Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Er det jeg som er hårsår, eller er jeg blitt dårlig behandlet?


Anbefalte innlegg

Har en ting som plager meg, og som jeg håper jeg kan få litt tilbakemeldinger på.

 

Min samboer og jeg hadde planlagt en ferietur til Spania i et halvt års tid med gode venner. De dro først, og vi skulle komme ned til de etter en uke og bo i en stor leilighet familien deres har der nede en uke til. Begge par har en sønn på 2 år, og vi hadde gledet oss veldig til turen. Flyet gikk sent, og vi skulle lande rett før midnatt. Deretter skulle vi hente leiebilen, og kjøre en times tid. Vi hadde nok vært fremme en gang mellom 01.30 - 02.00.

 

2 dager før vi skulle dra, fikk jeg en melding av venninne X. Et par meldinger senere fortsetter dialogen slik:

 

 

X: Når lander flyet?

 

Jeg: Flyet lander 23:50, har du forresten en adresse til huset?

 

X: Oj, det var sent, da er dere jo ikke her før ved 2 tiden.

 

Jeg: Ja ja, men det går fint.

 

X: Men seriøst veldig spesielt tidspunkt å komme på, det kommer til å ødelegge hele torsdagen for oss!

 

X: Da foreslår jeg at dere booker dere inn på et Hotel, så får dere komme hit på torsdag om dere ikke får booket om på flyet.

 

 

Etter de svarene, følte jeg og samboeren min oss så lite velkomne at vi heller valgte å si at vi ikke kom, og vi booket oss inn på et hotell for hele turen. 

Så fellesferien gikk i vasken, og vi har ikke hatt noen kontakt siden.

 

Det hører også med til historien at vi en uke før dette skjedde, og et par måneder i forveien hadde sagt til de at flyet gikk klokken 20. Da fikk vi bare “Ok” som svar. 

 

Jeg håper virkelig jeg kan få noen ærlige tilbakemeldinger fra dere. Ble vi behandlet så dårlig som vi syntes eller er vi veldig hårsåre? Var det riktig å be oss ta inn på hotell? Var vi kjipe som valgte å ikke dra med de? Hva tenker dere om et mulig vennskap videre?

 

 

Hilsen Stine 29

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Tenker dette kommer litt an på hvordan 2-åringen deres er, om den lett lar seg vekke av at det kommer noen midt på natten, og da er vanskelig å få til å sove igjen eller lignende . Hvis 2-åringen sannsynligvis kommer til å holde det gående resten av natten, kan de j ha rett i at dagen derpå vil bli preget av det. Hadde de grunn til å tro at din egen to-åring kanskje ville sutre høylydt på dette tidspunktet etter den lange reisen og vekke deres egen?  Det aner meg at det her er snakk om  slitne foreldre på felgen. 

 

Om jeg kan ha rett i disse anelsene, tenker jeg at dere kanskje burde være litt overbærende og ikke la det ødelegge vennskapet hvis dere og ungene ellers setter pris på hverandre.

Endret av Frankly
Lenke til kommentar

Enig, og jeg tror jeg hadde gjort det samme som deg TS. Det går da ikke an å være så lite fleksibel, spesielt ikke når man har ferie og skal ha det hyggelig sammen.

 

Det burde virkelig vært null problem for en av de fire å sittet oppe til kl 02. Og om det er dere damene som kjenner hverandre, så kunne de ha gjort noe hyggelig ut av det... Sittet oppe med en flaske rødvin og kost seg til dere kom, og litt etter det. Også kunne mennene tatt ansvar for toåringene morgenen etter slik at de fikk sove litt lenger.

 

Og om det er så problematisk med søvn, så kunne de bare sagt "ring x sin telefon når dere er utenfor, fordi den er satt på vibrasjon - slik at ingen av ungene vekkes". Så kunne den personen måtte være våken i de 10 min det tar å slippe dere inn, og vist dere inn til soverommet de hadde gjort klart på forhånd til.

Endret av blured
  • Liker 6
Lenke til kommentar

Vanskelig å si noe meningsfylt for oss som ikke kjenner hele settingen mellom dere: Dersom denne situasjonen beskriver den generelle holdningen vennene deres har til andre, ville jeg vurdert å finne andre venner. Dersom dette er en enkeltsituasjon, kan det være utenforliggende og for oss ukjente årsaker til at dette kom frem på denne måten.

Lenke til kommentar

Ikke spesiellt dårlig behandlet. Ikke spesiellt hårsår. Det du beskriver er en helt middels situasjon. Problemet her er at du bare kommer med et enkelttilfelle og det er ikke nok hvis man skal kunne svare skikkelig.

