Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] Mistet serfikat


Uferdig Setnin

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+6132

Jeg har hørt at man må nekte å gi fra seg sertifikatet. På denne måten blir man tvunget til at saken behandles innen x-antall uker, slik at det går mye fortere enn om man samtykker til førerkortbeslag.

 

Et argument som kan brukes er selvsagt at man oppfordres til å kjenne sin egen bil og hvordan den oppfører seg på vinterføre. Du mente du hadde funnet en forsvarlig plass og teste dette på. Du hadde i tillegg tillatelse. Videre kan du ha opplevd problemer med at håndbrekkwiren har fryst eller setter seg fast og at du forsøker å løsne denne, samt at du er usikker på om bremsene tar jevnt nok ved panikkbremsing om vinteren.

 

Dette minner mer om forsvarlig kjøring og bilhold enn uforsvarlig kjøring og bilhold.

Lenke til kommentar

Hvor finner du tørr asfalt i disse dager? 

 

Når det kommer til behandlingstid fikk jeg mitt "beslaglagt" i 2013. Jeg valgte å ikke godta beslaget og ringte opp politijuristen som hadde saken min etter 2 uker. Fikk hente førekortet samme dag. 

 

Du kan jo ringe politijuristen som har fått saken din hvis du ikke har godtatt beslaget og henvise til overvåkningsbildene på stedet. 

 

De har hvertfall 3 uker på å velge om de vil gå for sak mot deg eller ikke.

Lenke til kommentar

Samtykka du til førarkortbeslag? Og kva var oppgitt som grunnlag for førarkortbeslaget? Dersom du samtykka så bør du ta kontakt å trekke dette samtykket. På den måten framtvinger du raskare behandling av saka, og at du etter tre veker kan hente ut igjen sertifikatet (i påvendte av eventuell utvikling i saka seinare).

 

Mest sannsynleg så er det §3 i vegtrafikklova som er grunnlaget.

 

 

§ 3.Grunnregler for trafikk.

Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen.

 

Her må vell du argumentere med at du kjøyrde i lav hastigheit og langt unna ting som kunne komme til skade, samt at eventuelle forstyrrelser for andre trafikkantar ikkje var unødig, då hensikta var å avdekke problem.

 

Ditt sterkaste kort her er uansett å få eigaren av butikken til å bevitne at du hadde tillatelse og at parkeringsplassen var avstengt. I tillegg bør du sikre eventuell videoovervåkning som har filma kjøyringa di.

Videoopptaket kan brukast til å berekne faktisk hastigheit og akselerasjon, samt viser forholda rundt på parkeringsplassen.

 

 

Ved å raskt presentere ein pakke beståande av vitneutsagn og videobevis så kan det være at du får politiet til å droppe saka med ein gong. Husk berre på at du ikkje kan kreve at saka blir henlagt umiddelbart, politiet har lov til å holde på førarkortet i 3 veker så det kan være fornuftig å framstå rolig og ordentlig når du snakkar med politiet, for å på den måten unngå at dei velg å dra ut saka.

Lenke til kommentar

Husk berre på at du ikkje kan kreve at saka blir henlagt umiddelbart, politiet har lov til å holde på førarkortet i 3 veker så det kan være fornuftig å framstå rolig og ordentlig når du snakkar med politiet, for å på den måten unngå at dei velg å dra ut saka.

 

3-ukersfristen er vel ikke hvor lenge de kan holde på førerkortet, men fristen for å sende saka over til Tingretten. Der kan den bli liggende...

Lenke til kommentar

Samtykka du til førarkortbeslag? Og kva var oppgitt som grunnlag for førarkortbeslaget? Dersom du samtykka så bør du ta kontakt å trekke dette samtykket. På den måten framtvinger du raskare behandling av saka, og at du etter tre veker kan hente ut igjen sertifikatet (i påvendte av eventuell utvikling i saka seinare).

