Jump to content

Thunderhead

Medlemmer
 • Content Count

  2860
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

287 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

15256 profile views
 1. Her er en kalkulator som kanskje kan være en motivasjon til å bytte ut gamle vinduer (og dører). https://www.nordan.no/privat/klimakalkulator/
 2. Hvis vinduene er fra 70-tallet, er det bare å planlegge å bytte dem ut så fort som mulig. Generelt anbefales det å bytte ut vinduer som er eldre en fra 1985. Vinduene (og ytterdør/verandadør) er de stedene på en bolig hvor det er mest varmetap, og jo eldre ytterdører og vinduer er, jo større varmetap. Det vil da oppleves at det er kaldt i nærheten av dem. Men for å svare på spørsmålet, bruk fugeskum rundt hele karmen, gjerne fra begge sider hvis mulig/nødvendig.
 3. Jeg vil foreslå en blits. Du kan oppnå fantastiske ting med den selv om den er montert på kamera om du lærer deg å bruke den. Se f.eks https://neilvn.com/tangents/
 4. Jeg har funnet ut for lenge siden at det finnes ikke én tripod for alle situasjoner, man må gjerne ha flere. Men, se på hva Joby har, det er de som lager de populære Gorillapodene.
 5. Og her er hjemmekinoen. TV: Samsung 75" Spillkonsoll: Sony PS5 BD-spiller: Sony UHD husker ikke nummer Prosessor: Marantz AV8805 Forsterker: Rotel RMB 1575 Fronthøyttalere: Klipsch CF-3 Senterhøyttaler: Klipsch KV-4 Subwoofer: Hjemmelagd kasse med Dayton Ultimax 18" med brokoblede Hypex FA502 Bakhøyttalere: Klipsch KSP-S6 Selve lydanlegget er jeg godt fornøyd med til tross for bare 5.1, men har et ønske om en større TV som bl.a holder følge med PS5.
 6. Stueanlegget slik det har sett ut en tid nå. TV: Samsung 65" PC: Selvbygd med vannkjølt i7 prosessor til surfing på nettet når jeg ikke gidder å gå på kontoret. CD-spiller: McIntosh MCD500 BD-spiller: Panasonic DMP-UB700 Forforsterker: McIntosh D100 Forsterkere: Wyred4Sound ST-500 MkII 2 stk i biamp Høyttalere: Klipsch RF7 MkIII Subwoofere: Hjemmelagde kasser med Dayton Ultimax 18" med hver sin brokoblede Hypex FA502 Ingen planer om endringer i selve anlegget, men kan bli ny TV i hjemmekinoen etter hvert, og da vil den som er der flyttet opp til stua.
 7. Thunderhead

