Jump to content

Thunderhead

Medlemmer
 • Content Count

  2723
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

234 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

14502 profile views
 1. "ALLE" er å ta litt hardt i, min 14 år gamle bil viser så godt som akkurat riktig fart når jeg passerer automatiske fartsmålinger eller bruker GPS til å måle farten, og da med original dekkdimensjon. Anbefaler heller at hver enkelt sjekker med sin egen bil i stedet for å følge tommelfingerregler for avvik.
 2. I tillegg til overnevnte må du passe på at navhullet er riktig diameter eller større på de "nye" felgene, hvis de er større må du ha senterringer som passer imellom. Og så må boltsirkelen være riktig og du må bruke bolter/muttere som passer de "nye" felgene. Mye å passe på når man skal bytte felger.
 3. For nyttegjøre seg av flere forsterkere, må høyttalerne dine ha enten biamp eller triamp tilkoblinger. Har du bare ett sett pluss og minus tilkoblinger, kan du ikke bruke flere forsterkere uten å modifisere delefilteret. De vanligste er biamp tilkoblinger og da kan du bruke C368 til diskant/mellomtone, og så bruke C272 til bass, men det kommer også an på gain i forsterkerne slik at de spiller like høyt på samme voluminnstilling. Her må du bare prøve deg frem, det er i utgangspunktet ikke noe problem å bruke kraftigere forsterker til bass enn til diskant/mellomtone, da bassen trenger mere effekt. Selv om C368 og C268 er oppgitt til samme effekt, er det ikke sikkert de har samme gain. Men her er det bare å prøve seg frem, bare ikke koble flere forsterkere til samme høyttalerterminal!
 4. Du kan ha postkasse, det koster ingen ting, og så kan du få klistremerke på posten som du klistrer på hvor det står at du ikke ønsker uadressert reklame. Da skal det i utgangspunktet bare komme brev/kort/små pakker med navnet ditt i den, men det er noen som ikke respekterer slike klistremerker og stapper nedi reklamen sin likevel, men posten vil ikke gjøre det. Vil anbefale å sjekke postkassen én gang i uka da det kan komme regninger med kort forfallsdato.
 5. Det enkleste er kanskje å legge utover terassebord i passe avstand fra hverandre og så legge terassebord 90 grader oppå og skru det hele sammen. Dette vil da bygge 4-5 cm avhengig av hvilke terassebord du velger. Hvis det ikke er utpreget værhardt hvor dere bor, så trengs ikke dette å festes til betongen, men jeg ser ikke helt hvordan det er i hjørnet mellom garasjen og huset. Er dette hjørnet relativt åpent for vind, kan det kanskje lønne seg å sette f.eks ei tung blomsterkrukke utpå hjørnet for holde det ned, men tror egentlig ikke det skulle være nødvendig. En annen ting å tenke på i denne sammenheng, er vann. Når det legges noe oppå betongen vil avrenning av vann bli forhindret til en viss grad. Da er det viktig å vite hvor langt oppover veggen, bak kledningen, kan vannet stå før det renner over og inn i huset. Dette vil selvsagt være verst når det er snø og is som tiner om vinteren/våren.
 6. Snakk med et par tunere, og forhør deg om hvilke erfaringer de har vedrørende din bil. Noen biler kan lett tunes mye og beholde holdbarheten til motor, gear og drivverk, mens andre ikke har så mye å gå på.
 7. Thunderhead

  map sensor p0236

  Det finnes jo en "million" forskjellige utgave av Passat, men kan det være nummer 20 midt på bilde under?
 8. Det øverste bilde ser ut som en manuell choke, som du drar ut når du skal starte motoren når det er kaldt, og så skyve den gradvis tilbake etter hvert som motoren blir varm.
 9. Stativhøyttalere tar da ikke så mye mindre gulvplass enn en gulvstående? Eller kanskje du ikke skal ha de på stativ? Med begrenset budsjett ville jeg alltid ha vurdert bruktmarkedet.
 10. Alle overnattingsgjester skal registreres, så å lure inn en ekstra er ikke særlig smart hvis det skulle inntreffe en ulykke eller lignende i forbindelse med oppholdet. Hvilke reaksjoner hotellet har hvis dere blir oppdaget, vet jeg ikke, men i beste fall må dere bare betale for den 3. personen.
 11. Hjelper ikke med dyrt utstyr hvis man ikke kan å bruke det. Vurdert å betale for et kurs for henne i stedet for?
 12. Klipsch RP-280F var den største i sin serie da den var i salg, og ville helt uten videre gå for den største senteren i samme serie for å få noe som hører sammen i stededet for å gå for noe mindre eller fra en annen serie eller produsent. Du skriver ingenting om du har bak/surround høyttalere? Hvis du ikke har det ville jeg seriøst ha vurdert å selge receiveren og lagt pengen du tenkte å bruke på senter (og etter hvert bak?) i en dedikert stereoforsterker. Klipsch RP-280F er gode høyttalere og fortjener en bedre forsterker enn den relativt billige hjemmekinoreceiveren du har nå. Jeg ville ha prioritert stereo hvis det stemmer at du bruker anlegget 80% til musikk. Dyrere/bedre utstyr har også bedre romfølelse enn billigere utstyr, så om du legger penger i en, gjerne brukt, stereoforsterker, vil du også få bedre romfølelse ved film. Har du bakhøyttalere, ville jeg fortsatt ha seriøst vurdert å selg de og receiveren, og legge mest penger i det du bruker mest, stereo.
 13. Boltsirkel, navhulldiameter, innpress og bredde?
 14. Vil anbefale å se etter en koffert med mange forskjellige verktøy, men også vurder om det er hensiktsmessig å ha alt i samme volt. F.eks Blå-Bosch har 12 og 18V serier (før hadde de 10,8, 14,4 og 18, men 10,8 og 14,4 er slått sammen til 12V, de utgåtte seriene skal fungere med dagens 12V batteri) Selv har jeg et sett Blå-Bosch fra deres eldre 10,8V serie, som jeg er veldig godt fornøyd med og som jeg definitivt ikke ville ha hatt i 18V utgaver av. https://www.bosch-professional.com/no/no/ Jeg har hatt en kantklipper fra Bosch (grønn 18V) som var et sorgens kapittel, den er nå blitt erstattet med Ryobi 18V som er som en drøm å bruke i forhold. Har også en muttertrekker fra Ryobi 18V som fungerer fint. Men som sagt, jeg ville ha gått for sett, gjerne et 12V sett for småmaskiner og et 18V for større maskiner.
 15. "Bedre" i det at meste av bremsekraften til en bil er foran, så at det blir litt dårligere bak spiller ikke så stor rolle som om det hadde vært foran.
×
×
 • Create New...