Jump to content

Marcus Halberstram

Medlemmer
 • Content Count

  747
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

273 :)

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

4605 profile views
 1. Hvem er du egentlig? Er du han fyren hvis største drøm er å bli revisor på BI? 😂 At indøk (NTNU) gir bedre jobbmuligheter enn siv.øk fra NHH og BI har vært kjent i minst 20 år. Men hvis man ikke interessert i teknologi og/eller ikke ønsker å fordype seg i dette, er det selvsagt bedre å gå for en ren økonomigrad ved nevnte skoler, eller utlandet. Les og bedøm selv: Arbeidsmarkedsundersøkelse, NHH (2019) Diplomundersøkelse, Indøk (2019)
 2. Det er bare noen ytterst få prosent som får en slik startlønn. Jeg kjenner en "slik", og han hadde 10-15 års erfaring på hobbybasis før han han fikk graden sin. For de aller aller fleste så er det helt urealistisk å gå over 600K som nyutdannet, og i hvertfall hvis man bare skal begrense seg til normal arbeidstid.
 3. Arbeidsmarkedet for it-utdannende har jo vært generelt bra de siste årene. Men jeg tror ikke du vil komme veldig mye bedre ut av det ved å gå dette studiet, kontra med en vanlig it-bachelor. Skal du få fullt utbytte av den økonomiske-biten, bør du nok ta den påfølgende masteren.
 4. Det høres rart ut. Så lenge man finansierer studiene selv, så er vel ikke det noe staten har noe med? EDIT, fant dette:
 5. Du kan nok regne med at snittet på populære studier går opp ja. Men det vil vel i første rekke ramme de som gikk ut tidligere år, som konkurrerer mot avgangselever. Konkurransen blant avgangselevene vil jo være omtrent den samme, vil jeg tro.
 6. Da er vel det enkleste å avstå fra kjøp, dersom man tror markedet skal lenger ned 😅.
 7. S&P 500 avsluttet på 2746.56 i kveld, og toppnoteringen var 3393.52 for noen uker tilbake. (1-(2746.6/3393.52))*100% = 19% Tallet du kom frem til (23%), er hvor mye indeksen må stige fra dagens sluttkurs for å komme tilbake til all time high.
 8. 1. Ikke bli (for) høy på pæra. 2. Investere mesteparten av pengene enten passivt i eiendom/globale fond, eller forsøke å utvikle en investeringsstrategi som gir moderat forventet avkastning og lav risiko, i bytte mot noe oppmerksomhet fra min side. (Noe må man jo fylle dagene med) 3. Leve mest mulig på egne premisser uten at det tærer for mye på formuen. Forenkle hverdagen - "Bytte penger mot tid".
 9. Jeg er fristet til å si at det ikke vil være nødvendig. Alt koker ned til dine interesser og ambisjoner. Såvidt jeg kan lese ut i fra studieplanen, så vil du kunne styre unna de rene fysikkemnene hvis du ønsker det. Om du skulle ønske å ta f.eks FYS-MEK1110, så vil jeg tro du kan komme deg greit gjennom ved å jobbe MYE med faget. Eventuelt, hvis du er motivert, så kan du kanskje lese på de kapitlene i fysikk 2 som omhandler mekanikk (kraft, bevegelse, newtons lover etc). Da bør du ha noe grunnlag i det minste. Som jeg skrev i førsteposten er det langt viktigere å ha stålkontroll på R2, det kan jeg virkelig ikke få sagt nok. R2 legger grunnlaget for det første matematikkemnet (MAT1100) som igjen legger grunnlaget for det neste (MAT1110) og så videre. Og det du lærer i matematikkursene legger igjen grunnlaget for den teoretiske biten av fag som maskinlæring (som er veldig hot for tiden). Lær deg R2 grundig; emner som derivasjon, integrasjon, trigonometri, funksjonslære, vektorer bør du være veldig fortrolig med før du starter å studere.
 10. Ikke IT-student ved UiO, men kjent med tilsvarende emner: https://www.uio.no/studier/program/informatikk-robotikk/oppbygging/ Jeg vil anta at de mest kritiske fagene for deg med manglende fysikk-bakgrunn vil bli "FYS-MEK1110" og "IN1080", antakeligvis i størst grad førstnevnte. Jeg ville dog ikke vært super-bekymret, det verste som kan skje er at du må bruke litt ekstra tid på emnet, eventuelt at du må bruke flere forsøk på å bestå/få en anstendig karakter. Det er helt klart viktigst at du prioriterer R2-matten, for den vil følge deg gjennom hele graden. Det skal sies at informatikkstudier på høyskole/universitet forutsetter ikke forkunnskaper i programmering, så sånn sett kan det være fornuftig å velge fysikk 2 og heller drive med programmering på fritiden. EDIT: Ser nå at faget "FYS-MEK1110" ikke er obligatorisk, så da kan du antakelig velge det bort uten at det får større konsekvenser for deg.
 11. Hvis det er greit at feil begås i andre saker, da bør det vel også være greit at det begås "formelle feil" mot IS-folk?
 12. Kunne sagt det motsatte. Jeg har aldri forstått hvordan nedre middelklassen tror de får det bedre over tid ved å straffe de mest produktive i samfunnet. Hatet burde vært rettet mot de på bunn som ikke gidder å jobbe.
 13. Du er alt for ung til å avskrive drømmer. Å være ferdig utdannet som 27-åring er null stress. Jeg kjenner selv en person som surra rundt på universitet i nærmere 10 år og bare oppnådde en bachelorgrad. Han har i dag nærmere millionlønn, med under 5 års profesjonell erfaring. Så lenge du har tilstrekkelig motivasjon er det bare å kjøre på.
 14. Høres litt tungvint ut. Hva med å google etter en pdf-versjon av bøkene? Mye som ligger ute på nett, om ikke lovlig akkurat så ligger nå hvertfall der
×
×
 • Create New...