  Lån til søsken

  Her synes jeg det gis råd om hvordan broren til TS skal få tilgang til mere penger for å opprettholde livsstilen, som å selge leiligheten og bilen for å frigjøre mere penger som kan brukes. Hva skjer når disse også er brukt opp? Hva med se på hva pengene i nåværende situasjon går til? Kan man redusere eller kutte i forbruket uten selge hus og heim? Få broren til å sette opp en oversikt over hva månedslønna går til, bruk gjerne bankutskrift til hjelp og ta med ALT. Det kan være veldig mye som noen tror man "må ha", men som strengt tatt er unødvendig og kan kuttes uten videre. Synliggjør hva pengene går til i løpet av en måned og i løpet av et år. Da er det enklere å se hvor store summer det er snakk om, og enklere å motivere seg til å kutte overforbruket. Men det forutsetter at broren innser at det er et problem og at han er villig til å finne en løsning. Hvis han ikke innser det, kommer man ingen vei....
 8. Å brøyte med skjær går bra så lenge det er helt padde flatt eller hardt underlag (tele eller asfalt), hvis ikke vil skjæret ta med seg grus med en gang hvis det er det minste forhøyning eller fordypning. Skuffe fungere bedre i og med at det er større flate som ligger nedpå (så lenge skuffa ligger flatt nedpå) som jevner ut ujevnheter. Problemet med skuffe er at den blir fort full og at snøen setter seg fast i skuffa.
 9. Jeg vil vel nesten si enhver vil gjøre jobben hvis forholdene er ideelle, noe de ofte ikke er. Har du f.eks mulighet til å sprute snøen i "alle" retninger, eller stort sett bare én? Snøfresere er skikkelig dårlige på å kaste snø i motvind, da kommer litt bare noen meter og resten av snøføyka tilbake. Kastelengde er også viktig når du har så stor gårdsplass, går ut ifra at det ikke er en lang tarm. Selv om mange annonserer med kastelengde på 15-20 meter, er det i beste fall med litt medvind. Mere realistisk å kutte av noen meter på oppgitt kastelengde, men det avhenginger også av snøtype og mengde, og ikke minst vindforhold. Utfordringen starter når du må frese over område hvor du allerede har kastet snø, den blir fort veldig tung å håndtere på nytt for snøfreseren. Når det kommer til grus, så avhenger det av hvordan værforholdene er der du bor. Er det kaldt og tele stort sett hele vinteren, vil det ikke bli noe større problem. Er det derimot regn, bart, snø, tele, teleløsning om hverandre hele vinteren, vil det gi et visst problem med at den plukker opp stein og grus. Høyden kan justeres på både ski og skjæret bak skruen slik at den ikke barberer bakken hvis du ikke vil.
 10. Det ser ut til at det er 2015 modell. Har du hatt den siden den var ny? I såfall, hva har du gjort av vedlikehold til nå? Hvis det ikke er noe galt med motoren eller at den lekker litt (svetter), så ville ikke jeg ha plukket noe videre på den. Generelt bør man bytte olje hvert år, eller annenhvert år avhengig av hvor mange timer den går. Selv kjøper jeg ei stor kanne på Biltema, men har da flere maskiner som trenger olje. Tennplugg byttes kanskje hver 5. år eller noe. Luftfilter kan du muligens blåse rent med trykkluft hvis du har, men også det bør byttes cirka hvert 5. år, avhengig av bruk og støvforhold. Kniven bør tas av og gis en runde med vinkelsliper hvis den har vært utsatt for litt sand og stein, bare pass på at du sliper like mye på begge sider slik at den fortsatt er i balanse. Ut over det, en skikkelig rengjøring med hageslangen, spesielt under. Kan være en idé å ha en drivrem liggende, i tilfelle den ryker. Pakninger og o-ringer ville jeg ikke ha brydd meg om hvis det ikke tydelig lekker, trenger ikke å bytte bare for å bytte. PS, deler bør de ha hvor de selger Mcculouch.
 11. Du er sparsommelig med opplysningene om hvordan det ser ut. Er rommet nakent, dvs rett på murvegg og kanskje trevegg på yttervegg, i såfall kan du gå ut ifra at det ikke er isolert hvor det er mur. Er det vinduer fra 70-tallet ville jeg ha byttet de med én gang. Hvis det er noe på veggene, og det er fra 70-tallet, er det kanskje like greit å fjerne alt og begynne på nytt, da er du i hvertfall sikker på at det er gjort riktig. Verden har gått fremover på 50 år, det har også byggmaterialer.
 12. Enig med forrige taler, men hva med utelukke enda mere av E6? F.eks fra Oslo kjøre til Gol over til Fagernes og videre over Valdresflyet til man kommer til veien mellom Otta og Lom? Eller på veien tilbake. Kan forsåvidt kjøre denne begge veier.
 13. Nevnte ikke motorlampe, men hva generelt gule og røde lamper betyr av alvorlighetsgrad.
 14. Noen trær og busker er senere enn andre, ville ha gitt det et måneds tid til før konklusjon er tatt.
 15. T15 betyr at det er en 15" felg (største diameter) 6 betyr at felgen er 6" bred (måles mellom anleggsflatene til dekket, og ikke største bredde) J betyr at felgen er beregnet for dekk for personbil (anleggsflaten mellom dekk og felg). DOT betyr Department of Transportation (Transportdepartementet i USA) 3 00 betyr at felgen er laget i mars 2000 11 19 betyr at felgen er laget i november 1999 J6ER 7 og 30 er litt usikker på, men tipper på at det J går igjen som over, det samme med 6. ER kan bety ET, altså innpress som er forskjellig på de to felgsettene hvorav det ene har 7 og det andre 30. Men som sagt, usikker på det siste her. Er det andre nummer innstemplet på felgen som har ET foran seg?
×
×
 • Create New...