terminal. OSLO,  22.nov. 2019 07:23 Inn på terminal. OSLO"!!  
Rotefirma!

 

Lenke til kommentar

Alle 8 surround-høyttalerne (PSB Imagine XB) kjøres som small ja. Sub en får alt under 80 Hz selv om hovedhøyttalerne (Arendal 1723, Tower) absolutt takler bassen fenomenalt. Men siden subwooferen har egen forsterker slipper jo hovedforsterkeren unna billig ved å slippe å drive bass til fronthøyttalerne..  Har jeg skrytt av Arendal? Joda, jeg har vel det! Jeg har 'bare' to tårn og en senter, men du verden for noen herlige kasser! Og de flytter seg IKKE! Tower veier jo 50 kg.. Senteren veier 'bare' 27 kg ! ?
Du vet vel forøvrig at sub'en (SVS PB16 ULTRA) er sprek? ? ? Og min står veldig bra plassert med tanke på rommet og bass.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er noen få filmer jeg har vridd ned bassen noen dB i det siste.

Mad Max Fury Road (Atmos)

Dredd (3D)

Teenage Mutant Ninja Turtles (3D)

Alle 3 blu rays, nevner 3D fordi jeg brukte da det beste lydsporet tilgjengelig på den versjonen.

Har du noen av de tilgjengelig kan du sjekke hvordan de er?  Vri på!

Er veldig mye mer fornøyd med for mye enn for lite - altså, bare så det ikke oppstår noen misforståelser.

Lenke til kommentar

Hvis du vil utfordre bassen din bør du prøve filmen 'Edge of Tomorrow'.. Det er en av de FÅ filmene som virkelig utfordrer min SVS PB16 ULTRA ut over hva den klarer! Jeg søkte på "port chuffing" og fikk beskjed om å prøve følgende filmer grunnet bass-utfordringer:
Batman vs Superman (at the beginning when his parents are shot).
Edge of Tomorrow (Intro).
Sully (the takeoff scene).
X Men First Class (when magneto is using the bed frame to restrain the diamond girl right around 59:30)..

Selvsagt må man gjerne skru opp 'litt' men det er tydelig at det er utfordringer her for min sub ja!

Eneste filmen jeg mangler av de du nevner er Teenage Mutant Ninja Turtles (3D). Jeg har forøvrig i dag 6708 registrerte titler, hovedtyngden er på på dvd med 5500, med snaue 1300 blu-rays og 482 4k titler... ? 

Lenke til kommentar

Jeg har ingen problemer med verken Edge of Tomorrow eller Sully - så begge for ikke så lenge siden, men det handler nok mest om at min lille 30kg mini sub ikke går på langt nær så dypt som ditt beist.

Jeg har færre filmer enn deg totalt - men flere blu rays ?

Du nevnte noe om The Wall tidligere - det finnes et tyskt "Pink Floyd" band - som heter RPWL - de har en konsert blu ray som heter A New Dawn med Atmos mix - som låter veldig bra.

Videre har Metallica: Through the Never - en konsert blu ray med Atmos - men her må du velge en tysk 3D utgave for å få med Atmos lydspor:

https://www.amazon.de/dp/B00TFBUF0A/ref=sr_1_2?keywords=METALLICA+-+Through+the+Never&qid=1574536135&s=dvd&sr=1-2

En del dyrere - men med bedre Atmos mix har R.E.M. - Automatic for the People i denne utgaven:

https://www.platekompaniet.no/cd/automatic-for-the-people-limited-25th-anniversary-deluxe-edition/

 

INXS - Kick med Atmos:

https://www.platekompaniet.no/cd/kick-30-limited-deluxe-edition/

 

 

Endret av Mr_Spock
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg gikk over til blu ray fra dvd rundt 2010. Har bare 6stk 4k UHD - kommer ikke å handle særlig flere. Er fornøyd med blu ray - og elsker 3D - har nesten 400 av de.

Laster aldri ned noe som helst. Er veldig glad i film/serier - akkurat som musikk og støtter de derfor med kjøp eller ser via streaming abb.

Endret av Mr_Spock
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Synd at folk slutter med fysisk format, det betyr bare høyere priser og dårligere utvalg for de av oss som er hektet på samle-dilla.. Men med snaue 7000 fysiske filmer FORSTÅR jeg at folk ikke orker.. Dette tar MYE plass og krever endel registreringsarbeid. 
Jeg har jo også en relativt grei samling av filmer på digitalt format, minst like mange som jeg har fysisk (7000 +) som jeg har fordelt på to Qnap NAS'er i nettet her med 38 Tb disk-kapasitet.. ? Spiller disse via Kodi på en av husets skjermer.. Blir MYE film i løpet av et år som må sees! ?

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har alle konsertdiskene, dvd & blu ray, ca 300 stk og alle musikkdiskene på hdd - ca 12TB.

Har enda ikke overført filmer, ca 3000, er usikker på om det skjer noen gang. Har de plassert i et par store skap, greit katagorisert, slik at jeg finner enhver film på noen sekunder.

3D filmene er plassert i en lett synlig hylle midt i stua! Blir glad av å se den ?

Men jeg følger jo med på mulighetene for å handle film digitalt, kommer det en skikkelig tjeneste - kan det hende man går over til det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...