Jump to content

Thunderhead

Medlemmer
 • Content Count

  2696
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

229 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

14380 profile views
 1. Har du eller skal du forhåndsbestille PS5? Hvorfor? Hvorfor ikke?
 2. Skal vel mye til for at en butikk i Norge skal kunne konkurrere med nettbutikker på den andre siden av jorden når det kommer til pris. Skal du handle noe lignende fra Norge må du legge til en null, før komma, for å være realistisk. Se f.eks: https://www.tickettothemoon.no/
 3. For å avsluttet tråden, så har jeg bestilt plater fra Silent Coat. Dette etter å lest en del negativ omtale av platene til Biltema, hvor de skal være veldig stive og vanskelig å legge uten mye bruk av varmluftpistol, samt at de ikke hefter og demper like godt som dyrere alternativer.
 4. Ikke uenig i det og det er derfor jeg etterspør erfaringer. 😉
 5. Ja, har sett litt på dette, men det ser ut til at det først og fremst er beregnet på innsiden av døra under dørtrekket. Har og sett litt på dette: https://www.bassbrothers.no/bilstereotilbehor/dempemateriell/ground-zero-gzdm-doorkit-pro Ser ut til være materialer for både inne i døra samt under dørtrekket (se manualen som kan lastes ned).
 6. Når jeg leser på Dynamat sine nettsider, fokuseres det mest på at deres produkter demper støy som kommer utenfra og inn i bilen, men selvsagt vil også vibrasjon være en kilde til støy, og dempeplater vil jo avhjelpe begge deler.
 7. Takk for innspill Professor. Tanken er å bruke Dynamat som skal være mindre enn 2mm tykk og være fleksibelt og enkelt å legge på med lim på baksiden. Bakbosk er det rett og slett ikke plass til hvis jeg ikke lager noe med en 3D-printer eller lignende, da det er knapt en cm fra magnet til heisanordningen til vinduet, så hele volumet i døra er egentlig bakboksen. Det er ingen membran så vidt jeg kan se, bare en heldekkende metallplate som er skrudd fast. Vedrørende vann så ser ikke det ut til være noe problem med tanke at det kan komme inn i bilen, men ønsker ikke å bruke noe som kan trekke vann slik at det blir vått inne i døra over lengre tid. Skal heller ikke dekke til drenshull.. 😉
 8. Jeg har byttet høyttalere i bilen, og når man ser på guider og videoer over hvordan dette skal gjøres, kommer man alltid over de som sier at man må støydempe bilen samtidig, spesielt dørene. Når man ser nærmere på slike anbefalinger, legges dempematter på innsiden av døren, rett innenfor dørtrekket. Jeg trodde, at når man skulle dempe dørene at dempemattene ble lagt inne i dørene på innsiden av "ytterveggen", men slik er det tydeligvis ikke. Litt av grunnen til at jeg spør, er at jeg tok en liten kjøretur med dørtrekket av og høyttaleren demontert på høyre side, og det kom overraskende mye støy ut igjennom hullet hvor høyttaleren skulle ha vært. Demper man under dørtrekket vil ikke denne støyen som potensielt vil komme igjennom høyttalermembranen og videre igjennom høyttalergrillen bli dempet. Bilen det gjelder er en Audi A8 og det er ikke store hull inn til døren under dørtrekket som man ofte ser, men er fullstendig dekket til med en metallplate som er skrudd fast til døren på innsiden. Jeg tenkte i utgangspunktet at en A8 ikke trenger demping, men bli overrasket over hvor mye støy som kom inn da høyttaleren var demontert, så jeg er tilbake i tenkeboksen. Noen med erfaring med støydemping av bil og spesielt dører?
 9. Her er en fersk video som tar for seg akkurat dette tema.
 10. Nå tenker jeg ikke så mye på proffer og sånt, men mer på disse "youtuberne" som filmer seg selv minst like mye som rundt seg, og klager på at kamera er så tungt å holde på strak arm. Noen av disse er jo såpass suksessfulle at de har en assistent med seg og ser disse ofte har et systemkamera inne i en svær "veltebøyle". Tanken slår meg da at hadde det ikke vært like greit med et lite håndholdt videokamera som er halve vekten (og kanskje prisen) av et systemkamera uten objektiv, eller kanskje til og med en tredjedel av vekten til systemkamera og objektiv? For meg kan det nesten se ut til at 7 av 10 bruker systemkamera og bare 1 av 10 bruker et videokamera, de siste 2 bruker telefon. Jeg er fortsatt ikke helt overbevist om at alle disse har valgt et systemkamera utifra et reelt behov, men kanskje heller har sett at andre har det og anbefaler å bruke det samme og dermed sitter litt fast i "systemet".
 11. Med filmkamera, mener jeg egentlig videokamera. Ser at det kan misforståes.
 12. Misforstå meg rett Comma Chameleon, jeg sier ikke at du og alle som bruker dslr til filming tar feil, jeg bare forstår det ikke. Det virket på meg underlig at en produsent av dslr og videokamera, skal være istand til å produsere et dslr som er først og fremst laget for fotografi, skal overgå et videokamera som er laget for filming, i såfall, hvorfor ikke bare få samme teknologien inn i filmkameraet?
 13. Er fortsatt ikke sikker på om jeg forstår prioriteringene her. Du fremhever 5D mkII som hadde en pris på over 20k, legg til et godt objektiv så havner man lett over 30k. Nå vet jeg ikke hvor mye riggen som omslutter hele kamera koster, men tipper det ikke blir helt feil om totalsummen blir på rundt 40k med 5d mkII som utgangspunkt, og enda mer med dyrere kamera og flere objektiver. Så da er spørsmålet, vil en slik dslr overgå et 10 år gammelt dedikert filmkamera i prisklassen rundt 40k nytt? Eller om vi snakker bare nytt som 5d mkIV, vil dette overgå et nytt filmkamera til 50k?
 14. Det er noe jeg har lurt på siden tidenes morgen, dvs det kom dslr med mulighet for filming. Hvorfor er det så mange som bruker et dslr for filming? Ser mange som filmer med dslr har en vanvittig til rigg for å kontrollere og styre kamera. Er ikke et dedikert filmkamera bedre egnet til jobben?
 15. Hvis du tenker på lage et stativ/bord og støttebukker selv, så kan det være en idé, hvis ikke ville jeg helt klart ha gått for et stativ/bord og et par støttebukker, eventuelt med rull. Lange planker kan være vanskelig å håndtere uten støttebukk.
×
×
 • Create New...