Regelen er strengt tatt at politijuristen fra din nektelse har 3 måneder på å oversende saken til tingretten, for vurdering av om det er grunnlag for beslag fram til saken blir rettskraftig avgjort. Det er ikke gitt at du får tilbake førerkortet etter 3 uker (men det er mulig du får det).
Lenke til kommentar

Jeg kjørte noen sirkler på en parkeringsplass som er lukket, jeg hadde tilatelse, for å sjekke blandt annet abs, att brekket fungerer osv osv da bilen skal selges. Det er fremhjulstrekker så den "slædder" ikke. Tenkte att jeg skulle sjekke hjullagerene da jeg først var i gang og da kom dem og stoppet meg da dem mente det var uaktsomt da jeg kom "sidelengs". Det stod en 12-14 biler en 100 meter unna som dem mente jeg kunne treffe. Men jeg kjørte i 15km/t med gode piggdekk, stopplengde på maks 2 meter.

 

Men spørsmålet er, kan jeg fremskynde rettsaken? Jeg har overvåkningskamera som stadfester hva jeg gjorde, samt sånn 20 øyevitner. Har også tilatelse ifra dem som eier parkeringsplassen.

 

Dersom jeg vinner saken, kan jeg kreve utgiftene relatert til dette dekket? Er idioti å ta serfikatet mitt for en så liten bagatell, eneste jeg gjorde som var ulovlig er å kjøre rundt med oransje parklys. Men det var en lukket parkeringsplass så jeg ser ikke heelt hvordan det kan være uaktsomt

20 øyevitner? Høres ut som at dere har sladdet ;) 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Husk å ikke gi samtykke for beslagleggelse av førerkort. Det får mer framgang i sakene.

 

Han spurte om å få se førerkortet mitt, jeg fikk det aldri tilbake. Er jo normalt att dem ser førerkortet mitt når jeg blir stoppet. Dem nektet på å la meg få kjøre hjem.

 

 

Er ikke 20 øyenvitner i umiddelbar nærhet av sladdende biler på lukkede parkeringsplasser å utsette gående for fare? 

Sammen med orange parklys høres det ut som en bilglad gjeng som gjør ting med biler man generelt sett ikke har lov til unntatt på Rudskogen Motorfestival... 

 

Ingen som kjørte sidelengs, er berre en møteplass. Er snakk om en parkeringsplass på kansje 1-2 mål. Amerikanske front er ganske normalt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Politiet oppfører seg skammelig til tider, dette kan vi lese om i avisene til stadighet. De fratar folk førerkortet selv om de bare har vært utsatt for et hendelig uhell med mindre skader på egen bil. Det å være uoppmerksom et øyeblikk kan vi alle være, det samme kan sies om å se en annen vei akkurat når det smeller som i bakspeilet når bilen foran plutselig bråbremser for en usynlig katt.

Lenke til kommentar

For politiet er det stor forskjell på å måtte utferdige en "tiltale" og sende den til tingretten innen 3 uker, og det å se på papirene "når det passer", og bestemme straffen selv. Derfor slipper langt flere langvarig beslag (sannsynligvis med rette) når man ikke samtykker.

 

Hvorfor skulle noen ville ønske å ikke få uavhengige og kanskje mer rettskafne øyne på saken sin???

 

Samtykker man til beslag, gir man samtidig avkall på rettslig behandling, og lar samme etat som mente at du gjorde noe ulovlig, bestemme om du gjorde noe ulovlig!

 

Bukken og havresekken...?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvorfor skulle noen ville ønske å ikke få uavhengige og kanskje mer rettskafne øyne på saken sin???

 

Unntaket er i situasjonar der det er åpenbart at du kjem til å miste førarkortet. Då kan ein like godt samtykke til førarkortbeslaget slik at tapstida begynner å løpe frå hendelsesdatoen og ikkje domsdatoen.