 

Det er helt greit å ikke ville være våken til eller våkne klokka 02.00 hvis man har et lite barn og det er ikke akkurat store utgiften eller et stort problem å sove på hotell en natt. Hadde jeg vært i situasjonen deres så hadde jeg ikke tenkt mer på det, men hadde jeg vært X så hadde jeg tatt meg bryet med å våkne, eventuellt lagt ut nøkkelen og bedt dere om å prøve å være stille når dere kom.

 

Fru X synes sikkert dere er voldsomt hårsåre :p

 

Skal jeg dra en konklusjon mer eller mindre ut av luften så vil jeg si at vennskapet deres er lite verdt, men det er uten å vite hva dere har fått ut av vennskapet deres før. Har det vært et flott vennskap så bør man klare å være litt overbærende og forståelsesfull, det gjelder selvfølgelig begge sider :)

Lenke til kommentar

Kommer an på flere ting dette. Kanskje dem hadde planlagt noe helt spesielt på torsdagen, som gjorde at de måtte stå opp tidlig. Kanskje de koste seg så mye alene at de ikke ønsket å bli forstyrret. Kanskje de er veldig var på søvn, eller at de har hatt problemer med å få ungen til å sove tidligere. Kanskje de var slitne og ikke orket besøk. 

 

Hvis dette var planlagt lenge, og tonen mellom dere ellers er bra, så må det sannsynligvis ha dukket opp noe på den turen som gjør at de reagerer som de gjør. Lei dere inn på eget hotell, og ta kontakt etter noen dager, og si at dere ville utforske litt for dere selv først. Inviter dere selv over på middag og se hvordan stemningen er da. Det kan jo være at det er litt frekt av dere å ikke komme med forslag om å finne et annet sted å overnatte selv, for det er jo sent.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Det kan være årsaker til at x ikke vil forstyrres om natten som dere ikke kjenner til. Jeg synes det er normalt å drøfte slike ankomster før man booker billett, noe dere også nevnte i forkant.  Det å ta inn på hotell den første natten bør jo være uproblematisk.

Lenke til kommentar

Når dere helt fint klarer å reise midt på natta med en 2-åring (som de fleste av oss faktisk får til helt greit), så er det fryktelig sært av dem å ikke kunne bruke en halv time på å ta dere imot.

 

Dette hadde vært null problem med meg og de jeg kjenner, synes ikke det er rart dere reagerer i det hele tatt.

 

Hvorfor skulle dette hatt noe å si for torsdagen?

Og HVIS det hadde medført at ungene hadde vært våkne seint og forstyrret døgnrytmen litt, så hva så? Er det ikke ferie da?

 

Hmmff.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Alternativt kunne man spurt om det var greit å komme midt på natten før man bestilte billetter?

 

Men jeg er enig i at når man kommer med leiebil osv. og ikke involverer de med transporten så burde det ikke være noe problem at en av dem står opp og viser dere soverommet.

Men som et godt vertskap føler de kanskje at de begge må være våkne når dere kommer og servere et måltid mat osv., og derfor fant ut det beste/enkleste ville være om dere tok inn på flyplasshotell første natt.

Lenke til kommentar

Den der hadde jeg sett på som at jeg ikke var velkommen!! Fytti for en måte å ditsje folk på i siste liten da... er man på ferie så er man på ferie. Unger tilpasser seg fort. Din 2-åring klarte vel å reise på natt uten "det store stresset"? Btw har en 2-åring selv så vet akkurat hvordan de er! Jeg hadde gjort akkurat det samme som ts! Ingen tvil! Sånn er livet og ungene må tilpasse seg på tur! Ikke noe å tvile på her altså.

Lenke til kommentar

Jeg synes det høres ut som ren bullshit! Og hadde aldri giddi å hatt dem som venner mer!

 

Ekte venner jobber sammen for å finne de beste løsningene, uten å kny! Hvis de viser SÅ ekstremt liten vilje til å få ting til å skje, så viser det bare meg at de bare vil være aleine og ikke er interessert i vennskap med noen.

 

Dere hadde helt rett i å bryte ut og bestille hotell selv, jeg hadde gjort akkurat det samme. Ikke gidd å skriv noe mer til dem, og unngå dem i fremtiden.

 

Dere får jo ikke engang oppgitt noen grunn, bortsett fra at det er "spesielt tidspunkt". Dét er for dårlig, særlig når dere har sagt fra for lenge siden.

 

Det er heller DE som er hårsåre, som gir opp så utrolig lett i et "vennskap". Det er jo dere som prøver jo å få ting til å skje.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...