Jump to content

Marcus Halberstram

Medlemmer
 • Content Count

  739
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

265 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

4340 profile views
 1. 1. Ikke bli (for) høy på pæra. 2. Investere mesteparten av pengene enten passivt i eiendom/globale fond, eller forsøke å utvikle en investeringsstrategi som gir moderat forventet avkastning og lav risiko, i bytte mot noe oppmerksomhet fra min side. (Noe må man jo fylle dagene med) 3. Leve mest mulig på egne premisser uten at det tærer for mye på formuen. Forenkle hverdagen - "Bytte penger mot tid".
 2. Jeg er fristet til å si at det ikke vil være nødvendig. Alt koker ned til dine interesser og ambisjoner. Såvidt jeg kan lese ut i fra studieplanen, så vil du kunne styre unna de rene fysikkemnene hvis du ønsker det. Om du skulle ønske å ta f.eks FYS-MEK1110, så vil jeg tro du kan komme deg greit gjennom ved å jobbe MYE med faget. Eventuelt, hvis du er motivert, så kan du kanskje lese på de kapitlene i fysikk 2 som omhandler mekanikk (kraft, bevegelse, newtons lover etc). Da bør du ha noe grunnlag i det minste. Som jeg skrev i førsteposten er det langt viktigere å ha stålkontroll på R2, det kan jeg virkelig ikke få sagt nok. R2 legger grunnlaget for det første matematikkemnet (MAT1100) som igjen legger grunnlaget for det neste (MAT1110) og så videre. Og det du lærer i matematikkursene legger igjen grunnlaget for den teoretiske biten av fag som maskinlæring (som er veldig hot for tiden). Lær deg R2 grundig; emner som derivasjon, integrasjon, trigonometri, funksjonslære, vektorer bør du være veldig fortrolig med før du starter å studere.
 3. Ikke IT-student ved UiO, men kjent med tilsvarende emner: https://www.uio.no/studier/program/informatikk-robotikk/oppbygging/ Jeg vil anta at de mest kritiske fagene for deg med manglende fysikk-bakgrunn vil bli "FYS-MEK1110" og "IN1080", antakeligvis i størst grad førstnevnte. Jeg ville dog ikke vært super-bekymret, det verste som kan skje er at du må bruke litt ekstra tid på emnet, eventuelt at du må bruke flere forsøk på å bestå/få en anstendig karakter. Det er helt klart viktigst at du prioriterer R2-matten, for den vil følge deg gjennom hele graden. Det skal sies at informatikkstudier på høyskole/universitet forutsetter ikke forkunnskaper i programmering, så sånn sett kan det være fornuftig å velge fysikk 2 og heller drive med programmering på fritiden. EDIT: Ser nå at faget "FYS-MEK1110" ikke er obligatorisk, så da kan du antakelig velge det bort uten at det får større konsekvenser for deg.
 4. Hvis det er greit at feil begås i andre saker, da bør det vel også være greit at det begås "formelle feil" mot IS-folk?
 5. Kunne sagt det motsatte. Jeg har aldri forstått hvordan nedre middelklassen tror de får det bedre over tid ved å straffe de mest produktive i samfunnet. Hatet burde vært rettet mot de på bunn som ikke gidder å jobbe.
 6. Du er alt for ung til å avskrive drømmer. Å være ferdig utdannet som 27-åring er null stress. Jeg kjenner selv en person som surra rundt på universitet i nærmere 10 år og bare oppnådde en bachelorgrad. Han har i dag nærmere millionlønn, med under 5 års profesjonell erfaring. Så lenge du har tilstrekkelig motivasjon er det bare å kjøre på.
 7. Høres litt tungvint ut. Hva med å google etter en pdf-versjon av bøkene? Mye som ligger ute på nett, om ikke lovlig akkurat så ligger nå hvertfall der
 8. Inntil for noen år siden (kanskje fremdeles) var det slik at de som gikk master i regnskap og revisjon som regel kunne få jobbtilbud før endt utdannelse. Vet ikke om det har blitt tøffere nå. Uansett vil jeg si du har gode muligheter til å få en "grei" jobb med alle spesialiseringene du nevner, så fremt du minimum har en eller flere av: - har gode karakterer, gjerne B eller bedre - har gått på en anerkjent skole - har noe teknisk kompetanse/er kjent med relevante digitale verktøy - erfaring/verv
 9. Det er svaret på hele spørsmålet ditt. Er vel ganske få som ville foretrukket Tromsø over Oslo hvis de kunne velge fritt.
 10. Det er bedre å fullføre skolen med dårlige karakterer, enn å ikke fullføre i det hele tatt. Eller så bør man kanskje vurdere å bytte linje. Jeg forstår ikke hvilken planet man lever på om man virkelig vurderer å ikke ta seg noe utdannelse i våre dager. Det er en oppskrift på å havne på bunnen av rangstigen i samfunnet. Vet hun egentlig hva ting koster, f.eks å eie sin egen bolig, dra på ferieturer etc? Mye av dette må man vinke farvel til med minstelønn.
 11. Min erfaring er at de fleste store utdanningsinstitusjoner har stasjonære pcer nok til alle. Men det er klart det er mer fleksibelt å ha sin egen maskin.
 12. En mulig forklaring kan være at du fikk for gode karakterer i 10.klasse. En annen forklaring kan være at det er høyt faglig nivå i klassen din.
 13. Du kan kvalifisere til 1-årig MRR hvis du har fullført mastergraden i juss + oppfyller noen spesifikke fagkrav i regnskap og finans. Du kan lese mer her: https://www.nhh.no/studier/master-i-regnskap-og-revisjon/mrr-1-arig/
 14. Trolig får du nok 5, men det har jo som allerede påpekt ingenting å si. Får du flest 6ere i neste termin, får du nok 6 i andre termin. Begge semestrene teller like mye, siden de dekker ulike kunnskapsmål. Slik var praksisen da jeg gikk på ungdomsskolen for 10 år siden.
×
×
 • Create New...