Gå til innhold

Hodetelefoner som "personlig hygiene produkt"


lain

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Vi har en liten diskusjon gående over på tråden for de hodetelefonfile. Link til posten

 

Kort fortalt, butikken nekter å ta hodetelefoner i retur på 14 dager angrerett.

Dette fordi de føler det medfører for stort tap for dem å prøve å selge hodetelefoner som kommer på retur.

Det de prøver å skjule seg under, er å kalle "brukte" hodetelefoner et produkt som havner under "personlig hygiene produkt", tilsvarende boxere, intim produkt og andre produkt som regnes som tatt i bruk så fort de er testet.

 

Jeg har full forståelse for at ørepropper er inkludert i dette, da man faktisk stikker dem inn i øret.

Men jeg synes det er rart at de kan definere vanlige hodetelefoner som dette.

 

På telefon kom det med tap ved videresalg av returnerte produkter opp fort, og han snakket på at en mulig løsning var at jeg dekket 15% av prisen av produktet.

Jeg godtok ikke dette på direkten, og han skulle diskutere det med sin kollega og ringe meg på fredag.

Telefonen kom aldri, og jeg tenkte å sende en epost til dem på mandag med at jeg ikke kom til å godta å dekke noen kostnad utover retur frakt.

 

Så da er spørsmålet, hvilken rett har de til å sette denne typen betingelser?

Jeg må innrømme at jeg ikke leste dem før jeg bestilte, men huket heller aldri av noe sted at jeg hadde gjort dette.

Etter å ha bestilt hodetelefoner for tusenvis av kroner ifra flere butikker, falt det meg ikke inn at en butikk plutselig ville nekte retur.

 

Hva som står i betingelsene er:

"  Pickupper, hodetelefoner, ørepropper, CD, SACD, DVD, LP og Blu-Ray kan ikke returneres hvis varen har vært pakket ut av originalemballasjen, og/eller forseglingen er brutt."

 

Jeg har per nå ikke betalt fakturaen jeg har fått ifra klarna, løper ut i slutten av neste uke.

Jeg har også sendt en forespørsel til forbrukerrådet, men foreventer ikke å få noe svar ifra der så veldig fort.

 

Kopi av eposten jeg per nå tenkte å sende, kom gjerne med innspill.

 

post-86587-0-07932000-1533943766_thumb.png

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ville du kjøpt brukte hodetelefoner (ukjent) ?

Hva ville du betalt for de ?

 

«Hygieneprodukter er typisk produkter som brukes rett på huden (spesielt i / ved kroppsåpninger)»

 

Er ganske vanlig å kjøpe og selge brukte hodetelefoner.

Personlig solgt 4-5 par med hodetelefoner jeg har hatt brukt.

Det er så klart forskjell på pent brukt og daglig bruk i mange år.

Men selv disse kan rengjøres, og om behovet er der, bytte puter.

 

De jeg venter på og som kommer forhåpentligvis til å være mine daily drivers er brukte.

 

Men tilbake til selve saken.

Interessant den definisjonen av hygiene produkter.

Får se hva som skjer på mandag. Jeg personlig mener at de burde ta den i retur.

 

Interessant å se hva de utenfor "miljøet" tenker også.

 

Rask edit:

Det skal også sies at denne butikken er er en den eneste av de store som forhandler dyrere hodetelefoner, som ikke tar dem i retur.

Ikke at det betyr noe i forhold til lovverket, men var en av grunnene til at det ikke falt meg inn at retur kunne bli avslått. 

Endret av lain
Lenke til kommentar

Etter mitt syn er det klart at hodetelefoner ikke er "ikke egnet for retur" som det heter i loven. (beklager dobbel nektelse). Terskelen må være høyere enn som så. Hodet er ikke et spesielt intimt område (sammenlignet med skrittet hvor undertøy brukes), og de øvrige typeeksemplene er kremer, medisiner og hygieneprodukter. 

 

Men det er ikke så farlig, for det gjelder enda et krav: For å være unntatt angrerett må varen også være "forseglet", og i følge lovens forarbeider må dette være en "særlig emballasje som beskytter varen og tjener som sikkerhet for at varen ikke har vært åpnet. For eksempel plastfolien som omslutter krukken med ansiktskrem." 

 

Her har med andre ord ikke butikken adgang til å nekte retur. (forutsatt at vi er innenfor angrerettlovens anvendelsesområde. Om dette er en ren avtalebasert returrett kan butikken stille de vilkår de vil).

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ville du kjøpt brukte hodetelefoner (ukjent) ? Hva ville du betalt for dem ?

«Hygieneprodukter er typisk produkter som brukes rett på huden (spesielt i / ved kroppsåpninger)»

Jeg kjøper og selger det meste brukt, men i utgangspunktet synes jeg da det bør være til halv pris. Ellers vil jeg heller ha flunka ny vare som jeg er sikker på ikke er returnert etter at den f.eks. er mistet i golvet, eller fordi den har en skjult feil. Å operere med åpent kjøp er risikabelt for butikken, for ofte går de da på et tap. Men det er deres hodepine.

