Gå til innhold

Kjøring til eiendommene tillatt, kan man da parkere på strekningen?


AiDahl

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Har en ting vi lurer på her. Er nemlig en rekke med parkeringsplasser langs en blindvei som har trafikkskiltet: "Kjøring til eiendommene tillatt". Betyr det da at kun de som bor på gitt strekning har lov, eller kan andre også kjøre til en av eiendommene og parkere der? Det er alltid ledig parkeringsplasser på strekningen og ingen faste plasser, kun vei-parkering. La ved et bilde for å gjøre det litt tydeligere.telthusbakken.jpg

Noen av de som bor på strekningen har ingen problemer med det, mens en annen mener det er grunnlag for borttauing. Vi kjører jo til eiendom, men vi ligger kanskje for langt unna til at vi har rett på å bruke bakken?

Endret av AiDahl
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg mener du har kjørt ulovlig hvis du har kjørt inn veien uten at du skulle til noen av husene i veien. Nå stiller det seg litt formildende at du selv bor like ved veien, men du bor ikke innenfor skiltet.

 

Ser vel ut som det stemmer, men er smålig frustrerende når nærmeste muligheter for parkering utenom disse er langt unna.

Lenke til kommentar

Nei. Fortau er på siden av en vei.

 

https://snl.no/fortau

Fortau, de deler på en eller begge sider av en gate eller vei som i første rekke er forbeholdt gående trafikanter, skilt fra kjørebanen med kantstein. Gående plikter å bruke fortauet. Sykling på fortau er tillatt når trafikken av gående er liten. Den må ikke føre til fare for gående, som heller ikke må hindres eller forstyrres. Jf. gangvei.

 

Gangvei, særskilt anlagt bane for gående i veitrafikken, enten langs en kjørevei eller i kort avstand fra denne. Jfr. fortau.

 

 

altså, ikke store forskjellen 

Audi og BMW er begge biler

Lenke til kommentar

Joda, de skal dit for å spørre han som nekter ham å parkere der om de kan parkere der. Det er lov.

 

Når han sier nei, kan TS lovlig parkere der.

Nei

 

§ 17.Stans og parkering
1. Det er forbudt å stanse
a) i uoversiktlig kurve, i tunnel, på bakketopp eller på annet uoversiktlig sted,
b) i vegkryss eller nærmere enn 5 meter fra vegkrysset. Avstanden regnes fra det punkt hvor fortaukant, kantlinje eller vegkant begynner å runde,
c) helt eller delvis på fortau, gangveg eller sykkelveg,
d) på gangfelt eller sykkelkryssing eller nærmere enn 5 meter foran slike steder,
e) på motorveg og motortrafikkveg eller på inn- eller utkjøringsveg til motorveg og motortrafikkveg,
f) nærmere planovergang enn 5 meter,
g) i kollektivfelt, i sambruksfelt eller i sykkelfelt, unntatt for buss eller sporvogn på holdeplass.
h) på vegutvidelse for holdeplass for buss, drosje eller sporvogn eller nærmere enn 20 meter fra offentlig trafikkskilt for slik holdeplass. Unntatt er av- eller påstigning når den ikke er til hinder for buss, drosje eller sporvogn.
Lenke til kommentar

Veien trådstarter spør om er ikke fortau, gangveg eller sykkelveg.

Det er en vei stengt for kjøring med motorkjøretøy med mindre det gjelder kjøring til en av eiendommene i denne veien.

Telthusbakken heter veien, det er lett å søke den opp på google maps.

Skiltet står i krysset Maridalsveien - Telthusbakken.

Lenke til kommentar

Veier stengt for kjøring er som regel gangveier

 

Denne vegen er ikkje stengt for kjøyring, den er stengt for enkelte typar kjøyring.

 

Det har heller ingen betyning for trådstarters spørsmål om denne vegen også er ein gangveg så lenge den er skilta slik som den er.

Om det også eventuelt heng eit gangvegskilt over forbudsskiltet så endrar ikkje det situasjonen i det heile tatt så lenge underskiltet åpner for unntak.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ei utfordring i denne saka er dette underskiltet ikkje er definert i detalj i skiltforskrifta.

Det står at begrepet "gjelder ikke" eller "unntatt" kan brukast for å unnta ei kjøyretøygruppe frå hovedskiltets regulering.

Men resten av teksta er ikkje omtalt, så forskrifta gir ikkje noke fasitsvar på nøyaktig kva som er "kjøring til eiendom".

 

Kven er det som eig vegen? Her kan det være fornuftig å ta kontakt med kommune/fylkeskommune/stat for å sjekke opp kva skiltvedtak som har blitt gjort for denne vegstrekninga for å sjå om det der står noke meir om forståelsen av skiltet. Om det der ikkje står noke meir opplysande så kan ein be om at gata blir skilta om.

 

 

 

Dersom eg tek på meg dei firkanta brillene mine så kan eg eigentleg ikkje forstå at det er lov å parkere i gata i det heile tatt.

Slik som eg tolkar det så er hovedregelen at det ikkje er lov å kjøyre i gata, men det er åpna for eit unntak for dei som har eigendom langs gata. Då hadde eg tolka det som at det er åpna for at dei som har ærend knytta til eigendommane får lov til å kjøyre fram til eigendommen og der enten snu og kjøyre tilbake igjen, eller kjøyre av gata og inn på privat parkeringsplass slik at gata er åpen og fri for bilar heile tida med unntak av akkurat i det nokon kjøyrer til eller frå ein eigendom.

 

Einaste problemet med ei slik tolkning er at det då ikkje gir meining å skilte eit parti i midten av gata som parkeringsforbudt dersom det ikkje var meininga å ha parkering i gata i det heile tatt.

 

Dersom det er tenkt at det skal være gateparkering kun for eigendommane i den gata så burde det vært skilta på ein anna måte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er som regel fortau bak slike skilt og da er det parkering forbudt

 

fortau ==> parkering forbudt langs veien? Tror ikke det...

 

Man kan selvfølgelig ikke parkere PÅ fortauet, men parkering LANGS fortauet er det ikke noen automatikk i at er forbudt. Det må evt skiltes parkering forbudt da.. 

 

Til saken forøvrig; parkering langs veg med fartsgrense lavere enn 60 km/t er i utgangspunktet lovlig, men begrenset av §17 i trafikkereglene - som Dubious refererer til over her. Eventuelt skal det skiltes med parkering forbudt eller andre særskilte parkeringsbestemmelser. 

I og med at denne aktuelle veien i utgangspunktet er stengt for motortrafikk med unntak for kjøring til eiendommene, er det jo litt rart om det skal være greit å parkere langs veien med mindre man skal til en av eiendommene der.. 

Selv hadde jeg nok tatt sjansen på å parkere langs den veien forutsatt at jeg skulle til eller bodde på en av eiendommene som "hører til" veien. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skal man tolke skiltet bokstavelig kan man jo argumentere for at hvem som helst, uavhengig av om de skal til noen av husene, kan kjøre der i og med at veien i seg selv nødvendigvis må være noens eiendom, enten den er offentlig eller privat. Jeg ser derfor ingen grunn til at TS ikke skal kunne parkere der. 

Endret av ITtraktor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...