Jump to content

Vegard#

Medlemmer
 • Content Count

  893
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Vegard# last won the day on February 12 2015

Vegard# had the most liked content!

Community Reputation

774 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. I mitt distrikt må man selv henvende seg til nærmeste trafikkstasjon for å få igjen førerkortet etter endt tapstid. Det leveres også ut et skriv som opplyser om dette når førerkortet beslaglegges. Jeg har alltid antatt dette var rutinen over hele landet, men hvis det som står over stemmer så er det tydeligvis lokale forskjeller.
 2. Jeg antar at vanligvis blir campingvogner bestilt etterhvert som kunder signerer avtale om kjøp, og er derfor påvirket av endringer i kronekurs. En demovogn er allerede kjøpt inn for en stund siden, så butikken vet akkurat hvor mye de måtte betale for den.
 3. Vegard#

  Nektet adgang på apotek

  Hva med å ringe apokteket og spørre hvordan du kan få hentet ut medisinen? Jeg antar de har en reserveløsning når de ikke slipper folk i karantene inn i bygget.
 4. Du ber et verksted om prisoverslag for å fikse skadene og benytter den summen som ditt erstatningskrav (og huker selvsagt av på at du vil at erstatningskravet skal tas med). Dersom det blir utstedt forelegg eller saken går til retten, vil erstatningskravet ditt bli tatt med forelegget/tiltalen. Om du samtykker til konfliktrådsbehandling er opp til deg. Jeg anbefaler at du samtykker til dette, da politiet i enkelte tilfeller kan oversende saken dit fremfor å henlegge den. Jeg ville ikke hatt veldig høye forhåpninger. Antakeligvis kommer saken til å bli henlagt som en sivilrettslig problemstilling, alternativt vurdert som egnet for løsning i konfliktrådet, slik at den overføres dit.
 5. Politiet tar i mot anmeldelser via nettsiden, e-post og vanlig post. Det er bare publikumsmottakene som et stengt
 6. Forhold deg til forsikringsselskapet og prøv å få trusselen skriftlig. Utpressing har en strafferamme på bøter eller fengsel inntil tre år.
 7. Hvor alvorlig eller lite alvorlig en sak er har ingen korrelasjon med hvor komplisert det juridiske er. Grunnen til at drapssaker bruker mer tid i retten er fordi konsekvensene er mer alvorlige.
 8. Send en e-post med anmeldelse til ditt politidistrikts postmottak så aksepterer de mest sannsynlig det. Husk å få med personalia og dokumentasjon. Og før noen påpeker det, ja det står på nettsidene at du må anmelde ved fysisk oppmøte. Kart og terreng stemmer ikke helt overens alltid.
 9. Man blir overført fra å sitte i varetekt (der påtalemyndigheten må be om fornyelse hver x. uke) til å sone en dom gitt av rettsvesenet.
 10. Tror dette er første gang jeg har brukt mange timer og storkost meg i et spill med karakteren 4/10.
 11. Nei, det er ikke greit å vurdere det du foreslo om politiet ikke tar i saken.Tråden har nemlig flere poster enn din og min og innholdet i de er bedre råd enn ditt. Skal du leie inn en IT-ekspert ser du fort på en timespris nærmere 2000 kroner. Og tro meg, dersom hans vitnesbyrd skal brukes i en rettssak er det viktig at du leier inn noen som har kvalifikasjonene i orden. Og i stedet for en time tror jeg vi fort ser på 4-5 timer. Eksperten har kanskje reisevei, en halvtime hver vei er ikke urealistisk. Så skal vedkommende få forklart situasjonen, finne ut hva situasjonen er og ekskludere andre mulige forklaringer. Til slutt skal han tilbake til kontoret og skrive en rapport. Og det er bare starten. Du får ikke advokatvakt til å ta en slik for retten, så du er nødt til å betale en advokat for å føre saken. Advokaten skal sette seg inn i saken (herunder få det tekniske forklart fra eksperten), flere timer. Advokaten skal skrive stevning til motparten, flere timer. Svare på prosesskrift, flere timer. Møte i saksforberedende møte, flere timer (okay, dette møtet er vanligvis kjapt unnagjort, men det er likevel noe du må betale for). Forberedelse til hovedforhandling, flere timer. Til slutt skal både advokat og ekspert møte i hovedforhandlingen, så her kan du sikkert føre opp halvannen full dag tilsammen. Og når vi står der i Rettssal 5 spør dommer: Hvilke utgifter har denne saken påført deg utenom saksomkostninger? Og svaret er ingen. Du har brukt titusener av kroner for å ta saken til retten og be om en skjønnsmessig erstatningsutbetaling for tort og svie. Videre kommer dommer til å spørre: Hvorfor har du ikke anmeldt forholdet? Og du har ikke noe svar på det, fordi du fulgte et dårlig råd på internett. Når dommen faller får du ikke medhold og siden saken var meningsløs fra begynnelsen av, blir du dømt til å betale motpartens saksomkostninger, slik at du kan gange alle utgiftene du har hatt med to.
 12. Siden min (og andres) advarsel mot dette rådet ble slettet: Dette er et FORFERDELIG dårlig råd og vil bare lede til tapte penger og mye hodepine. Jeg mener trådstarter har gjort det eneste riktige - kontaktet politiet. Alle andre veier er reserveløsninger dersom politiet ikke kan eller vil gjøre noe.
 13. Bra! Har ikke mye til overs for hverken EA eller FIFA, men dette ønsker jeg faktisk å se mer av. Streamere er rollemodeller og skal holdes til en viss standard.
 14. Det er tydeligvis noen nodes som ikke fungerer, men vel så mange av rapportene kommer av at folk ikke forstår prosentregning. +50% når du har +600% fra før tar deg til +650%, og øker ikke skaden med en halv gang.
 15. Vegard#

  Trafikalsk klagemur

  Du er ikke unødig til hinder om du følger fartsgrensen. Biler som følger fartsgrensen er både en nødvendig og påregnelig "hindring" i veibanen. Det skal en god del til å være unødig til hinder under fartsgrensen og, selv om mange liker å rettferdiggjøre forbikjøringer på denne måten.
×
×
 • Create New...