Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Pris for å legge nytt gulv


Anbefalte innlegg

Prøver å finne ut hva prisen for å få noen til å legge nytt gulv i en leilighet.
Ca 40 kvm.

 

Prøvde å søke litt, eneste jeg finner er noen selskap som skrive ca 150-200kr per kvm.

 

Kan dette stemme? Virket litt for rimelig med 8000kr for at noen legger pergo på 40kvm.

Noen som vet hvilken pris jeg kan forvente meg?

 

(Forstår det er forskjeller, bare ute etter cirkapris)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må vel legge på ca samme sum for pergoen og da, og for dem som kan dette så er det gjort i en fei.

 

Så tviler ikke på at summen kan stemme.

 

La selv en 50 kvadrat med pergo i fjor sommer, og med hjelp av en snekker tok det bare noen timer fra start til slutt. Er i grunn veldig enkelt med slik moderne klikk gulv.

 

Men vi bare rev parkett og la laminat. Må gulvet ditt avrettes eller noe annet må gjøres under der kan det fort gå mere tid.

Endret av Complexity
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg tenker bare for arbeidet nå.

 

Tenker ikke å gjøre dette helt enda. Men jeg fikk bare opp den prisen når jeg søkte litt rundt, syns det hørtes veldig billig ut så måtte høre litt rundt.

Om du har erfaring fra puslespill, kan bruke en vinkelsag og er komfortabel med å ta av og sette på igjen gulvlister gjør du dette selv på et par kvelder etter jobb.

 

Er ikke handy i det hele tatt men å legge parkett var null problem.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

De avstandsklossene får man kjøpt på Megaflis. Koster 95kr for 48stk. Så om det er verdt bryet med å skaffe 3D-printer tviler jeg på...

 

Ellers er 8000kr for å legge parkett ganske dyrt. Man klarer å legge 40m2 på en fredag kveld og lørdagen. Da har du råd til en kapp-gjærsag og en sirkelsag. 

Legge parkett er ganske enkelt, bare se https://www.youtube.com/watch?v=BHpLOVeOK08

Lenke til kommentar

Du skal ikkje være veldig handy for å klare å legge klikk-golv sjølv.

 

40 m2 er ikkje større enn at du også klarer deg med handsag, med vanlig golvbredde på 20 cm så betyr det at du kan sleppe unna med å sage berre litt over 30 gongar, kjøper du ei stikksag til eit par hundrelappar så er det enda enklare.

 

Klarer du å male en vegg så klarer du også å legge eit enkelt golv.

Lenke til kommentar

Man bør ha en kappsag også. De får man fra tusenlappen. Rette fine kutt man kan være stolt av når gulvet er ferdig lagt. Det er også meget kjekt med en slik når man skal legge lister. 

https://www.netonnet.no/art/hjem-og-fritid/verktoy/kappemaskiner/andersson-mrs-2-0/228597.11324/

Ikke kjent med kvaliteten på den, men for ca dobbelt så mye og oppover får man Metabo, DeWalt, blå Bosch og de andre kjente merkene. Men om slikt er nødvendig tviler jeg på. Men den saga er veldig kjekk. Alltid noen venner og bekjente som ønsker å låne den i fremtiden. 

 

Ellers har vel Clas Ohlson utlån av verktøy? 

Lenke til kommentar

Alle kapp/kutt blir jo skjult av listverk uansett, så det har vel ikke noe mye å si?

Ikke alltid det nei

 

Stikksag og manuelle sager har en tendens til å flise opp, da sagen går opp og ned, mens en elektrisk gjærsag går i en retning (nedover)

All burde uansett ha en gjærsag, om de skal drive med oppussing selv, koster iike all verden og de varer evig

Lenke til kommentar

De avstandsklossene får man kjøpt på Megaflis. Koster 95kr for 48stk. Så om det er verdt bryet med å skaffe 3D-printer tviler jeg på...

 

Nei er bare å kjøpe da, men veldig mange har printer tilgjengelig i dag så tenkte bare å tipse. Fikk bruk for mange selv når jeg la og det var kjekt å slippe å dra å kjøpe midt under arbeidet :p

Lenke til kommentar

Man bør ha en kappsag også. De får man fra tusenlappen. Rette fine kutt man kan være stolt av når gulvet er ferdig lagt.

 

Det får man med en ryggsag og en gjerdestøtte også. Beste Bahco-kvalitet for begge deler (Prizecut NP-TEN og 233-400) koster rundt 700 kr og man har dem en livslengde. Helt OK verktøy og på linje med kappsag til 1000 kr får man får rundt 200 kr. 

 

...Stikksag og manuelle sager har en tendens til å flise opp, da sagen går opp og ned, mens en elektrisk gjærsag går i en retning (nedover)

 

Også en ryggsag skjærer bare i en retning og det finnes også manuelle "trandisjonelle snekkersager" som gjør det samme - de kalles kløyvsag mens en vanlig manuell slik sag kalles kappsag eller bare sag. 

 

Flising unngås elegant med et par omganger pakketape (blank, selvfølgelig) rundt trestykke der man har merket av snittstreken man har tenkt å følge. Altså: Snittstrek først, et par omganger tape som dekker godt både til høyre og venstre for denne rundt hele trestykket, en sag velegnet for formålet, riktig sagetempo og -vinkel - og flising er null problem lengre. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...