Jump to content

Thunderhead

Medlemmer
 • Content Count

  2952
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

334 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

15788 profile views
 1. Kan være en idé å avtale med en nabo/venn til å se innom nå og da i perioden for sikkerhets skyld.
 2. Har handlet rundt om alt ettersom hva jeg finner, i tillegg til ovennevnte kan jeg nevne: https://fotoplex.no/ https://www.stavangerfoto.no/ https://www.stjordalfoto.no/ Har også handlet litt fra USA: https://www.bhphotovideo.com/ https://www.adorama.com/
 3. Hva om veien, og oppmerkingen på veien, er dekket av snø og det ikke er skiltet?
 4. Har lagt på nye sommerdekk i løpet av sommersesongen mange ganger og som oftest blir jeg i nærheten til de er ferdige, så jeg har sett mange ganger at de bare hamrer løs med muttertrekkeren rundt et par ganger til det ikke går mer. Har hatt knekte hjulbolter og ødelagt flere kopper/piper og forlengere fordi det er satt til for hardt på verksted. I fjor sommer skulle jeg av med et hjul bare noen få dager etter at det var lagt på nye dekk for å se på bremsene, og måtte tre på et 1,5 meter langt rør på latmansarmen og så stå med begge beina på enden av røret og gynge opp og ned før det løsnet med et brak. Tror ikke det er mange verksteder som har fått med seg at man ikke skal sette til for hardt på aluminiumsfelger..... Av en håndfull verksteder jeg har vært vitne til opp igjennom årene, er det bare ett som har brukt momentnøkkel for å sett til det siste.
 5. Ikke det du spør om, men kan antisklisokker være et alternativ til du kommer over noe bedre?
 6. Jeg hadde noe tilsvarende sak med en forhandler for et par år siden hvor selger ikke var særlig villig til å følge lovverket, så jeg sendte en forespørsel til forbrukerrådet og de kom med denne korte oppsummeringen av mine utlegg i forbindelse med innsending til reparasjon: "Alle tap som du kan dokumentere å ha blitt påført på grunn av mangelen kan du kreve dekket av selger." Det hører med til historien at selger mer eller mindre eksploderte på mail da jeg sendte sitatet over..... Mitt råd; hold deg rolig og seriøs, og henvis til lovverket.
 7. Har vært igjennom flere både blekk og laserskrivere, og det er nå nesten bare hastigheten som skiller de billige fra de dyre. Før var det også kvaliteten på utskrift, spesielt blekkskrivere, men synes at nå er det ikke så mye som skiller lenger. Klikk deg inn på prisjakt.no og sorter etter hva du prioriterer av funksjoner, ser f.eks at farge med duplex, så er det minst 30 under 10k. Tenk på hva slags funksjoner du vil ha, som dokumentstørrelser og tilkoblinger. Kan også være en idé å se på hva tonerkassetter koster, da det kan variere litt fra modell til modell og merke til merke.
 8. Vær klar over objektivene du har er F-mount, Nikons speilløse er Z-mount og går selvsagt ikke om hverandre uten en adapter. Å gå for både D5 og et speilløst vil potensielt koste en god del enn bare kamera da du helst bør ha noen objektiver med Z-mount også. Du kan bruke FTZ adapter som koster 3k men det gjør også at kombinasjon kamera-adapter-objektiv blir litt større og vektreduksjon blir litt mindre da adapteret kommer i tillegg. Kan det være en idé med de litt mindre kamerahusene som D850 eller D780?
 9. Ikke usannsynlig at det er selve sensoren som er gåen.
 10. Verktøy med 10 års garanti ville jeg ikke ha vært særlig bekymret for å kjøpe. Koffert/sett med masse forskjellig er kjekt, du vet aldri hva du trenger om noen år. Også kjekt om settet har både metrisk og tommer, selv om bilen f.eks bare har metrisk, kan snøfresern eller plenklipperen og annet ha tommer. Jeg kjøpte den største kofferten på Biltema for mange år siden, og har vel ødelagt en to-tre ting igjennom årene. Disse har jeg kjøpt enkeltvis igjen i ettertid. Vil også anbefale et sett med fastnøkler med skrallefunksjon, helt genialt!
 11. Kanskje den har kjede? Hvilken bil, modell, motor er det snakk om?
 12. Kanskje du kan finne meningen i noe av det Viktor Frankl skrev etter å ha overlevd tre år i nazistenes konsentrasjonleire, hvor begge hans foreldre og kone døde. Han har skrevet en rekke bøker, den mest kjente er "Man's search for meaning".
 13. Så vidt jeg kan se er skjøten skråskåret litt, så da vil det være vanskelig å få bordet helt inntil. Enklest og penest er kanskje å ta det av og så skjære av 2mm med samme skrå for og så sette det på plass igjen. Hva du vil gjøre med det er litt avhengig av om det er et sted hvor det sjanse for å komme mye vann inn når det regner, er det f.eks på levegg så spiller det mindre rolle enn om det er på såkalt værvegg. Ellers er en stripe med tettemasse og male over helt grei løsning.
 14. For å gjøre forvirringen total for de som ikke har oversikt, så er hoder oftest skrudd fast til stativet slik at man kan kjøpe stativ med eller uten hode eller man kan skifte hode ettersom hva man har bruk for. Selv har jeg faktisk et stort og stødig Manfrotto stativ, kjøpt uten hode, og montert et Kirk kulehode på det. Verdt å neven er det også at Tamron har ARCA Swiss feste innebygd i stativfeste på flere av sine objektiver, men PR-avdelingen ser ikke ut til å ha fått det med seg, da det knapt blir nevnt i beskrivelsen og i annonser. Da slipper man tom en ekstra festeplate da stativfeste går rett i hode.
 15. Du skriver ingenting om hva du skal bruke stativet til, bortsett fra å feste kamera til selvsagt. Min erfaring er at det finnes ikke ett perfekt stativ, og man ender gjerne opp flere. En annen ting er hurtigfeste og hvilken standard det følger, i forslaget i første post er det ikke tydelig presisert så vidt jeg kan se, men tipper det Manfrottos eget festesystem, i såfall er du bundet til kun dette festesystemet. Personlig foretrekker jeg ARCA Swiss festesystem som er en åpen standard og man kan velge og vrake i et stort utvalg av produsenter som lager utstyr med denne standarden.
×
×
 • Create New...