Gå til innhold

Ferie til Amsterdam - turistskatt?


Anbefalte innlegg

I februar i år bestilte jeg og samboeren min en pakkereise til Amsterdam via ving.no. Vi betalte hele summen på 11k da vi bestilte og alt virket greit. Vi har nå gått og gledet oss til reisen i 4 måneder.

 

I dag mottok jeg en epost fra ving.no, 3 dager før avreise med informasjon om reisen. Nederst i eposten stod det brått at Nederlandske myndigheter har innført turistskatt og summen vil variere mellom 4-8 euro per person, per natt. For vår del er det da en sum mellom 48 og 96 euro, 450 - 900 kr totalt.

 

Jeg kjenner jeg blir temmelig forbanna på dette, for det første prinsippet om at informasjonen blir gitt ut 3 dager før avreise, og at jeg allerede har betalt 11k for denne pakka. Sendte en sint mail til ving.no om at denne ekstra kostnaden nekter jeg å ta, og vil henvise til ving.no hos dem på hotellet om/når dem prøver å kreve inn summen fra meg.

 

Så kommer jeg til poenget. Skal reiseoperatøren ta denne utgiften? Hvor lang tid før avreise kan dem komme med sånn informasjon?

 

Hvis jeg nekter å betale den såkalte skatten i Amsterdam, kan jeg få inkasso i Norge? Kan jeg kreve at operatøren betaler dette siden jeg allerede har betalt pakken for 4 måneder siden?

 

Er det noen der ute som har peiling på lover og regler angående temaet som kan gi et godt svar?

 

Føler jeg ble mektig forbanna nå siden informasjonen kom bare 3 dager før reisen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

http://www.ving.no/pakkereiser-reisevilkar

"Varselet om prisøkning må være meddelt kunden senest den 20. dagen før avreise for at krav om prisøkning skal være gyldig"

Da skal jeg ringe ving.no på mandag og kreve at dem dekker den utgiften der. Å gi meg det varselet der nederst i en epost 3 dager før avreise er tullete. Hadde det vært bakt inn i totalsummen eller blitt varslet for en måned siden så hadde jeg faktisk godtatt det.

Lenke til kommentar

QXNMdXBo.jpeg

 

Det her stod nederst i eposten. Jeg fikk et inntrykk av at denne turistskatten ble innført veldig nylig, men ved et kjapt google søk fant jeg ut at denne skatten har eksistert siden 2009. Det betyr da at denne summen burde vært bakt inn i pakkeprisen på reisen min og opplyst om da jeg bestilte reisen i februar. 3 dager før reisen er litt for sent syns jeg. Slike skatter, avgifter osv burde vært med i totalprisen, for jeg hadde glatt betalt dette i februar da jeg bestilte, om all info hadde ligget på bordet.

 

Men tusen takk for svar. Jeg skal ringe dem på mandag og kreve at denne skatten blir betalt av ving siden jeg ikke har blitt opplyst om dette før no.

Lenke til kommentar

Har du fått en mail som ser ca. ut som denne siden? 

http://www.ving.no/nederland/amsterdam/fakta

 

Det står om turistskatt nederst, men selv om det kanskje kunne vært formulert litt bedre, tolker jeg det ikke som noe som er innført veldig nylig. Via litt googling finner jeg noen som spurte om det samme som deg for ca. tre år siden:

https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g188590-i60-k6664437-Tourist_tax-Amsterdam_North_Holland_Province.html

 

Det ser altså ut til å være helt vanlig, om du f.eks. har forhåndsbetalt hotell et annet sted, at dette betales direkte til hotellet ved inn- eller utsjekk. Så det er nok gammel info, selv om du så det først nå ;)

Lenke til kommentar

 

http://www.ving.no/pakkereiser-reisevilkar

"Varselet om prisøkning må være meddelt kunden senest den 20. dagen før avreise for at krav om prisøkning skal være gyldig"

Da skal jeg ringe ving.no på mandag og kreve at dem dekker den utgiften der. Å gi meg det varselet der nederst i en epost 3 dager før avreise er tullete. Hadde det vært bakt inn i totalsummen eller blitt varslet for en måned siden så hadde jeg faktisk godtatt det.

 

Går dette som en prisøkning da?

