Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

[Løst] Vurderer kjøp av ny bil (Audi S3)


Anbefalte innlegg

Setter stor pris på svaret ditt, PgUp, jeg skjønner hva du mener. Tingen er jo det at siden 2011 så har det kun gått i jobbing, altså at jeg har jobbet bort "ungdomstida" på en måte. Og det er som du sier, at om noen år så er det kun elbil som gjelder, og derfor vil jeg også ha en litt grom/sprek bil med lyd i nå, slik at jeg har hatt det. Derfor jeg også vurderer en A4, da den er litt mer fremtidsrettet for både daglig bruk og familie. 

Har spart i syv år, så nå føler jeg det er på tide å bruke litt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bestilte en ny A3 i tidlig 2013 (når jeg var 24) med mye ekstrautstyr (quattro, dieselvarmer (2.0 TDI med 150hk), Sportback, Ambiente, ACC, WiFi-sone etc). Det eneste jeg egentlig "angret på" var mangelen på varme i rattet, grøftelys og takluke. Også litt surt å få utlevert en nybil i 2013 som kun kom med 3G (Møller ante ikke om den kom med LTE eller 3G) og DVD, når jeg i årevis allerede hadde blitt vandt med LTE og kun BluRay-filmer hadde blitt kjøpt de siste 7 årene før bilen ble utlevert . Audi hadde også et bedritent audio-system (ingen sortering på album, artist, spilleliste etc, kun en lang liste over filene på disk/minnepenn/sd-kort etc), men det løste en iPod Classic tilkoblet AMI. Ellers kunne jeg ikke vært mer fornøyd med både bil og Møller. Riktignok kun en bil til 450k med billån over 5 år, ikke en til 800k og leasing, men nå har jeg fortsatt en kjempegod bil som jeg eier fullt ut og som har perfekt servicehefte, null skader, lite kjørt etc (runder vel snart 50 og den er så vidt over 5 år). I og med at jeg tross bylivet har ingen insentiver til å kjøpe elbil så frister det heller ikke med ny bil med det første, for hver gang jeg kjører bilen så blir jeg bare gladere i den.

Endret av AnthonyEdwardS
Lenke til kommentar

Hvordan synes du det er med plass i baksetet og bagasjerom i en A3, AnthonyEdwardS? 

Takk for svar!

 

Snylter: Har sett på S4 også, men grunnprisen er 800k, og med litt utstyr så kryper den fort over millionen.. Liker lyden i en S4 tho

Har vurdert Mercedes og BMW også. 

Lenke til kommentar

Og det er som du sier, at om noen år så er det kun elbil som gjelder, og derfor vil jeg også ha en litt grom/sprek bil med lyd i nå, slik at jeg har hatt det.

Jeg har fundert litt på det samme selv, et siste "bensin-stunt" før elbilene modnes og tar over markedet for fullt. Skulle jeg brukt 800k på tilnærmet ny bil her og nå tror jeg nok RS3 og M2 hadde vært de alternativene jeg hadde sett på. Eller kanskje noe litt eldre med V8, men det er smak og behag.

 

Det jeg tenker er at det å kjøpe en bensin- eller dieselbil i dag innebærer en risiko for at den blir vanskelig å selge om noen år, det ser man jo allerede for dieselbiler. Dette løser seg jo hvis man leaser, da leverer man tilbake bilen om 3-4 år uten å bekymre seg for om den blir solgt, det blir forhandleren sitt problem. Ved å velge en bil som er i entusiast-/moro-segmentet er denne risikoen etter min mening noe annerledes - markedet for disse bilene er adskilt fra kjøre-fra-A-til-B-markedet, vanlige familier velger liksom ikke mellom enten stasjonsvogn med 150 hk diesel eller sportssedan med 400 hk bensin. Verditapet på sistnevnte er stort, men hvis den er godt holdt vil den nok ikke bli veldig vanskelig å selge om noen år.

 

Skulle jeg ha kjøpt en "normal" bil ville jeg derfor definitivt ha leaset, mens for en entusiastbil hadde jeg nok sett på billån hos forhandler. Da kan du også betale ned større beløp når/hvis du har større lønninger enn normalt.

 

Og en siste tanke jeg gjorde meg da jeg leste åpningsinnlegget ditt, Wolfy: Ikke ta utgangspunkt i at du ha den ekstrajobben din med jobbing helger og ferier for at du skal klare å betjene kostnadene med ny bil, det høres ut som en oppskrift på å møte veggen på nytt på rekordtid.

Lenke til kommentar
Gjest Sletttet+98134

Jeg gjorde omtrent det du beskriver i første innlegg, gikk for en M2. Angrer ikke et sekund! Husk å sjekke hva forsikring osv. koster før du bestiller.

Endret av Sletttet+98134
Lenke til kommentar

Nøyaktig som du beskriver det, Frank!

