Jump to content

Dilemma

Medlemmer
 • Content Count

  260
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Dilemma

 1. Folk som skryter av hvor mye de har klart å "snyte" forsikringsselskapet sitt for. Pratet nettopp med en gjeng som nylig var på firmatur der bagasjen hadde blitt forsinket, slik at de måtte ut og kjøpe toalettsaker og andre nødvendige ting som en trenger frem til bagasjen blir levert. Virker som enkelte tror dette betyr "Nå kan du kjøpe akkurat hva du vil og sende regningen til forsikringsselskapet" Folk skrytet av at de fikk kjøpe joggesko, treningstøy, solbriller, klokker etc etc. Ting som de vet de ikke kommer til å få brukt for på turen. Hva faen, eier ikke folk skam lenger? Jeg vet hvilket forsikringsselskap som har betalt for dette, og det er det samme jeg bruker for å forsikre blant annet bilen min. Betyr ikke det at jeg må betale mer for min forsikring for at selskapet skal dekke utbetalinger som dette?
 2. Enig. Problemet er vel at majoriteten av hylekoret aldri kommer til å høre podcasten til Jonis Josef. Like lite som de aldri har hørt på radioresepsjonen.
 3. Folk som ikke skjønner at de burde vært hjemme fra jobben når de er syke. Har en kollega som snyter seg ofte og høylytt i samme lommetørkle, hoster og harker seg gjennom dagen og nærmest skryter av at det er lenge siden han har måttet ta en sykedag.
 4. Det er slett ikke umulig. Anbefaler en tur innom forumet til byggebolig https://byggebolig.no/forum Her finner du mange som har gjort det samme, og du får garanter svar på mange av de tingen du lurer på.
 5. Blir merkelig nok ikke så mye brukt https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/siv-jensen-har-fatt-000038-kroner-inn-i-ekstra-frivillig-skatt-per-innbygger/3423477589.html
 6. Det går jo fint an å betale ekstra skatt for de som måtte ønske det: https://www.skatteetaten.no/kontakt/frivillig-innbetaling/
 7. Hvor stor er terrassen? Det høres rart ut om den bare hviler på bakken. Generelt sett så burde den stått på noen fundamenter som er gravd ned til frostfri dybde i bakken ja
 8. En bygning ville stått direkte oppå muren, men det er det ikke sikkert bilen gjør. Problemet oppstår idet bilen plasseres rett innenfor muren, altså oppå massene du fyller inntil etter at du har støp. Bilen vil da trykke ned på massene som igjen vil presse med en horisontal kraft mot veggen din. Hvor stor denne kraften er avhenger blant annet av hvilke masser du tilbakefyller med..
 9. Ja, jeg er ganske sikker på det. Har laget en skisse som kanskje forklarer litt bedre. Figuren til høyre er en frittstående vegg med jordtrykk på. Figuren til venstre har strekk på innsiden kun fordi den henger sammen med de andre veggene.
 10. Kommer vel an på hvor stor forhøyningen er, og hvor mye som eventuelt må slipes ned.. Er det sånn at du enten skal få slipt bort forhøyningen eller fylt på med avrettingsmasse slik at det dekker over forhøyningen?
 11. En annen ting å tenke på: Siden dette er en mekkegrop må en huske å ta med belastning fra bilen når en planlegger armeringen. Trykket mot veggen er altså betydelig høyere enn bare det statiske jordtrykket. Mulig du allerede har tenkt på dette..
 12. Jeg mener du bør legge den vertikale armeringen mot utsiden av muren. Det er riktig at du får strekk på innsiden slik du nevner tidligere, og at de horisontale stengene bør ligge mot innsiden av muren for å ta dette. Men muren vil også få strekk på utsiden, særlig lengst nede mot sålen/gulvet. Hvis du tenker deg en frittstående vegg som ikke er en del av en ringmur vil den kun få strekk på utsiden når den belastes med jordtrykk. Strekket på innsiden (at veggene buler innover) kommer at at veggene holder hverandre oppe.
 13. TS her. Takk for innspill. Jeg kommer til å tilby en liten reduksjon i husleie frem til tingene er fikset. Generelt som utleier så tenker jeg at jeg ikke har noe å vinne på at leietaker får et dårlig inntrykk av meg. Særlig siden vi tross alt bor ganske tett på hverandre.
 14. Hvor planlegger du å sette de vertikale armeringsjernene?
 15. Jeg bor i en bolig med medfølgende hybel som jeg leier ut. Oppvarming, strøm og Internett er inkludert i månedsleien. I det sist har jeg hatt noen problemer som også medfører ulemper for leietaker: Hybelen varmes opp med vannbåren gulvvarme. Det oppsto et problem med fordelerstokken som sender varmt vann til hybelen. Det medførte at oppvarmingen ikke fungerte som den skulle og hybelen ble kald. Jeg har kjøpt inn gulvstående ovner som leiletaker benytter mens vi venter på at rørlegger skal fikse problemet. Omtrent samtidig ryker internett.. Uvisst av hvilken årsak, men antagelig pga et brudd i fiberen. Servicemann er bestilt og kommer om tre dager. Er ikke så mye jeg får gjort med dette så i mellomtiden må både leietaker og jeg klare oss uten nett. Leietaker har ikke spurt om reduksjon i husleie enda, men jeg tenker det kan være greit å tenke gjennom det før spørsmålet dukker opp. Hvor store ulemper kan leietaker påføres før det er rimelig å sette ned husleien for en mnd?
 16. Ikke jeg heller. Jeg har aldri blitt imponert av folk som skryter
 17. Blander du blyant og spilleliste så får du en god sportsdrikk Inkompetent, forstå, muligens
 18. Margot Svendsen er så sliten at hun dropper forelesninger i både historie og juss i dag. kvakksalver, styrelager, derivasjon
 19. Alf Tommy er en raring som driter sukkerspinn, kan måle akselastand på biler med det blotte øye og tygger knekkebrød slik at det høres ut som torden. Baldakin, konsesjon, sennep
 20. Dette var tunge bilskilt, sa Bergliot da hun lempet en stor stabel oppå vekten som var digital. Ærbødig, kamuflasje, kanel
 21. Ja det går, du må bare finne et som passer til din aksling/sykkel. Jeg kjenner ikke din sykkel, men dersom den er av karbon ville jeg ikke valgt en variant som er festet direkte i setestagene.
 22. Pinocchio skar seg i sin tunge da han tok en slurk av en brusboks. Krans, hykler, symptom
×
×
 • Create New...