Prisen på turen til ving er jo fortsatt den samme, men Nederland har en skatt. Kan neppe sammenlignes direkte med prisøkning

Lenke til kommentar

på hoteller i lisboa og barcelona var det regnet som en selvfølge å gi 1 euro i turistskatt når man sjekka inn. Hadde aldri hørt om det før, men har ikke reist rundt mye heller. Måtte plutselig grave frem mynter. Det var heller ikke lagt inn i prisen vi allerede hadde betalt på hotels.com booking. Dette er noe du betaler lokalt til byen fikk jeg vite.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

 

Din feil at du ikke sjekket det ut før du bestilte.

 

 

Nå er vel mye av poenget med å bruke et reiseselskap fremfor å bestille ting direkte selv at man får en ferdig pakke til en gitt pris og slipper å grave i detaljene på egen hånd.

 

Om skatten må betales direkte til hotellet og dermed ikke kan legges på Vings faktura så er det greit nok, men da må det i så fall opplyses om ved bestilling og ikke 3 dager før avreise og 4-5 månedere etter bestilling - det er tøys å hevde at dette er noe de som benytter et reiseselskap/byrå skal måtte undersøke selv.

Endret av Zork
Lenke til kommentar

Mange steder er det en "byskatt" som må betales direkte til hotellet, som regel ikke mer enn "en neve" (max 5) Euro pr natt. Dette gjelder uansett hvem du bestiller overnattingen gjennom, og kan være noe som enten er opplyst om når man bestiller, eller kan innføres etter at du har bestilt. Har aldri brydd meg om dette, noen får Euro ekstra betyr da ingenting. 

Lenke til kommentar

Det er ikke summen jeg reagerer på, det er prinsippet om at jeg ikke har blitt aktivt opplyst om dette da jeg bestilte reisen. Og poenget med en pakkereise er jo nettopp "pakken". At jeg slipper å betale slike tullete trivielle ting utenom pakken. Hadde jeg visst det jeg vet nå så hadde jeg heller reist til Berlin.

Lenke til kommentar

Sier forøvrig en del om hvor godt vi har det her i landet når en halv til en snau tusenlapp omtales som 'noen få euro ekstra' og 'betyr da ingen ting'. 

Det er vel kanskje ikke sjokkerende. Mer at noen gnager og bruker mange timer av sin tid på å krangle på småpenger i VRL.

Ting som dette er lett å finne ut på egenhånd hvis man søker litt rundt dit man skal. Og hvorfor akkurat Amster, med mindre man skal "smoke"? Det er en utrolig turistinfisert by, dog veldig laidback og behagelig.

Lenke til kommentar

Slike ekstra avgifter skal det informeres klart om når man informerer om pris. Om man skriver at prisen man betaler er "inkludert slkatter og avgifter" og så skriver et helt annet sted om fakta om destinasjonen at man forresten skal betale mere så har man ikke informert klart om dette.

 

Ellers så kan disse skattene trigge denne delen av reglene:

"En prisøkning på mer enn 10 % av den avtalte kjøpesum gir kunden rett til å gå fra avtalen uten kostnader for seg. I varselet om prisøkning etter ovenstående bestemmelser, skal arrangøren sette en rimelig frist for kundens rett til å heve kjøpet uten kostnader for seg."

Lenke til kommentar

Når jeg sjekket inn i Barcelona betalte vi denne skatten i skranken når vi sjekket inn. 1 Euro.

Det samme i Lisboa på 3 forskjellige billighotell. Det regnes aldri inn i prisen selv om man betaler på nett på forhånd. Vet ikke hvorfor det er sånn egentlig.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

Byskatten som i Nederland skal betales rett til hotellet varierer både med by, type overnattingssted og klassering av standard. Noen steder er det i prosent av kost og noen steder er det per besøkende per natt. Noen steder har lavere pris for barn, noen steder er det full pris for barn.

 

Verstingen i prosent er antagelig Schiphol med 6,05% byskatt. Ellers så er det for de med fast pris fra 0,60 euro til 4,76 euro per person.

 

En familie med 3 små barn kan altså få seg en overraskelse på over 1500 NOK for en ukes opphold. Jeg synes ikke det er ubetydelig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...