Gå til innhold

Noob hjelp divinity: original sin 1


Anbefalte innlegg

Så jeg prøver å gi dette spillet et ekte forsøk. Jeg er ikke noe fan av crpg mest fordi jeg ike føler noe tilknytning til karakteren min.

 

Det gjør jeg fremdeles ikke men prøver å jobbe videre.

 

Jeg har nå rota rundt i byen i 5 timer hovedsakelig i forsøk på å løse mord gåta. Før jeg fant ut at man ikke kan løse den bare i byen.

 

Sæ jeg prøvde å vandre ut i villmarka.

 

Jeg er level 3 og gart 4 i party mitt. Og kjemper mot level 4 undead ting. Det er tøffe kamper og må ofte prøve flere ganger for å vinne og det går litt hardt utover resurrections scrolls.

 

Det jeg lurer på er om disse undead folka er laveste mobs?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en del forskjellige ting å gjøre i byen så du kan eventuellt prøve å levle opp litt mer først. Ellers er kombinasjonen av olje og flammer veldig effektivt mot skjellettene. Jeg tror nok at de er de svakeste fiendene så tidlig i spillet.

 

 

Når det er sagt så er det ikke sikkert du får så mye mer tilknytning til karakteren din. Jeg fikk i hvertfall aldri det og jeg spillte mye lenger enn deg før jeg sluttet.

 

Spill hvor jeg følte en tilknytning til karakteren min: Knights of the old republic, Knights of the old repbulic 2, Mass Effect 1, Dragon Age Origins.

Lenke til kommentar

Det er en del forskjellige ting å gjøre i byen så du kan eventuellt prøve å levle opp litt mer først. Ellers er kombinasjonen av olje og flammer veldig effektivt mot skjellettene. Jeg tror nok at de er de svakeste fiendene så tidlig i spillet.

 

 

Når det er sagt så er det ikke sikkert du får så mye mer tilknytning til karakteren din. Jeg fikk i hvertfall aldri det og jeg spillte mye lenger enn deg før jeg sluttet.

 

Spill hvor jeg følte en tilknytning til karakteren min: Knights of the old republic, Knights of the old repbulic 2, Mass Effect 1, Dragon Age Origins.

Alle de spillene funker. Det er rett ig slett perspektivet som gjør det. Føler jeg bare flytter på noen brikker. Eller tilfeldige soldater fra age of empire.

Lenke til kommentar

Hadde akkurat samme opplevelse og det er nettopp pga hva du beskriver at jeg gikk lei av dette spillet etter noen timer. Ante ikke hva jeg skulle foreta meg i byen og straks jeg beveget meg utenfor ble jeg slaktet ned samme hvilken retning jeg gikk i. Jeg er glad i en skikkelig utfordring i spill, men ikke når utfordringen består av å ikke ane hva man bør gjøre for å komme videre. Man kan selvfølgelig finne en guide og bare følge den, men jeg synes ikke det er godt spilldesign hvis man må spille med guide for ikke å kaste bort timevis med spilletid på stange hodet i veggen. Et meget overvurdert spill i min bok.

 

Jeg hører toeren er mye bedre, men jeg vet ikke om jeg tør å ta sjansen på det.

Lenke til kommentar

Et dårlig designvalg den første byen i DOS1. Alt for stor. For mye folk og lite veiledning.

 

Nå er hverken 1 eller 2 et spill som holder deg veldig mye i hånda men 2ern har veldig mye "softere" start mindre soner og bedre pacing.

 

Kommer du over kneika i første spillet så utvikler det seg til en av de bedre rpg spillene som er laget ?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ante ikke hva jeg skulle foreta meg i byen og straks jeg beveget meg utenfor ble jeg slaktet ned samme hvilken retning jeg gikk i. Jeg er glad i en skikkelig utfordring i spill, men ikke når utfordringen består av å ikke ane hva man bør gjøre for å komme videre.

 

Det er jo ikke spesiellt vanskelig å gå halvsystematisk gjennom byen, få oppdrag og dra ut på tokt. I byene foretar man seg omtrent ingenting annet enn litt snakking.

 

Slåssingen var for meg altfor enkel og når jeg var ferdig med rundt en tredjedel av spillet så var jeg "uslåelig" og bare spammet standardgreiene for å vinne.

