Gå til innhold

Leserne har talt: – Vi foretrekker mye data fremfor høye nedlastingshastigheter


Anbefalte innlegg

Nesten så man får lyst til å hoppe på et abonnement fra Hello bare ut fra svaret Telia gir, og spesielt det arrogante svaret Telenor kommer med. Hadde gjort det med en gang hadde jeg ikke hatt et abbonement med 6GB for 199,- mnd. Avventer til GB grensen er helt avviklet eller Hello tilbyr noe bedre.

Endret av Viewety
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så lenge jeg har et relativt oppegående 4G-nett så hjelper det ikke meg å få et enda raskere nett, når det er datamengden (i pakken) som begrenser meg.

Jeg har allerede måttet oppgradere min "Pakke" for å få større datamengde (som selvsagt er det teleselskapene vil) uten å slite med mangel på fart.

Om jeg fikk doblet eller tidoblet den farten jeg har så har jeg ingen eller liten nytte av den ut i fra de tjenestene som leveres på nett. Selvsagt så kan det være at de tjeneste jeg streamer ikke er krevende nok, men live-streaming fra f.eks. NRk og Sumo fungerer utmerket og siden det går ca en GB på en times TV-titting så sier det seg selv at dette ikke er noe jeg normalt ikke gjør så mye av uten å være tilknyttet wifi.

Økt fart utover 4G, må følges av betydelig større datapakker (til samme pris), hvis ikke så er behovet minimalt. Unntaket er selvsagt de som er villige til å betale for ekstra store datapakker som gjør at de få utbytte av stor fart over lenger tid.

Endret av polljen
Lenke til kommentar

Telenor setter sammen sine abonnementer utelukkende basert på hva som gir mest penger i kassen. Og så bruker de PR for å lure folk til å tro at de trenger det Telenor ønsker å selge. Enkelt og greit. Undersøkelsen her som sier at 2% mener høy hastighet er det viktigste stemmer nok ganske godt med det faktiske behovet i befolkningen. Telenor lukker selvsagt ørene til det, og finner frem årene. Her skal det ros.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

Man har de siste årene begynt å bruke mobilen sin mer og mer som datamaskinen sin hjemme, og der er jo hele abonnementmodellen omvendt. I praksis ubegrenset data, det er hastigheten man betaler for. Det er på tide å få denne modellen til mobilabonnementene også.

Endret av Khaffner
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Telia og Telenor prater svada hver eneste gang dette kommer opp. De mener at de ikke forsøker å skjule noe som helst og at man enkelt kan finne informasjon om at merkevarene er eid av Telia/Telenor både på faktura og hjemmside (f.eks: chess.no, Onecall.no etc). 

 

De mener at vi ikke ønsker mer data og bortforklarer det med egne undersøkelser som de gjennomfører hvert år. Dette kan godt hende at det stemmer, men det reflekterer ikke mine 20 næreste. Nå kan de hende at vi er snål, at alle i denne tråden er snål og at alle som har svart på denne undersøkelsen (over 3000) personer er snåle. Kanskje er vi alle sammen i den samme gruppe og hører til en 2% for at jeg vet. Det eneste jeg vet er at både Telia og Telenor kommer med svada om hvor mye penger de bruker på å bygge ut, det gjør de også!, hver eneste gang de blir forsøkt stilt til veggen. 

 

Istedenfor å sitte her å bare ruge og snakke, så anbefaler jeg alle å faktisk forme framtidens abonnement selv. Hva kan du gjøre?

1) Si opp abonnemenet du har hos Telia/Telenor (Tele2, One Call, Chess, Mycall, Djuice osv) og bestill Hello, Banzai (?) eller Icenet.

2) Gå for Icenet! De bygger ut norges tredje nett og trenger all støtte de kan få. Vi er faktisk avhengig av å få flere tilbydere av nettverk for å kunne presse prisene ned for de få uavhengige som kanskje ikke blir kjøpt opp av Telia / Telenor.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

https://au.news.yahoo.com/a/31269708/telstra-free-data-day-downloads-sydney-man-makes-nearly-one-terabyte-of-downloads/

 

Just saying!

