Gå til innhold

TEST: Blindtest av kameratelefoner


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg må selv si at jeg ble overrasket over resultatet, men for meg sto LG G Flex 2 ut som en ganske klar vinner ved de fleste bildene.

Det var spesielt i litt vanskelig lys at den skilte seg ut.

 

Som en eier av en "knallrød" bil var det veldig lett å se hvilke av kameraene som utmerket seg med naturlig farge av lakken.

Min egen Z3 tar gode bilder under de fleste forhold, men ved mørke skumring, så blir bildene en tanke mørk.

 

Jeg visste heller ikke at man ved å trykke på bildene kunne få en større utgave av samme bilde. :hrm:

Lenke til kommentar

De fleste forskjellene i denne testen ligger i eksponeringen som kamera har valgt automatisk.

Og noe auto-hvitbalanse forskjeller.

 

Med minimal manuell inngripen kunne forskjellene her vært nærmest eliminert.

 

Er ikke poenget med mobilkamera at det er enkelt og tilgjengelig? Etterbehandling på mobil? Det sparer jeg til virkelig spesielle tilfeller, bedre å bruke ordentlig kamera.

 

AtW

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Toppmodell kan være så mangt. HTC prøvde seg jo med å fokusere på billedkvalitet foran specs, og det ble ikke tatt spesielt godt imot. Så lenge toppmodellene må være "topp" på alle fronter er det ikke gitt at de tar best bilder også - særlig ikke når de i tillegg må være veldig tynne.

Lenke til kommentar

Virker som forskjellene under lyse forhold er minimale, mens under mørke forhold så varierer det fra temmelig ubrukelig til ganske så bra.

 

Det som overrasket meg mest var at Galaxy S6 Edge gjorde det såpass dårlig på de fleste bildene tatt under mørke forhold, skulle ikke det være en av de store styrkene til denne telefonen og noe av det Tek/Amobil.no gav den mye positiv kritikk for? Syntes den generelt gjorde det veldig dårlig her, dårligere enn blant annet Galaxy Note Edge noe jeg finner merkelig.

Lenke til kommentar

Som nevt tidligere av andre her, ville vært interessant å ha med Nokia 808 Pure View, Lumia 1020, men også Samsung Galaxy K Zoom.

 

Spørs det kanskje om man skal skille mellom kameratelefoner, eller top telefoner med gode kamera.

 

Link som kan være grei å lese. Lang som fy, men likevel.

 

http://communities-dominate.blogs.com/brands/2015/01/in-search-of-the-ultimate-cameraphone-what-is-out-there-now-best-of-class-and-what-might-we-expect-f.html

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...