Slik jeg har planlagt det nå, så blir det kjøp gjennom billån, og så ta innbytte/selge til fordel for stasjonsvogn med god plass når den tid kommer. Bryr meg ikke så mye om jeg går noen hundre tusen i minus på det, for da har jeg ihvertfall levd bil drømmen. 

 

Frister med en BMW M også, men tenker på det at når den M'en er med, så blir den vesentlig vanskeligere å selge? 

Siden dette også blir en hverdagsbil så føler jeg at f.eks en BMW 340i appellerer mer til bruken og det å få solgt den etter noen år?

 

Setter pris på tanken din angående firmaet jeg driver vedsiden av, Frank. Men nå har det seg slik at dess mer jobb jeg har, dess mer koser jeg meg :p Det som tok knekken på meg var noe som skjedde i privatlivet. 

 

Fleskefjes: Bruker du M2 som hverdagsbil eller bare kosebil? Hva koster forsikring sånn ca på en sånn bil?

Endret av Wolfy__
Lenke til kommentar

Selv vurderer jeg en ny Honda Civic Type R så jeg forstår ønsket om en sprek og morsom Hot Hatch! Er det et fornuftig bilkjøp? Nei. Men må man absolutt kjøpe bil kun utifra fornuft? De fleste kjøper heller ikke mobiltelefoner utifra fornuft og har man pengene til å forsvare såpass dyr moro er det jo ikke noe i veien for det. I Norges kjedelige bilpark der alle skal ha en sort eller grå tysk stasjonsvogn er det gøy med de som velger noe annet.

 

Her hatt en relativt sprek A3 tidligere (kjøpte da nåværende generasjon kom) og det er fine biler. Selv ville jeg aldri kjøpt en sprek fossil-bil uten manuelt gir, men det er nå meg.

 

Jeg vil dog anbefale å være klar for alternativene i den prisklassen. For under 800k får du en helt ny full-lastet Tesla Model S 75D. Knuser S3'en din på 0-100k ihvertfall. Vesentlig billigere i drift også, større plass, osv.

 

Hvis du vil ha en morsom liten sprek bil og synes Type R ser kul ut får du den tross alt til 200k mindre enn S3'en din ;) Større bagasjerom og plass innvendig også!

Endret av ardevd
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kan ikke bare være fornuftig  ;)  Så ganske bra ut den Honda Civic Type R! Får sjekke litt mer på den. 

 

Liker automat jeg altså, spesielt med F1 pads på rattet. Har dog kun hatt manuell på en lat Civic, så hvordan det er på den sprek bil vet jeg ikke. 

 

Kommer ikke til å vurdere Tesla eller noe elbil ennå. Har ikke tro på at elbil er fremtiden, men bare et steg i riktig retning. Motsier kanskje meg selv litt, mtp at fossilbil heller ikke er fremtiden  :p Men som sagt, så er dette et siste "bensin stunt" før elbil, hydrogen e.l. tar over bilverden. 

Lenke til kommentar

Husk dog at om noen få år er det heller tvilsomt at du får en Tesla til 800k når momsen for elbiler blir innført så jeg tror nok aldri elbiler blir billigere enn de er i dag.

 

Jeg prøvekjørte Type R her forrige uke. Hvis du ikke foretrekker manuelle kasser kan jeg love deg at du kommer til å gjøre det etter du har kjørt Type R :) Det som nesten er best med den er at i Comfort-modus er den omtrent like behagelig som en vanlig Civic. Samtidig er den et villdyr i R+ og en fin mellomting i Sport. Den oser personlighet og har masse plass. Den er akkurat like praktisk som en vanlig Civic faktisk ;)

Lenke til kommentar

De har GLS og G-klasse også, føler du det er logisk å komme med slike forslag? Eller kanskje en Sprinter?

 

Det vil vel være naturlig å foreslå biler i ca samme segment som det vedkommende i utgangspunktet vurderer..

 

En S-klasse er en dyr bil å eie.

Endret av Snylter
Lenke til kommentar
Gjest Sletttet+98134

Fleskefjes: Bruker du M2 som hverdagsbil eller bare kosebil? Hva koster forsikring sånn ca på en sånn bil?

 

Begge deler. Har faktisk også brukt den som "familiebil" i et par måneder mens samboeren ventet på sin nye bil. Forsikring bør du undersøke selv, du er såpass ung at du nok betaler ganske mye mer enn hva jeg gjør.

Lenke til kommentar

Da ble det bilkjøp idag. Valget havnet til slutt på en BMW 340i 2016mod, alt av utstyr, 9000km til den nette sum av 700k.

 

Tusen takk til alle, setter stor pris på tilbakemeldingene, tips og erfaringer.

 

Ser meg nok på vgtv når UP har kontroller!

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...