Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Ville du gitt opp hobbyen din for å være i et forhold?


Anbefalte innlegg

Hobbyen min er gaming, men kjæresten min liker det ikke. Det er snakk om noen timer i uka. Før jeg gikk inni forholdet pleide jeg å game noen timer om dagen. Kjæresten min elsker å se på TV, så jeg pleier å se på serier/filmer som hun liker å se på. Vi har også noen felles serier/filmer som vi liker å se på, så blir en del TV-titting.

 

Når det gjelder gaminga, pleier jeg å game med dårlig samvittighet, fordi jeg vet at hun reagerer negativt på det. Så fort jeg tar opp pc'en hører jeg et sukk, og hun sier ofte: "MÅ du spille? Det spillet virker så utrolig kjedelig!" etc... Etter kanskje en halvtimes gaming sier hun: "Jeg kjeder meg!"

 

Jeg skjønner ikke problemet ettersom hun hver kveld ser på serier som hun liker. Jeg har ikke noe i mot at hun gjør det, for da kan jeg gjøre det JEG vil (trodde jeg)... Men neida, det virker ikke som at hun ikke klarer å se på seriene sine alene. I mitt forrige forhold kunne jeg game, og eksen se på serier uten noen sure miner. Det var faktisk veldig godt.

 

Hender jeg ser på seriene hennes for å ikke skape negativ stemning, selv om seriene for meg er uinteressante. Prøver å vise interesse, men hun viser ikke interesse av det JEG liker å gjøre. Det jeg liker aller mest er å slappe av og game, og glemme det ordentlige livet i noen timer. Jeg passer på å gi henne nok oppmerksomhet under gaminga, gir henne klem, forteller at jeg er glad i henne etc... Spør henne om seriene hun ser på. Jeg er med på å lage middag, rydder opp og vasker opp. Hadde skjønt henne hvis jeg aldri hadde gjort noe annet enn å game.

 

Jeg blir nesten redd hver gang jeg tar opp PC'en, for da blir det negativ stemning med en gang.

 

Har hun rett til å ta fra meg denne hobbyen? Jeg ønsker et avslappede forhold hvor vi kan gjøre ting hver for oss uten sure miner, samtidig som jeg vil tilbringe masse tid med henne og gjøre ting i sammen. Jeg har alltid vært glad i gaming, og jeg vil ikke forandre meg pga. kjæresten. Jeg spiller ikke mer enn et par ganger i uka pga. kjæresten sin reaksjon, og da spiller jeg som regel 2-3 timer i løpet av kvelden. Går jeg fort lei spiller jeg ikke mer enn 1 time, i verste fall spiller jeg i 4 timer (det er veldig sjeldent tho). Jeg kunne ha tenkt å spille flere ganger i uka.

 

Så hva ville dere ha gjort? Gitt opp hobbyen for å være i et forhold, eller avslutte forholdet og fortsette med hobbyen min, og evt. prøve å finne ei som respekterer mine behov og som kanskje også har den samme hobbyen som meg? 

 

Eksen min likte å game, så vi spilte ofte sammen. Det er litt savn.

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fortell henne om de positive sidene med gamingen din, og hvordan du opplever avbrekket i spillverden. Du kan sammenligne det med å lese bøker, se tv og å gå turer i skog og mark. Alle er stimulerende, på sin måte, og det finnes læring og underholdning i alt dette. 

 

Bare pass på at gamingen din ikke går over styr og at du bruker vesentlig mer tid på det etterhvert. Det kan også være en ide å finne spill dere kan spille sammen, hvis hun er åpen for slikt. (man må ikke være gamer for å finne glede i et data/konsollspill i noen timer i blant)

Lenke til kommentar

se heller på det slik: hvis hun er villig til å ende forholdet med deg, fordi du spiller noen timer i uka, så er det henne som ikke er dedikert til forholdet, ikke du. Man må akseptere sin partners vaner og uvaner for at et forhold skal fungere, det går begge veier. Ingen dame som faktisk ser for seg en fremtid med typen sin vil ende et forhold pga litt gaming, det er bare tull. Hvis du etterkommer alle hennes klager blir du en usexy tøffel også. "Jeg spiller noen timer i uka, hvis du ikke kan akseptere det så har vi problemer som er mye større enn at jeg gamer litt". osv... Spør du meg er det å se på serier like dødfødt. Hvorfor er det liksom så "akseptert"?

