Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Trukket i feriepenger


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg så i dag at jeg var blitt trekt i feriepenger (nesten 50%!). Dette har jeg funnet ut er fordi sjefen aldri har mottatt sykemeldingene mine for i år. 

 

Legen min begynte med kun digitale sykemeldinger i begynnelsen av året og jeg var ikke informert om hvordan dette fungerte. Den første sykedagen spurte sjefen meg etter sykemelding og jeg sa ifra at den ble sendt digitalt. "OK" fikk jeg tilbake, og siden har jeg ikkehørt noe. Inntil i dag, 6 måneder senere. 

 

Det viser seg at han heller ikke var klar over hvordan de digitale sykemeldingene fungerte og sammen gikk vi gjennom navbrukeren min og fant alle sykemeldingene som jeg skulle ha sendt inn, og han skulle ha fått.

 

Etter denne diskusjonen og nyoppdagelsen så har nå trekt meg alle dagene fra feriepengene som kom i dag.

 

Er dette riktig framgangsmåte av han? Er det noe jeg kan gjøre? Elendig timing da dette koster meg dyrt i kanselleringer av ferie...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om de har betalt ut lønn eller sykepenger til deg tidligere, spiller da liten rolle. Beløpet skal jo være det samme. Dersom du derimot har fått sykepenger utbetalt fra NAV og i tillegg full lønn fra arbeidsgiver, så blir det en annen sak. (Men det burde du selv ha fanget opp underveis)

Lenke til kommentar

Jeg har hatt full lønn hele veien til tross for sykemeldinger som aldri var blitt sendt inn pga begge våres uaktsomhet.

 

Selv mener jeg både han og regnskapsfører skulle stilt spørsmål fra dag 1...

Som en annen også påpekte; du skal jo uansett ha hatt full lønn mens du har vært syk, enten utbetalt av arbeidsgiver eller NAV. Forutsatt full stilling, fast ansettelse og ellers normal arbeidskontrakt.

 

Det er et eller annet som skurrer her...

Lenke til kommentar

Jeg tror problemstillingen er at arbeidsgiver mener TS har skulket arbeidet og derfor ikke har krav på å få urbetalt lønn for peioden han har tatt seg fri.

 

Nå virker det som en overreaksjon av arbeidsgiver når det første han gjør er å trekke lønn, uten en gang å etterlyse de manglende sykemeldingene.

 

Dvs jeg tipper på at trekket i lønn har blitt meldt til lønnsavdelingen før TS og leder fant sykemeldingene.

Endret av nirolo
Lenke til kommentar

Trådstarter har vært borte fra arbeid uten å sende inn sykmeldinger for fraværet, men samtidig hevet full lønn. Således blir han trukket på feriepengelønningen for det udokumenterte fraværet. Det er arbeidstakers ansvar å sende inn sykmeldingen og det er den sykmeldtes plikt å sette seg inn i regelverket og å sørge for at papirene er i orden. Man får både e-post og SMS-varsling om at sykmelding er mottatt i Altinn/NAV, så dette burde trådstarter selvfølgelig ha sjekket ut. Dette er trådstarters uaktsomhet og ikke arbeidsgivers. Sykmeldingene kommer ikke til arbeidsgiver før den sykmeldte har sendt inn fra nettet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Feriepengene som kommer nå er fra 2017, mangler arbeidsgiver sykemeldinger og ts har fått full lønn så trekkes det av feriepengene.

Samme skjer om du får igjen penger på skatten, da trekkes det om du ikke betaler rekninger til nrk, osv.

Avregning av gjeld til stat mot skatt tilgode kan ikke sammenlignes med ulovlig trekk av arbeidsgiver i lønn.

 

Det er legens ansvar å opplyse om hva pasienten må gjøre, og det er arbeidsgivers ansvar å etterlyse manglende opplysninger. Arbeidsgiver kan ikke uten videre kreve regress i arbeidstagers lønn uten samtykke fra enten arbeidstager eller domstol.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

1) Dersom du ikke har logget deg inn på Ditt sykefravær på nav.no og aktivt sendt sykmeldingen til arbeidsgiver, så regnes dette som likestilt med at du ikke har levert sykemeldingen.

 

Det følger av folketrygdloven § 8-18 tredje ledd at hvis arbeidsgiver skal betale sykepenger, og arbeidsgiver har rett til å kreve sykemelding (ikke egenmelding), så faller retten til sykepenger for hele sykefraværet bort 14 dager etter første sykefraværsdag (også egenmeldingsperioden, folketrygdloven § 8-24 femte ledd).

 

Objektivt sett er dette i så fall et spørsmål om arbeidsgivers adgang til å kreve tilbakebetalt lønn du har fått uten å ha krav på den. Det vil arbeidsgiver normalt ha krav på.

 

Arbeidsgiver kan imidlertid ikke trekke deg i lønn uten skriftlig samtykke, selv om vedkommende har et krav. Du vil derfor ha rett til å få utbetalt full lønn, og arbeidsgiver må forhandle om vilkårene for tilbakebetaling.

 

2) Dersom du har logget deg på Ditt sykefravær og sendt sykemeldingen til arbeidsgiver, så er dette antagelig et tegn på at arbeidsgiver ikke har videresendt krav til NAV innen tremånedersfristen for refusjon.

 

Dette er ikke ditt problem.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...