 

Hodetelefoner har helt klart ingenting med hygiene å gjøre. Øret er en kroppsåpning der det ikke kommer ut bakterier (i motsetning til munn, nese, endetarm. Urinåpningen er i en mellomstilling), og spesielle hygienetiltak er aldri nødvendig for ørene. Hodetelefoner brukes riktig nok rett på huden, men det samme gjelder votter og hansker, og selvsagt må en få prøve disse før en kjøper.

Lenke til kommentar

Jeg ga informasjonen av definisjon «hygieneprodukter» slik jeg har sett det nedskrevet.

Personlig mener jeg at over ear høretelefoner ikke kvalifiserer begrepet. In ear propper derimot blir noe annet. On ear midt i mellom.

Personer kan både ha eksem, sopp, virus og bakterier i ytre øregang samt urenheter i hud og hår og til og med lus (flatlus).

Å si at intim produkter omhandler kun ting man har rundt kjønnsåpninger er søkt. Vi har barbermaskiner, nesehårklippere, hårklipper, elektriske tannbørster m.m som man ikke kan regne med å få bytte om det er brukt.

Endret av syar2003
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Personer kan både ha eksem, sopp, virus og bakterier i ytre øregang samt urenheter i hud og hår og til og med lus (flatlus).

Å si at intim produkter omhandler kun ting man har rundt kjønnsåpninger er søkt. Vi har barbermaskiner, nesehårklippere, hårklipper, elektriske tannbørster m.m som man ikke kan regne med å få bytte om det er brukt.

Jada, folk har alltid bakterier etc. på huden, men likevel pleier vi ikke å avstå fra hudkontakt (håndhilse) eller sky plagg som andre har brukt, f. eks. votter. (Eksem er ikke smittsomt, så det hører ikke hjemme her).

Ordet kjønnsåpning er det bare du som har nevnt. Som jeg før har skrevet, er munn, nese og endetarm kroppsåpninger som ofte avgir bakterielt sekret/utflod. MEN IKKE ØRENE. Huden i og rundt ørene er like ufarlig å være i kontakt med som hud andre steder.

Lenke til kommentar

Angrerettloven § 3 fastsetter at loven ikke kan fravikes ved avtale til ulempe for en forbruker. Dette forbudet omfatter også det å gi lovens unntak fra angrerett større omfang enn loven selv fastsetter. Man kan si at angrerettsloven bygger på autonome definisjoner som ikke kan utvides i forbrukerens disfavør via avtale.

 

For å omfattes av unntaket er det et vilkår at selger ikke kan selge varen på nytt, dette er årsaken til at man har dette unntaket (se for såvidt Prop. 64 L (2013-2014) s. 59).

 

Den næringsdrivende har ikke krav på noen erstatning fra forbrukeren i tilfeller utover de som er nevnt i angrerettsloven § 25 tredje ledd, samt direkte kostnader til retur:

 

Den næringsdrivende kan kreve at forbrukeren erstatter verdireduksjon som følge av forbrukerens håndtering av varene som ikke har vært nødvendig for å fastslå varenes art, egenskaper og funksjon. Dette gjelder bare dersom forbrukeren har mottatt opplysninger om angrerett, jf. § 8 første ledd bokstav h.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg har ventet med oppdatering til jeg viste alt gikk i orden.

 

Jeg fikk svar på eposten jeg sendte til dem om at de trodde kanskje jeg hadde rett i at det ikke gikk under unntaket for personlig hygiene produkt.

Så jeg sendte dem hodetelefonene tilbake, og fikk kredittnota på epost i går.

Jeg venter nå da kun på å få pengene inn på konto, som burde komme i løpet av 2-3 dager.

 

De har ikke forandret "betingelser for kjøp", så jeg regner egentlig med at de kommer til å fortsette samme praksis videre.

Men så lenge jeg får mine penger tilbake i løpet av de neste dagene, har ikke jeg noen motivasjon om å ta ting videre.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 personlig kunne det aldri falt meg inn å kjøpt brukte hodetelefoner. Jeg låner de ikke av venner en gang.

Hvorfor i alle dager ikke? in-ear propper kan jeg til en viss grad forstå, men hvorfor kan du ikke låne over-ear hodetelefoner av en venn? Kan du ta vennen din i hånda? Da har du allerede hatt mer kontakt enn ved å ha kontakt med en plastpute som har hatt kontakt med hans hodehud og hår.

Lenke til kommentar

Hvorfor i alle dager ikke? in-ear propper kan jeg til en viss grad forstå, men hvorfor kan du ikke låne over-ear hodetelefoner av en venn? Kan du ta vennen din i hånda? Da har du allerede hatt mer kontakt enn ved å ha kontakt med en plastpute som har hatt kontakt med hans hodehud og hår.

Hysteri, verken mer eller mindre, og totalt uten grunn...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...