Lenke til kommentar

Takk for gode svar, folkens!

 

Har tatt det opp med henne før, men hun argumenterer alltid i mot. "Man kan ikke alltid gjøre som man vil. Slik er det å være i et forhold". Skal prøve å ikke bry meg neste gang jeg vil game. Jeg vil også bruke tiden min på noe jeg liker.

 

Et vennepar av oss har vært sammen i 8 år, og de gjør stadig ting hver for seg. Jenta er glad i å lese bøker, trene og spille Playstation. Gutten liker å spille PC og Playstation + andre ting. De finner på mye hver for seg. De tar forholdet helt med ro. Og jeg tror at det er derfor de har holdt ut så lenge med hverandre. :)

 

Jeg skal vurdere forholdet, for jeg er lei av å måtte gjøre henne fornøyd heletiden. Jeg skjønner meg ikke på damer som forteller typen at det er usunt å game når hun selv ser på TV hele kvelden!

 

Som dere sier, er ikke min oppgave å underholde henne.

Endret av m20k
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg er ganske sikker på at "hun er urimelig, da er jeg urimelig tilbake"-taktikken aldri noensinne hae fungert.

 

Høyst sannsynlig har du helt rett og det vil neppe føre til noe godt her heller, men om forholdet uansett går den veien høna sparker og dama ikke er interessert i snakke om saken så er det nå likevel verdt et forsøk.

Endret av Belfaborac
Lenke til kommentar

Jeg er ganske sikker på at "hun er urimelig, da er jeg urimelig tilbake"-taktikken aldri noensinne hae fungert.

 

Tror du TS ikke har prøvd å prate med dama om dette? Jeg antar at han har gjort det og hvis det ikke funker så må man rett og slett vise dama i praksis hvordan det er.

 

Det handler ikke om å ta igjen eller være urimelig, det handler om å få dama til å forstå. Noen folk skjønner ting når man forklarer andre trenger å se ting i praksis for å forstå ;)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Kan ikke forvente at dama skal ha gaming som hobby, men man kan forvente at dama ikke lager dårlig stemning utav et par timer gaming om dagen.

IKKE gi etter. Det er oppskriften på et mislykket forhold. Snakk heller med henne om dette!

 

Jeg er enig i at trådstarter skal få ha noe fritid til hobby. Timeantall høres ikke helt horribelt ut heller som det fortelles om. Samtidig så er et forhold litt gi og ta. Så lenge gamingen holder seg til noen av dagene i uka, så synes jeg det er dama som er vanskelig. Men, dersom han gamer hver bidige dag i 2-3 timer så kan jeg også forstå at dama føler seg tilsidesatt.

 

Jeg hadde funnet en ny kjæreste som er litt mer tålmodig i forhold til at man har en hobby, dersom den gamle kjæresten ikke klarer å innordne seg.

Lenke til kommentar

Jeg er ganske sikker på at "hun er urimelig, da er jeg urimelig tilbake"-taktikken aldri noensinne hae fungert.

Det kan imidlertid brukes til å illustrere et poeng slik at hun kanskje skjønner litt mer av hvordan alt i dag foregår på hennes premisser. Hvis hun ikke skjønner det når han forteller det til henne vil hun kanskje skjønner mer når hun selv får føle på det hun utsetter ham for.

 

Jeg personlig trenger litt tid for meg selv i et forhold. Jeg må ha tid til å gjøre det jeg selv vil uten at den andre skal blande seg inn og være med på alt. Så gjør vi ting sammen som begge liker andre ganger.