 

Om dere tror noe annet at de store teleselskapene ikke kan kalles noe annet enn kartellvirksomhet, så vil jeg gjerne vite navnet.

 

Nå sitter jeg med 3.3 Mbit/s på kabel, men veldig høy ping og ustabilt nett. Må derfor ofte slå av Wi-Fi for å kunne streame fra Twitch. Har nå Hello 10 GB-pakke og det synes jeg fungere fra. Også får en grei penge.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Jeg får bare 4mbps på hjemmenettet derfor hvis noen kan tiby 10mbps med FRI data mengde (eller minst med stor pakke, mer en 200GB), det blir en stor forbedring for meg.

 

Og HEr er grunnen til at de ikke leverer fri eller store datapakker. hastighet KAN de levere, så mye de teknisk klarer. datamengde derimot skaper problemer. ikke mengden i seg selv, men bruken som kommer med det. På mobilnettet deler alle brukere innenfor en viss radius på samme sender/tårn. og selv om tårner har fiber som klarer å levere flere terabytes om så hva. kan bare et lite antall brukere. her snakker vi titalls. totalt blokkere den trådløse trafikken ved å bruke opp de som finnes av frekvensbåndbredde på konstant å laste ned, selv ved "lav" hastighet. høyere hastighet ville i teorien kunne hjulpet. men ville nok heller gjort det verre ved at de da ville brukt den til å lastet ned enda mer...

Dette er vell litt av problemet at hastigheten er delt og dermed meget teoretisk, men som du sier en høyere hastighet gir plass til flere brukere.

Tror imidlertid at dette er selvbegrensende, få vil bruke mye båndbredde dersom hastigheten er lav, da med unntak av automatiske tjenester som backup / synk som vil bli mer brukt med fri bruk.

Lenke til kommentar

Hjemme har jeg helt klart for høy hastighet, da det er utrolig kjedelig å vente flere timer på å få lastet ned et spill fra steam.

På mobil er eneste hastighetskravet jeg har at jeg kan se videoer på youtube og netflix uten at det stopper for å bufre hele tiden i 720p. 1080p er for de fleste uviktig på en 5" skjerm, med mindre man bruker mobilen som et VR-headsett eller noe slik.

Datamengde er utrolig mye mer viktig. Noe som er enda viktigere enn det igjen er stabilitet. Makshastighet har ingenting å si dersom man opplever at det kan ta over ti sekunder før man faktisk får anledning til å starte å sende/motta, selv om man helt klart har grei dekning.

Endret av Pseudopod
Lenke til kommentar

Merkelig at det er tilnærmet likt tilbud på datamengder hvis de har så mange undersøkelser som sier at det ikke er viktig. I så fall ville jo det vært et incentiv til å tilby noen hundre MB mer for å tilby et marginalt bedre pakketilbud enn konkurrentene.

Skulle nesten tro det var pris samarbeid på gang.. Nei uff det ville jo aldri kunne forekomme her til lands..

Lenke til kommentar

Til TEK.no: 

 

Dere kan bruke litt på å finne ut hvorfor Telia har presset bort de største abonnementene fra Banzai. De får ikke lov å tilby pakker på 10,20 og 100GB sammen med tale / SMS lengre, noe som på overtid skjedde helt nylig. Det ville vært interessant å høre om det var for å strupe konkurransen med unnskyldning om at "det tok for mye av nettet". 

Endret av Espp
  • Liker 5
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Datamengde er så absolutt viktigere.

At det fortsatt tilbys abo.. med kun 1GB inkludert er for meg et mysterie.

Startpakken burde ligge på 5-10Gb

Personlig har jeg ikke noen problem med å bruke over 12GB på en måned.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...