Gå til innhold

KOMMENTAR: Er mobilens storhetsperiode over?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Alle har sett den skotske sketchen fra BBC med talestyrt heis.

 

Noen som oppriktig tror at ting som Siri forstår at "Siri, jeg er sulten, hvor kan jeg spise?" og "Siri, æ e suiltn, kor kan æ et?" er samme setning? Blir ikke å skje de første 10 årene iallefall.

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Alle har sett den skotske sketchen fra BBC med talestyrt heis.

 

Noen som oppriktig tror at ting som Siri forstår at "Siri, jeg er sulten, hvor kan jeg spise?" og "Siri, æ e suiltn, kor kan æ et?" er samme setning? Blir ikke å skje de første 10 årene iallefall.

Skal sies at de har kommet langt allerede. Jeg har Tromsø-dialekt (men ganske mild, ikke som fra bygda) og jeg kan som regel prate vanlig dialekt til min Google assistant og den forstår meg fint. Er ikke mye tilpassing for å få den til å forstå i alle fall. Tror at med litt videre trening så kan den forstå en del dialekter.

 

Klart, Norge har jo noen vanvittige dialekter som ingen digitale assistenter noen gang kommer til å forstå da, men de kan få prate engelsk.

Lenke til kommentar

Aldri om jeg kommer til å sitte på bussen, toget, venterommet eller annen offentlig plass og dikterer verbalt en epost eller melding.  Det er utopi. Kommer aldri til å skje.  Bruk av talestyring er fint til enkle oppgaver som ikke krever lange verbale instrukser. Det har sin tid og sted. Kanskje helst i bilen eller hjemme.

 

Skal noe erstatte telefonen med de egenskaper disse til kommunikasjon og underholdning så ser jeg ikke på smartklokker som en løsning heller et supplement til telefonen. Det alternativet som virker mest interessant er brilleløsninger som blant andre Intel jobber med. Men alle bruker ikke briller så det er kanskje tungvindt for dem.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

For en latterlig tåpelig artikkel. Om smarttelefonen vil dø så ikke fordi smartklokker skal drepe den. Finnes det noen grunn til å gå bort i fra smarttelefoner så er det til noe større. Smartelefonen er uegnet til alt som kan gjøre en effektiv på jobben. ikke kan den brukes til å holde orden på lageret. Ikke kan den brukes til å registrere ut og inn. Ikke kan den brukes av selgere. Ikke regnskap, ikke produksjon. Den kan ikke brukes til noe som helst effektiviserende. Bare å se på youtubesnutter og følge med på hvor mange likes.

 

Vi trenger en stor enhet for alt effektiviserende arbeide. En stor dings med stor skjerm. Vent, jeg har det tunga. Det er nettbrett! Nettbrett på tolv tommer hvis batterilevetid er 24 timer ved bruk av 4g/Wifi, solid skjerm som tåler en støyt, og skrivemuligheter like gode som stylus og lading skal selvfølgelig foregå trådløst og ikke via en plugg som i et røft miljø går i filler etter hundre inn og ut taginger selv om standarden lover ti tusen. God antenne for Wifi er en nødvendighet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Lurer på om ikke de siste "avsløringene" rundt facebook og likheter til andre tjenester kanskje setter fremgangen på hold.

Det samme ble sagt om nettbrett for et par år siden når utviklingen der stagnerte. Det selges vel nettbrett enda, eller hur? (Bedre? ikke mye, billigere?, ja marginalt.)

Det som har skjedd er nøyaktig det samme som pc/CPU-utviklingen for ca fem - 8 år siden, spørs hvem du spør. Det er ikke fremgang nok i de nyere produktene til å selge tilsvarende antall lengre. Det eneste produktet som holder stand er GPU, takket være bedre og flere bruksmåter enn tidligere (nei, ikke kryptovaluta).

 

At mobilens storhetsperiode er over? Nei, men den blir vel det på et eller annet tidspunkt, men ikke slik som produsentene holder på nå, heldigvis.

(Holdt på å si at "det ser vel de fleste idioter", men holdt meg for god for slikt snakk).

  • Liker 3
Lenke til kommentar

God artikkel. Det er en grense for hvor høyt man kan prise en smarttelefon, før folk begynner å reflektere over hva den egentlig gjør. Summen av en gammel Nokia (eller tilsvarende), et billig kompaktkamera (evt. med wifi/bt), og en laptop gir mer verdi på et tidspunkt. De trenger heller ikke byttes ut hvert år fordi det skjer en framgang på et eller annet av de teknologiske områdene de består av. Taleassistenter er egentlig tåpelig tekno-tullball. Akkurat som "selvkjørende biler", det kommer aldri til å fungere under åpen himmel, sammenlignet med et menneske bak rattet. Og i særdeleshet ikke under norske forhold. Men som påpekt av artikkelforfatteren: Teknologioptimismen har en tendens til å være for stor. Og jeg vil legge til: Særlig av økonomer og andre som ikke kan noe om teknologi.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vent.. Taleassistenter skal ta OVER for smarttelefonene? Hvordan skal de klare det? Hvilken dingseboms skal vi kauke til på dårlig bokmål/engelsk for alle oss som ikke bor rundt hovedstaden (noe som gjelder de fleste - ingen kilder)? Skal Siri e.l. prøve å forklare en youtube-video i sanntid? Nei nå har det gått fort i svingene her hos Tek. Artikkelen ga absolutt ingen mening.

 

Som kommentert over, andre elektroniske dingsebomser har stoppet litt opp i salg uten å ha forlatt markedet etter kort tid. Smarttelefonen er kommet for å bli frem til noe tilsvarende og bedre er på markedet, som kanskje også har taleassistent??

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Har ikke hatt smart telefon det siste året. Etter at Mr. Samsung sluttet å fungere på grunn av overlading ga jeg opp. Faktisk klarer jeg meg helt fin med en liten billig telefon som faktisk funker mye bedre til telefoni enn den jævla smart telefonen gjorde. Bedre lyd, bedre dekning, samt overlegen stanby og taletid. Så lenge jeg har telefon, 2 laptopper, 1 Android/kombinert med windows pad og Ipad er jeg meget komfertabel. Husker med gru tilbake på tiden da jeg måtte ha 5,8" med meg over alt jeg ferdes. Så ja jeg tror smart telefonens æra snart er over. Ser ikke noe behov for å være tilgjenngelig for alle 24/7. Kommer det noe nytt og revulosjonerende på marked vil jeg vurdere det. Men ny Smart Phone. Nei takk. PS har også greit Fujifilm kamera som er 10 ganger bedre en dritten du får i en Smart Phone.... Takk for i dag.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...