 

I tilfeller der du er uenig eller du ser det som sannsynleg at du enten slepp å miste førarkortet eller kun kjem til å miste førarkortet for ei kort periode så er greit å ikkje gi samtykke slik at ein får fortgang i saka.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Regelen er strengt tatt at politijuristen fra din nektelse har 3 måneder på å oversende saken til tingretten, for vurdering av om det er grunnlag for beslag fram til saken blir rettskraftig avgjort. Det er ikke gitt at du får tilbake førerkortet etter 3 uker (men det er mulig du får det).

 

Antar du mener 3 uker i første setning der, men jeg fikk dette presisert for et par måneder siden:

 

 

Det er riktig at Vegtrafikkloven § 33 nr. 3 ikke angir når rettens kjennelse skal foreligge. Det sies bare at saken skal sendes tingretten innen 3 uker. Det har derfor vært uklart hvor lenge politiet kan beholde førerkortet. På bakgrunn av uttalelser fra Stortingets samferdselskomite (innst. S nr. 120 (1993-94)) har Politidirektoratet derfor gitt følgende retningslinjer:

 

I tilfeller der vegtrafikkloven § 33 nr. 1 første ledd gir hjemmel for tap av førerett (uaktsom kjøring/fartsovertredelse m.v. og føring av motorvogn med en alkoholkonsentrasjon i blodet mellom 0,2 og 0,5 promille) gjelder følgende:

 

Dersom tingrettens kjennelse for beslag ikke foreligger innen 3 uker fra beslagstidspunktet, eller fra tidspunktet for tilbakekall av samtykket til beslag, skal førerkortet utleveres til førerkortinnnehaveren hvis han krever det. Dette gjelder ikke hvis retten har gitt underretning om, eller på forespørsel opplyser at kjennelse vil bli avsagt innen få dager. En slik melding fra tingretten innebærer at førerkortet kan holdes beslaglagt i inntil 4 uker i de tilfelle rettens avgjørelse først foreligger etter at fristen på 3 uker er utløpt.

 

Politidirektoratet har mottatt en rekke henvendelser fra politiet med spørsmål om hvordan man skal forholde seg til beslaget i de tilfelle der kjennelse ikke foreligger innenfor fristen som er nevnt ovenfor. Førerkortet må da utleveres.

 

Kilde: Politidirektoratets Håndhevingsinstruks i førerkortsaker m.v. (RPOD-2007-1)

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Så lenge det er privat grunn og lukket område (altså fysisk avstengt fra offentlig vei) så kan man vel basically gjøre som man vil på grunneiers ansvar.

 

F.eks driver min far verksted og der kan hvem som helst få lov til å kjøre truck - med eller uten sertifikat eller kompetanse så lenge noen med kompetanse er tilstede. Med en gang man åpner porten og andre kan ferdes inn på området er det å anse som offentlig vei og først da trer en rekke lover i kraft utenom egen bedømningskraft.

 

Er det kanskje det som har skjedd her?

 

 

Finnes det ikke norskproduserte filmer hvor det kjøres uforsvarlig? Filmen i seg selv ville jo isåfall vært bevis nok til å miste lappen.

Endret av Invader Zim
Lenke til kommentar

Så lenge det er privat grunn og lukket område (altså fysisk avstengt fra offentlig vei) så kan man vel basically gjøre som man vil på grunneiers ansvar.

 

F.eks driver min far verksted og der kan hvem som helst få lov til å kjøre truck - med eller uten sertifikat eller kompetanse så lenge noen med kompetanse er tilstede. Med en gang man åpner porten og andre kan ferdes inn på området er det å anse som offentlig vei og først da trer en rekke lover i kraft utenom egen bedømningskraft.

 

Er det kanskje det som har skjedd her?

 

 

Finnes det ikke norskproduserte filmer hvor det kjøres uforsvarlig? Filmen i seg selv ville jo isåfall vært bevis nok til å miste lappen.

 

Dette hørtes helt feil ut. Truck krever serfikat, om du kjører det på et privateid eller offentlig lager har ingenting å si. 

Bilfilmer blir filmet med stuntmenn, og på totalt avstengte veier hvor det blir tatt strenge forhåndsregler. Det blir også satt div begrensinger iforhold til hva veiene er laget for.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...