 

Litt alenetid er gull verdt.

Endret av hekomo
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ta igjen med samme mynt.

 

"Så fort jeg hun tar opp pc'en hører jeg slår på TV'en gir du fra deg et sukk, og hun du sier ofte: "MÅ du spille se på TV? Dent spillet serien virker så utrolig kjedelig!" etc... Etter kanskje en halvtimes gaming titting sier hun du: "Jeg kjeder meg!""

 

Problem solved :hmm:

 

Veldig finurlig!

Er det dette som kalles "Speiling" innenfor psykologien tro? Og som i så fall er en anerkjent metode?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Samme TS her? https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1749220

Ellers mener jeg som de fleste andre at det er viktig å ta vare på individet i forholdet. Om det ikke partnerens interesser respekteres mangler det respekt i forholdet. Når det i tillegg blir et ansvar for den ene å underholde den andre, da er ting veldig skeis. Jeg har selv gått ut av forhold mye pga. dette. Jeg droppa ei PÅ FLEKKEN da hun sa "eg kjede meg, underhold meg..." (jepp det var faktisk sitat) Jeg svarte "det kommer aldri i helvette til å skje, adjø". Selvstendighet, egne interesser og egen omgangskrets var totale og ufravikelige krav da jeg vurderte å gå inn i et nytt forhold. I dag er jeg samboer med ei som har et eget liv og som ikke plager meg med slik piss som TS beskriver.

Lenke til kommentar

 

Skremmende mange likheter, men det er ikke samme TS. Tydeligvis flere som har det samme problemet. Forresten et meget bra svar. Blir det slutt mellom oss, skal jeg sette tydelige krav på forholdet mellom meg og min fremtidige partner. 

 

Det som er rart er at jeg kan sitte med telefonen uten at hun bryr seg. Men det er vel kanskje fordi da sitter jeg ved siden av henne. Har prøvd å sitte ved siden av henne med PC'en min, men hun ber meg sette meg på "kontorplassen" som hun kaller det, siden hun synes det er forstyrrende at jeg sitter ved siden av henne med pc'en i fanget. Jeg pleier å ha av lyden når jeg spiller med mindre jeg er helt alene, så er ikke det som er forstyrrende.

Endret av m20k
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Skremmende mange likheter, men det er ikke samme TS. Tydeligvis flere som har det samme problemet. Forresten et meget bra svar. Blir det slutt mellom oss, skal jeg sette tydelige krav på forholdet mellom meg og min fremtidige partner. 

 

Som andre sier skinner det gjennom aktiv bruk av hersketeknikker. Jeg kjenner dette godt igjen selv, og denne fundamentale mangelen på gjensidig respekt var kanskje hovedgrunnen til at jeg valgte å bryte ut. Mitt valg var tøft, jeg flyttet ut med et to år gammelt barn på armen, men i ettertid ser jeg at det utvilsomt var rett avgjørelse. 

 

Jeg vil råde deg til å begynne å ta mer kontroll over det forholdet du er i nå, ikke vente på neste forhold. Det ER lov til å kalle inn til øyråd og si "hør her, dette er ting i forholdet vårt jeg ikke er fornøyd med, skal vi fortsette som et par trenger vi å oppklare et par ting". Det er ikke sikkert du MÅ bryte ut, men det kan hende det blir resultatet, min erfaring er at folk veldig sjelden forandrer seg OVENFOR HVERANDRE. Det vil si at din samboer i et annet forhold kanskje vil akseptere ting hun i dag ikke aksepterer ovenfor deg. I alle fall, du har lite å tape på å ta en alvorsprat med samboeren din. Viser det seg at hun trenger en vekker (som dessverre ofte går over etter en stund) kan hun få det da, og viser det seg at hun ikke kan akseptere dine ønsker og verdier i liver så har vel ikke forholdet livets rett lenger uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...