 

For min del så var spillet kjedelig fordi det var for enkelt.

 

Et greit tips er å ikke surre rundt på samma sted for å lete etter ting, bare gå videre hvis du føler at ting stopper opp. Strategisk plassering og tilbaketrekking av heltene er ganske viktig. "Husker ikke" helt fasiten på skills, slåssing og slik så det får du finne ut av selv. :wee:

Lenke til kommentar

Mitt beste tips er "prøv å lure spillet"! Gjør alt du tror kan ha en effekt. Om du tror du klarer å lure spillet, så har Larian tenke på det allerede, og løsningen din var en reell løsning.

 

Om du synes kamper er vanskelige, så tenk på hvordan skills kan brukes sammen for å oppnå nye resultater.

Og hvis alt er grått og trist, så er det ikke ulovlig å sette ned vanskelighetsgraden til du har lært deg hvordan det hele fungerer. Historien bør oppleves! 

Lenke til kommentar

Jeg liker combaten.

Spiller på "anbefalt" vanskelighetsgrad. Den før alt blir vanskelig.

 

Bortsett fra litt mye bruk av resurrection scrolls er det greit.

Jeg havna i en kamp og fant fort ut at eneste måten jeg ville vinne var å sprenge en eksplosiv tønne.

Jeg hadde flaks nesten alle fiender sto ved tønna. Problemet var at jeg ikke fikk clear field of fire. Hverken med magi eller bue. Så jeg endte med å kaste en granat. Den sa boom, tønna sa boom. Zombie bombe saken sa boom og olje ble tent på. Alle bortsett fra en zombie døde og den zombie ble drept av en enkel pil.

 

Nesten alle mine mista alt livet sitt og ble tent på. Men bare brente ijhel.

Lenke til kommentar

Dette med gåten i første byen er for vanskelig er egentlig ikke spillets feil, problemet er at utvikleren forventet at spilleren fikk med seg dialogen og alle spillere som ikke har opplevd infinity-engine era spill klarer ikke å sile ut den viktige informasjonen. Veiledning er det mer enn nok av, men du må faktisk lese og finne ut hva som er viktig og riktig. Spillet tvinger ikke på deg en løsning, og det burde være en god ting.

 

 D:OS1 er old school i langt større grad en D:OS2, og det krever at du faktisk leser mye tekst og forstå hva som sies for å ikke havne i store problemer.

 

Vanskelighetsgraden må også stilles etter hvor mye kunnskaper du har om spillet, ikke etter hvor tøff man føler seg. En måte å få kunnskap er å lese mye ingame tekst, eller som mer "moderne" spillere gjør: leser guide på internett. Men det er helt feil å komme til konklusjonen at man må bruke en guide, all informasjon finnes i spillet det krever bare at du har tålmodighet til å lese all teksten og klarer å skille ut det som er viktig.

 

Dette med tilknytning til karakter har nok også veldig mye å gjøre med hvor mye av teksten du leser, som i infinity engine spill utvikler du ikke historien til figuren din i kamp men i løpet av alle dialogene du har underveis.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

En liten oppdatering,

Er bare noen minutter unna 20 timer spilt.

Begynner å komme litt inn i det.

Men er mye jeg ikke har gjort. Bortsett fra noen piler har jeg gjort veldig lite crafting.

 

Jeg har nå drept en del "bosser" og begynner å få litt bra gear.

Er fremdeles ikke knytta til karakteren min i det hele tatt. Han er en brikke ikke noe mer.

 

Jeg lurer derimot hvor jeg kan kjøpe pyrotechnics spells.

Min pyrotechnics battle mage er ekstremt under powered. Og gjør langt mer nytte for seg med klubben sin.

Hun har vel fremdeles bare de original spellsa med unntak av divine light som jeg fant for mange lever siden.

Lenke til kommentar

Kjør flere elementer når du får mulighet. f.eks geo og pyro går bra sammen. Ellers trudde jeg var det noen som solgte spells i start byen, men begynner bli en stund siden så husker ikke hvor :(

edit: kanskje Ahru?

 

Når det gjelder tilknytning til karakteren så vet jeg ikke om du vil få dette i så stor grad. i hvertfall ikke på samme måte som man gjør med karaktere i f.eks final fantasy eller last of us som er langt mer lineært.

Endret av barezell
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...